לרעת מי בדיוק זה? אתה מתכוון לי ולך שמספיק מתוחכמים לדעת מה זה קרן ריט ולחפש אותה בבורסה ולרכוש - לנו אני לא דואג.במקום זה, קרנות ריט בארץ נמנעות מדיור למגורים כי פטור המס ליחידים גורם לכך שהתשואה שהם רואים (שכר הדירה) נמוכה מידי, כי מי שמתחרה בהם מקבל פטור ממס.
האם זו לא דוגמא קלסית של הטיית שקולי השקעה עקב הפטור ממס , לרעת כולנו?
שכר דירה נמוך זה לטובת שוכרי דירות - מי שאין לו הון עצמי לרכוש דירה או לא רוצה לרכוש ולטובת רוכשי הדירות - התשואה על השכירות מדכאת עליית מחירים של הדירות כי בולמת משקיעים פרט לסולידיים ביותר.
אני מציע למי שכבר יש לו קרן פנסיה בסיסית ושוקל להגדיל את החסכון לפנסיה ע"י פתיחת קופת גמל או הגדלת הפקדות לפנסיה ואין לו הידע והנסיון לנהל כספו בשוק באופן אינטיליגנטי ומחפש אפיק השקעה סולידי, לא תנודתי, שיהיה נזיל במידת הצורך - דירה למגורים זה נכס ראוי - תחשוב על בן 50 - ההוצאות על ילדים ירדו וכנראה גם אין משכנתא על דירת המגורים - עכשיו הוא רוכש דירה לפנסיה בתכנון כי ישלם משכנתא מתקבולי שכ"ד עד סמוך לפרישה מהעבודה ובפנסיה כל הכנסת שכ"ד תוכל לשמש אותו כל זמן שיזדקק עם אופציה לממש הדירה לכסות תשלומים גדולים מאוד או במקרה הטוב להשאיר נכס לילדים - זה בפנסיה פשוט לא קיים.האם אתה מציע להם להשקיע את יתרת נכסיהם הנזילים בדירה נוספת להשקעה? האם זה חכם?
לגבי הסיכונים בבעלות על דירה - הם ברורים מאוד למי שרוכש דירה להשקעה - אך הוא לא מבין את הסיכונים בקרן הפנסיה של ריבית נמוכה, דמי ניהול גבוהים , שינוי מקדמי תשלום קיצבה וכו'. אם אני צריך להמר , מי שרוכש היום דירה כחסכון ארוך טווח יראה יותר תשואה לטווח של 10-20 שנה ממי ששם כספו בתוכנית חסכון או בקופת גמל (או קונה אגח ממשלתי צמוד מדד ותקופה ומחזיק לפדיון - אתעלם מהפסדי ההון הצפויים כשהריבית תעלה) .