בינתיים, ובניגוד לכל "רואי השחורות" - סוכנויות הדרוג לא מתעלמות מהשיפור בגרעון הממשלתי - דירוג האשראי של ארה"ב הועלה ל AA+ יציב מול AA+ שלילי
בינתיים, ובניגוד לכל "רואי השחורות" - סוכנויות הדרוג לא מתעלמות מהשיפור בגרעון הממשלתי - דירוג האשראי של ארה"ב הועלה ל AA+ יציב מול AA+ שלילי
אין ספק שוול סטריט מנסה לשדר שחזרנו למצב הנורמלי. בהחלט יתכן שמצב הכלכלה האמריקנית השתפר יחסית בעיקר בגלל נושא אחד: נפט וגז. האמריקנים השקיעו בחיפושים והופכים עצמאים אנרגטית ואפילו יצואנים, כך שמאזן התשלומים משתפר.
האם זה אומר ששאר הבעיות נפתרו? ממש לא. האיחוד הארופאי סובל מאותן בעיות, וסין סובלת מאותן בעיות , וגם בארה"ב דברים ללא ממש השתנו חוץ מנושא האנרגיה.
אני לא יודע מה יקרה בעתיד, אבל יש לנו מצב של חולה שמחובר למכונת הנשמה ומלא מורפיום+אנטיביוטיקה וכו' בהיקפים חסרי תקדים, וכעת כאשר סימני החיים יציבים רוצים לנתק ממכונת ההנשמה ולהפסיק עם התרופות . האם מצבו של החולה יהיה בסדר? ממש לא בטוח.
למבו,
אמי חייב לדעת קצת מי אתה - מה ההשכלה שלך. אני מתייחס אילך כאדם משכיל, בוגר אוניברסיטה במקצוע רלבנטי, אך יש לי תחושה שפיסספסתי.
הגרף שצרפתה באמת שונה מהגרף שלי. שלי מתחיל מ 1914 ושלך מ - 1791.
עפ" הגרף שלך, הטיעון שלי חזק פי כמה - מ - 1791 ועד שנת 2005 - 214 שנה - התשואה הריאלית למי שהחזיק זהב והוריש אותו דור אחרי דור (סין? הודו? - מזכיר לך?) היא 0.
בשיא הבועה הנוכחית, התשואה על פני 225 שנה היא 140% מלבד!
תסתכל על התנודתיות במחיר - יש עליות של 100% וירידות של 50% בטווחים של עשרות שנים - כלומר קניתה בדור הלא נכון - לבנים ולנכדים יש חצי מההון ריאלית - זו דרך גרועה ביותר לשמור על הון...
עכשיו תסתכל כל הגרף התחתון של אינפלציה - ולהפתעתך כי רבה תגלה ב - 100% מהמקרים הזהב ירד ריאלית שהאינפלציה עלתה - זה הכלל עד שהמסחר האלקטרוני הבינלאומי בשנות ה - 80 התחיל להיכנס (חוזים עתידים וכו') - אז רואים תנודתיות הרבה יותר גדולה בזהב ומצב של בועות שנדחפות ע"י המדיה ואנשים שלא מבינים מה הם עושים.
עכשיו אלך צעד אחד קדימה -
הגרף מראה מחיר מתואם לאינפלציה, לא מחיר מתואם לכח קניה (אני מקווה שאתה מבין את ההבדל - תבדוק משכורות ריאליות היום ולפני 200 שנה...) - לנו היום יש כח קניה לאין שיעור יותר גדול מלפני 200 שנה - כלומר יש לנו יותר דולרים מתואמים לאינפלציה. כלומר מי שהחזיק זהב 225 שנה וראה תשואה ריאלית של 140% למעשה הפסיד הון עתק - כי כח הקניה שלו מלפני 200 שנה שהושקע בזהב קנה לו זהב בכמות שהיום תתייחס אליה כשולית.
כלומר כל הסינים וההודים שקונים זהב על מנת לשמר את ההון - מפסידים הון ככל שהשנים עוברות, שלא לדבר על התשואה אם הכסף היה מושקע בגורמי ייצור כמו פרה.
תחשוב על זה שוב - זו מתכת צהובה ששמים על הגוף לקישוט - המחיר שלה לאורך זמן חייב להתכנס לעלות הכריה שלה - כמו חצץ. אני מסכים כי כריית זהב הולכת ומתייקרת עם השנים - מה שתומך בעליית מחיר נומינלית - אך זה נכון גם להרבה מחצבים אחרים - נפט, פחם , נחושת ואפילו ברזל .
משפחות וותיקות עם כסף "ישן" באנגליה מלמדות את הילדים כי שימור הון הוא ע"י השקעות סולידיות נושאות תשואה - הם כנראה לא קראו את זרו-הדג' ולמזלם אף אחד שם לאורך הדורות לא החליט לממש הכל ולקנות זהב....
בקיצור, פראיירים לא מתים - תיקנה זהב, תחזור על המנטרות שהבלוגים הפופולארים דוחפים ותממן את וול סטרייט.
נערך לאחרונה על ידי tby, 16.06.2013 בשעה 09:00