x

עמוד 20 מתוך 22 ראשוןראשון ... 101819202122 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 191 עד 200 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

בניגוד אליך, אני חושב שמדינה כמו ישראל בדומה לשוויץ רצוי שתגן על התעשיה המקומית לא רק לטווח הקצר אלא לטווח ארוך.

שער המט"ח הנמוך פוגע בתעשייה שהיא יצואנית מעיקרה.

רק אתמול דווח כי ללא היטק וגז הצמיחה בישראל היא 0.

אם הבנק המרכזי יכול לקנות בשעות לא שגרתיות בכמויות משמעותית ולהגן על הפרנק - גם בנק ישראל ראוי שיגן על התעשייה.

למה כתבת 7-10%? אתה חושב שהשער הנכון להגנה הוא 3.8 ש"ח ל- $? איך הגעת לחשוב הזה? האם אמפירית?
    מדינת ישראל אינה שוויץ - ישראל צומחת באוכלוסיה ותל"ג בניגוד לשוויץ שאינה מתקרבת למספרים הישראליים.

מדינות כמו ישראל (וסין למשל) - חוות התחזקות מטבע - בסין שער המטבע מווסת רישמית ע"י המדינה אך כולם מסכימים שעליו להתחזק לא מעט - זה המחיר שמשלמים על הצלחה כלכלית. גרמניה פתרה את הבעיה ע"י היורו - אז גרמניה מתעשרת ויוון פושטת רגל - הרי אם היה מארק ודראכמה - המארק היה מתחזק והדראכמה נחלשת והאיזון היה חוזר הרבה יותר מהר ובפחות כאב ליוונים.

מכיוון שישראל שומרת על מטבע עצמאי וסחיר, אין מנוס מהתחזקות מטבע ארוכת טווח, אי אפשר להילחם בזה לטווח ארוך ולכן אפשר לקנות זמן אך לא לשנות את המגמה.

שוויץ היא אי באירופה ומול הקשיים ביורו - הפרנק השוייצרי מתחזק - אך זה תופעה זמנית ולכן הבנק המרכזי שם יכול להאבק.

לגבי שער דולר "ראוי" - האמת , זרקתי מספר. אין לי מושג - נראה לי כי ב 4 היצואנים היו מאושרים, ב 3.5 זה כבר קשה - אז איזשהו מספר באמצע כנראה יהווה פשרה בין שער דולר שניתן להילחם עליו , לרווחת הייצואנים

היום אנו רק ב"פרסומות" לפני הסרט האמיתי של התחזקות מטבע והתייקרות נדל"ן =- תחשוב מה יתרחש כאן אם "יפרוץ" שלום ונתחיל לסחור בגלוי עם מדינות ערב והם יבואו לכאן לקנות נכסים, להנות משרותי בריאות ותיירות או להשקיע בחברות?

תל אביב תהיה יקרה כמו לונדון.
    בלוג: on-vix.blogspot.co.il

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

היום אנו רק ב"פרסומות" לפני הסרט האמיתי של התחזקות מטבע והתייקרות נדל"ן =- תחשוב מה יתרחש כאן אם "יפרוץ" שלום ונתחיל לסחור בגלוי עם מדינות ערב והם יבואו לכאן לקנות נכסים, להנות משרותי בריאות ותיירות או להשקיע בחברות?

תל אביב תהיה יקרה כמו לונדון.
    צר לי, אבל אני חייב להרוס את האידייליה - שלום כנראה לא יהיה כאן - אולי הסדרי אי לוחמה קצרי טווח.

החברה הערבית היא חברה שבטית עם נאמנות שבטית - לכל קבוצה יש אינטרסים, אידאולוגיות, משאבים הסטוריים, מקורות פרנסה התלויים בגאוגרפיה, ואויביים על מתיחויות של מאות שנים.

המלחמה המתנהלת במה שהיה בעבר סוריה היא מלחמה שיעית - סונית בגין מאבקים פוליטיים ורציחות בראשית האיסלם (קצת יותר מ- 1330 מהיום).

תבין, מה שהיה בעבר סוריה נתון למלחמת הכל בכל שיצרה ~ 3M פליטים, מאות אלפי פצועים, ~ 130K הרוגים וכל זה בשל מאבקים בין השיעה לסונה ותתי קבוצות של כל זרם.

עירק, גם את מה שהיה בעבר עירק ניתן לפרק לעשרות אזורי שליטה הנלחמים אלו באלו.

