כל ההתעסקות עם "שווי חבילה" זה משחק בכאילו כשמדובר בקבלת תמורה במניות - הרי דקה אחרי ההסדר יהיו למעלה ממליארד ש"ח מניות חדשות וסחירות - מה אתם חושבים שיקרה? - שמחיר המניה יעלה? המניה תצלול כמו אבן.
ערך נכסים מעניין שעוסקים באגח, כשקונים מניות ערך הנכסים פחות מעניין - מעניינים הרווחים העתידיים של החברה ("השבחה")
אפשר לחזור על המנטרה של "חברת אחזקות מתמחרים לפי שווי מאזני (או שוי אחזקות)" אך מי שמתעלם מההסתייגות שהחברה צריכה להיות ריווחית / מאוזנת בשביל התרגיל הזה פשוט טועה.
כל מי שרוכש מניה קונה / מחזיק אותה בגלל צפיה לגידול בערכה / דוידנדים שיתקבלו - זה שונה מאגח בו אתה מצפה לריבית ותשלומי קרן שמקורם יכול להיות מימוש נכסים, גם בהפסד.
המקרה של אלביט (כמואפריקה ישראל -מי שרוצה לבדוק התנהגות המניה לאחר ההסדר) הוא לא מסובך - בנכסים הישירים של החברה אין רווחים ולא צפויים רווחים עוד הרבה זמן, לגבי פלאזה - תיקראו את הניתוח שלי - אני חוזה מצוקת מזומנים תוך 18 חודש - גם שם לא צפויים רווחים -בוודאי אין מה לדבר על דוידנדים ....
יש ספין של זיסר שתהיה "השבחה" , ויש את המציאות הקשה , הכואבת והאכזרית שהעסק של אלביט/פלאזה תקוע מ - 2008 ואין כל סימנים לשיפור . זיסר הימר על עיסקה בארה"ב והצליח לו - זה קנה לו שנה .
מי שיקבל מניה בהסדר, תעניין אותו "פמיית שליטה" ? "שווי מאזני" [אפריקה - אחרי הסדר, נסחרת ב - 30% מההון שלה, קרדן - 44% , שלא לדבר על פלאזה....] הכל שטויות.
מחזיק מניה כזה רוצה לראות פוטנציאל אמיתי , לא ספינים - מדוע להחזיק את אלביט? - הרי אפשר להחזיק כל מניה אחרת בעולם.
אבל מה המחזיק יראה ? - הודו - לא זז, פלאזה - נאבקת על קיומה ,מדיקל - ממשיכים הדילולים ושריפת הכסף, קמעונות - הפסדים, והמלונות תזרים קטן - רווחים אין, רק הפסדים. אז מה השווי של אלביט?
שווי אלביט זה הערך הנוכחי של שוויה נניח בעוד 10 שנים [ נניח 3 מליארד], לפי מקדם היוון שמשקיע במניות מהסוג של אלביט ידרוש (וזה לא פחות מ - 20%) - לי יוצא ~350 מש"ח. אך מכיוון שיש ארביטרז עם האחזקות הסחירות של החברה, מחיר אלביט יהיה יותר גבוה - אני עדיין בדעה שלאחר שהאבק יתפזר, אלביט החדשה, במתווה ההסדר שהוצע תיסחר סביב שווי של 600-700מש"ח מול שווי של כ- 500 מש"ח והמניה תיזחל מטה עם השנים