ההשוואה לברזיל באה להראות מדיניות ריבית אחרת מזו של פישר ושל ברננקי ודראגי ויפן
מה שאתה מסרב לקבל הוא שמדיניות בריבית בברזיל, אירופה וישראל - זהה! ההבדל היחידי זו רמת האינפלציה , הריבית הריאלית - אותו דבר.

מלכתחילה לדעתי לא היתה סיבה להוריד פה את הריבית.
לחזור על אותה טענה שוב ושוב לא הופעת אותה לנכונה - תקרא שוב מה קורה שהריבית גבוהה והשקל מתחזק. 2008 זה שיא המשבר בכלכלי, כבר שכחת מה היה המצב?

מתי היתה ריבית ככ נמוכה ובועת נדלן?
משנת 1948 ועד 2008 אף פעם לא.
מתי האינפלציה היתה כל כך נמוכה? אף פעם לא.

לחילופין למה הם משנים כל הזמן את הנוסחאות לחישובי אינפלציה? אנחנו אוכלים פחות אולי
או נוסעים ברכב פחות?..??????????
משנים את חישוב האינפלציה כי סל הצריכה משתנה והמחירים של המוצרים שצרכים משתנים. שתי דוגמאות קיצוניות - מחירי הדיור עלו - זה אומר שההוצאה לדיור גדלה בסל הצריכה - המרכיב צריך לגדול, התקשורת הוזלה, ההוצאה על תקשורת ירדה ההוצאה על תקשורת ירדה בסל הצריכה - יש לעדכן.

על פי התגובות, אני מניח שאתה צעיר - היו ימים שארון קיר היה נכס. קו טלפון - נכס. המחשב הראשון תואם אפל שקניתי עלה 2000 דולר עם מדפסת ומסך וזה היה לפני שלושים שנה - כמה עולה היום בדולרים של 1983 מערכת כזו? - בקיצור דברים משתנים ולכן מדידת האינפלציה משתנה עימם

יש לך איזו קונספציה שהכל קונספקציה לשמור על יציבות הבנקים - תאמין לי - הנדל"ן למגורים בארץ לא מסכן אף בנק - שעור ההלואה משווי הנכס הוא גדול, הערבויות הן אישיות .
יציבות הבנקים תלויה בפירמות העיסקיות ובנדל"ן העיסקי - מה - 2 מליארד ש"ח שהבנקים מוחקים סביב אלביט, דנקנר ואחרים - תחשב כמה המחירים של דיור למגורים צרכים לרדת וכמה הלוואות צרכות ליפול כדי שהבנקים יספגו הפסד של 2 מליארד - שרחוק מלסכן את היציבות שלהם.

אחרי שתבצע החישוב, נראה מה תחשוב....