tby,

אתה צודק בעובדות אבל לדעתי חוטא למהות.

בתקופת אריאל שרון כשר שיכון הגיעו לכאן מיליון עולים מברה"ב ואתיופיה בעשור נוסף על רבוי טבעי.

האנשים הללו הגיעו לכאן לפעמים רק עם הבגדים שעל גופם ומזווזה אחת.

לאנשים הללו לרב לא היו קשרים משפחתיים, מקצועיים ןחברתיים, רובם הגיעו עם אפס ידיעה בשפה העברית, המנטליות התעסוקתית השונה ובכל זאת, ממשלות ישראל (שמאל וימין) הצליחו לבנות את כמות יחידות הדיור הדרושות כך שלאנשים תהיה קורת גג מעל ראשם. ציינתי את שרון כי זה התחיל במשמרת שלו אבל היו גם אחרים כמו בן
אליעזר ונתניהו.

הדבר הצריך התערבות ממשלתית והבנה שזה הדבר הנכון לעשות.

בין השנים 1990 ל- 2000 גדלה האוכלוסיה בישראל מאזור ה- 4.8M ל~ 6.4M כש~ 1M הוא עליה. אם תסתכל באחוזים, העליה הגדילה בעשרות אחוזים את האוכלוסיה בישראל בעשור.

אתה טוען: "
בשוק הדיור שום דבר לא מתרחש בטווח של שנתיים, בוודאי לא ירידת מחירים של 23% במצב שאינו משברי כאשר יש ביקושים כבושים גדולים לדיור
"

אני טוען שאם תרצו, אין זו אגדה. אם ממשלת ישראל תחליט כי היא רוצה להוריד את מחירי הדיור ב- 23% עד 2014 זה יקרה.

אני מקבל את ההצעה שלך להוסיף 10,000 מיטות במעונות של האוניברסיטאות והמכללות בישראל - והייתי מגדיל את המינון לכמחצית מהסטודנטים בישראל.

הוצאת הסטודנטים משוק השכירות תשחרר המון דירות בדגש על מרכזי הערים בקרבה לטכניון, מכון ויצמן, אוניברסיטת ת"א והמכללות במרכז, העברית, בן גוריון, חיפה,.....

תוסיף להוצאת הסטודנטים משוק השכירות (למה לסטודנט לשלם 2000 ש"ח בחודש על מנת לחיות עם 2 שותפים בדירה שלא שופצה מאז 1975 אם בחינם או כמעט חינם ניתן לדור במעונות?), מסוי המשווה את שכ"ד עם שוק ההון, תוסיף חובת דווח כללית הן על המשכיר והן לשוכרים למס הכנסה, הוסף מסוי מיוחד כנגד דירות ריקות, תוסיף מסוי "דוגרי קרקעות" ותקבל שלא כל כך משתלם להחזיק דירה להשכרה ביחס לאלטרנטיבה של אג"ח ממשלתי ארוך טווח נניח ממשלתי 0412.

אם בנוסף לצעד הזה יבואו תשובות בתחום הרכבות שיאפשרו לעובדים להגיע במהירות למטרופולינים העקריים בשעות העומס + פרויקטי פנוי בנוי בהיקף של עשרות אלפי דירות בשנה.

תקבל כי יתכן ומחיר דירה חציונית ירד יותר מ- 25% בטווח הקצר ויותר מ- 50% בטווח הקצת יותר ארוך.

אני לא רואה שום סיבה שדירה שעלתה 300,000 ש"ח לפני 2007 שתעלה היום 1,200,000 - שום דבר לא השתנה שיצדיק כזו עליה במחירים בפריפריה.

לגבי חרדים, אני מקווה שרובם ימצאו פרנסה טובה, מהכירות מקצועית עם נשים חרדיות קשה לתאר את העומס שהן עוברות בתחום התעסוקה + החזקת הבית והילדים - רק כדוגמא: האם אתה יודע מה זה להכין בית לשבת לאישה עובדת 6 ימים בשבוע?

אני תקווה שגם לחרדים יבנו ובמחירים שפויים ובלבד שמשרד השכון ישמש את כל בית ישראל ולא יהפוך למשרד שכון לאנשי שלומו של השר בלבד (משהו אמר פרויקטי מחיר למשכתן כשמדד הקבלה סופר משום מה את כמות הילדים ומשך הנישואין?).