וחות הכבוש ההאשמים פלשו והשתלטו על הקרקעות - מרגע שמלכם חוסיין ויתר עליהן והוא עשה זאת פומבית - אין גוף כלשהו שיכול לטעון שהשטח נכבש ממנו. מעולם לא היתה מדינה פלשתינית - היה מנדט בריטי בפלשתינה.
אתה קצת מעוות את ההיסטוריה, ומצטט את התעמולה של מועצת יש"ע שאינה מצטיינת באמירת אמת - המטרה מקדשת האמצעים והמטרה היא גאולת כל ממלכת דוד ושלמה ואם אפשר עוד קצת.

הטיעונים שאתה מעלה מתעלמים מעובדה אחת פשוטה - האו"מ החליט על סיום המנדט הקמת 2 מדינות בשטחי ארץ ישראל - יהודית וערבית, על בסיס גבולות שהתוותה ועדת פיל.

המדינה היהודית הכריזה על עצמאות וקיבלה את הכרת האו"ם. הפלשתיניים לא קיבלו את החלוקה ולכן לא הוכרזה מדינה - אך מדינה זו צריכה לקום (היא כבר הוכרזה פעמיים ואפילו חברה חלקית באו"ם) - "מועצת יפו" הערבית תיטען כי המדינה הערבית צריכה לקום עפ"י גבולות ועדת פיל, והשטח שנכבש ב 48 צריך להיות מוחזר לערבים. - זו טענה סימטרית לטענה של מועצת יש"ע. - שתיהן (לא) הגיוניות באותה מידה.

הטענה כי שירדן "ויתרה" על השטח וזה הפך לשטח הפקר הנתון במחלוקת פשוט אינה מסתדרת עם החלטת האו"ם - בהחלטות 224, 338 אכן מדובר על נסיגה משטחים כפוף למו"מ - אך אולי אינך יודע אך החלטה 242 התקבלה בנובמבר 1967 - לא היה אפילו ישוב אחד האיו"ש!, החלטה 338 התקבלה ב מהלך מלחמת יום כיפור - לא היה אפילו ישוב אחד באיו"ש!

ההכרה הישראלית בזכות הפלסטינים למדינה על השטח עפ"י החלטות האו"ם- זכות זו הוכרה ע"י כנסת ישראל כחלק מאישור הסכם השלום עם מצרים! - אך הממשלות אח"כ התעלמו מכך והמשיכו במפעל ההתנחלות כאילו ההתחייבות לא קיימת.

אז עכשיו לבוא ולצעוק "גאוולד" מגרשים יהודים זו היתממות - הרי אנו מקבלים את 242 / 338 - ואלו החלטות שקדמו למפעל ההתישבות. כל ישוב שעלה על הקרקע ידע כי הוא קובע עובדות בשטח שיש לנהל עליו מו"מ, ואחרי הסכם השלום עם מצרים ב - 79 עשה זאת בידיעה ברורה כי עולה על שטח שהובטח לפלשתינאים .

תסתכל על זה מנקודת מבט של העולם והפלשתינאים - ב 1967 השטח נכבש מירדן, היו בו 0 ישובים יהודים ו- 0 תושבים יהודים. ב - 1979 התחייבה ישראל לתת השטחים, על בסיס מומ למדינה פלשתינאית שתקום - ב - 79 היו מעט יהודים וישובים זניחים. עברו 35 שנה , ישראל המשיכה לתפוס שטחים שהיו ריקים , שיכנה תושבים בשטחים שצרכים להיות במדינה הפלשטינית ועכשיו מיתממת - "יהודים לא מגרשים"..... . זו שיטת חומה ומגדל . זה עבד , וזה עובד גם היום, אך כפי שב 48 נשארו ישובים מעבר לגבול - בית הערבה, גוש עציון כולו, הרובע היהודי בעיר העתיקה והתושבים נעקרו מבתיהם, גם ההסכמים היום יחייבו עקירת ישובים

אנחנו לא מבינים את גודל ההישג הציוני - ועדת פיל נתנה לישוב היהודי שטח שהיה הרבה יותר גדול מחלקו באוכלוסיה ואז במלחמת העצמאות השטח אף הורחב האוכלוסייה הערבית סולקה. אז עכשיו לבוא ולהגיד על יהודה ושומרון - גם זה שלי - פשוט לא מחובר למציאות המשפטית האמיתית

לגוף העניין, לטעמי, אין שום הגיון לגרש עשרות או מאות אלפי יהודים מבתיהם - ואם זה נעשה הייתי מצפה לצעד דומה של בולדוזרים שמיישרים כפרים של הערבים שיעשה להם את אותו הדבר.
זו נקמנות או שיש איזו מטרה לעניין? וחוץ מזה, אינני חושב שאף בית יהרס - העולם ירכוש את הבתים מישראל ויתן אותם לפליטי 48 שעוד יושבים במחנות פליטים

אני מוותר מראש על דברי הנחמדות ומעדיף להיות שור חי ולא שור שמובל לשחיטה בה כל הזמן מצמצים את השטח הפנוי עד שראשו של השור נלכד בסורג ומשם מגיע רגע שסוף הצוואר.
ישראל מעולם לא דיברה או חשבה במונחים של "מרחב מחייה" או "צורך בהתפשטות" . עד 67 ישראל הסתפקה בגבולות הקיימים, בלי שום אמביציה להתפשט . לשטח אין משמעות. לא היה ולא יהיה . לכן בן גוריון היה מוכן להקים מדינה בגבולות ועדת פיל. הפרגמטיות של היהודים בא"י תמיד עבדה לטובתם לעומת הפנטזיה הערבית. היום גם חלק מהיהודים פיתחו פנטזיה של "אתחלה דגאולה" והם חיים אותה מ 1967 - וזה רע ליהודים בא"י

לגבי המשולש, ואדי ערה וירושלים - אני לא יודע על מי אתה מדבר, אני אומר שפתרון שיכול להחזיק מים מהמבנה שאתה מדבר עליו מצריך העברת מאות אלפי יהודים לשליטה בלעדית של ישראל ביו"ש וירושלים והישובים שגובלים בה ולהעביר מאות אלפי ערבים לשליטה ערבית - כל פתרון אחר הוא בבחינת דחיית הבעיה שתתפוצץ בעתיד הלא רחוק.

הדרך היחידה לבצע זאת הוא הכפרים שסביב ירושלים ובמגע עם רמאללה, ובית לחם, ערי ואדי ערה והערים שליד קלקיליה וטול כארם - כל פתרון אחר אני לא רואה שאפשרי מהפורמט שאתה מדבר עליו.
רוב האוכלוסיה היהודית באיו"ש תישאר בריבונות ישראלית , חלק מהאוכלוסיה יעקר. זו המציאות - זה כבר התרחש בעזה וסיני - על איוולת מדינית משלמים.

לגבי העברת ערבים ישראלים -

אולי אינך יודע , אך הכפרים הערבים בואדי ערה וסביבותיהם (המשולש הגדול והקטן) שכולללים את אום אל פאחם, טירה ג'לגוליה - מעולם לא נכבשו במלחמת העצמאות אלא נמסרו לישראל ע"י הירדנים כחלק מהסכמי הפסקת האש - לכן יש שם ישובים ערבים. אם ב 1948 ישראל קיבלה את התושבים בהסכם - אתה חושב שישראל של 2015 תעביר אותם או את השטח שלהם לפלשתין? הרי אם תשאל אותם הם יסרבו

הערבים בגליל רובם נוצרים ובדואים שמשרתים בצבא - זה המיעוט שלא גורש / ברח ב 48 כי היו ביחסים טובים עם היהודים - אותם אתה רוצה להעביר? או את ערביי יפו אתה רוצה לגרש? אולי את ערביי לוד או רמלה? חיפה? עכו? ג'סר א-זרקא? - אתה מבין כמה מגוחך העניין?

האוכלוסיה הערבית היחידה שאתה יכול "לשחרר" זה את תושבי מזרח ירושלים שמעבר לקווי 67 שהאידיוטים מהימין החליטו בשם "שלמות ירושלים" לספח אותם ולהעניק להם תעודות זהות כחולות , ואז לאפשר להם "להתאחד" ולהתחתן אם תושבי הגדה.הם עד היום לא מאמינים איך זכו בכזה מפעל פיס - ביטוח לאומי, קיצבאות ילדים , חינוף בריאות ומה לא . מדובר על מאות אלפים . אבל מועצת יש"ע תזעק "אסור לחלק את ירושלים! "

אני מסכים שבתוך יהודה ושומרון , בשטחים שישארו בשליטה ישראלית, רצוי כי יתבצעו חילופי אוכלוסיות - כפרים ערבים יפונו להתנחלויות שיעזבו - אכן אין טעם לספח אוכלוסיה ערבית נוספת.