למבו,

ואולי תתיחס אל הזהב כאל שימור הון?
שימור הון זו אסטרטגיית השקעה שמטרתה ליצור תיק בעל תנודתיות נמוכה, כאשר משלמים על כך בתשואה יותר נמוכה .

אתה חוזר על המנטרה הזו שוב ושוב, אין לי וויכוח שבטווח הארוך הזהב עשוי לשמור על ארכו מתואם לאינפלציה, תלוי מתי רכשת אותו.

הבעיה היא במקום אחר- אתה מציג את הזהב כנכס אופטימלי לשימור הון - והוא לא:

1. הסברתי כבר קודם - שימור הון לטווח ארוך זה רעיון רע כי אתה מפסיד במונחים של כוח קניה
2. שימור הון בנכס תנודתי יוצר בעיה של מועד מימוש - דווקא שתרצה לממש, אחרי עשרות שנים או בטווח קצר יותר, אתה תלוי במחיר השוק - שהוא תנודתי
3. שימור הון בטווח קצר מאוד - מזומן. בינוני - אגח ממשלתי צמוד - תחזיק לפדיון , בטווח ארוך - מניות, נדל"ן -יתנו תשואה טובה לאין שיעור (הראתי פי 22 ב - 85 שנה)
4. אני חולק עליך שבימי קדם החזיקו עושר בזהב - עושר הוחזק באדמות, עדרים, נשים, נדל"ן. זהב היה מטבע כי היה פרקטי למטרה הזו - אבל כבר אז היה ברור שעדיף שתהיה לך תרנגולת שמטילה ביצים או פרה נותנת חלב, מאשר לשמור את שוויה בזהב מתחת למזרון.
5. אם אתה חושש מאינפלציה - הרי ברור שבימי קדם לא היתה אינפלציה..... הקונספט של זהב כשומר על ערכו באינפלציה - הראתי לך מהנתונים כי אינו נכון.
6. אם אתה חושש מקטסטרופה כללית שתהרוס את הכלכלה לחלוטין ונחזור לבסיס זהב - אז יש הגיון להחזיק זהב, אבל פיזי - אך גם רובים ואוכל וכו'- בכל סנריו אחר שבו בכלכלה עובקת משבר חריף ביותר אך לא עוברים לזהב (כי לא פרקטי בכלכלה מודרנית) - מחיר הזהב ירד בגלל חוסר ביקוש להרבה מתחת ל 900 דולר מחיר הכריה שלו
7. כל מי שרכש זהב בשנתיים וחצי האחרונות, בגלל פחד שהבלוגים הכניסו בו - הפסיד נומינלית. כבר אינני מדבר על אובדן הרווח / תשואה אם ההשקעה היתה מבוצעת בנדל"ן / מניות
8. אתה מניח שיש ביקוש חזק לזהב ומחירו יעמיר כי "הסינים, ההודים, ובנקים מרכזיים...." - אז מדוע הזהב יורד כל כך חזק? - אין לך הסבר. ההסבר שלי - היתה בועה שעודדה ע"י בעלי אינטרסים שמכרו זהב כהדג לאינפלציה ו/או התמוטטות המערכת והאינפלציה לא מתממשת, הכלכלה מתייצבת ולאנשים נמאס להפסיד תשואות במקומות אחרים.