x




עמוד 8 מתוך 21 ראשוןראשון ... 67891018 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

Hybrid View

  1. #1
    tby,

    אתה צודק בעובדות אבל לדעתי חוטא למהות.

    בתקופת אריאל שרון כשר שיכון הגיעו לכאן מיליון עולים מברה"ב ואתיופיה בעשור נוסף על רבוי טבעי.

    האנשים הללו הגיעו לכאן לפעמים רק עם הבגדים שעל גופם ומזווזה אחת.

    לאנשים הללו לרב לא היו קשרים משפחתיים, מקצועיים ןחברתיים, רובם הגיעו עם אפס ידיעה בשפה העברית, המנטליות התעסוקתית השונה ובכל זאת, ממשלות ישראל (שמאל וימין) הצליחו לבנות את כמות יחידות הדיור הדרושות כך שלאנשים תהיה קורת גג מעל ראשם. ציינתי את שרון כי זה התחיל במשמרת שלו אבל היו גם אחרים כמו בן
    אליעזר ונתניהו.

    הדבר הצריך התערבות ממשלתית והבנה שזה הדבר הנכון לעשות.

    בין השנים 1990 ל- 2000 גדלה האוכלוסיה בישראל מאזור ה- 4.8M ל~ 6.4M כש~ 1M הוא עליה. אם תסתכל באחוזים, העליה הגדילה בעשרות אחוזים את האוכלוסיה בישראל בעשור.

    אתה טוען: "
    בשוק הדיור שום דבר לא מתרחש בטווח של שנתיים, בוודאי לא ירידת מחירים של 23% במצב שאינו משברי כאשר יש ביקושים כבושים גדולים לדיור
    "

    אני טוען שאם תרצו, אין זו אגדה. אם ממשלת ישראל תחליט כי היא רוצה להוריד את מחירי הדיור ב- 23% עד 2014 זה יקרה.

    אני מקבל את ההצעה שלך להוסיף 10,000 מיטות במעונות של האוניברסיטאות והמכללות בישראל - והייתי מגדיל את המינון לכמחצית מהסטודנטים בישראל.

    הוצאת הסטודנטים משוק השכירות תשחרר המון דירות בדגש על מרכזי הערים בקרבה לטכניון, מכון ויצמן, אוניברסיטת ת"א והמכללות במרכז, העברית, בן גוריון, חיפה,.....

    תוסיף להוצאת הסטודנטים משוק השכירות (למה לסטודנט לשלם 2000 ש"ח בחודש על מנת לחיות עם 2 שותפים בדירה שלא שופצה מאז 1975 אם בחינם או כמעט חינם ניתן לדור במעונות?), מסוי המשווה את שכ"ד עם שוק ההון, תוסיף חובת דווח כללית הן על המשכיר והן לשוכרים למס הכנסה, הוסף מסוי מיוחד כנגד דירות ריקות, תוסיף מסוי "דוגרי קרקעות" ותקבל שלא כל כך משתלם להחזיק דירה להשכרה ביחס לאלטרנטיבה של אג"ח ממשלתי ארוך טווח נניח ממשלתי 0412.

    אם בנוסף לצעד הזה יבואו תשובות בתחום הרכבות שיאפשרו לעובדים להגיע במהירות למטרופולינים העקריים בשעות העומס + פרויקטי פנוי בנוי בהיקף של עשרות אלפי דירות בשנה.

    תקבל כי יתכן ומחיר דירה חציונית ירד יותר מ- 25% בטווח הקצר ויותר מ- 50% בטווח הקצת יותר ארוך.

    אני לא רואה שום סיבה שדירה שעלתה 300,000 ש"ח לפני 2007 שתעלה היום 1,200,000 - שום דבר לא השתנה שיצדיק כזו עליה במחירים בפריפריה.

    לגבי חרדים, אני מקווה שרובם ימצאו פרנסה טובה, מהכירות מקצועית עם נשים חרדיות קשה לתאר את העומס שהן עוברות בתחום התעסוקה + החזקת הבית והילדים - רק כדוגמא: האם אתה יודע מה זה להכין בית לשבת לאישה עובדת 6 ימים בשבוע?

    אני תקווה שגם לחרדים יבנו ובמחירים שפויים ובלבד שמשרד השכון ישמש את כל בית ישראל ולא יהפוך למשרד שכון לאנשי שלומו של השר בלבד (משהו אמר פרויקטי מחיר למשכתן כשמדד הקבלה סופר משום מה את כמות הילדים ומשך הנישואין?).

  2. #2
    כפי שכתבת: אנחנו לא בעידן שעל כל אזרח מקבלים 2 עולים כמו שהיה בשנות ה- 50 של המאה ה-20, אנחנו לא במצב של 400,000 אזרחים חדשים ללא שפה, ללא נכסים, ללא מקומות עבודה צריכים פתרון מהיום למחר - אז אכן, אין טעם לבנות לבנות סלאמס ושכונות של קרוואנים.

    גם אם משך בניה של דירה כיום הוא כשנתיים - מי שחתם חוזה יודע שהוא בעוד שנתיים יקבל דירה - אז הוא יכול להצטמצם אצל ההורים, הוא יכול למשוך עוד קצת את השכירות - אבל ברגע שיהיו ביננו כאלו שעתידים לקבל דירות מרווחות של 100מ + חניה ומחסן ב- 700,000 ש"ח בעוד שנתיים במרחק של חצי שעה מהעבודה ואני מדבר על עשרות אלפים - קשה יהיה לשווק דירות בנות 50 בסביבה דומה ב- 1.5M ש"ח. לממשלה יש את הכלים לפעול להורדת מחירי הדירות.

    מפלגת השלטון שילמה על האימפוטנטיות שלה במשך 4 שנים וגם היא יודעת שאם זה ימשך בקצב הזה היא לא תרכיב את הממשלה הבאה. 2 מפלגות חדשות שחלקו בינהן את התיקים הכלכליים מבינות שאם לא יראו תוצאות בעוד 4 שנים או בבחירות (המוקדם מבין השתיים) לא יוכלו לשחזר את הצלחתן.

    סביר כי אם הייתי מדבר איתך לפני 3 שנים ושואל האם אפשר להבטיח ללקוח סלולאר שירות unlimited ב- 100 ש"ח לחודש היית אומר להערכתי כי לא סביר.

    אכן, לוקח זמן לבנות דירה אבל מרגע שיכול שנוי - ההשפעה שלו תהיה רוחבית - תחשוב על מוכר עגבניות בשוק שמחליט שהוא מוכר עגבניות ב- 2 ש"ח במקום 5 ש"ח - והוא מוכר סחורה סוג א - ההשפעה תהיה רוחבית - האחרים יהיו חייבים ליישר קו או לא למכור - גם אם חלק מהסוחרים יאלצו למכור בהפסד חלק מהסחורה שקנו קודם - מחיר השוק יקבע על מי שישנה את הפרדיגמה.

    תאר לך שמהיום לעוד 3 שנים יתחיל פרויקט שימחוק את כל אזור תעשייה מרכזית הישנה ובמקומו יוקמו בניינים חדשים, מסחר, פרקים במחיר של 700,000 ש"ח לדירה ממוצעת - ואני מדבר על 50,000 דירות כאלו - כשיש כאלו מחירים אתה תקנה דירה באשדוד ב- 1,500,000 ש"ח?

    ואם תגיד שזה לא אפשרי - זה אפשרי דרושה רק החלטה ויכולת תקנה לדאוג כי הפרויקט יצא לדרך לרבות פנוי בנוי.

  3. #3
    ל- Lembo,

    ברור שמה שרואים הוא ויסות שמזכיר את ויסות מניות הבנקים שהחל בשנות ה- 70 והתפוצץ ב- 1983.

    הבנקים מקשים על מנת אשראי לקבלנים פעולה שגורמת להיצע עתידי נמוך, הבנקים נותנים מימון מאוד גדול לרוכשים כשכנגד ההלואה משועבד הנכס.

    אתה רוצה תזכורת מה אמר השופט ביסקי על כל ההתנהלות?

    לכולם ברור האינטרס של הבנקים, הקבלנים, היזמים - השאלה היא האם נכון לתת לבועה הזאת לטפוח עוד כמה שנים או שיש לפוצץ אותה מוקדם.

  4. #4
    קראו את הכתבה בכלכליסט:

    http://www.calcalist.co.il/local/art...599722,00.html

    רב ההסתבכויות הם מי שקנו בעבר והסתבכו בשל שינויים בשוק העבודה, מחלות וכ"ו.

    מעניין אילו סיפורים יהיו בעוד כמה שנים כשעשרות ומאות אלפים ישתעבדו לחובות ענק משכר לא יציב, משברים עולמיים, אבטלה ארוכה, יוקר מחייה, וכ"ו.

  5. #5
    בשנות הצנע , קרי ה50 , המדינה הלאימה וניהלה את הבנקים תוך פיקוח מחירים הדוק.
    באמת? הלאימו את הבנקים בשנות ה - 50? הממשלה ניהלה את הבנקים ?

    אז מתי וכיצד הופרטו הבנקים אחרי שנות ה - 50 על מנת שיולאמו שנית ב 1983?

    או שלפי:

    ואח"כ ב"עשור האבוד"73 - 1984 , המדינה פיקחה וניהלה דהפקטו את הבנקים.
    המדינה היא בכלל, דרך הניהול דה פקטו של הבנקים גרמה "למשבר הבנקים" של 83?

    מה יהיה? זה הופך לכנס מספרי הסיפורים....


    הנקודה היא שהבנקים לא צרכים לדעת מה טוב לך. אתה צריך לדעת מה טוב לך. זו המשמעות של דמוקרטיה - החופש לעשות שטויות ולהרוס לעצמך את החיים.

  6. #6
    tby,

    השאלה האם מגנים על עשרות אלפים שלקחו מיליון ש"ח משכנתא עד היום או לחילופין מגנים על מאות האלפים שיקחו משכנתא של 1,000,000 ש"ח משכר משפחתי של 12,000 ש"ח.

    כרגע רב המשכנתאות הן משכנתאות קטנות יחסית שנלקחו לפני 10,7,5 שנים - בשנים האחרונות נלקחות משכנתאות של 1,000,000 ש"ח כשחלקן בריבית משתנה, חלקן צמודות מדד.

    כעת מה יקרה כאן לדעתך אם יקרה איזה ארוע חיצוני בעוד 5 שנים או 7 שנים שיערער את יסודות הכלכלה הישראלית. תאר לך את שנת 2001 שלאחר פצוץ בועת ה- .com, מלחמה של עשרות הרוגים בחודש בערי ישראל, משבר עולמי גלובלי קופה ריקה, צמצום בכח האדם ולכל המשוואה הזאת תוסיף 300,000 בתי אב שלקחו 1,000,000 ש"ח משכנתא משכר של 12,000 ש"ח לחודש. בכזה מצב קופת המדינה ריקה, מקצצים איפה שאפשר: קצבאות, עובדי סקטור ממשלתי ומקטינים ביקושים מקומיים - אתה אומר שתמיד יש עבודה - אז אם חלילה לפנינו את מר וגברת כהן שנטלו משכנתא של 300,000 ש"ח ונדרשים ל- 2500 ש"ח לחודש על מנת לפרוע אותה או לחילופין לקחו את החוב לתקופה קצרה ואז ניתן לפרוס את החוב. במקרה שמתפתח כאן אנשים לווים סכומים שגדולים עליהם משכר נמוך ולא יציב כשיש לך משפחה עם משכנתא של 6000 ש"ח ל- 35 שנים ומגיע אירוע חיצוני, ללא אפשרות של המדינה להגן עליהם בקצבאות או רווחה אתה מקבל מגה פגוע מערכתי.

    אז אם יש לנו כמה אלפי משוגעים שללו במינוף של X4 או X3 משכר נמוך - אתה בא ואומר: בוא נגן עליהם ונמשיך את הויסות. לבנות דירה בבניה רוויה זה סדר גודל של 300-400,000 ש"ח, פתוח עוד כמה עשרות אלפים לבניה רוויה ו- 100,000+ לבניה צמודת קרקע, יש רווח יזמי - אין שום סיבה שבעולם שדירה תעלה 1,000,000 ש"ח בחדרה - 1,700,000 בפ"ת למעט ויסות. גם את המשבר הגדול של 1983 שהגיע כ- 10 שנים לאחר שבנק פועלים החליט לווסת את מחירי המניות שלו תוך שמוש בכספי קופות הגמל וצבא היועצים "האובייקטיבים" בבנקים - שאר הבנקים (למעט הבינלאומי) הצטרפו בהמשך והסוף ידוע. תאר לך שמשהו היה מחליט ב- 1977 לשים לתופעה הזאת סוף.

    הטעון שאתה מעלה כאן היה מאוד משכנע את הטייקונים שהסתבכו במשבר הגדול של 2009 - גם הם לוו בענק תוך ציפיה להמשך החגיגה, הם לוו במיליארדים קנו קרקעות במזרח אירופה על בסיס מעט מאוד הון עצמי הרבה כספי פנסיה מישראל כשבשלב השני מקימים חברה מזרח אירופית שלווה מהמערכת המקומית וההלוואות של הפנסיות בישראל הפכו להון שנמחק במיליארדים.

    כל העת משהו יכול לשנות את הפרדיגמה ועל כן אמרו יפה חז"ל תמיד ישלש אדם כספו - כל אותן חברות שהיה להן מאות מיליונים או מיליארדים נצלו את המצב וקנו נכסים ב- prime location שנמכרים פעם במאה ובחצי או שליש מחיר.

    אז, אני מציע נפסיק לחשוב על הקיים אלא נסתכל קדימה - בסביבת ריבית נורמלית שתהיה כאן מתישהו בעתיד (או שננסח זאת בהסתברות של למעלה מ- a כש a לא זניח כלל נחזור לסביבת ריבית של 5-6% לאג"ח ממשלתי ישראלי למח"מ של 3-5 שנים - כשזה יקרה בעקבות עליה אפשרית בריבית בארה"ב ב2016, 2017 או מתישהו בעתיד - ריבית מח"מ קצר ממשלתי של 5-6% מכתיבה כי לא ניתן לתת משכנתא ל- 30 שנים ב- 5-6% אלא ב- 7-8% וכזה מצב יפיל בדרך זו או אחרת את המחירים בעתיד - ואז נגלה שיש מאות אלפי משפחות שמשועבדות ל- 30 שנים למשכנתא שגדולה עליהם, שכר נמוך ולא יציב, שוק העבודה בישראל לא תומך בתעסוקה רחבה ובעיקר מכניסה סביב גילאי ה- 50-60. אז אתה מבקש בוא נשמור על הקיים ונמשיך לווסת - אני טוען שאסור לעשות זאת על מנת לא לחטוף מכה קשה ביותר בעתיד.

  7. #7
    ושוב הריבית יורדת.

    ההאטה במשק והתחזקות השקל לא מותירים כל ברירה.

    בהעדפות הלאומיות צמיחה / ייצוא / תעסוקה קודמים למטרות חברתיות.

    מי שחושב בריבית נמוכה זו הסיבה למחירי נדל"ן גבוהים קיבל את נתוני אפריל - ירידה במשכנתאות יחד עם עליית מחירי דיור - סימן ברור שיש פחות קונים אך הביקוש השולי מעלה את המחיר בגלל מחסור בדירות

    מעבר לעובדה שאולי הדולר קצת יתחזק ותשלומי המשכנתא יקטנו - הממשלה תמממן את הגרעון בריבית מאוד נמוכה

  8. #8
    למבו אתה גם משתלח וסלח לי אבל גם כותב שטויות (בגלל תאימות דפדפן זה יוצא לי רצוף מצטער מראש). 1. גם ירידת מחירים של %20 לא תזיז לבנקים כנראה שגם 30 ותחזיק חזק גם 40% לא ירסק אותם (יפגע כן). 2. פנסיה ? א. בעיה כלל עולמית שהמצב בישראל יחסית סביר ב. קרנות הפנסיה רשמו רווחים יפים עקב ירידת הריבית (פשוט א ראיתי שהתייחסת לזה בתגובה הלא שרלטנית שלך...). אינפלציה ? בעשרו האחרון האנפלציה היא הנמוכה מקום המדינה ועדיין יורדת, נכון יש סיכונים אבל הלו...גם נתונים. 3. לפישר אין ברירה אמיתיל בנוגע לריבית דווקא עליית ריבית עכשיו גרור אחריה עלייה באבטלה ומשבר, וכפי שטיבי כתב יש את שוק מחירי הדירות ויש את רמת המינוף של משקי הבית ויכולתם לעמוד בכך שהם שני דברים שונים. קיצור מה שטיבי אמר

  9. #9
    למבו,

    למה לי יש את החופש להיכשל ולבנקים תמיד יש את הגב של המדינה?כשאני נכשל אני משלם את המחיר ,
    כשהם נכשלים , אני גם משלם את המחיר .!!!
    אתה מבלבל בין שני נושאים - כאדם אתה נושא באחריות - עד נקודה מסויימת - גם לבני אדם יש תהליך פשיטת רגל וחובותיך נמחקים / עוברים "תספורת"

    שמוסדות/ חברות מגיעות למצב של חדלות פרעון, הממשלה "מצילה אותם" רק כאשר יש אינטרס ציבורי שהמוסד ימשיך לתפקד - אחרת נותנים לו ליפול.

    כאשר המוסד "ניצל" ע"י המדינה - הוא ממשיך להתקיים כישות משפטית - אך בעלי המניות שלו מפסידים את רוב / כל השקעתם - זה "העונש" .

    כך היה המצב ב"משבר הבנקים" הישראלי - הבנקים הולאמו - מחזיקי המניות מהציבור נגרמו הפסדים ובעלי המניות ההיסטוריים של הבנק הפסידו את אחזקותיהם .

    וכך גם ב - 2008 - כל הבנקים שקיבלו סיוע מכל סוג שהוא מהממשל שילמו לא רק ריבית על ההלוואות אלא גם נתנו אופציות למניות - בעלי המניות הקיימים דוללו.

    מבעלי המניות הקודמים של AIG , סיטי בנק , GM, פאני מיי, פראדי מק - לא נשאר כמעט כלום - אותו דבר התרחש עם בנקים באירופה .


    ברמת האחריות האישית - מנהלים ודירקטורים אחראים על מעשיהם , גם בנקים אחראים .

    הדוגמא האחרונה היא פרשת חפציבה - המפרק תובע את הבנקים על התנהלות שערוריתית וכן בעלי תפקידים שונים בחברות של מרדכי יונה שסייעו לשדוד את הקופה של חפציבה חופים.

    בטאו השקעות בנק לאומי הסתבך אף הוא עם המפרק שגילה כי השיעבודים של הבנק לא תקינים וכי היתה קנוניה בין בן-דב לבנק למכור רכוש לא משועבד ובתמורה לצמצם את החוב לבנק כך שמחזיקי האדח שאינם מובטחים נשארו עם כמעט כלום.

    בן דוד של נוחי דנקנר שהיה יו"ר בנק הפועלים מסובך בחקירה פלילית

    תהיה חקירה של בנק ישראל בנוגע לאשראי שניתן לפרמידה של דנקנר .

    הבעיה בכל הדברים הללו שמסופו של דבר מדובר במנהלים שכירים ודריקטוריון שתמיד יכולים לטעון שקיבלו החלטה תקינה ונכונה לשעתה - ונטל ההוכחה מעל לכל ספק סביר הוא נטל קשה וברוב המקרים בלתי אפשרי - ואז יש תחושה שמישהו רימה אך לא נתפס - אך זו בדיוק דמוקרטיה. בסין מעמידים את החשוד מול כיתת יורים בלי הרבה עניינים ובבריה"מ שלחו לגולג בלי משפט

    אני חושב שלכולנו עדיף דמוקרטיה עם "ברדק" מדיקטטורה עם "סדר"

    ויש עוד מהעבר ומההווה.

  10. #10
    למבו,

    כולנו מסכימים שעדיף שהריבית תעלה בישראל, כמו שכולנו מסכימים שעדיף שיהיה שלום ולא מלחמה.

    אך, מה עושים כאשר יורים עליך, לא תירה בחזרה? אם לא תירה בחזרה אז תמות.

    זה המצב בתחום הריבית. כאשר ארה"ב\סין\יפן (3 הכלכלות הגדולות בעולם) וגם האיחוד הארופאי מחזיקים הריבית נמוכה באופן מלאכותי כדי לתמוך בתעשיית היצוא שלהם, וכאשר אתה משק מוטה יצוא בעצמך, אין לך ברירה אלא להחזיק ריבית נמוכה, או שתתחיל לאבד ג'ובים ותעשיות לכיוון שאר העולם.

    כאשר מאבדים תעשיות ומומחיות, הן לא חוזרות כל כך מהר. קל להרוס, קשה ואיטי לבנות מחדש.

    זהו המצב . לצערנו, אנו תלויים בשאר העולם.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות