עכשיו הבנתי מה אתה לא מבין., יש לשים בפני כולי עלמא את הקלפים על השולחן - היהודים בניגוד לכוונה המקורית של אומות העולם בועידת סן-רמו של הקמת מדינה יהודית על מירב \ כל שטח של המנדט הבריטי - היהודים לא קבלו את נתח הארי וכעת מנסים לגזול גם את כבשת הרש.
מעולם לא היתה כוונה של אף אחד להקים מדינה יהודית בכל שטח המנדט הבריטי
בוועידת סאן רמו חילקו את המזרח התיכון , והבריטים קיבלו מנדט על עבר הירדן וא"י כאשר הטילו על בריטניה לממש את הצהרת בלפור בשטח המנדט.
ומהיא הצהרת בלפור:
"לורד רוטשילד היקר,
לעונג לי להעביר לידיך להלן, בשמה של ממשלת הוד מלכותו, את הצהרת ההזדהות עם השאיפות היהודיות הציוניות כפי שהוגשה לקבינט ואושרה על ידו:
"ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה הקמת ביתלאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ותשתדל במיטב מאמציה להקל על השגת מטרה זו, בתנאי ברור שלא ייעשה שום דבר העלול לפגוע בזכויות האזרחיות והדתיות של עדות לא יהודיות בארץ ישראל או בזכויות ובמעמד המדיני של יהודים בכל ארץ אחרת".
כלומר בריטניה , בזכות לובי יהודי חזק , הכירה בתהליך של הקמת מדינה יהודית בא"י אך בלי לפגוע בזכויות האזרחיות של הלא יהודים - כלומר הזכות שלהם להגדרה עצמית , שלטון עצמי וכו - בוודאי לא היתה כוונה כי יהודים ישלטו בערבים או לתת ליהודים את כל שטחי המנדט....
אגב, אני קצת לא מבין מה אתה מלין שעבר הירדן ניתן לערבים - ראשית לא היה שם ולו יהודי אחד. שנית , שמעת על לורנס איש ערב? הערבים שילמו בדם על כיבוש א"י הם נלחמו יחד עם הבריטים נגד הטורקי - זה לא מלמדים בישראל. עבר הירדן היה הפרס שלהם.
מה היהודים עשו אז? כלום. כי היו מעט מאוד יהודים בא"י ב 1918-1919, אבל על מחתרת ניל"י כל ילד שמע, והצהרת בלפור היתה מנותקת לחלוטין מהמציאות בשטח .
המזל של היהודים היה הלובי החזק בבריטניה - חיים ויצמן ואחרים שאפשר בכלל את כל המפעל הציוני תחת השלטון הבריטי, אחרת כל שטח המנדט היה נמסר לערבים ובצדק - הם לחמו על שחרור השטח.
אלו העובדות. אני יודע שלא נעים לשמוע אותם, אבל לפחות בוא נכיר בעובדות ולא נספר לעצמנו סיפורים על "מגיע לנו " שטח המנדט ו "הערבים קיבלו יותר"
אותה גישה שיש לי לגבי הערכות שווי כך יש לי לחוו"ד משפטיות. צריך לבדוק מי הזמין את חוו"ד - כלומר "היועץ המשפטי לשעבר של משרד החוץ" לא נתפס אצלי כגורם נטול פניות. ביקשו ממנו "להכשיר השרץ" אז הוא עושה זאת. זה לא אומר שזה נכון.הדין הקיים בחוק הבילאומי ותקרא מה כתב היועץ המשפטי לשעבר של משרד החוץ - במשפט אחד: לא מדובר בשטח כבוש.
משפטית האו"ם החליט על חלוקה, ירדן השתלטה על השטח של הפלשתינים , ירדן ויתרה - אז איך זה שיש מחלוקת למי שייך השטח? זה חוקי שכונה? הגונב מגנב זה שלו? - הכובש מכובש זה שלו?
אני שם לך מראה -הערבים יטענו אותו דבר על אשדוד ועכו ועוד עשרות רבות של ערים / כפרים שנכבשו ע"י ישראל ב 48 שעפ"י תוכנית החלוקה לא היו צרכים להיות שלהם , אז הם לא מוותרים ורוצים לדון על השטחים.כל מי שמנסה להכריח אותנו להשתמש בטרמינולוגיה הזאת מכוון להכרה לכאורה של כל מה שמעבר לקווים הללו הוא שטח כבוש - זה שהירדנים כבשו את גוש עציון, טיהרו אתנית מיהודים והרסו הכל אומר שאנחנו לא מכירים בזכות שלנו לשבת שם? זה שהירדנים כבשו את הר הצופים, שרפו בחיים את האחיות והסגל הרפואי של הדסה הר הצופים וכבשו את האוניברסיטה העברית - אומר שאנחנו מכירים בזה? האם נפילת בית הערבה לחופי צפון ים המלח אומרת שאנחנו מוותרים על חלקו הצפוני של האגם?
אנחנו לא חיים בוואקום, אנחנו בתהליך כבר 40 שנה. יש כבר סיכומים ומוסכמות וחזרה לימי המנדט הבריטי לא רלבנטית לכלום - הסיכום הוא שגבולות ישראל המוכרים ע"י מדינות ערב הם קווי 67 (זה כבר התקדמות כי הם וויתרו על עכו והגליל העליון וחצי מהגליל התחתון ואשדוד, אשקלון ועוד וישראל ויתרה על גוש עציון , בית הערבה, והרובע היהודי)
אם אתה מאלו שמוכנים להתווכח עם העובדות ולטעון כי השטחים במחלוקת - למרות שברור שאין כל מחלוקת וזאת יאמרו כל אומות העולם , כולל חלק מהישראלים ואני בתוכם , אז אתה צריך להיות מוכן לאפשרות שהעולם יחליט עבורך (זו החלופה הטובה) או שהערבים יקבלו את העמדה שלך ויוותרו על כל השטח ויבקשו החלת החוק הישראלי על איו"ש - ישראל הרי לא יכולה לעשות זאת - אין כוונה לשלם ביטוחלאומי לכל הפלשתינים או לתת להם זכות בחירה- אז מה אז? הם וויתרו, אתה לא נותן זכויות- זו הגדרה של אפרטהייד.
אז במקום לאמר איך הייתה מתחיל את המו"מ, אולי כדאי שתחשוב איך אתה מסיים אותו בהסכמה ובאופן הוגן ולא בתוצאה שתהיה רעה לך שבעתיים.
לנתניהו וליברמן לקח 10 שנים להבין זאת - אנחנו לא עושים מו"מ כטובה לפלשתינים, אנחנו עושים מו"מ על מנת להגיע להסדר - כי אנחנו זקוקים לו. ולכן עקרונות ההסדר ידועים - 100% מאיו"ש לפלשתינים על בסיס חילופי שטחים של 5%-7% מהשטח. היתר זה פרטים.
הממשלה, כולל בנט ,יאשרו את ההסכם למישאל עם , ובמישאל עם ההסכם יעבור , מה שמחזיר אותו להתחלה - ואז יעלו מחירי הדיור בישראל כמו טיל.