כן, אבל זה חישוב לפי שווי ניכסי נאיבי. בפועל שווי שוק של חברה שונה משווי ההון העצמי (לפעמים למעלה ולפעמים למטה, תלוי במצב). אם מפחיתים כ 100 משח עלויות ריבית שנתיות מהדוח השנתי, החברה מקבלת חיזוק לשורת הרווח. אם מאמינים לחברה בנושא פוטנציאל ההשבחה של נכסיה (בהסתכלות ל 3 שנים אז יש פוטנציאל בתחום הרפואי לצד פלאזה שעכשיו מוקלת מעול הדיבידנדים) ניתן בהחלט ליחס לחברה שווי שוק הגבוהה מההון העצמי. כמה? זה כל אחד יחליט לעצמו. תספורת יש כאן ללא ספק. אבל בוא נאמר שגם תספורת של 50% מיטבה את מצב בעלי האגח לעומת שער האגח כיום.
למרות שהאינטרס שלי בצד השני כמחזיק אגח שאינו מחזיק מניות כרגע, באופן אישי אני לא חושב שזה הוגן להחליט לאפס את שווי המניות הקיימות במעבר להסדר חוב. יש כאן שתי אפשרויות עיקריות: או שאומרים שהחלקים שווים יותר מהשלם, הולכים לפירוק, ואז שווי המניות מאופס, או שמכירים בכך שהשלם שווה יותר מסכום חלקיו ואז בעלי החוב מצטרפים כשותפים לבעלי המניות, כאילו נעשתה כאן הנפקה פרטית של מניות המיועדת לבעלי האגח - שזה המסלול שנראה לי שמתכנסים אליו.
יחד עם זאת, ההצעה הנוכחית משקפת פרמיה לבעלי המניות, ובעלי האגח נדרשים לרכוש את המניות שלהם במחיר הגבוה ממחיר השוק - זה, לדעתי לא הוגן, והמחיר שלפיו ה"הנפקה הפרטית" הזו צריכה להעשות הוא מחיר המניה הממוצע בשנה האחרונה.