בניגוד אליך, אני חושב שמדינה כמו ישראל בדומה לשוויץ רצוי שתגן על התעשיה המקומית לא רק לטווח הקצר אלא לטווח ארוך.

שער המט"ח הנמוך פוגע בתעשייה שהיא יצואנית מעיקרה.

רק אתמול דווח כי ללא היטק וגז הצמיחה בישראל היא 0.

אם הבנק המרכזי יכול לקנות בשעות לא שגרתיות בכמויות משמעותית ולהגן על הפרנק - גם בנק ישראל ראוי שיגן על התעשייה.

למה כתבת 7-10%? אתה חושב שהשער הנכון להגנה הוא 3.8 ש"ח ל- $? איך הגעת לחשוב הזה? האם אמפירית?
מדינת ישראל אינה שוויץ - ישראל צומחת באוכלוסיה ותל"ג בניגוד לשוויץ שאינה מתקרבת למספרים הישראליים.

מדינות כמו ישראל (וסין למשל) - חוות התחזקות מטבע - בסין שער המטבע מווסת רישמית ע"י המדינה אך כולם מסכימים שעליו להתחזק לא מעט - זה המחיר שמשלמים על הצלחה כלכלית. גרמניה פתרה את הבעיה ע"י היורו - אז גרמניה מתעשרת ויוון פושטת רגל - הרי אם היה מארק ודראכמה - המארק היה מתחזק והדראכמה נחלשת והאיזון היה חוזר הרבה יותר מהר ובפחות כאב ליוונים.

מכיוון שישראל שומרת על מטבע עצמאי וסחיר, אין מנוס מהתחזקות מטבע ארוכת טווח, אי אפשר להילחם בזה לטווח ארוך ולכן אפשר לקנות זמן אך לא לשנות את המגמה.

שוויץ היא אי באירופה ומול הקשיים ביורו - הפרנק השוייצרי מתחזק - אך זה תופעה זמנית ולכן הבנק המרכזי שם יכול להאבק.

לגבי שער דולר "ראוי" - האמת , זרקתי מספר. אין לי מושג - נראה לי כי ב 4 היצואנים היו מאושרים, ב 3.5 זה כבר קשה - אז איזשהו מספר באמצע כנראה יהווה פשרה בין שער דולר שניתן להילחם עליו , לרווחת הייצואנים

היום אנו רק ב"פרסומות" לפני הסרט האמיתי של התחזקות מטבע והתייקרות נדל"ן =- תחשוב מה יתרחש כאן אם "יפרוץ" שלום ונתחיל לסחור בגלוי עם מדינות ערב והם יבואו לכאן לקנות נכסים, להנות משרותי בריאות ותיירות או להשקיע בחברות?

תל אביב תהיה יקרה כמו לונדון.