"עד כמה שאני זוכר פעם אמרו לי שאין לא יכול יש לא רוצה." --> נכון, וזה בדיוק המצב. לא רוצה. הממשלה לא רוצה. ומסיבות טובות, אם יורשה לי.
אגב, שכחתי לציין עניין חשוב למעלה - בעוד שלהוריד את מחירי הדיור זה מסוכן, להשאיר אותם על כנם (נומינלית) זה רעיון לא רע בכלל. שחיקה הדרגתית ריאלית של מחירי הדיור תהיה דבר טוב.

"
ברגע שהמחירים יוזלו ויהיה הצע של דירות בהתאם לבקוש המשק יהנה מפריחה - החובות של משקי הבית העתידיים יקטנו והם יוכלו לצרוך יותר." --> בתיאוריה זה נשמע טוב. זליכה אומר את זה אפילו עם יותר כריזמה. בפועל, אנחנו לא משק מוטה צריכה כמו המשק האמריקאי, ולכן אל תצפה לאותה תוצאה כמו שם. כמות הפעילות במשק תקטן (גם אם תקוזז במידה לא מעטה ע"י הגדלת הצריכה הפנויה).
אני מסכים עם מה שכתבת בהמשך לגבי זה שמשקי הבית נוטלים חובות גדולים מידי לכגישת דירות, ולא היית צריך לפרט שם. כתבתי אותו הדבר במילים אחרות בפוסט הקודם. אבל הפיתרון שאני רואה לכך הוא הצרת צעדי משקי הבית. אין סיבה שזוג צעיר ימנף עצמו לדעת עם 75% משכנתא.

מה שלא בר קיימא היום לא יהיה בר קיימא בעוד כמה שנים. --> לא נכון. אם מחירי הדירות יישארו פחות או יותר כמו שהם (ואולי יירדו קצת אך לא יותר מ 10% כאמור), ואם התל"ג ימשיך לגדול, בהדרגה נגיע למצב טוב יותר.

" נעזוב את הפריפריה ונדבר על המרכז - עליית מחיר של 80% בכמה שנים זה תהליך אפשרי?" --> כן, וזו לא פעם ראשונה שזה קורה, בארץ או בעולם.
מה לעשות, בניגוד לפרסומים בתקשורת יש לנו ארץ נהדרת ורובנו רוצים לגור כאן, ולא בשום מקום אחר בעולם.
אני אמנם לא מבין למה כולם רוצים לגור דווקא בתל אביב, אבל נעזוב את זה.
עליית המחירים בפריפריה דווקא מוכיחה את ההיפך ממה שאתה חושב: שאפשר לגרום לאנשים לעבור לגור בפריפריה. שבניה בפריפריה היא פתרון מצויין. גם בארה"ב לא כולם יכולים להרשות לעצמם דירה במנהטן, ואפילו לא בניו יורק. אז הם הולכים לגור בניו ג'רזי, וזה גם בסדר.

בעצמך טענת כי חוב ניתן ללוות ל- 10 שנים בשל הסכנות שבדבר - כעת אתה מציע 20 שנה? למה לא 40? 10 שנים זה זמן הגיוני. --> אני אכן חושב שבתיכנון נכון, לא כדאי להתחייב לתקופות ארוכות כל כך. יחד עם זאת, אני גם יודע שאני לא מקרה מייצג, ושאין סיבה מספקת לחסום אנשים שכן יכולים לקחת כזה סיכון (ויש לא מעט: רופאים, עצמאים עם עסק מבוסס, בכירים בשירות הציבורי) רק בגלל שיש כמה טיפשים שרוצים את כל מה שהם רואים. אז כן, אני לא ממליץ להתחייב למשכנתאות של 20 שנה, מה גם שהירידה בהחזר החודשי מצחיקה ביחס לגידול בתקופת ההתחייבות, אבל מרגיש שיהיה קשה להעביר תקנה שאוכפת משכנתאות קצרות יותר.