x

עמוד 4 מתוך 9 ראשוןראשון ... 23456 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 82

נושא: הרחבה מוניטרית -הפסקתה וה סיכונים

TBY ,

ועדיין הבנקים המרכזיים קונים זהב, והפד לא מוכר את מה שיש בפורט נוקס, והגרמנים מבקשים להעביר את הזהב שלהם מהבנק הפדרלי במנהטן חזרה לגרמניה, וסין הפכה להיות יבואנית למרות היא כורת הזהב הגדולה בעולם. זה אומר בעצם שבויכוח הזה הבנקים המרכזיים בצד של המאמינים בזהב. זה שהמחיר של הזהב ירד לא משנה כלום. הם עדיין קונים וימשיכו לקנות.

שים לב למצב הפרדוקסלי שבו אתה מאמין בבנקים המרכזיים ובמטבע הנייר שהם מדפיסים חופשי ולא בזהב, אך הבנקים המרכזיים נוקטים עמדה הפוכה והם דווקא קונים זהב.

זה קצת כמו לראות את הקפטיין של האוניה בה אתה שט כנוסע מכין את סירות ההצלה , אך אומר לך כנוסע שהכל בסדר, מי יודע יותר טוב מה מצב האוניה? זה לא מכניס לך קצת ספיקות ?

אני לא ממליץ לאף אחד לקנות או למכור זהב. אני רק אומר שזו לא מתכת תעשייתית גרידא. זה מטבע בלתי תלוי בבנק מרכזי זה או אחר. היה במשך אלפי שנים ועוד לא נס ליחו.
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 23.05.2013 בשעה 08:19

אייל,

זה מה שבבסיס התזה שלך:

זה מטבע בלתי תלוי בבנק מרכזי זה או אחר.
    עכשיו תשאל את עצמך האם ל"מטבע" יש ערך הוגן? (גם ביטקויין זה מטבע שלא תלוי בבנק - וראה את התנודתיות שלו)

את "מטבע" הזהב כורים מהאדמה, לכן השווי שלו לטווח ארוך הוא עלות הכריה . נקודה. כל הנחה אחרת זה קישקוש.

ועל בסיס זה אין כל הבדל בין זהב לפלטינה לנחושת כסף לבין פוטש (מחצב לדשנים)

ראה גרף מחיר של הפוטש:

משנת 2000 עד ל 2009 עלה פי 6 (!) - זה כמו הזינוק של הזהב מ 300 דולר ל 1800 דולר מ 2000 ל - 2013.....

כל חתיכה של פוטש שנכרית - נעלמת! אין מחזור. בלי פוטש , אין אוכל.

אז תאמר לי, מה ההבדל בין פוטש לזהב? למה זהב זה יותר טוב?

למה זהב יותר טוב מנפט - שגם הוא מחצב מתכלה? או פחם?

אני מסכים שזהב תופס פחות מקום - זו הסיבה היחידה - אם אתה מחזיק משהו פיזית , אך לצרכי השקעה - כורי פוטש הרבה יותר טובים מכורי זהב....
    נערך לאחרונה על ידי tby, 23.05.2013 בשעה 08:38

מאותה סיבה שנדלן נסחר כרגע מעל עלות הבנייה שלו
    מאותה סיבה שהאגחים של מדינות רגע לפני פשיטת רגל נסחרים בתשואות הנמוכות מעולם
    מאותה סיבה שהחשמל המים וכל מוצר סחיר ביקום נסחר מעל המחיר הכרייה - ייצור שלו.

בגלל שרק בחודשים האחרונים הוכח שהלייבור , שווקי הפורקס וכל המדדים המרכזיים בעולם מזוייפים
    ונתונים ללחצים ומניפולצייות במחיר ע"י הבנקים הגדולים (שאגב אם תבדוק , כולם תחת חקירות בענייני זיוף מחירי מדדים), שום דבר כמעט לא נסחר בשווי ה"אמיתי" הגיוני שלו.

אריק ספרוט , גורג סורוס , גון פולסון , גים רוג'רס , - מליארדרים ומגדולי המשקיעים בעולם ומחזיקי זהב נלהבים.
    ויש עוד רבים.
    לכן אל תציג זאת כהשקעה של אביונים ואומללים.

לגביי השאלה שלך
    זהב יותר טוב מכל השאר כי ככה אנשים שמנהלים את העולם כבר אלפי שנים חושבים טיבי.
    עד 1971 כפי שאתה יודע , כל השטרות בעולם הוצמדו לפחם...אה לא... לברזל...אולי פוספטים של כיל? ....לזהב כמובן.
    למה? זה מה שאתה צריך לשאול , למה לזהב?
    בגלל ש : gold is money

שטרות - paper money
    זה כל ההבדל
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 23.05.2013 בשעה 08:47

למבו,

מה שיפה הטיעונים שלך זה שקל להפרחי אותם

מאותה סיבה שנדלן נסחר כרגע מעל עלות הבנייה שלו
    אם זה היה המצב הקבלנים היו מרוויחים הון. הקבלנים אומרים תודה על 5% רווח. הנדל"ן יקר בגלל מחירי קרקע, לא כי משהו בונה ב - 2 ומוכר ב- 4.

גים רוג'רס בשיא הבועה בסחורות עודד את כל העולם להשקיע בחקלאות......

גון פולסון מנהל קרן שמשקיעה בזהב, כלומר הוא מתפרנס ממשקיעים ששמים נכסף אצלו להשקעה בזהב, אבל , רגע אחד, למה בקרן הכללית שלו הוא מוכר מניות של כורי זהב?.......

ראה:
    http://www.forbes.com/sites/afonteve...d-in-2013-ubs/

אני מסכים שבשווקים יש מניפולציות בלי סוף, האגדה על הזהב היא אחת המניפולציות הגדולות של העשור.

אני משקיע בפוטש. לא זהב. נראה אותך משכנע אותי שזהב (GLD) יותר טוב מ POT .

>אז תאמר לי, מה ההבדל בין פוטש לזהב? למה זהב זה יותר טוב? למה זהב יותר טוב מנפט - שגם הוא מחצב מתכלה? או פחם?
    >אני מסכים שזהב תופס פחות מקום - זו הסיבה היחידה - אם אתה מחזיק משהו פיזית , אך לצרכי השקעה - כורי פוטש הרבה יותר טובים מכורי זהב....

שאלה מצוינת. למה זהב עדיף מנפט?

למה מחירי הנפט עלו?

בוא נניח לרגע שמחירי הנפט עלו בגלל הדפסת כסף מטורפת ואנשים כדי לשמור על ערך כספם קנו נפט.
    אם ככה, אז יש פה 2 בעיות:
    1. העלאת מחירי הנפט פוגעת בכלכלה
    2. ערך הנפט תלוי בשימושיות שלו בכלכלה, אם מחר ימצאו תחליף טכנולוגי (נניח - כורים אטומיים זולים ובטוחים) אז מחירו ירד חזק, וכל שמירת הערך שלו אובדת.

איך הזהב פותר בעיות אלו?
    1. העלאת מחירו לא פוגעת בכלכלה. אין לו שמוש חשוב בתעשייה ...
    2. שום חידוש טכנולוגי לא יכול להחליף אותו, כי אין לו שמוש חשוב בתעשייה ...

דווקא בגלל חוסר השימושיות שלו בתעשייה הבנקים המרכזיים מעדיפים שבועת הדפסת הכסף תתנקז לזהב ולא למתכות התעשייתיות. הם יודעים שעם כמות כזו של הדפסת כסף במערכת אי אפשר לדעת לאן הוא יזרום, והם מעדיפים שיזרום לזהב ולא לנחושת או נפט, ובצדק. ולכן זהב הוא הבועה האולטימטיבית.
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 24.05.2013 בשעה 05:55

לא בא לי אבל אני נגרר לטיעונים שלך...
    רוג'רס משקיע בזהב ובסחורות מלפני שנולדת. כבר 50 שנה.
    כנ"ל סורוס. לכן , ב30 שנה האחרונות בכל ראיון איתו הוא ממליץ על סחורות ונכסים פיזיים , בלי קשר
    למצב השווקים באותו רגע. זה שאתה קושר בין הדברים זה לא כ"כ מוצלח.

פולסון - משקיע בזהב בכל צורותיו. גם במתכת , גם בחברות שכורות.
    מה לא בסדר עם זה?

אם אתה מסכים איתי שיש מניפולציות בכל המחירים של נכסי הבסיס והמדדים המרכזיים הסחירים
    אזיי איזו חשיבות יש לנכס הבסיס , הכל פונקציה של כיוון.
    אתה בטרייד , בכיווון הנכון. אחלה. לייצר דיון על האמיתות של מחירי הנכסים הסחירים זה משהו שניסו לעשות במקס קייזר וגם בביביסי אבל זה בלתי אפשרי.

לגביי יפן - אתה רואה את ההשלכות של הדפסה אינסופית?
    אני אפילו מצרף לכבודך גרף של אגח יפני ממשלתי ל10 שנים
    http://www.marketwatch.com/investing...countrycode=BX
    שם נוכל לראות איך התשואה הכפילה את עצמה בחודשיים האחרונים !!!! יפן להזכיר היא השוק אג"ח השני בגודלו בעולם ,

אז , איך זה מסתדר עם התאוריה שלך שהכסף הנוצר ע"י נגידים לא מחלחל לשווקים עובדת מעניין אותי לשמוע.
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 23.05.2013 בשעה 11:18

בינתיים, ובניגוד לכל "רואי השחורות" - סוכנויות הדרוג לא מתעלמות מהשיפור בגרעון הממשלתי - דירוג האשראי של ארה"ב הועלה ל AA+ יציב מול AA+ שלילי

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    בינתיים, ובניגוד לכל "רואי השחורות" - סוכנויות הדרוג לא מתעלמות מהשיפור בגרעון הממשלתי - דירוג האשראי של ארה"ב הועלה ל AA+ יציב מול AA+ שלילי
    אין ספק שוול סטריט מנסה לשדר שחזרנו למצב הנורמלי. בהחלט יתכן שמצב הכלכלה האמריקנית השתפר יחסית בעיקר בגלל נושא אחד: נפט וגז. האמריקנים השקיעו בחיפושים והופכים עצמאים אנרגטית ואפילו יצואנים, כך שמאזן התשלומים משתפר.

האם זה אומר ששאר הבעיות נפתרו? ממש לא. האיחוד הארופאי סובל מאותן בעיות, וסין סובלת מאותן בעיות , וגם בארה"ב דברים ללא ממש השתנו חוץ מנושא האנרגיה.

אני לא יודע מה יקרה בעתיד, אבל יש לנו מצב של חולה שמחובר למכונת הנשמה ומלא מורפיום+אנטיביוטיקה וכו' בהיקפים חסרי תקדים, וכעת כאשר סימני החיים יציבים רוצים לנתק ממכונת ההנשמה ולהפסיק עם התרופות . האם מצבו של החולה יהיה בסדר? ממש לא בטוח.

כך שמאזן התשלומים משתפר
    הבעיה היא לא מאזן תשלומים - את זה פיחות מסדר.

הבעיה היא גרעון ממשלתי גדול שעשוי להביא את החוב הלאומי לגודל חסר שליטה - והטיפול בגרעון הוא המכריע בנושא דרוג אשראי .

החשיבות של צמיחת מגזר הגז בארה"ב אינה דווקא בעצמאות האנרגטית -שלשלעצמה יש חשיבות גיאופוליטית אדירה - אלא באספקת אנרגיה יותר זול למגזר הייצור האמריקאי שמשמעותו החזרת משרות ייצור לארה"ב ותחרותיות יותר טובה של המוצרים האמריקאיים - הקטנת אבטלה.

שמירת ריבית נמוכה לטווח ארוך נועדה לאפשר ביצוע השקעות באמצעי ייצור / תשתיות / נדל"ן במימון זול וכמו כן לממשלה לממן הגרעון בעלות אפסית - שיפור באבטלה יאפשר לתת לריבית הארוכה להתחיל לעלות - והצעד הראשון יהיה הפסקת רכישות של הפד - לא "במכה אחת" אלא בתהליך הדרגתי

להערכתי בחודשים הקרובים ימשכו הקניות על מנת לבלום את הירידה בביקושים שנובעת מהנפילה מ"הצוק הפיסקלי" - צמצום רוחבי של הוצאות הממשלה.

לקראת ספטמבר, אם יתברר שהקונגרס ממשיך בתהליך של צמצום הגרעון ע"י הקטנת הוצ' הממשלה - הפד כנראה ימשיך בקניות - שוב על מנת לרכך את השפעת הירידה בביקושים ממשלתיים - כל זמן שאין סימנים להתעוררות אינפלציה.

2014 תהיה כנראה שנת הפסקת הרכישות.

לגבי אירופה - הם שם צעד אחד אחרי ארה"ב בפער של שנתיים - לדעתי רק ב 2015 נראה צמיחה מובהקת - זה אומר שזה הזמן להתחיל להשקיע באירופה - אני כבר קניתי קצת יוון.....

טיבי

אנה פרסם את התקציב של ארה"ב ב2012 וב 2013 (הכולל , לא סעיפים ספציפיים)
    למען נראה כולנו שאין קיצוץ של דולר אחד ממנו.
    ההדפסות לא יפסקו אף פעם כנראה , אלה אם ימצא כוכב לכת שאפשר למכור לו אגחים
    בקצב של 85 מליארד דולר בחודש לפחות.

הפד כל חודש במסגרת qe3 , ועד להודעה חדשה , קונה ב 85 מליארד דולר אגח ממשלתי וmbs
    מי יקנה במקומו?

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות