jsph
הכל נכון
האשמה היא של פישר אל תשכח לרגע.
הריבית האפסית שלילית ריאלית , גרמה לניפוח בועות בנדלן ובבורסה ,
להקטנת ההון של הציבור , לאי מתן תשואה לחוסכים ולפנסיונרים.
והוא עשה זאת ללא שום הצדקה .
הוא פתח במדיניות שאין ממנה חזרה - ראה יפן.

בהמשך אני מאמין נראה מיורשתו של פישר מדאם קרנית פלוג :
- העלאת גיל הפרישה של העבדים , היא כבר הצהירה על כך.
- המשך ריבית ריאלית שלילית לנצח
- התחלה של הדפסת שקלים מאסיבית למימון הוצאות הממשלה.
- בקיצור , היא תהיה ברננקי קטנה.

לימבו

lembo, אני מסכים ולא מסכים.

אני מסכים כי משכנתא בריבית של 3% לשנה מאפשרת לכל "פישר" (ב- P) לקחת ולתחזק חוב של 1,000,000 ש"ח. הבעיה כשיקרה משהו עתידי שימנעו ממנו לשלם - השמיים יפלו עליו וכמעט שלא יהיה ניתן להצילו. זה לא היה קורה עם חוב של 300,000 ש"ח כשמשפחה וחברים מאפשרים לפרוע חלק מהחוב מוקדם וגרייס ארוך.

אני לא מסכים כי ההגנה היא לא רק על היצואנים אלא על היצרנים המקומיים מיבוא זול.

אם לייצר בארץ עולה יותר מליבא ולשווק אתה הופך את ישראל למשרד תווך שאין לו טכנולוגיה - יצא לי לפגוש לא מעט חברות שיצרו בעבר והפכו ליבואניות - אתה פתאם מגלה שעומדים מולך אנשי מכירות חלקי לשון שאין להם מושג במה שהם מנסים למכור.

אם אתה רוצה לשמור על היתרונות שלך במזה"ת זה לא בתחום התווך - הערבים והפרסים ואף הטורקים טובים ממך בהרבה אלא בטכנולוגיה.

ההגנה היא לא רק על החברות הרב לאומיות כמו: טבע, צק פוינט, כיל, ואינטל אלא גם על יצרנים קטנים ובינוניים שקשה להם להתחרות בשער של $=3.5ש"ח.

לגבי היצרנים הגלובאלים: זה פשוט רפיסות של השלטון ואי הבנה של פקידי האוצר: חוק השקעות הון נתן לכל אחת מארבע הגדולות תשלום הגדול פי 4 מהמיסים שהיא שילמה לרבות מסי הכנסה ובטוח לאומי של עובדיה: במילים פשוטות מדינת ישראל נתנה לאותן חברות מזומן על מנת שתועילנה בטובן לפעול בתחומה - זו פשוט שערוריה.

השאלה המרכזית היא מה התועלת של הפעילות?

האם טבע מבצעת כאן מחקר ופתוח וליבת הטכנולוגיה יושבת בישראל או שישראל היא מפעל יצור של פועלים בשכר ממוצע במשק?

האם אינטל מבצעת מחקר ופתוח או שמדובר בטקסטיל אלקטרוני של טכנולוגיה שפותחה ב- portland ארה"ב ובקריית גת בסה"כ מבצעים בעיקר עבודות טכנאות ותחזוקת מכונות?

האם כי"ל מסוגלת להפיק כימיקלים מחוץ לגבולות ישראל כך שממש אבל ממש חייבים לתגמל אותה?

לגבי ריבית, הייתי מצפה מבנק ישראל שידאג לריבית קבועה במשק שתואמת את הרמה בעולם, מצד שני שיקבע ריבית ראלית לא נמוכה על משכנתאות שלא תאפשר ניפוח של בועת אשראי. נניח כל בנק שיתן משכנתא של מעל 300,000 ש"ח (כל התאגידים הבנקאים והחוץ בנקאים לממון אותו נכס) יהיו מחויבות לגבות עוד 3% כבטוח מפני קריסה - דבר שייקר את המשכנתאות ולא יאפשר משכנתאות ענק כפי שאנו רואים בימים אלו.

לגבי גב פלוג, אני מאוד מקווה שלא ימנו אותה לנגיד לאור מה שקרה לאחר שבמאמץ רב בנק ישראל הצליח להעלות את שער החליפין - הגברת הוזמנה ללונדון ונשאלה על כמה עוד בנק ישראל מסוגל לקנות מט"ח - והשיבה לכל אלו שמשחקים בשקל שעוד קצת ודי - על כזו אמירה ובעיטה בדלי החלב אני מצפה שהממשלה לא תציב אותה בראש המערכת - זה תפקיד שלכל משפט, לכל ניואנס, יש משמעות כבדה - ראה כיצד מסקרים את ברננקי - אם היא לא מסוגלת לשמור על הפה היא לא מתאימה לתפקיד.