גם אם תסתכל על מה שקורה בישראל בקרב הערבים וכיצד סכסוך בין ילדים יכול להתגלגל למאבקי חמולות עד כדי ירי הכל בכל ברחובות.

גם לפני 70 שנה באירופה הם טבחו אחד בשני כמו מטורפים. ברמות שהערבים לא מתקרבים אליהם אפילו, וראה האידיליה (המתפוררת) כיום.

גם היום יש יתרון לישראל במלחמת הכל בכל כיום בעולם הערבי, כאשר כולם (חוץ מג'ון קרי) מבינים את שוליות הסכסוך היהודי-ערבי במזה"ת. קמפיין ההחרמה המגוחך נגד ישראל משתמש בסיסמא ותמונה של "להחריב את חומת האפרטהייד", כאשר ברור לכל בר דעת שכל מדינה במזה"ת היתה רוצה שתהיה לה חומה שתפריד אותה מהבלגן סביבה. ההתנהלות שלנו כאי מבודד מול הסביבה משחקת כיום לטובתנו.
    אני עוקב אחרי בלוגרים ערבים, ובעבר הם היו מבליטים כל ידיעה על מעצר מנהלי של פלשטיני בשטחים, היום הידיעות האלו נעלמו כי זה נראה מגוחך בין ידיעות על 20 שנהרגו בסוריה, פצוץ במסגד בעירק, או טבח מפגינים במצריים.
    לגבי 70 שנה קדימה, אני אופטימי. המצב מחייב את האליטות במדינות ערב לחשבון נפש רציני מאד. אני חושב שהן יעשו אותו. וזה יהיה כואב.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    צר לי, אבל אני חייב להרוס את האידייליה - שלום כנראה לא יהיה כאן - אולי הסדרי אי לוחמה קצרי טווח.

החברה הערבית היא חברה שבטית עם נאמנות שבטית - לכל קבוצה יש אינטרסים, אידאולוגיות, משאבים הסטוריים, מקורות פרנסה התלויים בגאוגרפיה, ואויביים על מתיחויות של מאות שנים.

המלחמה המתנהלת במה שהיה בעבר סוריה היא מלחמה שיעית - סונית בגין מאבקים פוליטיים ורציחות בראשית האיסלם (קצת יותר מ- 1330 מהיום).

תבין, מה שהיה בעבר סוריה נתון למלחמת הכל בכל שיצרה ~ 3M פליטים, מאות אלפי פצועים, ~ 130K הרוגים וכל זה בשל מאבקים בין השיעה לסונה ותתי קבוצות של כל זרם.

עירק, גם את מה שהיה בעבר עירק ניתן לפרק לעשרות אזורי שליטה הנלחמים אלו באלו.

גם אם תסתכל על מה שקורה בישראל בקרב הערבים וכיצד סכסוך בין ילדים יכול להתגלגל למאבקי חמולות עד כדי ירי הכל בכל ברחובות.

כפי שאני פסימי כשאני בודק מניות / אגחים, כך אני אופטימי לגבי השלום....

החברה הפלסטינית ביהודה ושומרון לא דומה לאוכלוסייה בשאר מדינות ערב, הם עברו ועוברים תהליך של "ישראליזציה" - בעיקר הדור שנולד "לכיבוש" - ילדיו - שהיום כבר בני י 20-25 הם הרבה יותר חילוניים ומשכילים מכל מקום איר בעולם הערבי, שלא לדבר שרמת החיים שלהם היא מהטובות בעולם הערבי שאין לו נפט.
    אם תשאל אותם מה הם באמת רוצים - הם רוצים להסתפח לישראל - ההנהגה הפלסטינית "הזקנה" נתפיסת אצלהם כמיושנת, מושחתת ולא אפקטיבית - הם רוצים לגור בלוד, עם תעודת זהות ישראלית.

מנגד - בישראל כבר הפנימו מה נדרש - הימין היום נמצא יותר שמאלה מהשמאל לפני 30 שנה.... ומבין שאם ימשיך למשוך זמן והצעירים הערביים של היום יגיעו לעמדות הנהגה עוד 15-20 שנה - הם כבר לא ירצו מדינה פלסטינית אלא פדרציה עם ישראל - כולל הצבעה לכנסת - ההנהגה הפלסטינית גם מכירה בזאת

העולם הערבי הקיצוני מתפורר, נותרו לעמוד העשירים וירדן שהיא גרורה אמריקאית - מדינות המפרץ / סעודיה מאוד רוצות לנרמל את היחסים עם ישראל כמשקל נגד לאירנים - היחסים היום עימם זה כמו היחסים עם ירדן בעשור לפני הסכם השלום - מסחר, קשרים מדיניים, תאום צבאי - אבל הכל בשקט , מתחת לרדאר מחשש השכנים.

בזכות קארי "שמתאבד על המשימה", נשיא שכבר לא מוטרד מבחירה מחדש, הלחץ אירופאי חסר התקדים בצד גזרים והבטחות, עסקה אזורית של "איראן תמורת פלשתין" והחרדים שמתים לחזור לממשלה יש סיכוי גדול שבישראל יגידו כן לנייר של קארי, על אבו מאזן ילחצו / יתנו גיבוי מדינות המפרץ / סעודיה שיובילו את המהלך מאחור

עוד שנה יריבו על מטר פה מטר שם, הקואולציה אולי תתפרק ותבנה מחדש עם החרדים - אבל יהיה שינוי אווירה , כפי שהיה כשסאדאת הגיע לישראל, וכשיגיע הזמן למשאל עם , יהיה רוב מוצק להסכם

הסימנים לכך בכל מקום, צריך רק לחבר את הנקודות - ביקורים אירופאים רמי דרג בישראל, העלאת ישראל לדרגת "שותף אסטרטגי" בארה"ב, רמזים עבים כפיל מפרס ואחרים על קשרים עם מדינות המפרץ, הלוחמה הבלתי מתפשרת של מצרים בחמס (בשביל פלשתין הגדה ועזה צרכות להיות תחת אותה הנהגה/ שלטון) , בגדה משנים את הגדרת הלאום בתעודות זיהוי החדשות המונפקות מ - "מוסלמי" ל "פלשתין" , תמונות של מארינס המתאמנים עם צה"ל ואפילו בנט בראיון ל BBC ב "HARD TALK" - שזה בסגנון "מוקד" למי שזוכר, אמר דבר פשוט - מכיוון שיש הסכמה כי הנושא יגיע למשאל עם , אין לי מה לצאת מהקואוליציה גם אם יחתם הסדר שלא מקובל על מפלגתי.

כולם במאמץ עילאי לשכנע בישראל כי יש פתרון "לנושא הבטחון" וכי "העולם יערוב להסכם" - כשנשמע על הצעה לצרף את ישראל לנאטו - זה יהיה הסימן האחרון.

ההסתברות לתסריט הנ"ל אינה קטנה טווח הזמן קצר.

ל- eyal, ו- tby,

אני לא שותף לאופטימיות שלכם.

ראשית, לגבי יפן ואירופה - אכן נעשו מהלכים מאוד קשים ומאוד פוגעניים בסוף מלחמת העולם השניה ששינו את הי- mind set של המדינות הללו.

ארה"ב שלא ראתה את השנוי הגדול שהעולם עבר בדגש על העולם התקשורתי חשבה לתומה שמה שהיא עשתב ביפן וקוריאה יהיה ניתן לעשיה פעם נוספת במזרח התיכון 60-70 שנה מאוחר יותר.

לכך הם פני הדברים,

מדינות כמו סוריה, עירק, לבנון הן מדינות מלאכותיות שיצרו המעצמות הקולינאליות בריטניה וצרפת בסוף מלחמת העולם הראשונה - תוך שמי שביצע את החלוקה הזו ביצע מהלכים של אחד שלא דובר את השפה, הקודים החברתיים, ....

אם תסתכלו על שנות ה-90 היה בונטון שהנה אנחנו הולכים למהלך של שלום עם סוריה - המהלך יוציא את ישראל ממעגל הלחימה. משהו חשב אז שהעלאווים שמייצגים ~ 12% מאוכלסיית סוריה של אז תאבד את השלטון בחלקים גדולים של מה שהיה סוריה לטובת ערב רב של אידאולוגיות שהחזקות והגדולות שבהן שואפות להשלטת האיסלאם על ידי אדמות.

במרחק של מאות מטרים מהגדר שלנו ברמת הגולן מתנהלת מלחמה שגובה אלפים.

יצא לי לא מזמן לדבר עם אישה דרוזית מרמת הגולן בביה"ח ישראלי - מבלי שנאמר לי, ברור לי שהם מאוד שמחים שהם בצד הזה של הגבול. פגשתיה בביה"ח שם ילדיה קבלו בחינם שירות רפואי ברמה גבוהה. היא ספרה לי שמהחלון רואים את המלחמה בצד השני.

שלא נטעה, הדרוזים שהם ערבים אבל לא מוסלמים מבינים את המזה"ת ולו מידיעת השפה הערבית והבנה של הקונטקסט הלא נאמר של הדברים. הנוצרים אף הם מבינים מה זה המזה"ת.

רק כדוגמא: ישראל הוא אחד המקומות היחידים במזה"ת שלא מבצע טיהור אתני של ערבים נוצרים.

בית לחם, בית ג'אללה היו ערים נוצריות שהפכו לערים מוסלמיות בשל בריחת הנוצרים מהמזה"ת.

לגבי ירדן, זו מדינה מלאכותית היושבת על ~ 80% מהשטח שיועד למדינה היהודית בשנות ה- 20 של המאה הקודמת - הבריטים בשל חשבונות כאלו ואחרים עם אמיר ממה שהיום סעודיה העניקו לו את עבר הירדן וקבעו עובדות בשטח.

בירדן מתנהלת מלחמת אחיזה בשלטון בין הבדואים לערבים שקוראים לעצמם פלשתינים.

כשם שמדינה חזקה ויציבה יותר כמו סוריה התפרקה מול עיננו אני מאוד חושש לעתיד שלנו לגבי גבול במזרח.

ירדן היא מדינה שיכולה לשנות שלטון או לשמש להשתלטות של כוחות גדולים וחזקים ממזרח.

עירק כבר היום היא מדינה בה אירן עושה כרצונה.

האמריקאים לא מבינים את המזה"ת אפילו פחות טוב מאתנו. המחשבה שהם יצליחו לשליט סדר במצב של היום באפגניסטאן שגם היא ערב רב של שבטים ומאבקים ושפות או בעירק שהיתה שלושה מחוזות בתקופת האימפריה העותמאנים (רק כי איזה בריטי בחליפה החליט שהוא יצליח לאחד יחדיו את הכורדים והשיעים והסונים יחדיו - אשרי המאמין).

אני בדעה, שיתכנו הסכמים כאלו ואחרים אצלינו - ואני מקבל את הטענה שיש לנו מזכיר מדינה אובססיבי (להבנתי) שלוחץ להסכם שאין לו שום סכוי להחזיק מעמד לתקופה ארוכה (להבנתי) - מה שלהבנתי נראה כמו מהלך של כפיית הסכם שיתן לו פרס נובל לשלום אבל יפגע קשות בישראל בראיה של 50 ויותר שנים קדימה.

להערכתי, על הממשלה להתעקש על התיישבות יהודית בבקעת הירדן - שתהווה קו הגנה מפני כל מה שרע מאוד ויכול להגיע מהמזרח.

ללא התיישבות יהודית - אין כל משמעות להחזקת צבא ישראלי - וללא צבא ישראלי כח בינלאומי אפילו אמריקאי זה יותר נזק מתועלת.

ברור שיש כאן ניסיון לכפות הסכם רע על ישראל - השאלה היא האם ראש הממשלה הישראלי מסוגל לעמוד בלחץ האמריקאי.

לכל חסידי ההסכם - תארו לכם מה היה קורה אם הסכם אסד האב - ישראל היה מביא את הגיהאד העולמי לשבת על מי הכנרת ומקורות הירדן.

להערכתי, על הממשלה להתעקש על התיישבות יהודית בבקעת הירדן - שתהווה קו הגנה מפני כל מה שרע מאוד ויכול להגיע מהמזרח.

ללא התיישבות יהודית - אין כל משמעות להחזקת צבא ישראלי - וללא צבא ישראלי כח בינלאומי אפילו אמריקאי זה יותר נזק מתועלת.

ברור שיש כאן ניסיון לכפות הסכם רע על ישראל - השאלה היא האם ראש הממשלה הישראלי מסוגל לעמוד בלחץ האמריקאי.

לכל חסידי ההסכם - תארו לכם מה היה קורה אם הסכם אסד האב - ישראל היה מביא את הגיהאד העולמי לשבת על מי הכנרת ומקורות הירד
    ימי חומה ומגדל חלפו מהעולם. להתישבות אין כל ערך צבאי - ראו זאת כבר במלחמת יום כיפור שצריך היה לפנות אוכלוסייה מישובים ברמת הגולן - בשום ישוב לא היתה כוונה להילחם על הגדר - בניגוד מוחלט לששת הימים שישובי הגבול היו עמדות מבוצרות המאויישות ע"י התושבים

התפיסה הבטחונית היום נגד הסתננוית זה גדר טכנולוגית - גדר מסיבית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים שכוללים הסתכלות אל תוך שטח התראה בעומקים של ק"מ רבים.
    נגמרו הימים של מגדלי שמירה וזרקורים - היום אלו תרני תצפית / בלונים עם ראיית יום / לילה , רזולוציה גבוהה וזום מסיבי שמתנקזים אל חמ"ל מוקר מחשב שמקפיץ רק את החריג.
    נגמר גם הצורך בסיורים מאויישים - היום יש כלי רכב בלתי מאוישים וחמושים שנוסעים סביב עזה ובמתקנים רגישים בארה"ב , יש עמדות "רואה-יורה" ועוד ועוד.
    אפשר לסגור הרמטית גבול בפני מסתננים - זה רק שאלה של עלות - וישראל עושה זאת היום בעזה, סוריה , חלקית בלבנון ועוד יותר חלקית בגבול.
    לגבי מי יאייש את סגירת הגבול - הייתי הולך על כח נאטו שישראל מצורפת לנאטו ב - 5 שנים הראשונות 70% מהכח ישראלי ואז להוריד 5% כל שנה עד שמגיעים ל 15%- כך שיהיו ישראלים בשטח ובעמדות פיקוד , ומכיוון שהניטור הוא אלקטרוני - ישראל יכולה להקים חמ"ל מקביל ולקבל את כל האינפורמציה שהחמ"ל הבינלאומי רואה - ישראל תראה.

לגבי תסריטים של שריון איראני / עיראקי / ירדני חוצה את הירדן ומטפס לגו ההר - את זה ניסו הירדנים לבצע בששת הימים- ואז הם שלטו בגדה. חיל האויר גמר אותם בדרך. היום תנועה של טור משוריין מול אויב מודרני זו התאבדות - הסורים גילו זאת ב 82 , העירקים ב 91 ומאז אף אחד לא חשב אפילו על לנסות....

באופן כללי - איום טרור הוא איום משמעותית יותר קל לטיפול ו"תחזוקה שוטפת" מאשר הערכות למלחמה עם מדינה לכן "מה יה קורה אילו הגיהד העולמי היה על הכנרת " - התשובה היא - זה משמעותית פחות מסוכן מדויזיות משורינות של אסד האבא שישבו על הגולן טרם ששת הימים.

והכל בסוף מתקשר לכמה כסף הבטחון עולה - כתבתי על זה כאן: http://on-vix.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html בהקשר של צמצום הצבא האמריקאי והשלכת הנושא על גודל צה"ל
    נערך לאחרונה על ידי tby, 07.03.2014 בשעה 11:51

למה צריך להבין זאת במובלע? הדרוזים ברמת הגולן אומרים זאת בשיחות פנים מול פנים (כמובן לא בטלביזיה), יותר מזה, הם אומרים בפירוש שהם אופורטוניסטים שמנצלים את העובדה שאסד נותן להם למודים חופשי עם מלגה , ומרויחים מריקוד על שתי החתונות.

המהפיכות במזה"ת גורמות לכך שהצביעות והמסיכות יורדות אט אט ומגיעים לגרעין האמת.

השאלה לגבינו היא: האם אנו מסוגלים להתמודד עם האמת? הטלביזיה המצרית שידרה היום כתבת פרסומת תיירותית על ג'יסר א-זרקא, האם אנו באמת רוצים שהמוני תיירים ועובדים זרים מצריים (או ירדנים או לבנונים) ישטפו אותנו?

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

התפיסה הבטחונית היום נגד הסתננוית זה גדר טכנולוגית - גדר מסיבית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים שכוללים הסתכלות אל תוך שטח התראה בעומקים של ק"מ רבים.
    נגמרו הימים של מגדלי שמירה וזרקורים - היום אלו תרני תצפית / בלונים עם ראיית יום / לילה , רזולוציה גבוהה וזום מסיבי שמתנקזים אל חמ"ל מוקר מחשב שמקפיץ רק את החריג.
    נגמר גם הצורך בסיורים מאויישים - היום יש כלי רכב בלתי מאוישים וחמושים שנוסעים סביב עזה ובמתקנים רגישים בארה"ב , יש עמדות "רואה-יורה" ועוד ועוד.
    אפשר לסגור הרמטית גבול בפני מסתננים - זה רק שאלה של עלות - וישראל עושה זאת היום בעזה, סוריה , חלקית בלבנון ועוד יותר חלקית בגבול.
    לגבי מי יאייש את סגירת הגבול - הייתי הולך על כח נאטו שישראל מצורפת לנאטו ב - 5 שנים הראשונות 70% מהכח ישראלי ואז להוריד 5% כל שנה עד שמגיעים ל 15%- כך שיהיו ישראלים בשטח ובעמדות פיקוד , ומכיוון שהניטור הוא אלקטרוני - ישראל יכולה להקים חמ"ל מקביל ולקבל את כל האינפורמציה שהחמ"ל הבינלאומי רואה - ישראל תראה.

סגרנו על כח טורקי מנאטו שיאבטח את הגבול ממזרח?

לגבי תסריטים של שריון איראני / עיראקי / ירדני חוצה את הירדן ומטפס לגו ההר - את זה ניסו הירדנים לבצע בששת הימים- ואז הם שלטו בגדה. חיל האויר גמר אותם בדרך. היום תנועה של טור משוריין מול אויב מודרני זו התאבדות - הסורים גילו זאת ב 82 , העירקים ב 91 ומאז אף אחד לא חשב אפילו על לנסות....

באופן כללי - איום טרור הוא איום משמעותית יותר קל לטיפול ו"תחזוקה שוטפת" מאשר הערכות למלחמה עם מדינה לכן "מה יה קורה אילו הגיהד העולמי היה על הכנרת " - התשובה היא - זה משמעותית פחות מסוכן מדויזיות משורינות של אסד האבא שישבו על הגולן טרם ששת הימים.

והכל בסוף מתקשר לכמה כסף הבטחון עולה - כתבתי על זה כאן: http://on-vix.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html בהקשר של צמצום הצבא האמריקאי והשלכת הנושא על גודל צה"ל
    שים לב, כתבתי על בקעת הירדן לא כי אני מסתכל על הדברים מבחינה בטחונית אלא כי אני מסתכל על הדברים מבחינה דמוגרפית - מצבנו היה טוב בהרבה אם גב ההר היה פנוי ברובו - בפועל זה לא המצב - המרכזיים האורבאניים הגדולים ביו"ש: שכם, רמאללה, חברון והכפרים סביב כוללים כמיליון ערבים ונראה לי שיש ביננו הסכמה שלא טוב להגיע למצב בו אנחנו נצטרך לתת להם בתי חולים, ותעסוקה וקצבאות.

האם היה ניתן להגן על ישראל ללא הגולן - התשובה היא כן, אבל האם עדיף מצב בו אנחנו יושבים ברמה ואחראים על ~20,000 ערבים - דרוזים, שלא ממש מתים עלינו - נהפוכו. מים חיים זורמים אל הכנרת ולא ביוב של חצי מיליון סורים כפי שהיה קורה אם אסד האב היה מקבל את השטח.

גם הערבים הפלשתיתנאים לוטשים עיניים אל השטחים הפתוחים של בקעת הירדן - הם מתכננים שם ערים ושדות תעופה,.....

ברגע שהשטח יהיה מאוכלס אתה לא ממש תוכל להפריד כמו שצריך בין מאות המיליונים של הערבים שממזרח לגבול וממערב לו. גם כח נאטו שיהיה שם יהיה חסר מוטיבציה ורצון להתעמת אפילו פחות ממך.

מדינאי של השמאל בשם יגאל אלון ראה את הדברים הללו נכונה כבר בשנות ה- 70 - הוא הבין את חשיבות ההתישבות כהגנה והחשיבות הדמוגרפית.

גם לערבים ולאמריקאים ברור שערים שלמות כמו מעלה אדומים, אריאל, בית"ר עלית, קרית ספר, גבעת זאב הם עובדות בשטח שלא ממש קל להזיז וביננו זו תהיה אוולת ועוול לנסות לגרש מבתיהם מאות אלפי יהודים ולכן מדברים על פתרון למצב קיים.

השאלה היא לטעמי, למה אנחנו בונים תוכנית שמדברת על גירוש של מאות או עשרות אלפי יהודים לצד איזו אידאולוגיה שערבים אסור להזיז או להזיז את הגבול בקרבתם.

ממש לא ברורה לי האקסיומה הזו. כדוגמא יתכן והייתי מוותר על ישובי נחל עירון כהחלטת ממשלה וגלגוגיה וקלאנסווה כהחלטת ממשלה ומספח איזורים ריקים וכאלו שקיים שם רב יהודי ברור.

למעט סלע המחלוקת בהר הבית ובעיר העתיקה גם הספוח של כפרי "מזרח ירושלים" שלא היו ירושלים עד שהחלטה לא חכמה במיוחד של ממשלת ישראל הפכה אותם לכאלה ניתנים ביותר מרצון להפרדות מאתנו.

הפתרון שיחזיק מעמד לטווח ארוך חייב להיות מבוסס על הפרדה של יהודים מצד אחד של הגבול ומוסלמים מצדו האחר וגדר גבוהה בינהם - כשהגדר תהיה גבוהה ולא ניתנת להזזה ניתן לדבר על פרויקטים והשקעות וסחר - אחרת זה מתכון לצרות צרורות.

גם לערבים ולאמריקאים ברור שערים שלמות כמו מעלה אדומים, אריאל, בית"ר עלית, קרית ספר, גבעת זאב הם עובדות בשטח שלא ממש קל להזיז וביננו זו תהיה אוולת ועוול לנסות לגרש מבתיהם מאות אלפי יהודים ולכן מדברים על פתרון למצב קיים.

השאלה היא לטעמי, למה אנחנו בונים תוכנית שמדברת על גירוש של מאות או עשרות אלפי יהודים לצד איזו אידאולוגיה שערבים אסור להזיז או להזיז את הגבול בקרבתם.
    אני חושב שגם לערבים ברור שהם לא יזוזו - השאלה היא פיצוי בקרקע במקום אחר.

הדיון על "גרוש יהודים" או נסיון "לתפוס שטח" כי הוא ריק הוא חסר משמעות מכיוון איננ נושאים ונותנים עם עצמנו. יהיה מחיר לשלם אך הוא קטן ביותר אל מול האלטרנטיבה של מדינה / פדרציה דו-לאומית.

לגבי "גרוש" יהודים - הבעיה נוצרה כי במדינת ישראל המשיכו באסטרטגיה הציונית של דונם פה ודונם שם כמו שעשו עד 48 וקבעו את גבולות המדינה גם אחרי 67 -
    אבל בניגוד ל 48 בה הערבים עזבו / הועזבו , אחרי 67 הערבים נותרו במקומם וישראל ייצרה יישובים - חלקם ללא שום הגיון אסטרטגי - אלא פשוט על מנת ליצור פקעת בלתי ניתנת להתרה. במבחן התוצאה האסטרטגיה הוכיחה עצמה - ישראל השתלטה על שטחים איכותיים במרכז ובאזור ירושלים ותשלם בשטחים באזורים משניים - באזור ערד -באר שבע , בית שאן ועזה

מי שחושב שיהודה ושומרון היא אדמתו של העם היהודי ומוכן לעשות כל שנדרש ולהקריב כל קורבן על מנת לשמור על השטח - תמך במפעל ההתנחלות - לתשומת ליבך השם - עד 48 הקימו ישובים, מ 67 זה התנחלויות = כיבוש הארץ - זו תפיסה משיחית בתוספת אינטרסים כלכליים - והיום אין מנוס להתמודד עם התוצאות, גם אם זה אומר להזיז 100 אלף יהודים.

בקעת הירדן ריקה כי זה מדבר . דווקא התושבים הישראלים שם הם פרגמטיים וילכו לגדל ירקות בערבה - הלוואי וחקלאים פלשתינים יכנסו לנעליהם, אך אינני מוטרד "מאיכלוס" עמק הירדן - זה מקום קשה לקיום, תמיד היה , תמיד יהיה. אבל גם הפלשתינאים צרכים מקום לשדה תעופה, ואולי להקים עוד ערים - האינטרס שלנו זה שהם יפרחו כלכלית ויהפכו לדמוקרטיה אמיתית - זה בהחלט בהשג ידם - כאמור הדור הצעיר שם הוא "ישראלי" וכפי שערבי באום אל פחם לא מעלה בדעתו להסתפח לפלשתין כי הוא "יותר מתקדם" , כך תושבי הגדה מסתכלים על האחרים

לגבי מסירת ערבי המשולש לפלשתין - מעניין שאלו שתומכים בזה, היו בעד לתת תעודות זהות ישראליות לתושבי "מזרח ירושלים" שהם רבים יותר מספרית .....

ל- tby,

להזיז 100,000 יהודים - האם היית יכול לנסח את המשפט אחרת? להזיז 100,000 ערבים?

להזכירך, קוי 1967 הם קווי הפרדת כוחות במאי 1949 - אין שום קדושה במצב הזה שאליו הגיעו כוחות הכבוש ההאשמים. מארץ ישראל המנדטורית הם קבלו ~ 80% ועוד כבשו לעצמם את יו"ש. השיח של "הגדה המערבית" - תסתכל במפה ותראה שמי שמשתמש בטרמינולוגיה הזו משקר לאמת - הגדה המערבית של נחל הירדן (נגיד נחל - יותר תעלת ביוב) היא לא בת עשרות ק"מ.

כידוע, השטחים אינם כבושים, לכל היותר הם נתונים במחלוקת הואיל ולשום מדינה ריבונית לא היתה חזקה עליהם בדין - לא לחינם החלטות האו"ם 242 ו- 338 שדנו בשטחים ולא את השטחים נכתבו כך שיאפשרו להגיע להסדרים עתידיים.

כוחות הכבוש ההאשמים פלשו והשתלטו על הקרקעות - מרגע שמלכם חוסיין ויתר עליהן והוא עשה זאת פומבית - אין גוף כלשהו שיכול לטעון שהשטח נכבש ממנו. מעולם לא היתה מדינה פלשתינית - היה מנדט בריטי בפלשתינה.

כך שולא מבחינה משפטית הצד שלך לא כזה חלש כפי שמוצג.

זה שלהחלטת גנוי של ישראל יש רב אוטומטי באו"ם גם אם מדובר בגנוי כנגד ישראל בגין המסת הקרחונים בקוטב הדרומי - אנחנו רגילים.

לגוף העניין, לטעמי, אין שום הגיון לגרש עשרות או מאות אלפי יהודים מבתיהם - ואם זה נעשה הייתי מצפה לצעד דומה של בולדוזרים שמיישרים כפרים של הערבים שיעשה להם את אותו הדבר.

כל עוד מדינת ישראל לא היתה מוכנה לצעדים שאתה מציע הדרישה הבינלאומית היתה מן השפה אל החוץ.

מדינת ישראל הרגילה את כל העולם ואשתו שניתן לקחת 6000 יהודים שילקחו באוזן, בתיהם יוחרבו בידי יהודים והם יושמו במחנות עקורים - העולם ליטף והשמיעה קולות נעימים - אבל גם את השור המובל לשחיטה מדרבנים במתק שפתיים ואם זה לא עוזר אז בשוקרים חשמליים.

אני מוותר מראש על דברי הנחמדות ומעדיף להיות שור חי ולא שור שמובל לשחיטה בה כל הזמן מצמצים את השטח הפנוי עד שראשו של השור נלכד בסורג ומשם מגיע רגע שסוף הצוואר.

אנחנו חיים באזור בו ל- 80% מהשטח של המנדט ניתן להאשמים שהגיעו מחיגאז, יש מדינה חמאסית בעזה, יש מדינת פתח-לנד ביו"ש ומדינה דו לאומית בכבשת הרש - עלינו לשלול מכל וכל את הפתרון הזה.

אם מבצעים הפרדה בין ערבים ויהודים אז זה ראוי שיעבוד לשני הכוונים.

לגבי המשולש, ואדי ערה וירושלים - אני לא יודע על מי אתה מדבר, אני אומר שפתרון שיכול להחזיק מים מהמבנה שאתה מדבר עליו מצריך העברת מאות אלפי יהודים לשליטה בלעדית של ישראל ביו"ש וירושלים והישובים שגובלים בה ולהעביר מאות אלפי ערבים לשליטה ערבית - כל פתרון אחר הוא בבחינת דחיית הבעיה שתתפוצץ בעתיד הלא רחוק.

הדרך היחידה לבצע זאת הוא הכפרים שסביב ירושלים ובמגע עם רמאללה, ובית לחם, ערי ואדי ערה והערים שליד קלקיליה וטול כארם - כל פתרון אחר אני לא רואה שאפשרי מהפורמט שאתה מדבר עליו.

בבקעת הירדן, לטעמי, אסור בשום פנים ואופן לוותר שם על הריבנונות וההיתישבות - לא בשביל חיילי נאטו ולא בשביל מצלמות בשלט רחוק.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות