x




עמוד 15 מתוך 22 ראשוןראשון ... 51314151617 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 141 עד 150 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

  1. #141
    כצפוי, בנק ישראל לא יקריב את כלכלת ישראל על מזבח הנדל"ן.

    הריבית ירדה ל - 1% על רקע שפל בייצוא והתחזקות השקל.

    אני לא בטוח שזה מספיק - דעתי שיש מקום להיות יותר אגרסיביים עם הריבית - להוריד עד 0.5% , לתת לדולר לעלות ובמקביל למכור דולרים שבנק ישראל מחזיק - כך חלק מהנזילות בשקלים תספג בחזרה בבנק ישראל.

    כל רכישות הדולרים הענקיות הם חסרות משמעות כל עת שיש פערי ריבית בין ישראל לעולם. בנק ישראל חייב להפנים שהדרוג של ישראל עלה ולכן פערי ריבית שפעם נתפסו כחסרי משמעות, בגלל הסיכון הגבוה יותר של ישראל, היום הם גורמים לייסוף חד של השקל - בנק ישראל צריך למצוא את נקודת שיווי המשקל החדשה של פערי ריבית שתמנע ייסוף ספקולטיבי של השקל.

    יש לשמור על הריבית נמוכה עד אשר יהיו ניצני אינפלציה או הריבית בארה"ב תעלה ופערי הריבית יצטמצמו.

    את המלחמה על מחירי הנדל"ן אי אפשר לנצח ברמות ריבית נמוכות , כך שמבחינת הנדל"ן ריבית בנק ישראל של 2.5% או 0.5% זה כמעט אותו דבר

  2. #142
    ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    הבעיה היא שבאוצר יושבים חברה בעלי השכלה טובה


    tby,
    בוא נדייק, יושבים שם אנשים צעירים לאחר אוניברסיטה עם תואר ראשון אולי שני בכלכלה. יש להם ראיית עולם של אנשים צעירים, אין להם שום כלים להכנס לנעלים מקצועיות של המשרדים ולנהל אותם. אין לשום ילדון אוצר את היכולת להחליט האם צריך או לא צריך להטפיל מים, לגרוט או לא 2 אוגדות טנקי מג"ח, או להחליט כמה תאגידי מים יווצרן במדינה.
    כשאני שומע פקיד אוצר שעולה לשדור ברדיו וטוען כי מתה החזית המזרחית ולכן צה"ל צריך לפרק אוגדות מילואים זה רציני? האם הידע במזרחנות \ אסטרטגיה צבאית \ הסטוריה צבאית מאפשרים לו לפסוק בכאלו עניינים מבלי שהאחריות על כתפיו?


    , רמה אישית גבוהה ומוטיבציה גבוהה, ובניגוד ליתר המגזר הציבורי הם אינם רואים את עתידם קשור למגזר הציבורי עד פרישה - הם יכולים לקבל יותר במגזר הפרטי.
    ואז מה קבלנו? ילד שבא לעשות סטאז, מחלק כאפות לשרים ומנכ"לי משרדים כי הוא יכול, מתקצב מה שבא לו, לא מתקצב מה שהוא רוצה, הוא בא במגע עם דמויות צמרת עולם העסקים הרכוזית של ישראל, במהלך שירותו מקבל קריצות כי כשתסיים לעבוד באוצר אנחנו משלמים 300,000 ש"ח בחודש,......


    כשחבורה כזו נתקלת ברמה הירודה של יתר משרדי הממשלה, אין פלא שמתרחשים שני דברים -
    מה שאתה מתאר הוא אפקט פיגמליון, אנשים טובים לא באים למערכות מספיק כי את ההחלטות החשובות מקבלים יועצים מפשטיים ונערי אוצר - אז, בשביל מה לטרוח? בשביל כתוב שר או ח"ח לפני השם?

    ראשית הם מעורבים בכל החלטה משמעותית - אי אפשר לסמוך על משרדי הממשלה לקבל החלטות אינטליגנטיות , נכונות וחפות משיקולים זרים - זה פשוט לא יכול להתבצע בגוף שהעובדים מחממים שם כיסאות עד פרישה , אין יכולת לפטר אף אחד והשכר נמוך.

    שמע, לקחת ממשלה העלות של מאות מיליוני ש"ח בשנה, שמת אחריות על כתפיהם, כל מעשיהם זוכים לבקורת של העיתונות וצבא היועצים המשפטיים ולבסוף אתה לא נותן להם להחליט?

    עם כל הסימפטיה שלך לאנשי כספים וכלכלה, כל חברה או כמעט כל חברה שאני מכיר שאותה הוביל איש מעולם זה דאכה. ראה מה קרה ב- ECI שלאחר רובנר שהיה מהנדס בעל תואר שני בידיו של איש הכספים ענבר.


    שנית - הם בולמים כל מה שנתפס אצליהם כביזבוז משאבים - ואני סומך עליהם יותר מאשר פקידי המשרדים. לדעתי רכבת חיפה כרמיאל היא בזבוז כסף מוחלט ממש , אבל ממש לא מסכים. קו עכו - כרמיאל יאפשר לכל ישובי מזרח הגליל העליון להגיע בחצי שעה לכרמיאל ברכב, להשאיר את האוטו, לקחת רכבת ובתוך חצי שעה להיות בעבודה במת"מ חיפה. כנ"ל לגבי קו חיפה-עפולה בית שאן - במקום לגור בחיפה ניתן לקנות בחצי מחיר בעפולה לרבות שכירות או ברבע מחיר בבית שאן ובתוך חצי שעה להגיע לעבודה לעיר הגדולה.

    , ובוודאי לא בעדיפות תקציבית על פני פרויקטים תחבורתיים אחרים (כמו לפתור את הפקקים בגהה - גבעת שמואל, להאריך את כביש 6 צפונה כך שכרמיאל תהיה מחוברת למרכז כמו שצריך ,לחבר את רעננה/כפר סבא / ראש העין / יהוד / ראשון לציון לתל אביב ברכבת קלה ), רכבת לכרמיאל זה פרויקט קל תכנונית, נותנים תקציב ויש תוצאה שהשר יכול לרשום לזכותו . מספיק לראות את הרכבת לדימונה - 10 נוסעים .ביום - כדי להבין שעם ישראל משלם הרבה כסף בשביל יחסי ציבור לכץ
    אני הייתי מעדיף לאזור המרכז להפוך up side down את כל אזור התחנה המרכזית הישנה, ותוך כדי להניח את היסודות לרכבת תחתית בת"א שבהמשך תגיע לפ"ת, גבעת שמואל, בת ים, חולון, וחיבור לרשת הרכבות הארצית.

    בעיר בגודל של ת"א על שטחה המצומצם שום פתרון של מחלף ועוד מחלף ועוד מחלף לא יפתר את הבעיה אלא ידחה אותה. ערים בגודלה של ת"א רבתי בעולם צריכות פתרון under ground וברגע שיהיה אנשים ילמדו להשתמש בו.

    אנחנו לא צריכים להגיע לגודל של פאריז או קהיר על מנת להבין שפתרונות תחבורה על בסיס רכב פרטי שמסיע איש אחד לעבודה בבוקר לא יעבדו.

    אם במשרדי הממשלה ניו יושבים חברה עם השכלה, רמה ומוטיווציה כמו באוצר - המדינה היתה נראית אחרת לגמרי.
    ...............

  3. #143
    ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    כצפוי, בנק ישראל לא יקריב את כלכלת ישראל על מזבח הנדל"ן.

    הריבית ירדה ל - 1% על רקע שפל בייצוא והתחזקות השקל.

    אני לא בטוח שזה מספיק - דעתי שיש מקום להיות יותר אגרסיביים עם הריבית - להוריד עד 0.5% , לתת לדולר לעלות ובמקביל למכור דולרים שבנק ישראל מחזיק - כך חלק מהנזילות בשקלים תספג בחזרה בבנק ישראל.

    כל רכישות הדולרים הענקיות הם חסרות משמעות כל עת שיש פערי ריבית בין ישראל לעולם. בנק ישראל חייב להפנים שהדרוג של ישראל עלה ולכן פערי ריבית שפעם נתפסו כחסרי משמעות, בגלל הסיכון הגבוה יותר של ישראל, היום הם גורמים לייסוף חד של השקל - בנק ישראל צריך למצוא את נקודת שיווי המשקל החדשה של פערי ריבית שתמנע ייסוף ספקולטיבי של השקל.

    יש לשמור על הריבית נמוכה עד אשר יהיו ניצני אינפלציה או הריבית בארה"ב תעלה ופערי הריבית יצטמצמו.

    את המלחמה על מחירי הנדל"ן אי אפשר לנצח ברמות ריבית נמוכות , כך שמבחינת הנדל"ן ריבית בנק ישראל של 2.5% או 0.5% זה כמעט אותו דבר
    לטעמי, חייבת להיות הפרדה בין הריבית הנמוכה שתפקידה לתמוך בשער החליפין וביצוא ולבין ריבית המשכנתאות.

    לטעמי, אכן יש להוריד את הריבית בשלבים עד 0.25% בכל חודש ולרכוש מט"ח בהיקף של מיליארדים כל עוד שער החליפין באזור ה- 3.5 ש"ח.

    מכירה של מט"ח אני לא מסכים לטעונך, אני לא הייתי מוכר לפני אזור ה- 4.5ש"ח ל- $.

  4. #144
    הד נוסף לדברים שכתבתי על המשבר הניהולי בממשלה:
    מתוך כלכליסט: http://www.calcalist.co.il/local/art...612794,00.html

    "אין ספק כי פקידי האוצר, שומרי הסף והפקידות המשרדית הם החשודים המידיים והקלים ביותר של נבחרי הציבור בבואם להסביר את כישלונותיהם או להסביר ולתרץ את אי רצונם לקדם דברים הנוגדים את השקפתם הפוליטית, או שהינם מזהים שאין בהם בכדי לקדם את מיצובם הפוליטי ועל כן, למרות שיש לכך הצדקה ציבורית, אינם מתכוונים לנקוף אצבע.

    ההידרדרות של המערכת הציבורית (שאינה כוללת בתוכה מערכות מקצועיות כמו מערכת הביטחון, הרפואה הציבורית, מערכת אכיפת החוק וכדומה) נובעת מעיקר מהעובדה שהשתלטו עליה עסקנים, חלקם נבחרי ציבורי וחלק ממונים על ידי אותם נבחרי הציבורי, אשר לרובם אין את הכישורים והניסיון לתפקידיהם, הם אינם קרובים נפשית לעניין המטרות הלאומיות - אלא בעיקר לאינטרסים שלהם ושל קבוצת הייחוס שלהם. רבים מהם, גם בשלטון המרכזי וגם בשלטון המקומי "גילו" גם את הפוטנציאל העסקי העצום הגלום במערכות הציבוריות בהן אתה יכול לזכות בממון רב ובתפקידים רבי עוצמה ויוקרה רק בזכות היותך "שייך" וקרוב לאישים, מרכזי מפלגות ובעלי עניין אחרים.

    אנשים אלו עושים כל מה שביכולתם "לסרס" את הפקידות המקצועית וליטול ממנה את הפן המקצועי של העבודה הציבורית: הן בהיבטי התכנון והן בהיבטי הביצוע. בתהליך של שנים אותה פקידות מקצועית הלכה ונעלמה, במקומם פיזית חדרו לתוך המערכת המקצועית מינויים פוליטיים (במסווה של מינויים מקצועיים), לשכות השרים הלכו וצמחו, כאשר צבא של יועצים ועוזרים מנהלים בפועל את המשרדים והגופים.


    אכן, פקידי האוצר, הרגולטורים השונים (גם בהם חל פיחות מסוים), פקידי החשב הכללי והיועצים המשפטיים - נותרו באמת הקו האחרון שיכול עוד למנוע את ההידרדרות המוחלטת של המערכת. אין ספק שיש מקום לרסן ולאזן את כוחם - אולם ה"הליכה על ראשם" כאליבי לכישלון ההנהגה הוא מעשה רפוי וכושל."


    בלי לבצע מהלך של "סגירה - פתיחה" של רבים ממשרדי הממשלה תוך החלפה מסיבית של כ"א שאינו עומד בתנאי סף מינימליים של השכלה ויכולת המדינה תתקשה לבצע החלטות


    באשר לרכבת לכרמיאל:

    במקום להשקיע מליארדים ברכבת שתסיע מאות ספורות ביום, היה אפשר להשקיע בשידרוג מסיבי של כביש 85 לכל אורכו מצומת אלמגור ועד עכו + הארכת כביש 6 עד כביש 85 ואז תחבורה ציבורית באוטובוסים עם נתיבים ייעודים היכן שנדרש לכיוון חיפה / עכו והשגת תשואה ורמת שרות משמעותית יותר גבוהה מאשר רכבת - כמה רכבות ביום אתה חושב יהיו לכרמיאל? מערך אוטובוסים ניתן לתכנן בגמישות ובזמני יציאה קצרים בשעות הנדרשות .

    אבל לממשלה יש חזון עם סיסמא מאוד קליטה - רכבת לכל ישוב של 50 אלף איש ולא משנה בכלל אם זה נכון או לא.

    לגבי רכבת לבית שאן, זה סיפור אחר לגמרי. סיפור הכיסוי שזו רכבת נוסעים. בפועל זה עורק לוגיסטי מנמל חיפה לירדן / רבת עמון ומזרחה לעיראק לסחורות מכל העולם בכלל וטורקיה בפרט - יותר זול להוציא אוניה מנמל טורקי במרכז טורקיה לנמל חיפה ואז ברכבת לרבת עמון מאשר לשגר משאיות שיחצו את טורקיה / סוריה וחצי ירדן.
    הרעיון, (וכנראה הסיכום עם ירדן) שנמל חיפה יהיה "נמל ירדני" בים התיכון וחייבים רכבת , משני צידי הגבול , על מנת לממש זאת ושני הצדדים פועלים למימוש.

  5. #145
    מכובדי tby, חג שמח.

    אני מבין את הבעיה שאתה טוען לגביה. אתה טוען שהיועצים המשפטיים וצבא פקידי האוצר עומדים על המשמר ומהווים קו הגנה.

    הבעיה לטעמי מצוייה בתחום סמכותו של מבקר המדינה. לו פקיד ממונה שכולם יודעים שהוא איש\ה של מנדהו שר\ת XXX מונה לתפקיד מבלי שיש לו את הכישורים המינימאליים חובתו של מבקר המדינה לפעול להפסקת כהונתו, רעש תקשורתי גדול - לאחר מקרה או שנים בטווח של חודשים שכזה מנוי היה מתפוצץ היו מפסיקים עם הנוהג.

    לטעמי, מה שאתה מספר קורה גם בחברות ציבוריות. יצא לי לעבוד בחברה הנסחרת בת"א 100 כשבעל הבית מינה את בנו חסר הכישורים לסמנכ"ל בשכר גבוה. כמה חברות צבוריות בהן כסף צבורי מתחזק את אנשיו של בעל השליטה? וחמור מכך, אותו קרוב משפחה לא פוחד על הישבן אבא לא יעיף אותו גם אם יעשה נזקים בתקווה שילמד מספיק עד היום בו יצטרכו להעביר את השרביט.

    כמה חברות רוקנו מכספים שגוייסו באג"ח בעזרת העסקת בני משפחה בכמות גדולה ובתפקידים בכירים?

    כתבת: "אבל לממשלה יש חזון עם סיסמא מאוד קליטה - רכבת לכל ישוב של 50 אלף איש ולא משנה בכלל אם זה נכון או לא."

    אני בפירוש מסכים לחזון הזה. הייתי רוצה רכבת לטבריה, לנצרת עלית, לעפולה, לכרמיאל - כשאני כותב רכבת הכוונה לרכבת שתגיע מכל אחת הערים הללו לעיר המחוז חיפה במחצית השעה. בתוך כמה שנים בית שאן תהיה מקום אחר לחלוטין אם בחצי שעה ניתן יהיה להגיע למת"מ חיפה.

    לגבי "שנמל חיפה יהיה "נמל ירדני" בים התיכון וחייבים רכבת.

    גם אני מכיר את התכנון הזה וכבר היום לא אחת רואים משאיות טורקיות על כביש 71 בדרך לירדן - המשאיות הללו גם זוכות ללווי משטרתי.
    אני מניח שאדוני לא מתכוון לשטח אקסטריטוריילי ירדני בחיפה, לי אין שום בעיה שנמל חיפה מבצע עבודות גם בעבור ירדן וטורקיה ומאפשר לממלכת ירדן קשר טריטוריילי ללא ריבונות עד נמל בים התיכון וקשר לאירופה ולטורקיה אפשרות לשנע מטענים לרבות סחורה חקלאית טרייה למפרץ הפרסי. גם בעתיד, כשסוריה כנראה תפורק לפי מפתח אדמתי ותהיה מדינה סונית מארם דמשק ועד ארם צובא בואך גבול טורקיה הקשר המסילתי המהיר בין חיפה ואירביד הוא משהו שמהווה בונוס רציני וסיבה טובה לא לייצר פרובוקציות הן לשלטון ההאשמי והם לאיסלמיסטיים באנקרה.

    גם אם בעתיד יהיה ניתן להעביר שיירות של משאיות דרך מה שהיום (או אולי לפני 3 שנים?) סוריה - העברה של סחורות בדרך הים והרכבת זולה ומהירה יותר מכל אופרציה אחרת.

    אז, כמו הקשר המסילתי המתוכנן בין אילת ובאר שבע הקו חיפה - בית שאן ישמש לשמוש כפול: העברת אוכלוסיה ביום בעיקר בשעות הפעילות אל מרכזי התעסוקה ובלילות \ שעות "מתות" מבחינה תפעולית כרכבות מטען.

    רכבת לאילת שתוכל לחבר את נמל הים בים סוף עם חיפה \ אשדוד בים התיכון יכול להוות אלטרנטיבה להעברת מטענים דרך תעלת סואץ. תן את האפשרות לאניה לפרוק את מטענה מהמזרח \ אפריקה באילת ובתוך לילה הסחורה הזאת בדרכה לאירופה מחיפה ותראה שיהיו לישראל יותר חברים בעולם. קו צנור אילת אשקלון עושה את העבודה בתחום נוזלי האנרגיה רכבת לאילת תתן מענה דומה למטענים מוצקים לרבות מכולות.

    כ- by product קיבלת אפשרות להגיע בשעתיים מת"א לאילת ברכבת.

    הפתרונות למרכז חייבים להבנתי לכלול רכבת תחתית שתתחיל מקו בודד כמו באנגליה ותתרחב ותתרחב ותתרחב. ת"א סתומה בבוקר ואחר הצהרים. הפתרון חייב להיות מסילתי וצבורי וזול.

  6. #146
    לגבי מבקר המדינה - זה חלק מהריקבון - דוחות ביקורת לא מיושמים וכלום לא קורה. זה גוף בלי שיניים, הדוחות מגיעים באיחור רב והרלבנטיות שלהם נמוכה. יום יומיים העתונות עוסקת בזה וזה נעלם.



    הייתי רוצה רכבת לטבריה, לנצרת עלית, לעפולה, לכרמיאל - כשאני כותב רכבת הכוונה לרכבת שתגיע מכל אחת הערים הללו לעיר המחוז חיפה במחצית השעה. בתוך כמה שנים בית שאן תהיה מקום אחר לחלוטין אם בחצי שעה ניתן יהיה להגיע למת"מ חיפה.
    אין שום בעיה, אבל אל תתלונן שצריך לקצץ בבריאות / בחינוך / בקצבאות ילדים - רכבת לכרמיאל עולה 3.5 מליארד ש"ח - רק הפסים ותחנות- לפני חשמול עתידי ורכש קרונות / קטרים.

    ברכבת לבית שאן צפויים להשתמש 100 נוסעים ביום מבית שאן וכ 500 נוסעים מעפולה - שגם כך 80% מהם נוסעים באוטובוסים היום - זה גם פרויקט של 4 מליארד ש"ח.

    אני משוכנע שב - 7.5 מליארד ש"ח יש פרויקטים לאומיים הרבה יותר יעילים כלכלית - לדעתי זה אבסורד שסוללים מסילות לבית שאן וכרמיאל לפני שרעננה / כפר סבא מחוברים לת"א ברכבת קלה או שמקדמים בשיא המהירות את קוי הרכבת הקלה בת"א מעבר לקו האדום

    יש לזכור שרק הקו האדום בת"א יסיע ביום יותר נוסעים מאשר כל הרכבות בארץ יחדיו!

  7. #147
    ל- tby,

    שבת שלום,

    לעניין מבקר המדינה מסכים - את הדו"ח השנתי שמכיל את כל הליקויים יש להמיר לדו"ח שבועי כל פעם בנושא אחר.

    לעניין רכבת, בחלק מהפוסט דנו במשבר הדיור, הפתרון ארוך הטווח נעוץ ביציאה מהחומות של מדינת ת"א.

    כתבת שרכבת בית שאן - חיפה תשמש 600 איש ביום - אז זה בשלב ראשון, אם הרכבת תהיה מוצלחת אתה תראה כיצד 600 הופך ל- 6000 ובהמשך ל- 60,000. אין שום סיבה שלא ניתן יהיה להגיע לעיר המחוז הכלכלית של הגליל ברכבת מהמזרח.

    בכל מקום שבנו ברכבת מהירה וזמינה נעשה בה שימוש באם מגיעים למרכז העיר ולא מנסים לחסוך כמה גרושים ולבנות תחנה באמצע שום מקום.

    הדוגמא שהבאת בקשר לדימונה ובנית הרכבת לא לוקחת בחשבון פרמטר חשוב ביותר שגרם למתכננים להביא קו רכבת לדימונה מלכתחילה. לפרמטר הזה קוראים מכון מחקר בשם הקריה למחקר גרעיני ליד דימונה. ובהחלט יש פרטי ציוד שנח יותר להביא ברכבת על פני משאיות. לידיעתך, בדימונה יש גם מנחת (נחש למה).

    אי אפשר להשוות את עפולה וסביבתה שכוללת כ~ 50,000 תושבי העיר ועוד כ~ 200,000 הישובים מסביב מרחק 15 דקות ברכב. או נצרת (תחתית ועלית) או כרמיאל לדימונה.

    לגבי המרכז, כפי שכתבתי הייתי רוצה רכבת תחתית איכותית בת"א וסביבתה - רכבת שתאפשר לתושבי בת ים, חולון, יפו, ת"א, פ"ת, רמת גן, גבעת שמאול, אזור, אור יהודה, ..... להתנייד בעיר ברכבת שתעבור בכל 10 דקות בתחנות כל היום וכל הלילה כיאה לערים מהסדר גודל הזה בעולם. אני מצפה שהרכבת הזאת תגיע לכל אזורי התעשיה באזור, מוקדי העסקים לרבות מסחר.

    ההצלחה של אזורי התעשייה בשכר גבוה לדוגמא במת"מ חיפה הם בעקבות קרבה למוסדות ההשכלה גבוה בחיפה - קרי הטכניון וגם אוניברסיטת חיפה וקרבה לקו רכבת שיכול להביא עובדים אף מהמרכז.

    בחוכמה רבה אזורי תעשיה דוגמאת מת"מ, הרצליה פתוח, ובאר שבע הם במרחק הליכה מתחנת הרכבת.

    לגבי מחירים, הרי רכבת לא בונים בשנה אז את ה- 7 מיליארד שאתה מדבר עליהם אם פורסים על פני 4 שנות בניה כפי שנהוג בישראל ההוצאה לא כזו כבדה כפי שאתה מציג זאת.

    אם תבוא ותגיד, אני מעדיף שנתיים לשים 15 מיליארד ש"ח על מנת להתחיל ולסיים underground בת"א אני מוכן לדחות את קוי הרכבת בפריפריה. אבל, כל עוד זה לא המצב וחלק גדול מהכסף כבר הוצע אז יש לבצע ולא לאבד את ההשקעה עד כה (רבה) לטמיון.

  8. #148
    שרותי הרפואה בצפון פחות טובים מבמרכז , החינוך פחות טוב , אין כמעט תרבות בכלל
    וחס וחלילה שתהיה רכבת שנוכל תוך שעה להגיע לתל אביב , זה הרי לא כלכלי לכם...
    אתה באמת חושב שיקח שעה להגיע מכרמיאל לת"א? אפילו מי שגר במרכז כרמיאל יצטרך אוטובוס / רכב רק להגיע לתחנה הרכבת....
    הרכבת לכרמיאל תגיע לחיפה ושם תצטרך להחליף רכבות - יקח לך שעתיים וחצי להגיע לת"א - בדיוק כפי שיקח לאוטובוס אקספרס שיסע על כביש 6

    בוויכוח על רכבת קלה / כבדה לכרמיאל , היה ברור כי יהיה פי 4 ביקוש לנוסעים ברכבת הקלה - שתוכל לעבור בתוך כרמיאל ובמקומות נוספים, כפי שמתוכנן בנצרת - אבל החשיבה העקומה היא לבנות רכבת כבדה לשום מקום כי "מתחברים למרכז" -אבל זה לוקש מוחלט - לא יהיה חיבור רכבתי ישיר בין ת"א לכרמיאל .

    ואתה חושב שהרכבת תגיע למשל לנהריה (כרמיאל - נהריה) או לתחנת הרכבת בעכו? - לא ולא.

    אתה חושב שתוכל לחזור לצפון מהצגה בהבימה ? - לא נראה לי- ולי תתפוס את הרכבת לחיפה, אבל רכבת לכרמיאל כבר לא תהיה....

    לגבי הבריאות והחינוך אני מסכים עימך לחלוטין.

    אבל הפתרון הוא לא לבנות רכבת לכרמיאל או בית שאן - אלא להפוך את בית החולים בצפת עפולה וטבריה לבתי חולים ברמה של בלינסון / תל השומר עם כל המכשור הרפואי. שהתור בצפון לטיפולים יהיה חצי מהתור המרכז.

    הרעיון שמשהו מהצפון צריך להגיע לטיפול רפואי במרכז רק מעיד על סדרי עדיפות לקויים של המדינה 7.5 מליארד ש"ח לרכבת לא נחוצה, אבל אין מליארד ש"ח לשדרוג משמעותית של ציוד הרפואה בצפון .

    ומי אשם בזה? ראשי הערים בצפון! במקום לתפוס את כץ ולאמר שפיקוח נפש דוחה רכבת , ואם יש 7.5 מליארד ש"ח אז עדיף להשקיע בבריאות - הם משתפים פעולה עם השטות הזו . זה בדיוק מה שאמרתי - סדרי עדיפות דפוקים

    ובאשר לתחבורה - כפי שכתבתי קודם - שדרוג כביש 85 לכל אורכו + כביש 6 עד כביש 85 יתן מענה מצויין אם ידאגו לתבורה ציבורית באוטובוסים נאותה וישאר כסף לשדרוג של כל בתי החולים בצפון

    אבל כל העניין כבר עבר - יהיו רכבות. מכרמיאל יהיו 2-3 מליון נוסעים בשנה ברכבת כבדה במקום 11 מליון ברכבת קלה , ומבית שאן יהיו 100 נוסעים ביום.

    העיקר שתושבי הצפון יהיו מרוצים, מגיע להם, הם מרוצים התוחלת החיים שלהם כפי שהיא.

    בכל מקום שבנו ברכבת מהירה וזמינה נעשה בה שימוש באם מגיעים למרכז העיר ולא מנסים לחסוך כמה גרושים ולבנות תחנה באמצע שום מקום.

    הדוגמא שהבאת בקשר לדימונה ובנית הרכבת לא לוקחת בחשבון פרמטר חשוב ביותר שגרם למתכננים להביא קו רכבת לדימונה מלכתחילה. לפרמטר הזה קוראים מכון מחקר בשם הקריה למחקר גרעיני ליד דימונה. ובהחלט יש פרטי ציוד שנח יותר להביא ברכבת על פני משאיות. לידיעתך, בדימונה יש גם מנחת (נחש למה).
    זה פשוט לא קשור. רכבת משא תמיד עברה בדימונה - לכיוון מפעלי הברום. החידוש הוא רכבת נוסעים - שנבנתה מחוץ לעיר, על הקו הקיים.

    והיכן אתה חושב יבנו את תחנות הרכבת בעפולה / כרמיאל / בית שאן? בתוך העיר ? מה פתאום! העיר לא מתוכננת לקבל רכבת במרכז - כל התחנות הן מחוץ לעיר! הכל חלם וביזבוז כסף.

    ומדוע נצרת תחובר לחיפה ברכבת קלה ואילו עפולה ברכבת כבדה? היכן ההגיון?

    על עפולה וכרמיאל, כמו נצרת להיות מחוברות ברכבת קלה לחיפה - רכבת שעוברת בתוך הערים, רכבת שנותנת שרות לכל הישובים על הקו - זה מבטיח תדירות גבוהה ולכן שימוש גבוה. לבית שאן צריך כביש טוב ואוטובוסים בתדירות סבירה .

    זה הפתרון הנכון, היעיל והטוב ביותר - אבל יותר טוב להצהיר ולקדם תוכניות מגלומניות שיקדמו את השר ולהסביר שפקידי האוצר בולמים את הקידמה
    נערך לאחרונה על ידי tby, 27.09.2013 בשעה 22:06

  9. #149
    בנק ישראל שוב מוצא עצמו רוכש דולרים

    כפי שציפיתי, ההורדה ל- 1% ריבית לא מספיקה.

    כל רכישות הדולרים לא יסייעו כנגד מתקפת הספקולנטים

    הם רואים כלכלה יציבה, צמיחה, צמצום הייבוא בגלל עליה משמעותית בצריכת גז מקומי - התוצאה- צפיה להתחזרות מטבע. ואם עוד אפשר לקבל ריבית בשקלים שיותר גבוהה מעלויות המימו הדולריות - זו בכלל עיסקה מצויינת

    מכיוון שההחלטה להגן על הייצוא הישראלי כבר נפלה, הורדת ריבית נוספת היא רק שאלה של זמן

  10. #150
    פורסם היום:

    1 מכל 7 ישראלים, כלומר כ-14% מהציבור, מצהירים כי יקנו (8%) או אולי יקנו (5.7%) דירה בששת החודשים הקרובים. כך מגלים נתוני מדד אמון הצרכנים של גלובס בשיתוף PwC Israel לחודש ספטמבר. מדובר בנתון החודשי הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2003, כלומר בעשר השנים האחרונות, ולמעשה מאז החל גלובס למדוד את הביקוש לדיור.

    זה מעיד על הביקושים הכבושים הענקיים לדיור שקיימים במשק

    היתה לי שיחה מעניינת עם מנהל בבנק למשכנתאות, הוא סיפר לי כמה דברים שבאמת לא ידעתי כמו שהבנקים העניקו משכנתאות ליותר מ 30 שנה עד שבנק ישראל הוציא הנחיה שלא לבצע זאת יותר ועוד דרכי פעולה שהזהירות הבנקאית ממנה והלאה.

    לדבריו התחרות בין הבנקים בתחום המשכנתאות הביאה אותם, בתהליך של מספר שנים, למדיניות מתן משכנתאות מתירנית ללא התחשבות אמיתית ביכולת הלווה לטווח ארוך - זה נתפס "בסדר" לתת הלוואה של 40% מההכנסה ל 30 שנה ובריבית משתנה לזוג צעיר ללא ילדים - אלא אם בנק ישראל אוסר זאת בתקנות

    מתן הלוואות ללא אחריות היה גורם מספר אחד לניפוח הבועה בארה"ב - הרבה אנשים קיבלו מימון לרכישת דירה בהיקפים שעולים על יכולתם או על מה שהיה עשוי להנתן להם עשור קודם - וכסף זה תידלק את עליית המחירים.

    החסם של יכולת ההחזר, בצרוף הון עצמי של לפחות 20% נתפס אצלי כאילוץ על הביקוש ובכך כגורם ממתן על עליית מחירים , אך כאשר הבנקים פורצים כל גדר ומוכנים לתת הלוואות בסכומים אדירים ללווים שיש ספק סביר שיוכלו לפרוע את ההלוואה חסם יכולת ההחזר מאבד ממשמעותו -ורמת הריבית במשק משחקת תפקיד פחות משמעותי.

    לשאלתי מה יאמרו הבנקים להגנתם כשתקום וועדת חקירה ממלכתית לעסוק בשאלה כיצד הבנקים איבדו את שפיותם במתן הלוואות לדיור קיבלתי תשובה במשיכת כתפיים.

    הבעיה בסיפור זה לא הבנקים - יושבים שם אנשים שרוצים להתפרנס, נמצאים בתחרות בשוק משוכלל על מוצר סטנדרטי ונמדדים רבעונית- בכלל לא מפתיע שהם מאבדים את הצפון. הבעיה היא הפיקוח על הבנקים - הוא נרדם בשמירה ומטפל בשוליים - קבוצות רכישה לא מהוות סיכון לבנקים או למשק - הם סיכון רק לחברי הקבוצה, אך התרופפות הסטנדרטים בתחום ניהול סיכון הלווים במשכנתאות בבנקים זה סיכון משקי.

    דודו זקן , המפקח על הבנקים פשוט מועל בתפקידו - ההנחיות האחרונות שהוציא על הגבלת המשכנתאות מנותקות מהמציאות - ההנחיה שהלוואות שבהם ההחזר הוא יותר מ 40% מהכנסות הלוו יחשבו כמשקל סיכון 100% זה פשוט בדיחה - הוא קובע , במקרה הטוב, רף של 39.9% מהכנסות הלווים ויש מקרים רבים , בעיקר אצל לווים הרוכשים דירה ראשונה שזה מתכון וודאי לצרות בהמשך.

    על הפיקוח על הבנקים לצאת ממגדל השן שבו הוא שוהה ולקחת אחריות על אלפי הלווים שהבנקים מסייעים להם להרוס את חייהם ומגדילים את הסיכוי שמשלם המיסים הישראלי יאלץ בסוף למממן את שגיאות הבנקים (לא כתמיכה לבנקים - אלא כסיוע לאזרחים ....)

    הוראות הפיקוח על הבנקים בכל הנוגע להלוואות לדיור חייבים לעבור רויזיה מוחלטת - לא עוד דרך המשקפיים של יציבות הבנקים- שברור לי שמציגות תמונה שאינה נכונה בראיה משקית , אלא בגישה של יציבות הלווה - שבהכרח תגרום ליציבות הבנקים

    אם היה תלוי בי, אלו היו הנחיות שעה למשכנתא לניצול הריבית הנמוכה מחד, והבטחת יציבות הלווים מאידך:

    1. הון עצמי מינימלי - 25% מערך הדירה
    2. הלוואות לתקופה של מעל 5 שנים - ריבית קבועה בלבד - ולא יותר מ 70% מסכום ההלוואה , ולא יותר מ 50% צמוד למדד - ולא יותר מ 25% מההכנסה
    3. היתר, עד השלמה של 40% מההכנסה - בהלוואה ל 5 שנים.

    מי שרוצה יותר - שהבנק יעניק לו איזה הלוואה פרטית "להשלמת משכנתא" שהוא רוצה - על הלוואות כאלו מודדים סיכון אחרת לגמרי והבנקים יבדקו טוב טוב את יכולת ההחזר של הלווים, אחרי תשלומי המשכנתא - כי במקרה של בעיה, הנכס של הלווים משמועבד למשכנתא כך שלהלוואה הפרטית לא יוותר דבר

    זה יעצור את ההשתוללות של הבנקים וירגיע את הביקושים - אין שום ברירה כי מנגד פשוט אין היצע ואם לא יבוצעו פעולות רגולטוריות , המחירים ימשיכו לעלות
    נערך לאחרונה על ידי tby, 21.10.2013 בשעה 08:26

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות