x




מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אורז --- סכנה בריאותית אם לא שוטפים אותו היטב לפני הבישול

  1. #1

    אורז --- סכנה בריאותית אם לא שוטפים אותו היטב לפני הבישול

    אורז --- סכנה בריאותית אם לא שוטפים אותו היטב לפני הבישול
    יצרני אורז רבים מוסיפים טאלק או סיד כדי לגרום לאורז להיראות לבן יותר, למנוע את הידבקות הגרגרים וכדי להאריך את חיי המדף שלו.
    יצרנים אחרים מלטשים את הגרגרים באמצעות מלטשות העשויות אסבסט.
    היצרנים הנורמליים יותר "רק" מצפים את האורז בגלוקוזה.
    ידעתם???
    לא מאמינים? חפשו בגוגל: אורז טאלק.
    לאכול טאלק זה ממש לא בריא, שלא לדבר על הסרטן שמקבלים אם בולעים שאריות אסבסט.
    הכי חשוב לשטוף את האורז היטב במסננת עם מים זורמים לפני הבישול.
    הביטו במים הלבנים היוצאים מהמסננת: כשהם הופכים לצלולים, אפשר להתחיל בבישול.

    רק בריאות ותעבירו לחברים.

























  2. #2

  3. #3
    אסבסט, טאלק - איזה פחד...

    הלכתי לבדוק באתר "לא רלוונטי" וזה מה שמצאתי:

    http://irrelevant.org.il/2013/02/19/4156

    המלצת האתר: "ממליץ לא להעביר את המכתב. אין צורך בהפחדות מיותרות."

    אבל שלא יהיו אי הבנות - לשטוף אורז, תמיד מומלץ. גם לבשל אותו.

  4. #4
    אילנה וכולם, מצורף קישור למאמר מהאתר של מכון דוידסון לחינוך מדעי ומכון ויצמן למדע תחת הכותרת: אורז - השקר הלבן.
    בחלק א' - מאמרים בגנות האורז, כולל זה שצרפת.
    בחלק ב' - הפרחת הכתוב בכל מאמר, אחד-אחד. מסקנתם (ציטוט: כל מה שנכתב למעלה הוא קשקוש מוחלט!)
    ציטוט נוסף מהמאמר ברמה העקרונית:
    הנתונים הללו נאספו בשיטת "קטיף הדובדבנים" (Cherry Picking), שבה נוקטים לא מעט בלוגרים באינטרנט. העקרון מאחורי השיטה פשוט מאוד: "קודם תירה את החץ ואז צייר סביבו את המטרה". הכותב בוחר מראש את המסקנה או את תורת הקונספירציה שהוא רוצה לקדם ומתחיל לאסוף מאמרים התומכים בה, תוך התעלמות ממאמרים שסותרים אותה, מסילוף נתונים ועיוותם, תוך שימוש מרובה בדמגוגיה והסתתרות מאחורי הטיעון "אני רק נותן את המידע – אתם תחליטו למה להאמין".
    למאמר המלא
    http://davidson.weizmann.ac.il/onlin...9C%D7%91%D7%9F

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות