כפי שכתבת: אנחנו לא בעידן שעל כל אזרח מקבלים 2 עולים כמו שהיה בשנות ה- 50 של המאה ה-20, אנחנו לא במצב של 400,000 אזרחים חדשים ללא שפה, ללא נכסים, ללא מקומות עבודה צריכים פתרון מהיום למחר - אז אכן, אין טעם לבנות לבנות סלאמס ושכונות של קרוואנים.
גם אם משך בניה של דירה כיום הוא כשנתיים - מי שחתם חוזה יודע שהוא בעוד שנתיים יקבל דירה - אז הוא יכול להצטמצם אצל ההורים, הוא יכול למשוך עוד קצת את השכירות - אבל ברגע שיהיו ביננו כאלו שעתידים לקבל דירות מרווחות של 100מ + חניה ומחסן ב- 700,000 ש"ח בעוד שנתיים במרחק של חצי שעה מהעבודה ואני מדבר על עשרות אלפים - קשה יהיה לשווק דירות בנות 50 בסביבה דומה ב- 1.5M ש"ח. לממשלה יש את הכלים לפעול להורדת מחירי הדירות.
מפלגת השלטון שילמה על האימפוטנטיות שלה במשך 4 שנים וגם היא יודעת שאם זה ימשך בקצב הזה היא לא תרכיב את הממשלה הבאה. 2 מפלגות חדשות שחלקו בינהן את התיקים הכלכליים מבינות שאם לא יראו תוצאות בעוד 4 שנים או בבחירות (המוקדם מבין השתיים) לא יוכלו לשחזר את הצלחתן.
סביר כי אם הייתי מדבר איתך לפני 3 שנים ושואל האם אפשר להבטיח ללקוח סלולאר שירות unlimited ב- 100 ש"ח לחודש היית אומר להערכתי כי לא סביר.
אכן, לוקח זמן לבנות דירה אבל מרגע שיכול שנוי - ההשפעה שלו תהיה רוחבית - תחשוב על מוכר עגבניות בשוק שמחליט שהוא מוכר עגבניות ב- 2 ש"ח במקום 5 ש"ח - והוא מוכר סחורה סוג א - ההשפעה תהיה רוחבית - האחרים יהיו חייבים ליישר קו או לא למכור - גם אם חלק מהסוחרים יאלצו למכור בהפסד חלק מהסחורה שקנו קודם - מחיר השוק יקבע על מי שישנה את הפרדיגמה.
תאר לך שמהיום לעוד 3 שנים יתחיל פרויקט שימחוק את כל אזור תעשייה מרכזית הישנה ובמקומו יוקמו בניינים חדשים, מסחר, פרקים במחיר של 700,000 ש"ח לדירה ממוצעת - ואני מדבר על 50,000 דירות כאלו - כשיש כאלו מחירים אתה תקנה דירה באשדוד ב- 1,500,000 ש"ח?
ואם תגיד שזה לא אפשרי - זה אפשרי דרושה רק החלטה ויכולת תקנה לדאוג כי הפרויקט יצא לדרך לרבות פנוי בנוי.