x




עמוד 9 מתוך 22 ראשוןראשון ... 789101119 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

  1. #81
    ל- tby, אני מקבל את הצעתך ומוסיף.

    אתה למעשה בא ואומר: הבנקים נהנים מהמשכנתאות ההזויות ל- 30 שנה שהם נותנים, מצד אחד הם מווסתים את הבטחונות שלהם (דירות ממושכנות) מצד שני הם מאפשרים לסקטור היזמי להמשיך ולשווק במחירים הנוכחיים ולעמוד בהתחייבויות ומצד שלישי לקוח שחייב מליון ש"ח לבנק הוא לקוח כנוע ונרצע.

    אי לכך הרגולטור חייב להיות המבוגר האחראי ולשים סוף לחגיגות הללו. גם הבחור שאתמול סיים מכללה לתכנות ומקבל 15,000 ש"ח לחודש ברוטו לאחר שנת ניסיון בגיל 28 יכול לגלות שהמשכנתא שלו ל- 30 שנה תהיה מאוד קשה לעיכול אם בגיל 45-50 משהו יקרה בשוק התעסוקה שידיר אותו מהשוק.

    הרגולטור, לדעתי איחר בפעולתו, הרגולטור הגן על המשק באמצעות רכש מט"ח והורדת ריבית אבל איחר בתגובות שלו בהגנה על שוק הנדל"ן המקומי. הצעדים שננקטו כמו 30% ריבית משתנה והון עצמי מינימלי היו צריכים לבוא כבר ב- 2010 - לאחר עליה יפה בנדלן ולא לנפח את הבועה למימדים שדירה בעיר פרפריאלית עולה כמו דירה בארה"ב\גרמניה\אנגליה במקומות ובערים בהם השכר הממוצע הוא פי כמה וכמה מאשר בישראל באותה הסביבה.

    אני מסכים כי אין ברירה אלא להפחית את הריבית על מנת להגן על התעשייה המקומית אל מול העולם במשבר, אבל - ראוי לצור ברגולציה כללים שלא יאפשרו למר וגברת ישראלי שקבלו 300,000 ש"ח מההורים ללוות במליון ל- 30 שנה בדיוק באופן שהממשלה אוסרת על הנהג הישראלי לנהוג ב- 170 קמ"ש גם אם הוא מאוד בטוח ביכולתו להצליח במשימה.

    רגולציה קשיחה תפחית את המנוף המטורף של הרבה יותר מדי משפחות בישראל. על מנת לענות על הצד השני של המטבע הצעתי מגה פרויקטי פנוי בנוי ממשלתיים - הוסף עוד 100,000 דירות בבניה נוסף על הקיימות ל- 3 השנים הקרובות בפקוח ממשלתי ותקבל שנוי פרדיגמות בשוק.

    הצעתי להגדיל את כמות המיטות במכללות ובאוניברסיטאות על מנת להוציא את מסות הסטודנטים משוק השכירות.

    הצעתי להכיל מס המשווה בין הכנסה משכ"ד לאפיקים אחרים על מנת להפחית את האטרקטיביות של נכס להשכרה.

    הצעתי מסלול מקוצר לאישור תוכניות ופקוח שתוכניות לא תתקענה אצל "פופטיץ" מקומה 6 שנתיים כי חסר את הטופס של חדר 104 (זהו זה שנות ה-80).

    הצעתי לייצר סט של תקנות שתוכל לקחת סמכויות מהעיריות והראשויות המקומיות על מנת להוציא דברים לפועל - לדוגמא: מלאי של דירות 3.5 חד 85מ ולא רק דירות 4-5 כדירות עיקריות בפרויקטים.

    בסופו של יום יש לטפל הן מצד הבקוש (רגולציה שלא תאפשר את מה שקורה בישראל בתחום הדיור ולקיחת משכנתאות גדולות מדי, ארוכות מדי, וללא שיש תשתית הגיונית להבטיח פרעון ל- 30 השנים הבאות) והן מצד ההצע תוך שמוש בכל הכלים שיש למדינה. אפשר ללכת על תמהיל של בניה במחירי "למשתכן" במרחק סביר מאזורי הבקוש כשמגדירים סטאנדרט מינימאלי אבל מבלי להתפשר על הבטיחות של המבנים והממ"ד - אז כשהזוג הזה ישגשג הוא ישדרג את המטבח "קבלן" למשהו קצת יותר יקר בעוד 10 שנים או יחליף בעוד 15 שנים את הרצפות 70X70 הזולות תוצרת הארץ במשטח שיש מלא איטלקי.




  2. #82
    טיבי
    בנוסף להלאמה משנת 1983 , עקב ויסות המניות.

    בשנות הצנע , קרי ה50 , המדינה הלאימה וניהלה את הבנקים תוך פיקוח מחירים הדוק.

    גם במיתון של 65 , ואח"כ ב"עשור האבוד"73 - 1984 , המדינה פיקחה וניהלה דהפקטו את הבנקים.

    במשבר של 2008 המדינה העניקה רשת ביטחון לבנקים למיקרה של קריסה (לבקשת הבנקים עקב התייבשות מקורות האשראי שלהם )ושר האוצר בזמנו אישר להזרים כל סכום שיידרש להגן עליהם
    רק , למזלנו , משבר האשראי נמשך שבועיים והמערכת נירגעה עקב 5 טרליון דולר שהפד בארהב הזרים לבנקים בכל העולם.

    אז אל תפקפק חביבי
    הם קרסו או נגעו בקריסה מספיק פעמים ב50 שנה האחרונות שלא נסמוך עליהם , שהם יודעים מה טוב לי.

    לגביי שאר הדברים - לא בא לי להגיב
    הזמן ישפוט

  3. #83
    בשנות הצנע , קרי ה50 , המדינה הלאימה וניהלה את הבנקים תוך פיקוח מחירים הדוק.
    באמת? הלאימו את הבנקים בשנות ה - 50? הממשלה ניהלה את הבנקים ?

    אז מתי וכיצד הופרטו הבנקים אחרי שנות ה - 50 על מנת שיולאמו שנית ב 1983?

    או שלפי:

    ואח"כ ב"עשור האבוד"73 - 1984 , המדינה פיקחה וניהלה דהפקטו את הבנקים.
    המדינה היא בכלל, דרך הניהול דה פקטו של הבנקים גרמה "למשבר הבנקים" של 83?

    מה יהיה? זה הופך לכנס מספרי הסיפורים....


    הנקודה היא שהבנקים לא צרכים לדעת מה טוב לך. אתה צריך לדעת מה טוב לך. זו המשמעות של דמוקרטיה - החופש לעשות שטויות ולהרוס לעצמך את החיים.

  4. #84

  5. #85
    ושוב הריבית יורדת.

    ההאטה במשק והתחזקות השקל לא מותירים כל ברירה.

    בהעדפות הלאומיות צמיחה / ייצוא / תעסוקה קודמים למטרות חברתיות.

    מי שחושב בריבית נמוכה זו הסיבה למחירי נדל"ן גבוהים קיבל את נתוני אפריל - ירידה במשכנתאות יחד עם עליית מחירי דיור - סימן ברור שיש פחות קונים אך הביקוש השולי מעלה את המחיר בגלל מחסור בדירות

    מעבר לעובדה שאולי הדולר קצת יתחזק ותשלומי המשכנתא יקטנו - הממשלה תמממן את הגרעון בריבית מאוד נמוכה

  6. #86
    במיקרו אבל ממש כיף לקבל מינוף בריבית ריאלית שלילית.

  7. #87
    "המשמעות של דמוקרטיה".... אתה דמגוג
    למה לי יש את החופש להיכשל ולבנקים תמיד יש את הגב של המדינה?כשאני נכשל אני משלם את המחיר ,
    כשהם נכשלים , אני גם משלם את המחיר .!!!
    (בהנחה שאנו המדינה...בדמוקרטיה)

    לכן , המערכת היום היא חד כיוונית.
    כשהם יתחילו לשלם את המחיר באופן אישי על הבאת המשק למצב שהוא היום...קרי מחיר אישי.
    החזרת בונוסים הרמות מסך ועוד ועוד על כל המעגלים מהמפקחי בנקים למינהם , פקחי הרשות לניירות ערך , פקידי אוצר ופישרים כאלו
    אז אולי , מה שכתבת יוכל להיות נכון.
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 13.05.2013 בשעה 21:03

  8. #88

  9. #89
    למבו,

    למה לי יש את החופש להיכשל ולבנקים תמיד יש את הגב של המדינה?כשאני נכשל אני משלם את המחיר ,
    כשהם נכשלים , אני גם משלם את המחיר .!!!
    אתה מבלבל בין שני נושאים - כאדם אתה נושא באחריות - עד נקודה מסויימת - גם לבני אדם יש תהליך פשיטת רגל וחובותיך נמחקים / עוברים "תספורת"

    שמוסדות/ חברות מגיעות למצב של חדלות פרעון, הממשלה "מצילה אותם" רק כאשר יש אינטרס ציבורי שהמוסד ימשיך לתפקד - אחרת נותנים לו ליפול.

    כאשר המוסד "ניצל" ע"י המדינה - הוא ממשיך להתקיים כישות משפטית - אך בעלי המניות שלו מפסידים את רוב / כל השקעתם - זה "העונש" .

    כך היה המצב ב"משבר הבנקים" הישראלי - הבנקים הולאמו - מחזיקי המניות מהציבור נגרמו הפסדים ובעלי המניות ההיסטוריים של הבנק הפסידו את אחזקותיהם .

    וכך גם ב - 2008 - כל הבנקים שקיבלו סיוע מכל סוג שהוא מהממשל שילמו לא רק ריבית על ההלוואות אלא גם נתנו אופציות למניות - בעלי המניות הקיימים דוללו.

    מבעלי המניות הקודמים של AIG , סיטי בנק , GM, פאני מיי, פראדי מק - לא נשאר כמעט כלום - אותו דבר התרחש עם בנקים באירופה .


    ברמת האחריות האישית - מנהלים ודירקטורים אחראים על מעשיהם , גם בנקים אחראים .

    הדוגמא האחרונה היא פרשת חפציבה - המפרק תובע את הבנקים על התנהלות שערוריתית וכן בעלי תפקידים שונים בחברות של מרדכי יונה שסייעו לשדוד את הקופה של חפציבה חופים.

    בטאו השקעות בנק לאומי הסתבך אף הוא עם המפרק שגילה כי השיעבודים של הבנק לא תקינים וכי היתה קנוניה בין בן-דב לבנק למכור רכוש לא משועבד ובתמורה לצמצם את החוב לבנק כך שמחזיקי האדח שאינם מובטחים נשארו עם כמעט כלום.

    בן דוד של נוחי דנקנר שהיה יו"ר בנק הפועלים מסובך בחקירה פלילית

    תהיה חקירה של בנק ישראל בנוגע לאשראי שניתן לפרמידה של דנקנר .

    הבעיה בכל הדברים הללו שמסופו של דבר מדובר במנהלים שכירים ודריקטוריון שתמיד יכולים לטעון שקיבלו החלטה תקינה ונכונה לשעתה - ונטל ההוכחה מעל לכל ספק סביר הוא נטל קשה וברוב המקרים בלתי אפשרי - ואז יש תחושה שמישהו רימה אך לא נתפס - אך זו בדיוק דמוקרטיה. בסין מעמידים את החשוד מול כיתת יורים בלי הרבה עניינים ובבריה"מ שלחו לגולג בלי משפט

    אני חושב שלכולנו עדיף דמוקרטיה עם "ברדק" מדיקטטורה עם "סדר"

    ויש עוד מהעבר ומההווה.

  10. #90
    הדוגמא האחרונה היא פרשת חפציבה -
    המפרק תובע את הבנקים על התנהלות שערוריתית וכן בעלי תפקידים שונים בחברות של מרדכי יונה שסייעו לשדוד את הקופה של חפציבה חופים.
    אז מה המשמעות של הדברים? ביהמ"ש לא יכול להקל ראש בתופעות שקיימות במשק הישראלי: תופעות של ריקון כספים מחברה, העדפות נושים זמן קצר לפני קריסה, בריחה מאחריות של בעלי תפקידים ודירקטורים.

    חברת חפציבה הותירה המוני לקוחות ללא דירה, ללא כסף ובאי וודאות, אנשים לוו עוד מעבר למה שהובטח להם על מנת לקבל את דירתם. נגרם נזק לבעלי המניות מקרב הצבור ומקרב מחזיקי האג"ח - ביהמ"ש לטעמי, לא יכול לתת לדברים הללו להתרחש שוב ושוב ושוב. על הדירקטוריון יש אחריות, זו לא רק הזכות לקבל הרבה מאוד כסף בשביל כמות נמוכה של שעות - זו אחריות על כל מה שהלך שם - אני מצפה מביהמ"ש לסייע לנושים ולרוקן את בטוחי הדירקטורים של החברה. לגבי הבנקים, גם הם, אם הם פעלו בצורה מחפירה יש למצות איתם את הדין. מאחר ועסקינן בדיני ממונות ולא בדיני נפשות - במידה וההוכחה לא חזקה מספיק על בית המשפט לטעמי לחייבם באחריות לעניין באחוז מסויים. כנ"ל לגבי בטוחי הדירקטורים של בעלי תפקידים שלכאורה פעלו לריקון הקופה.



    בטאו השקעות בנק לאומי הסתבך אף הוא עם המפרק שגילה כי
    השיעבודים של הבנק לא תקינים
    וכי היתה
    קנוניה בין בן-דב לבנק למכור רכוש לא משועבד ובתמורה לצמצם את החוב לבנק כך שמחזיקי האדח שאינם מובטחים נשארו עם כמעט כלום
    .

    כאן לטעמי המקרה מובהק לחלוטין, חברת טאו ביצעה עסקאות בעלי עניין, מימשה את תיק הנכסים שלה בשיא המשבר ופרעה את חובותיה מרמה של מיליארדים לבנק לאומי לרמה של מאות מיליונים (הפחתה של 70-80% בחוב !), הערבות של אילן בן דב הלכה וקטנה עם השנים - לטעמי, אי אפשר להבין את זה אחרת מיד לוחצת יד בין בן דב לבנק לאומי לרעת הנושים האחרים ובעלי מניות המיעוט.

    האחריות על הדירקטוריון לטעמי חייבה לעצור את המפולת, ללכת להסדר חובות בשיא המשבר ולא למכור רכוש - בשעת משבר עולמי - cash is king, והמימושים נעשו במחירים שלא יפרעו את מלוא החוב לאג"ח. לדעתי, על ביהמ"ש להשית אחריות כספית על בנק לאומי ובן דב, בטוחי הדירקטורים בטאו ובטוחי בעלי תפקידים ביחד ולחוד כך שלפחות חלק גדול מהחוב לנושים ישולם מכספי לאומי, חברות הבטוח שבטחו את הדירקטורים ובעלי תפקידים וכספים פרטיים של בן דב.

    לפחות במקרים של חפציבה וטאו - המציאות מחייבת את ביהמ"ש לטפל בגדולי הפרא שצמחו בשוק ההון המקומי.

    בן דוד של נוחי דנקנר שהיה יו"ר בנק הפועלים מסובך בחקירה פלילית

    תהיה חקירה של בנק ישראל בנוגע לאשראי שניתן לפרמידה של דנקנר .

    הבעיה בכל הדברים הללו שמסופו של דבר מדובר במנהלים שכירים ודריקטוריון שתמיד יכולים לטעון שקיבלו החלטה תקינה ונכונה לשעת
    ומה בדיוק הם יגידו? שהעדפנו לשמור על הכסא של הדירקטור ולא לעצור מוקדם את הפירוק מרצון? האם יש הסבר הגיוני לעסקאות מעריב? האם יש הסבר הגיוני להליכה מאוחרת להסדר? בדיוק בשביל זה קיים הדירקטוריון על מנת להפעיל את חובת הזהירות הכללית, לא להעדיף נושים ולא להעדיף את טובת בעל השליטה. משזה לא נעשה - יש להם בטוח ועל חברת הבטוח לשלם על המחדל (לכאורה) .

    ונטל ההוכחה מעל לכל ספק סביר הוא נטל קשה וברוב המקרים בלתי אפשרי - ואז יש תחושה שמישהו רימה אך לא נתפס - אך זו בדיוק דמוקרטיה. בסין מעמידים את החשוד מול כיתת יורים בלי הרבה עניינים ובבריה"מ שלחו לגולג בלי משפט

    אני חושב שלכולנו עדיף דמוקרטיה עם "ברדק" מדיקטטורה עם "סדר"


    עניין אחר,
    http://www.themarker.com/news/1.2019496

    פישר מוריד ריבית במשק ומכריז על רכישות של $ בהיקף של מיליארדים.

    לדעתי, הפעולה באה לאור מה שצפוי לנו עם הקיצוצים בתקציב - המשק העולמי במיתון - הביקושים חלשים, הממשלה מקצצת ולכן גם הבקושים מצד המדינה יהיו חלשים יותר. הצבור יכנס לכוננות בונקר - יקנה פחות ויצרוך פחות.

    משזה מה שלדעתי צפוי, הנגיד החליט להגן על המשק המקומי מיסוף של השקל - על כן הוריד ריבית שלא במועדה והכרזה על קניית מט"ח. מט"ח זול משמעותו יבוא זול על חשבון יצור מקומי ופגיעה במשק המקומי.

    אני מצפה מבנק ישראל לא לבצע רכישות של מט"ח ביומיום אלא להגיע למסחר בימי שישי ובחג (למה לא מחר) לקנות מעט יחסית וכשהמסחר דליל לייצר אימפקט גדול. להכות את כותבי פוזיציות ה- call על ה-$ שגם מזרימים לכאן מט"ח בכמויות ומקבעים את הפוזיציה שלהם.

    הצעד הזה לטעמי בא בגין הפנמה כי צפויים לנו ימים לא קלים ב- 2014 עקב מדיניות הצנע, המשך המיתון העולמי, וכניסה "לבונקר" של לא מעט עובדים בישראל שלא יודעים מה יוליד יום.

    לגבי דיור, פישר בעת הנוכחית העדיף את התעסוקה על פני הנדלן שלדעתי יטופל באמצעים מנהליים שיקטינו את זמינות האשראי הזול ע"י הלקוחות שלא באמת מסוגלים לקחת משכנתאות ענק - בנק ישראל בצעדים שנעשו ולטעמי יעשו בהמשך יגן עליהם מעצמם (שלא נגיע למצב של ספרד בעוד 3-4 שנים).

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות