x

עמוד 19 מתוך 22 ראשוןראשון ... 91718192021 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 181 עד 190 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

עסקנו בחריש, ועתה מגיע אקורד הסיום - שינוי ייעוד הקרקעות מעיר לחרדים לעיר לציבור הכללי:

נוסח הפרוגרמה המנחה יתוקן, כך שיתווספו בו גם שימושים אפשריים המאפיינים אוכלוסייה לא חרדית", נקבע בהחלטה. עוד הוחלט כי לא תהיה מגבלת גובה בתוכנית המתוקנת. מגבלה זאת הייתה מותאמת לאוכלוסייה חרדית, שדורשת מגורים בבניין נמוך יחסית בשל אי השימוש במעלית בשבת (מרבית החרדים אינם משתמשים במעלית גם בשבת). כפועל יוצא מכך, הוחלט כי תבוטל הצפיפות שעמדה על 8.5 יחידות דיור לדונם.

חבלי הלידה של חריש החלו לפני יותר מעשור, אך לא הבשילו לידי שיווק קרקעות מוצלח. לפני יותר משנה וחצי הכריז שר השיכון הקודם, אריאל אטיאס, על שיווק קרקעות מסיבי וזול בעיר, כשהבנייה תהיה מותאמת לאוכלוסייה חרדית. הכרזה זאת, כשברקע מחירי הדירות המאמירים, הביאו לביקורת חסרת תקדים נגדו מכיוון הציבור הכללי.

בסופו של יום, עמותות חילוניות ועמותות של חובשי כיפות סרוגות זכו במכרזים יחד עם קבלנים - ואלו הקבוצות המסתמנות לגור בעיר. עד כה, שווקו בחריש כמחצית מיחידות הקרקע לבנייה, כאשר התוכנית הכוללת מדברת על בניית יותר מ-10,000 יחידות דיור. בסבב הנוכחי, מחירה הממוצע של דירת 4 חדרים דרך עמותה עומד על כ-650 אלף שקל, ודרך קבלן המחיר גבוה בכ-150 אלף שקל.

צריך להפנים את העובדה כי בניה לחרדים היא עתירת קרקע - ולכן יקרה - כי קיימת מגבלת הגובה בגלל סיפורי המעליות.

כאשר המדינה מחלקת קרקעות בחינם ומשלמת על פיתוח הקרקע, אז כל ציבור יכול לדבוק באורח החיים שהוא רוצה. אך כאשר יתר הציבור לא רוצה לממן בניה לאוכלוסיות שלמות , כל אוכלוסיה צריכה לשאת בעלות בחירת סגנון החיים שלה וזה יוצר קונפליקט בלתי פתיר - כיצד אוכלוסיה מרובת ילדים, ללא יכולת השתכרות טובה בגלל חוסר בהשכלה וקידוש הלימוד על הפרנסה , שצורכת דיור עתיר קרקע - תשלם על הדיור ללא סבסוד מסיבי של יתר הציבור, כפי שנעשה עד היום.

אכן דברי טעם.
    אני רכשתי בחריש באזור של חילוני\סרוגות במחיר לטעמי מעולה.
    730K דירת גן 5 חד.
    זה נראה בדיוק כמו הסיפור של מודיעין שהתחילה בדיוק אותו דבר.
    THE HOUSE NEVER LOOSE

זה כתבתי לפני כחודש:

נק ישראל ממשיך לרכוש דולרים במרץ כאשר הוא מנסה לקבוע קו עצירה לדולר-שקל

התהליך הזה לא יעיל, ההתערבות של בנק ישראל לא יכולה לשנות את המציאות הכלכלית, וההיקפים לא מאמת משמעותיים.

יש לבצע שורה של צעדים סימולטאנית:

על בנק ישראל להוריד הריבית ועל המדינה להטיל מיסים על משקיעים הרוכשים אגח ממשלתי לטווח קצר (מס מחזור - 0.1% )

במקביל, במקום לגייס אגח בחו"ל על משרד האוצר להגדיל את הגיוסים בשקלים ולהחזיר חוב במט"ח - זה יגדיל את ההיצע של חוב שיקלי ויאפשר להוציא דולרים אל מחוץ למשק הישראלי .

כמו כן יש להורות לחברות הממשלתיות - חברת חשמל, תעשיה אוירית וכו - לבצע עסקאות SWAP לחובות בדולרים ולהופכם לחוב שיקלי - הרי אם בנק ישראל קובע שזו התחתי לשקל דולר, הרי זה צעד עסקי חכם לסגור את החובות במטבע זר באמצעות שקל חזק.

אף אחד לא ממש האמין שהריבית תרד - אך היא ירדה היום ל 0.75%

יתר הצעדים יגיעו , אם יהיה צורך.

ייסוף השקל מהווה סיכון קיומי למדינת ישראל, ואני שמח שבבנק ישראל מבינים זאת

שהממשלה תדאג לשוק הנדל"ן.....
    בלוג: on-vix.blogspot.co.il

יש מלחמה של ממש בתחום המט"ח - למרות הורדת הריבית שער הדולר ב 3.49

לפני קצת יותר מחודש כתבתי:

בנק ישראל ממשיך לרכוש דולרים במרץ כאשר הוא מנסה לקבוע קו עצירה לדולר-שקל

התהליך הזה לא יעיל, ההתערבות של בנק ישראל לא יכולה לשנות את המציאות הכלכלית, וההיקפים לא מאמת משמעותיים.

יש לבצע שורה של צעדים סימולטאנית:

על בנק ישראל להוריד הריבית ועל המדינה להטיל מיסים על משקיעים הרוכשים אגח ממשלתי לטווח קצר (מס מחזור - 0.1% )

במקביל, במקום לגייס אגח בחו"ל על משרד האוצר להגדיל את הגיוסים בשקלים ולהחזיר חוב במט"ח - זה יגדיל את ההיצע של חוב שיקלי ויאפשר להוציא דולרים אל מחוץ למשק הישראלי .

כמו כן יש להורות לחברות הממשלתיות - חברת חשמל, תעשיה אוירית וכו - לבצע עסקאות SWAP לחובות בדולרים ולהופכם לחוב שיקלי - הרי אם בנק ישראל קובע שזו התחתי לשקל דולר, הרי זה צעד עסקי חכם לסגור את החובות במטבע זר באמצעות שקל חזק.
    אנחנו משלמים על הטימטום של פקידי האוצר שרצו וגייסו חוב במט"ח, כאשר הם צרכים להחזיר באופן ייזום כל חוב של מדינת ישראל ובחברות הממשלתיות הנקוב במט"ח ובמקומו לגייס בשקלים - בריבית סופר נמוכה

יש הזדמנות לחסוך קצת כסף במשרות ממשלתיות ולסגור את כל המחלקה באוצר שעוסקת בניהול חוב / גיוסים במטבע זר. עם שער שקל כזה ויתרות מט"ח של בנק ישראל - הם יהיו מחוסרי עבודה שנים. כל זמן שהם מגיעים למשרד יש רעיונות אידיוטיים של "בוא נשמור על נוכחות ישראל בשוק החוב הבינלאומי"

באותה נשימה, צריך להפסיק את מכירת ה"בונדס" , להסביר ליהודים הטובים שרכשו אותם, שצו השעה זה פדיון מוקדם שלהם.... - - זה עוד ארגון עם מאות משרות שצריך להיסגר

"במקביל, במקום לגייס אגח בחו"ל על משרד האוצר להגדיל את הגיוסים בשקלים ולהחזיר חוב במט"ח - זה יגדיל את ההיצע של חוב שיקלי ויאפשר להוציא דולרים אל מחוץ למשק הישראלי ."

--> זה בדיוק מה שעשו השבוע.
    http://www.themarker.com/markets/1.2260164

האוצר גייס לפני חודש 1.5 מליארד יורו בהנפקה - זה 2 מליארד דולר.

עכשיו הם עושים SWAP רק על החוב החדש - וגם זה באופן חלקי.

כל המהלך שלומיאלי - יש עלויות גיוס גבוהות בחו"ל, ואז משלמים עוד על מנת לבצע SWAP - העיקר שלפקידים במחלקת ניהול חוב באוצר יהיה מה לכתוב ברזומה.

הכוונה שלי היא שמדינת ישראל צריכה לרכוש את החוב המט"חי ההיסטורי שלה ופשוט למחוק אותו - לא לשחק ב SWAP שרק משנה את שער הדולר בו ישולם החוב המטחי בעתיד אך אין בו תזרים משמעותי עכשיו , אלא פשוט לקנות דולרים בשוק החופשי ולהשתמש בהם לרכישת החוב הזר של מדינת ישראל - עד שנגיע ל- 0 חוב במטבע זר.

זה מהלך סופר יעיל, פשוט לביצוע וזול.

אגב - יש 27 מליארד דולר של חוב ממשלתי מטחי שלא כוסה ב SWAP = תאר לך שהמדינה מודיע שכל חודש 0.5 מליארד דולר ירכשו ע"י המדינה - נה זה יעשה לספקולנטים של המטבע ?
    נערך לאחרונה על ידי tby, 05.03.2014 בשעה 12:27

ל- tby,

אני לא חושב שמהלך של קניה של אג"ח ממשלתי במט"ח ישיג איזה שהוא יעד למעט הפסדים.

אני יותר ממסכים איתך שאסור למדינת ישראל לגייס $ בחו"ל. לישראל יש מספיק מט"ח, חוב ניתן לגייס לכל הטווחים הדרושים בישראל בריביות נמוכות הסטורית.

המוסדיים יותר מישמחו לקבל אג"ח של ממשלת ישראל.

מה גם, שחוב של מדינה ריבונית מאפשר לבנק המרכזי במפולת לספוג כל כמות של אג"ח בתמורה למזומן שיכול להיות מיוצר יש מאיין. בניגוד לחוב מט"חי בו המדינה יכולה להיות חדלת פרעון.

לארה"ב, יפן, בריטניה חוב גדול אבל רובו במטבע מקומי ולכן תמיד הבנק המרכזי יכול להדפיס כמה כסף מקומי שצריך ולרכוש את האגרות ולמנוע חדלות פרעון.

בניגוד לספרד, יוון, פורטוגל שעמדו בפני אפשרות של פשיטת רגל.

הטענה של : "בוא נשמור על נוכחות ישראל בשוק החוב הבינלאומי" - היא טענה שאני לא מאמין שהפקידים באוצר מאמינים לעצמם - הרי כל מוסד בנקאי שמלווה כסף ידוע שיתן לך מטריה ביום שטוף שמש ובסימן הראשון של ענננים ידרוש לקבל את המטריה ומיד.

ישראל לווה בקלות בשוק ההון כי התשואות בעולם נמוכות והמצב הכלכלי בישראל סביר.

צעד כמו: http://www.bizportal.co.il/article/362564 בו חברת החשמל שהיא חברה ממשלתית שלווה בארה"ב ב- 6.2% בדולרים הוא אוולת.

חברת החשמל יכולה ללוות בעלויות נמוכות יותר בארץ ואם היא רוצה היא יכולה להנפיק אג"ח צמוד $.

מצד שני, קניה של אג"ח תעלה את ערכו ועדין מדינת ישראל מחוייבת לפרוע את החוב בפארי.

מה יתן לך צעד בו אג"ח ישראלי יסחר מעל הפארי (מצב בו אג"ח יסחר בניכיון - קנייתו באמצעות $ שנקנה בשוק בתמורה לשקלים מגדילה את שער ה-$ - את זה אני מבין - אבל אם מדינת ישראל תרכוש ותרכוש ותרכוש בשלב מסויים הערך יעלה מעבר לפארי ואז מה עשית בזה? אתה מייצר הפסד לכאורה).

לדעתי, חייבת לצאת החלטה כי תעשייה אווירית, חברת חשמל, מקורות, ..... וכל החברות בבעלות המדינה ילוו בארץ ובעדיפות בש"ח. מדינת ישראל תלווה בארץ.

צעד נוסף לטעמי הוא: מסוי של מחזיקי אג"ח ישראלי לכולם - כאשר המוסדיים יפנו ויקבלו החזר המסוי באם יציגו אישורים כי הם מנהלים כספי פנסיה \ גמל \ השתלמות - ורק בעבור העמיתים.

צעד נוסף: הוא רכישה לא שבלונית וימי מסחר דלים דוגמאת יום שישי וערבי חג ובסמוך לפקיעת אופציות - על הבנק המרכזי לטעמי להראות כי הוא שחקן משמעותי ולא ניתן לשחק בקזינו של בנק ישראל (אחד העם) אם הדבר לא לרוחו של בעל הבית.

מצד שני, קניה של אג"ח תעלה את ערכו ועדין מדינת ישראל מחוייבת לפרוע את החוב בפארי.

מה יתן לך צעד בו אג"ח ישראלי יסחר מעל הפארי (מצב בו אג"ח יסחר בניכיון - קנייתו באמצעות $ שנקנה בשוק בתמורה לשקלים מגדילה את שער ה-$ - את זה אני מבין - אבל אם מדינת ישראל תרכוש ותרכוש ותרכוש בשלב מסויים הערך יעלה מעבר לפארי ואז מה עשית בזה? אתה מייצר הפסד לכאורה).
    אינני חושב שזה יהיה המצב.

לדעתי קיים ארביטראז בין חוב שיקלי / צמוד מדד / דולרי - כל גוף מחשב עפ"י הנחותיו - ובאמצעות SWAP אפשר להפוך אגח בשקלים לאגח דולרי ולהיפך

יש לזכור שרכישת האגח הדולרי תמומן ע"י מכירת אגח שיקלי מקביל כך שאם קניית אגח דולרי תעלה את מחירו, יבואו מוכרים באגח הדולרי שיקנו חוב שיקלי שבו יגבר לחץ ההנפקות - שיווי המשקל ישמר, כל עוד מדינת ישראל תמשיך לגייס חוב שיקלי בכמות תספקת

המסר של קניית חוב דולרי הוא מסר ברור לשחקנים שנסמכים על שערי מטבע - אנו הולכים ליייצר ביקוש קבוע לדולרים - 0.5 מליארד כל חודש, ואנו יכולים להתמיד בכך 4.5 שנים - (27 מליארד חוב מטחי לא מגודר לשקלים)

אני הייתי מתחיל עם האגח הקצר ועולה במח"מ עפ"י המלאי - כל זמן שיש צורך (נניח שער דולר ב-7%-10% גבוה מהיום

הכוונה היא לא לייצר שער דולר מלאכותי , אלא לקנות זמן לתעשייה להתארגן לשערי דולר נמוכים יותר - בטווח הבינוני פשוט אין מנוס מכך - ע"י הפחתת הספקולציות

אתה צודק ב - 100% שהפיכת חוב דולרי לשיקלי מעלה את החוסן הכלכלי של מדינת ישראל.

אני חושב על העניין גם באופן הבא - כשבנק ישראל רוכש דולרים ומכדיל את היתרות הוא חייב להשקיע אותם בכלי השקעה דולריים. מה יותר טוב מלקנות אגח של מדינת ישראל?
    אך לעומת בנק ישראל שנותן ("מייצר") שקלים (מזומן) תמורת דולרים שבהם הוא רוכש נכסים נקובים בדולרים, ביצוע קניית חוב של המדינה ע"י האוצר לא מייצרת ולו ש"ח אחד - שכן השקלים מגוייסים ע"י חוב ממשלתי בישראל - הכסף כבר קיים במערכת

לדעתי, בהיבט של עתודות מט"ח בהחלט הייתי מצפה מבנק ישראל שישתמש ביתרות המט"ח הגדולות שלו על מנת לרכוש אג"ח ממשלתי ושל תאגידים שבפועל מדינת ישראל ערבה להם כשהתשואה בהם טובה.

אם הטענה היא שאין צורך ב- 80,000,000,000$ ובנק ישראל התחיל להשקיע חלק מהכסף במניות.

אני חושב ששמוש טוב יותר לכסף הוא מזמן לזמן כשמגיעה איזו אנדרלמוסיה לשווקים ופתאם אגרת ארוכה של בנק ישראל נסחרת ב- 10% מתחת לפארי או אג"ח חברת חשמל בתשואה של 9% דולארית - זו השקעה מצויינת לכסף.

בנק ישראל יכול להנפיק כיום אג"ח מק"מ בפחות מ- 1% ולרכוש בכסף אג"ח ממשלתי $ בכמה אחוזים - כך שניהול היתרות לא רק שלא יעלה כסף אלא יכניס כסף.

מאחר ואג"ח מטח"י בחו"ל קונים במט"ח בשוטף הדבר יצור בקוש קבוע למט"ח ויעלה את ערכו.

בניגוד אליך, אני חושב שמדינה כמו ישראל בדומה לשוויץ רצוי שתגן על התעשיה המקומית לא רק לטווח הקצר אלא לטווח ארוך.

שער המט"ח הנמוך פוגע בתעשייה שהיא יצואנית מעיקרה.

רק אתמול דווח כי ללא היטק וגז הצמיחה בישראל היא 0.

אם הבנק המרכזי יכול לקנות בשעות לא שגרתיות בכמויות משמעותית ולהגן על הפרנק - גם בנק ישראל ראוי שיגן על התעשייה.

למה כתבת 7-10%? אתה חושב שהשער הנכון להגנה הוא 3.8 ש"ח ל- $? איך הגעת לחשוב הזה? האם אמפירית?

אג"ח מט"חי של מדינת ישראל לא של בנק ישראל כמובן :-)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות