כאן אנו חלוקים.לחברת אחזקות כמו אלביט שווי מאזני כמובן יותר מתאים מתוקף היותה חברת אחזקות. ככה גם אתנ התחלת להעריך אותה.
המאזן של אלביט לא מעניין אותי - מעניין אותי השווי האמיתי של הנכסים וההתחייבויות - זה על מנת לדעת לאן החברה הולכת בהיבט השקעה באג"ח
אם אתה רוצה לתמחר שווי חברת אחזקות - פשוט תמחר האחזקות שלה מה שסחיר יש לו מחיר מה שלא - תעריך שווי. בשיטה זו יש הנחה סמויה שהעסק ריווחי או לפחות מאוזן .
מדוע זה כך? - כי קיים ארביטראז בין חברת האם לבנות
מכיוון שהעסקים של אלביט רחוקים מלהיות מאוזנים, יש לתת מקום להוצ' ההנהלה ולריבית ולהפחית את ערך הנכסים.
אתה מתחכם -מצד אחד אומר - נעריך חברת אחזקות לפי אחזקותיה, אך לא עפ"י שווי השוק אלא עפ"י השווי המאזני......., וחוץ מזה נתעלם מההוצאות השוטפות כי אנחנו מעריכים עפ"י מאזן....
מה שאותי מפתיע זה שבעצם אתה מסכים עימי שהשווי המאזני לגבי הודו ורומניה כנראה רחוק מהמציאות - כלומר ממילא יש לבצע אומדן שווי לנכסים - עפ"י שווי שוק, ואין בטחון כלל שיהיה תזרים עודף מעבר לשוי הנכס, רק ההוצאות השוטפות בטוחות ולכן אין מנוס אלא לעבוד עפ"י השיטה שלי. [וממילא - באיזה ריבית צריך להוון בעל מניות את הכנסות אלביט העתידיות ? - בפחות מ - 20% שנתי?
קח דוגמא רק שנה קדימה - האם יהיה שינוי מהותי בנכסי אלביט שנה קדימה - התשובה שלילית - בעוד שנה לא יהיה שום שינוי . מה כן יהיה - הוצ' של 60 מש"ח.
כמה אתה מוכן לשלם היום על מניית אלביט כדי לקבל את ערך הנכסים של היום - אך בעוד שנה , פחות 60 מש"ח הוצאות?
אפילו החברה אומרת "אנחנו מעריכים שהנכסים של החברה שווים 1.5 מיליארד בלבד - בגלל שיצטרכו למכור אותם מהר ללא השבחה" - כמה שנים יקח להשביח את הקרקעות ברומניה? בהודו? ביוון? - אין היתרי בניה, אין מימון, אין שוכרים - אין כלום - אז אולי ב - 10 שנים יקרה נס ו- 1.5 מליארד יהפכו ל - 3 מליארד (מישהו חושב שזה בכלל אפשרי?) - זו תשואה של 7% לשנה ..... מישהו מוכן לקנות היום מניה שאולי אם יקרה נס תעשה 7% שנתי בעשור הקרוב?
על זה נאמר פריירים לא מתים....