x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

Hybrid View

"עד כמה שאני זוכר פעם אמרו לי שאין לא יכול יש לא רוצה." --> נכון, וזה בדיוק המצב. לא רוצה. הממשלה לא רוצה. ומסיבות טובות, אם יורשה לי.
    אגב, שכחתי לציין עניין חשוב למעלה - בעוד שלהוריד את מחירי הדיור זה מסוכן, להשאיר אותם על כנם (נומינלית) זה רעיון לא רע בכלל. שחיקה הדרגתית ריאלית של מחירי הדיור תהיה דבר טוב.

"
    ברגע שהמחירים יוזלו ויהיה הצע של דירות בהתאם לבקוש המשק יהנה מפריחה - החובות של משקי הבית העתידיים יקטנו והם יוכלו לצרוך יותר." --> בתיאוריה זה נשמע טוב. זליכה אומר את זה אפילו עם יותר כריזמה. בפועל, אנחנו לא משק מוטה צריכה כמו המשק האמריקאי, ולכן אל תצפה לאותה תוצאה כמו שם. כמות הפעילות במשק תקטן (גם אם תקוזז במידה לא מעטה ע"י הגדלת הצריכה הפנויה).
    אני מסכים עם מה שכתבת בהמשך לגבי זה שמשקי הבית נוטלים חובות גדולים מידי לכגישת דירות, ולא היית צריך לפרט שם. כתבתי אותו הדבר במילים אחרות בפוסט הקודם. אבל הפיתרון שאני רואה לכך הוא הצרת צעדי משקי הבית. אין סיבה שזוג צעיר ימנף עצמו לדעת עם 75% משכנתא.

מה שלא בר קיימא היום לא יהיה בר קיימא בעוד כמה שנים. --> לא נכון. אם מחירי הדירות יישארו פחות או יותר כמו שהם (ואולי יירדו קצת אך לא יותר מ 10% כאמור), ואם התל"ג ימשיך לגדול, בהדרגה נגיע למצב טוב יותר.

" נעזוב את הפריפריה ונדבר על המרכז - עליית מחיר של 80% בכמה שנים זה תהליך אפשרי?" --> כן, וזו לא פעם ראשונה שזה קורה, בארץ או בעולם.
    מה לעשות, בניגוד לפרסומים בתקשורת יש לנו ארץ נהדרת ורובנו רוצים לגור כאן, ולא בשום מקום אחר בעולם.
    אני אמנם לא מבין למה כולם רוצים לגור דווקא בתל אביב, אבל נעזוב את זה.
    עליית המחירים בפריפריה דווקא מוכיחה את ההיפך ממה שאתה חושב: שאפשר לגרום לאנשים לעבור לגור בפריפריה. שבניה בפריפריה היא פתרון מצויין. גם בארה"ב לא כולם יכולים להרשות לעצמם דירה במנהטן, ואפילו לא בניו יורק. אז הם הולכים לגור בניו ג'רזי, וזה גם בסדר.

בעצמך טענת כי חוב ניתן ללוות ל- 10 שנים בשל הסכנות שבדבר - כעת אתה מציע 20 שנה? למה לא 40? 10 שנים זה זמן הגיוני. --> אני אכן חושב שבתיכנון נכון, לא כדאי להתחייב לתקופות ארוכות כל כך. יחד עם זאת, אני גם יודע שאני לא מקרה מייצג, ושאין סיבה מספקת לחסום אנשים שכן יכולים לקחת כזה סיכון (ויש לא מעט: רופאים, עצמאים עם עסק מבוסס, בכירים בשירות הציבורי) רק בגלל שיש כמה טיפשים שרוצים את כל מה שהם רואים. אז כן, אני לא ממליץ להתחייב למשכנתאות של 20 שנה, מה גם שהירידה בהחזר החודשי מצחיקה ביחס לגידול בתקופת ההתחייבות, אבל מרגיש שיהיה קשה להעביר תקנה שאוכפת משכנתאות קצרות יותר.

ציטוט פורסם במקור על ידי eynetane צפה בהודעה
    "עד כמה שאני זוכר פעם אמרו לי שאין לא יכול יש לא רוצה." --> נכון, וזה בדיוק המצב. לא רוצה. הממשלה לא רוצה. ומסיבות טובות, אם יורשה לי.
    אגב, שכחתי לציין עניין חשוב למעלה -
    בעוד שלהוריד את מחירי הדיור זה מסוכן, להשאיר אותם על כנם (נומינלית) זה רעיון לא רע בכלל. שחיקה הדרגתית ריאלית של מחירי הדיור תהיה דבר טוב.

לטעמי המסקנה שלך שגויה. אני מסכים כי הממשלה בפעולותיה מונעת ירידת מחירים ולא מבצעת את הפעולות הדרושות על מנת שזה יקרה - ותרשה לי להתנבא - ימשיכו בקצב הזה, בבחירות הבאות הליכוד, יש עתיד והבית היהודי יחטפו בקלפי.
    המערכת הבנקאית בישראל עברה יחסית בקלות את המשבר של 2008-9 פשוט כי היא עוד לא נכנסה לתהליך שאפיין את המערכות היותר מתקדמות. כעת תאר לך איך יראה המשבר הבא כשכל ילדון עם 200,000 ש"ח הון עצמי אמיתי מצליח ללות 1,000,000 ש"ח תוך שהוא משעבד את הבית של הוריו המזדקנים, הפנסיות שלהם, ומתחייב לסכומים שבמשבר עלול לא לעמוד בהם. וכמוהו מאות אלפים. אתה רוצה לחזור למציאות של 2002 כשמאות אלפי אנשים התחייבו למשכנתא של 5000 ש"ח בחודש ל- 30 שנים? בשיא המשבר של 2002 הכרתי בחור שהיה סטודנט וקנה דירה ברעננה ב- 350,000$ האם אתה מבין מה המשמעות של הסכון שהוא נטל וחטף בפרצוף? אז היה מדובר בבודדים שלקחו את הסכומים הללו - אתה רוצה מאות אלפים עם חוב של 1,000,000 ש"ח לבנק - ולהזכירך 2002 יכולה לחזור לבקור חוזר. כעת יש רבבות רבות של משכנתאות ענק כשהמשק הישראלי לאחר מושג הקביעות - אתה רוצה מאות אלפים שמפוטרים במקביל ולא מסוגלים לשלם? זכור, מי שקונה במחירים הללו מעביר את כל ההון הראשוני שלו ועוד נוטל חובות ענק - אין לו דרגת חופש לטעות - משבר קשה והוא מחוק.
    אני לא דואג לבנקים - אני דואג ללווים שמסכנים את עצמם בצורה מסוכנת. האם תרשה לפלוני לנהוג בכביש החוף ב- 200 קמ"ש אף על פי שהוא בטוח שלו לא יקרה כלום וביכולותו לעמוד בסכון? יתכן מאוד שהוא יעשה זאת שוב פעם ושוב פעם אבל הסכון הוא לא משהו שהמדינה מרשה.

"
    ברגע שהמחירים יוזלו ויהיה הצע של דירות בהתאם לבקוש המשק יהנה מפריחה - החובות של משקי הבית העתידיים יקטנו והם יוכלו לצרוך יותר." --> בתיאוריה זה נשמע טוב. זליכה אומר את זה אפילו עם יותר כריזמה. בפועל, אנחנו לא משק מוטה צריכה כמו המשק האמריקאי, ולכן אל תצפה לאותה תוצאה כמו שם. כמות הפעילות במשק תקטן (גם אם תקוזז במידה לא מעטה ע"י הגדלת הצריכה הפנויה).
    אני מסכים עם מה שכתבת בהמשך לגבי זה שמשקי הבית נוטלים חובות גדולים מידי לכגישת דירות, ולא היית צריך לפרט שם. כתבתי אותו הדבר במילים אחרות בפוסט הקודם. אבל הפיתרון שאני רואה לכך הוא הצרת צעדי משקי הבית. אין סיבה שזוג צעיר ימנף עצמו לדעת עם 75% משכנתא.

אומר זאת בצורה מפורשת - אני לא רוצה שהקונה החציוני יקח הלוואה שהיא מעל מחצית מהשכר החציוני במשק ואני לא רוצה שיקח חוב לתקופה שעולה על 10 שנים. כל השאר הוא כלים להכניס אותו לתלם.

מה שלא בר קיימא היום לא יהיה בר קיימא בעוד כמה שנים. --> לא נכון. אם מחירי הדירות יישארו פחות או יותר כמו שהם (ואולי יירדו קצת אך לא יותר מ 10% כאמור), ואם התל"ג ימשיך לגדול, בהדרגה נגיע למצב טוב יותר.

" נעזוב את הפריפריה ונדבר על המרכז
    - עליית מחיר של 80% בכמה שנים זה תהליך אפשרי?" --> כן, וזו לא פעם ראשונה שזה קורה, בארץ או בעולם. מדינת ישראל לא מתחילה ולא נגמרת בצפון ת"א ועד רמת השרון ולא מהים ועד רעננה. אי אפשר לומר בו נעזוב את הפריפריה - בעיני, מי שגר בעיירה שיש בה 2-3 מפעלים שהשכר החציוני המשולם באותו הישוב הוא 4000 ש"ח אני לא רוצה שהוא יקנה בית \ דירה עם חוב של 750,000 ש"ח כי מה שעלה 350,000 ש"ח לפני 7 שנים עולה היום 900,000 ש"ח. אחזור ואומר מה שכרגע לא בר קיימא לא סביר כי יהיה בר קיימא כעת בטווח זמן הקרוב (אם תרצה בארמית בעגלא ובזמן קריב), הפגיעה בו בילדיו ובכל מרקם החיים של כל הישוב (גם לספרית של אישתו שלא תוכל לקבל קליינטיות בעקבות פצוץ או המכולתניק שאצלו רושמים....) - מדובר בפגיעה פוטנציאלית חמורה ביותר בבקורו של "ברבור שחור" - ואני סובר שעל השלטון למנוע מצב כי בקרות משהו נמצא את עצמינו בקטסטרופה של מאות אלפי בתי אב וזה מה שיש בפריפריה.

מה לעשות, בניגוד לפרסומים בתקשורת יש לנו ארץ נהדרת ורובנו רוצים לגור כאן, ולא בשום מקום אחר בעולם. אני אמנם לא מבין למה כולם רוצים לגור דווקא בתל אביב, אבל נעזוב את זה.
    עליית המחירים בפריפריה דווקא מוכיחה את ההיפך ממה שאתה חושב: שאפשר לגרום לאנשים לעבור לגור בפריפריה.

את הטעון הזה אני מקבל - אני סובר שהעברת אוכלוסיה חזקה לפריפריה הוא פתרון רצוי - אבל המחירים בפריפריה כבר עולים על המחירים שהיו במרכז לפני 6 שנים. נראה לך הגיוני כי דירת עמידר מתפוררת בעיר פריפראלית קטנה שכמעט פשטה את הרגל לפני לא הרבה שנים עולה היום כמו דירה בצפון הישן של ת"א ב- 2007? זה נראה לך סביר? לי לא.

אם תקרא את מה שכתבתי למר tby, חלקתי על דעתו בעניין רכבות, אני סובר כי רכבות שיסיעו המונים מערי השינה למקומות העבודה הם פתרון רצוי.

שבניה בפריפריה היא פתרון מצויין. גם בארה"ב לא כולם יכולים להרשות לעצמם דירה במנהטן, ואפילו לא בניו יורק. אז הם הולכים לגור בניו ג'רזי, וזה גם בסדר.

בעצמך טענת כי חוב ניתן ללוות ל- 10 שנים בשל הסכנות שבדבר - כעת אתה מציע 20 שנה? למה לא 40? 10 שנים זה זמן הגיוני. --> אני אכן חושב שבתיכנון נכון, לא כדאי להתחייב לתקופות ארוכות כל כך. יחד עם זאת, אני גם יודע שאני לא מקרה מייצג, ושאין סיבה מספקת לחסום אנשים שכן יכולים לקחת כזה סיכון (ויש לא מעט: רופאים, עצמאים עם עסק מבוסס, בכירים בשירות הציבורי) רק בגלל שיש כמה טיפשים שרוצים את כל מה שהם רואים. אז כן, אני לא ממליץ להתחייב למשכנתאות של 20 שנה, מה גם שהירידה בהחזר החודשי מצחיקה ביחס לגידול בתקופת ההתחייבות, אבל מרגיש שיהיה קשה להעביר תקנה שאוכפת משכנתאות קצרות יותר.
    שים לב, אין לי בעיה עם מי שלקח הלוואות על שכר מוכח ובטוח כמו מרצים באוניברסיטאות, רופאים בבתי חולים, ... הבעיה שלי היא לא עם הללו אלא אם מי שעובד בשכר בסדר בהיטק שנתיים וחושב שזה מאפשר לו ללוות 1,000,000 ש"ח ל- 30 שנה. אני סובר שגם ל- 10 שנים אל לו להתחייב.

החלם נמשך:

משרד האוצר ינסה לגייס הון בהנפקת אג"ח ממשלתיות באירופה במהלך הימים הקרובים. כך הודיעה היום (ה') החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו. בנקי ההשקעות הזרים ברקליס, גולדמן זאקס וסיטי נבחרו כחתמים בהנפקה. עפ"י ההערכות המדינה תנסה לגייס כמיליארד אירו.
    "בימים הקרובים תצא משלחת של היחידה לניהול החוב שצפויה לקיים סדרת פגישות עם משקיעים זרים באירופה כחלק מתכנית קשרי משקיעים כדי לבחון ביקושים בשווקים הבינלאומיים", נכתב בהודעה לתקשורת. בראש המשלחת יעמוד סגן בכיר לחשבת הכללית, רו"ח יהלי רוטנברג, ביחד עם מנהל החוב הממשלתי, גיל כהן ונציגת משרד האוצר בניו יורק, סיגלית סייג.
    לפני שנה גייס האוצר 2 מיליארד דולר בהנפקת אג"ח לטווחים של 10 ו-30 שנה. ההנפקה האחרונה באירו התבצעה בשנת 2010 בסכום של 1.5 מיליארד אירו לטווח של 10 שנים.

ואני שואל - מדוע מגייסים חוב במטבע זר כאשר לכולם ברור שהשקל חזק מדי - משרד האוצר מבצע SWAP לשקל לחוב דולרי קיים ובנק ישראל שומר על ריבית נמוכה שפוגעת בחלקים לא קטנים של הציבור?

הרי אם יש צורך להחזיר חוב במטבע זר - מה יותר טוב מלגייס בשקלים , לקנות מטבע זר (1.35 מליארד דולר - שווי ההנפקה ) - ולעזור לשקל ?

אבל אנו הרי גרים בחלם, ובחלם יש יחידת ניהול חוב שעיסוקה גם חוב במטבע חוץ והם לא מוכנים לוותר על הנסיעות לחו"ל, גם ליהלי, גיל וסיגלית מגיע!
    אין כמו המפגשים עם החתמים "ובדיקת השוק" , - ההרגשה של "ילדים גדולים" .... אנשי העולם...

הרי מה סה"כ יקרה? פקידי אוצר אחרים , שיושבים ליד גיל ויהלי - באותו מסדרון - ייסע לחו"ל לארגן SWAP , שאומנם עולה כסף - אך איך אפשר להשוות זאת עם המעבר בביקורת הגבולות בנתב"ג על חשבון הציבור.... - כך מרוויחים שתי נסיעות במכה אחת!
    נערך לאחרונה על ידי tby, 16.01.2014 בשעה 10:53

הכנסה הפנויה ירדה לדעתי בתקופה הזו.
    הנתונים הרישמיים מודדים עליה ריאלית של 6.6% בהכנסה הפנויה בין 2008 ל 2012

http://cbs.gov.il/www/dafdefet_02/indig8h_12.pdf

כך ש- 6.6% גידול ריאלי בהכנסה פנויה + אינפלציה מ 2008 (~15%) + 17% עודף עליית צחירי דיור - זה עלית מחירי דיור נומינלית של כ 45% - שזה מתאים
    נערך לאחרונה על ידי tby, 11.12.2013 בשעה 11:37

בנק ישראל ממשיך לרכוש דולרים במרץ כאשר הוא מנסה לקבוע קו עצירה לדולר-שקל

התהליך הזה לא יעיל, ההתערבות של בנק ישראל לא יכולה לשנות את המציאות הכלכלית, וההיקפים לא מאמת משמעותיים.

יש לבצע שורה של צעדים סימולטאנית:

על בנק ישראל להוריד הריבית ועל המדינה להטיל מיסים על משקיעים הרוכשים אגח ממשלתי לטווח קצר (מס מחזור - 0.1% )

במקביל, במקום לגייס אגח בחו"ל על משרד האוצר להגדיל את הגיוסים בשקלים ולהחזיר חוב במט"ח - זה יגדיל את ההיצע של חוב שיקלי ויאפשר להוציא דולרים אל מחוץ למשק הישראלי .

כמו כן יש להורות לחברות הממשלתיות - חברת חשמל, תעשיה אוירית וכו - לבצע עסקאות SWAP לחובות בדולרים ולהופכם לחוב שיקלי - הרי אם בנק ישראל קובע שזו התחתי לשקל דולר, הרי זה צעד עסקי חכם לסגור את החובות במטבע זר באמצעות שקל חזק.

יש מלחמה של ממש בתחום המט"ח - למרות הורדת הריבית שער הדולר ב 3.49

לפני קצת יותר מחודש כתבתי:

בנק ישראל ממשיך לרכוש דולרים במרץ כאשר הוא מנסה לקבוע קו עצירה לדולר-שקל

התהליך הזה לא יעיל, ההתערבות של בנק ישראל לא יכולה לשנות את המציאות הכלכלית, וההיקפים לא מאמת משמעותיים.

יש לבצע שורה של צעדים סימולטאנית:

על בנק ישראל להוריד הריבית ועל המדינה להטיל מיסים על משקיעים הרוכשים אגח ממשלתי לטווח קצר (מס מחזור - 0.1% )

במקביל, במקום לגייס אגח בחו"ל על משרד האוצר להגדיל את הגיוסים בשקלים ולהחזיר חוב במט"ח - זה יגדיל את ההיצע של חוב שיקלי ויאפשר להוציא דולרים אל מחוץ למשק הישראלי .

כמו כן יש להורות לחברות הממשלתיות - חברת חשמל, תעשיה אוירית וכו - לבצע עסקאות SWAP לחובות בדולרים ולהופכם לחוב שיקלי - הרי אם בנק ישראל קובע שזו התחתי לשקל דולר, הרי זה צעד עסקי חכם לסגור את החובות במטבע זר באמצעות שקל חזק.
    אנחנו משלמים על הטימטום של פקידי האוצר שרצו וגייסו חוב במט"ח, כאשר הם צרכים להחזיר באופן ייזום כל חוב של מדינת ישראל ובחברות הממשלתיות הנקוב במט"ח ובמקומו לגייס בשקלים - בריבית סופר נמוכה

יש הזדמנות לחסוך קצת כסף במשרות ממשלתיות ולסגור את כל המחלקה באוצר שעוסקת בניהול חוב / גיוסים במטבע זר. עם שער שקל כזה ויתרות מט"ח של בנק ישראל - הם יהיו מחוסרי עבודה שנים. כל זמן שהם מגיעים למשרד יש רעיונות אידיוטיים של "בוא נשמור על נוכחות ישראל בשוק החוב הבינלאומי"

באותה נשימה, צריך להפסיק את מכירת ה"בונדס" , להסביר ליהודים הטובים שרכשו אותם, שצו השעה זה פדיון מוקדם שלהם.... - - זה עוד ארגון עם מאות משרות שצריך להיסגר
    בלוג: on-vix.blogspot.co.il

כפי שאני פסימי כשאני בודק מניות / אגחים, כך אני אופטימי לגבי השלום....

החברה הפלסטינית ביהודה ושומרון לא דומה לאוכלוסייה בשאר מדינות ערב, הם עברו ועוברים תהליך של "ישראליזציה" - בעיקר הדור שנולד "לכיבוש" - ילדיו - שהיום כבר בני י 20-25 הם הרבה יותר חילוניים ומשכילים מכל מקום איר בעולם הערבי, שלא לדבר שרמת החיים שלהם היא מהטובות בעולם הערבי שאין לו נפט.
    אם תשאל אותם מה הם באמת רוצים - הם רוצים להסתפח לישראל - ההנהגה הפלסטינית "הזקנה" נתפיסת אצלהם כמיושנת, מושחתת ולא אפקטיבית - הם רוצים לגור בלוד, עם תעודת זהות ישראלית.

מנגד - בישראל כבר הפנימו מה נדרש - הימין היום נמצא יותר שמאלה מהשמאל לפני 30 שנה.... ומבין שאם ימשיך למשוך זמן והצעירים הערביים של היום יגיעו לעמדות הנהגה עוד 15-20 שנה - הם כבר לא ירצו מדינה פלסטינית אלא פדרציה עם ישראל - כולל הצבעה לכנסת - ההנהגה הפלסטינית גם מכירה בזאת

העולם הערבי הקיצוני מתפורר, נותרו לעמוד העשירים וירדן שהיא גרורה אמריקאית - מדינות המפרץ / סעודיה מאוד רוצות לנרמל את היחסים עם ישראל כמשקל נגד לאירנים - היחסים היום עימם זה כמו היחסים עם ירדן בעשור לפני הסכם השלום - מסחר, קשרים מדיניים, תאום צבאי - אבל הכל בשקט , מתחת לרדאר מחשש השכנים.

בזכות קארי "שמתאבד על המשימה", נשיא שכבר לא מוטרד מבחירה מחדש, הלחץ אירופאי חסר התקדים בצד גזרים והבטחות, עסקה אזורית של "איראן תמורת פלשתין" והחרדים שמתים לחזור לממשלה יש סיכוי גדול שבישראל יגידו כן לנייר של קארי, על אבו מאזן ילחצו / יתנו גיבוי מדינות המפרץ / סעודיה שיובילו את המהלך מאחור

עוד שנה יריבו על מטר פה מטר שם, הקואולציה אולי תתפרק ותבנה מחדש עם החרדים - אבל יהיה שינוי אווירה , כפי שהיה כשסאדאת הגיע לישראל, וכשיגיע הזמן למשאל עם , יהיה רוב מוצק להסכם

הסימנים לכך בכל מקום, צריך רק לחבר את הנקודות - ביקורים אירופאים רמי דרג בישראל, העלאת ישראל לדרגת "שותף אסטרטגי" בארה"ב, רמזים עבים כפיל מפרס ואחרים על קשרים עם מדינות המפרץ, הלוחמה הבלתי מתפשרת של מצרים בחמס (בשביל פלשתין הגדה ועזה צרכות להיות תחת אותה הנהגה/ שלטון) , בגדה משנים את הגדרת הלאום בתעודות זיהוי החדשות המונפקות מ - "מוסלמי" ל "פלשתין" , תמונות של מארינס המתאמנים עם צה"ל ואפילו בנט בראיון ל BBC ב "HARD TALK" - שזה בסגנון "מוקד" למי שזוכר, אמר דבר פשוט - מכיוון שיש הסכמה כי הנושא יגיע למשאל עם , אין לי מה לצאת מהקואוליציה גם אם יחתם הסדר שלא מקובל על מפלגתי.

כולם במאמץ עילאי לשכנע בישראל כי יש פתרון "לנושא הבטחון" וכי "העולם יערוב להסכם" - כשנשמע על הצעה לצרף את ישראל לנאטו - זה יהיה הסימן האחרון.

ההסתברות לתסריט הנ"ל אינה קטנה טווח הזמן קצר.

האמת , אני כמובן דילגתי על שלב.

וועד פיל התקיימה ב 36 , אך תוכנית החלוקה נהגתה ע"י ועדת בין לאומית בשם אונסקו"פ שמונתה ע"י האו"מ במאי 1947 כדי לבחון את שאלת א"י. הוועדה היתה נטראלית ומורכבת מ 11 מדינות, ללא השתתפות המעצמות (מועצת הבטחון של האו"ם)

כהרגלם בקודש, הערבים החרימו את הוועדה כשהיא סיירה בא"י ובסופו של יום היו שתי דעות של מה לעשות - אך היתה הסכמה רחבה כי כלכלית לא ניתן לחלק א"י -
    דעת הרוב תמכה בחלוקה כפי שאנו מכירים - כאשר ירושלים ובית לחם יהיו שטח ניטראלי תחת שלטון האום, דעת המיעוט היתה - מדינה אחת פדרלית.

החלטת החלוקה אושרה באו"ם והובילה להקמת המדינה.

מגילת העצמאות של מדינת ישראל מכירה בתוכנית - נכתב בה "הכרה זו של האומות המאוחדות בזכות העם היהודי להקים את מדינתו אינה ניתנת להפקעה". - זה מנוסח כתומך בצד היהודי, אך באותו משקל גם זכויות הערבים מכח תוכנית החלוקה אינם ניתנים להפקעה.

מכיוון שהערבים לא קיבלו את התוכנית והיו הצד התוקף ב 48 , גבולות ישראל שנקבעו בהסכמי שביתת הנשק - הם גבולותיה המוכרים של המדינה.

ירדן ומצרים אכן השתלטו על השטחים שנותרו לערבים - אך מצרים השאירה את עזה לישראל כשטח המיועד לפלשתינים, וירדן ויתרה (על שטח שממילא לא היה שלה) על איו"ש - כך לפשתינים יש כל זכות על השטח עלפי כל דין בין לאומי .

גם ממשלת ישראל, מייד אחרי ששת הימים, הכריזה כי השטחים שנכבשו הם "פקדון " לשלום

"ההישג" של ישראל בהחלטה 242 היתה למסמס את חד- משמעות הזו - לאור תוקפנות הערבים ב 67 ו - 73 - אך למרות זאת , "הפקדון" הוחזר למצרים עד הס"מ האחרון -ובסופו של יום כך יהיה עם הגולן +/- תיקוני גבול קטנים

אינני מבין מדוע אתה חושב שיש מחלוקת משפטית על השטח - אין שום מחלוקת - צריכה לקום מדינה פלשתינית ברת קיימא על כל השטח - זו המציאות המשפטית

הבעיה היא טכנית - יש שטחים שלא ריאלי להעביר לפלשתינים (התנחלויות) או שלא רוצים להעביר משיקולים ביטחוניים (זה 242) - וגם על זה כולם מסכימים - הפלשתינים יקבלו שטח חילופי בתוך גבולות 67 ביחס 1:1 , כל שנשאר זה לאזן את חוסר הנוחות הישראלית (פינוי ישובים מחד ומסירת שטחים בתוך הקו הירוק מאידך) עם חוסר הנוחות הפלשתינית ( צורת המדינה - דרכים, מים וכו')

אם אתה חושב שיש לספח את בקעת הירדן - כל מה שאתה צריך לאמר איזה שטח בתוך ישראל אתה מוסר לפלשתינים.

כעת תאר לך איך היתה מתחילה ונמשכת מלחמת יומה"כ ללא שטח ספיגה בגולן ובעיקר במדבריות סיני שנתנו כמה ימים של אפשרות להנהגה להחליט מה היא עושה
    אתה שוב לא מכיר את ההסטוריה - הרי היתה מלחמת ששת הימים שנוהלה מקווי 67 - למה אז לא היה צריך "שטח ספיגה"? הסיבה היא שאחרי 48/56 היתה הפרדת כוחות - המצרים לא ישבו בסיני - היה או"ם , הסורים / ירדנים החזיקו מוצבי גבול - אך לא כוחות התקפיים. כשמצרים סילקה את האו"ם מסיני היתה זו התרעה והסוף מוכר. התפיסה הבטחונית של ישראל היתה התקפית ולכן המלחמה נפתחה במכת מנע.

ב - 73 , לא היתה הפרדת כוחות - בין הכוחות הישראלים למצרים הפרידה רצועת מים של 100 מטר - שישראל התעקשה לשבת עליה - קו בר-לב, הצבא הסורי ישב היכן שתמיד ישב - אך הגבול התקרב אליו. כשהגיעה הידיעה על מלחמה וודאית - חיל האויר נערך למכת מקדימה - אך ההנהגה החליטה לא לבצי משיקולים מדיניים- בידיעה ברורה שיש עומק אסטרטגי. במילים אחרות - האסון של מלחמת יום כיפור נולד בגלל ההתעקשות לשמור על כל השגי 67 ולא להגיע להפרדת כוחות ( אגב - אחרי 73 - ישראל הסכימה להפרדת כוחות גם במצרים וגם בסוריה)

לגבי היהודים שגורשו ממדינות ערב וכו' - נו אז מה? ויהדות אירופה הושמדה. החיים לא הוגנים. ההסדר עם הפלסטינים לא יאפשר לפליטים לחזור לישראל , לגבי פיצוי כספי לפליטים - אין בעיה אני בעד - אם העולם רוצה לשלם - שיהיה להם בהצלחה, אם ישראל צריכה לשלם - נפעיל קיזוז עם רכוש הפליטים היהודים - אני מסכים שכנראה אז הוא היה שווה יותר , אבל היום? אני בכלל לא בטוח....

כן אוולת ואי ראיית הנולד מצד בן גוריון, מצד שני, אם תרצו אין זו אגדה, בהחלטה של הכנסת שמגדירה את החקיקה כחוק יסוד בו מכריזים על שטח כלשהו כשטח לא ריבוני ומספר תעודות זהות אלו ואלו שרשומים 5 שנים קודם באותו מקום כלא אזרחים ישראלים - בר בצוע. ואם צריך גם את הבג"צ ניתן להשתיק בחקיקה מתאימ
    ראשית, זו לא היתה איוולת של בן גוריון - ואדי ערה היה ונשאר ציר אסטרטגי - הירדנים לא "תרמו" אותו סתם, ישראל איימה שתיקח השטח בכח ואף החלה לרכז כוחות. אני בכלל לא מבין - אתה רוצה לשמור על בקעת הירדן, אך את ואדי ערה אתה רוצה למסור למדינה פלשתינית?!

לגבי חקיקה "שתשתיק את בג"ץ" - בחלומות הלילה. זה אפילו לא יגיע לחקיקה. אין אפשרות שתשלל אזרחות ישראלית רק כי הם ערבים או גרים בשטח שהחלטת להעביר לריבונות צד ג' . איך תתמודד עם שוטר בפנסיה שגר באום אל פחם - תפסיק לו את הפנסיה התקציבית? את קצבת הזקנה / נכות? את ביטוח הבריאות?
    הרי ישראלי שגר בניו יורק 50 שנה , ילך לשגרירות ויבקש דרכון לילדים שלו - הוא יקבל (גם אם הוא ערבי/ נוצרי / דרוזי) - אז השוטר הערבי באום אל פאחם יופלה לרעה לעומת אח שלו שחי בבניו יורק 50 שנה?....
    נערך לאחרונה על ידי tby, 08.03.2014 בשעה 14:12

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות