למבו,
שימור הון זו אסטרטגיית השקעה שמטרתה ליצור תיק בעל תנודתיות נמוכה, כאשר משלמים על כך בתשואה יותר נמוכה .ואולי תתיחס אל הזהב כאל שימור הון?
אתה חוזר על המנטרה הזו שוב ושוב, אין לי וויכוח שבטווח הארוך הזהב עשוי לשמור על ארכו מתואם לאינפלציה, תלוי מתי רכשת אותו.
הבעיה היא במקום אחר- אתה מציג את הזהב כנכס אופטימלי לשימור הון - והוא לא:
1. הסברתי כבר קודם - שימור הון לטווח ארוך זה רעיון רע כי אתה מפסיד במונחים של כוח קניה
2. שימור הון בנכס תנודתי יוצר בעיה של מועד מימוש - דווקא שתרצה לממש, אחרי עשרות שנים או בטווח קצר יותר, אתה תלוי במחיר השוק - שהוא תנודתי
3. שימור הון בטווח קצר מאוד - מזומן. בינוני - אגח ממשלתי צמוד - תחזיק לפדיון , בטווח ארוך - מניות, נדל"ן -יתנו תשואה טובה לאין שיעור (הראתי פי 22 ב - 85 שנה)
4. אני חולק עליך שבימי קדם החזיקו עושר בזהב - עושר הוחזק באדמות, עדרים, נשים, נדל"ן. זהב היה מטבע כי היה פרקטי למטרה הזו - אבל כבר אז היה ברור שעדיף שתהיה לך תרנגולת שמטילה ביצים או פרה נותנת חלב, מאשר לשמור את שוויה בזהב מתחת למזרון.
5. אם אתה חושש מאינפלציה - הרי ברור שבימי קדם לא היתה אינפלציה..... הקונספט של זהב כשומר על ערכו באינפלציה - הראתי לך מהנתונים כי אינו נכון.
6. אם אתה חושש מקטסטרופה כללית שתהרוס את הכלכלה לחלוטין ונחזור לבסיס זהב - אז יש הגיון להחזיק זהב, אבל פיזי - אך גם רובים ואוכל וכו'- בכל סנריו אחר שבו בכלכלה עובקת משבר חריף ביותר אך לא עוברים לזהב (כי לא פרקטי בכלכלה מודרנית) - מחיר הזהב ירד בגלל חוסר ביקוש להרבה מתחת ל 900 דולר מחיר הכריה שלו
7. כל מי שרכש זהב בשנתיים וחצי האחרונות, בגלל פחד שהבלוגים הכניסו בו - הפסיד נומינלית. כבר אינני מדבר על אובדן הרווח / תשואה אם ההשקעה היתה מבוצעת בנדל"ן / מניות
8. אתה מניח שיש ביקוש חזק לזהב ומחירו יעמיר כי "הסינים, ההודים, ובנקים מרכזיים...." - אז מדוע הזהב יורד כל כך חזק? - אין לך הסבר. ההסבר שלי - היתה בועה שעודדה ע"י בעלי אינטרסים שמכרו זהב כהדג לאינפלציה ו/או התמוטטות המערכת והאינפלציה לא מתממשת, הכלכלה מתייצבת ולאנשים נמאס להפסיד תשואות במקומות אחרים.