אני מסכים עם JSPHS

אני מאמין גדול בשוק חופשי ובהתערבות מינימלית של המדינה בשוק או בכלל.

יחד עם זאת , ש מצבים של כשל שוק - וזה המצב היום בשוק הדיור. לא בגלל שאין תחרות , לא בגלל שיש מחסור בהון , לא בגלל שיש בעיה עם אמצעי ייצור.

כשל השוק היחידי הוא בהקצאת קרקעות ע"י המדינה שנתקע בגלל הליכי תכנון ברמה לאומית / מחוזית.

פרויקטים של מגה פינוי בינוי של שכונות שלמות / הקמת מעונות בחסות ממשלתית לא ידרשו תקציבים ממשלתייים - הם רק יורידו חסמי תכנון ויאפשרו להון שקיים מקורות השקעה נוספים - בניגוד ל JSPH אינניחושב שהממשלה צריכה לקבוע מחיר בפרויקטים של הפינוי בינוי - הממשלה צריכה להציג תכנון, לתת מענה לדיור חילופי (וזה לא בעיה אם בונים במדורג) , לאפשר X דירות חדשות לשוק חופשי ו - X דירות בשכירות ל - 5 שנים ואז לאפשר למכור אותם במחיר שוק - ולתת לשוק להחליט מה המחיר של הקרקע.

כמו בשווקי הריבית - יש עניין של שקיפות וציפיות - כשיהיה מהלך ממשלתי , באמצעות חקיקה , של פינוי בינוי שכונות ישנות במרחב גוש דן באמצעות חברה ממשלתית שתכין הפרויקט לבניה בהצהרה ברורה של יעד דירות לשיווק כל שנה - השוק יגיב - מחיר הקרקעות יתחילו לרדת בצפיה להיצע החדש .

היופי בפרויקטי פינו בינוי זה שניתן להתחיל די מהר - התשתיות במקום ,מאפשרות התחלה, זכויות הבניה יעוגנו בחקיקה, מסלול אישורים מקוצר יעוגן בחקיקה (למשל לא זכות להתנגד - לא לדיירים ולא לשכנים - מי שרואה עצמו נפגע - יפנה לבית משפט לקבלת פיצויים כחוק ) , כל שצריך זה להגיע למצב של תכנון מפורט של שלב א' ולצאת למכרז.

הבעיה מתחילה ונגמרת ברצון ממשלתי ואינטרסים פוליטיים - הרבה יותר נוח ורצוי לשר שיכון / פנים סקטוריאלי לדחוף תכנון על קרקע בתולה (מנהל) של שכונות סקטוריאליות - ואז הכל נתקע - צריך כביש, חשמל, מים , ביוב וזה לוקח שנים