פשוט עם,

יש לי תחושה שמשנינו, זה אתה שדבק בפוזיציה, אבל זה בסדר - אין כמו להפסיד קצת כסף בשביל שיעור חשוב.

אני גם חושב שהתפיסה שלך מאוד נאיבית - די אם תסתכל על השוק היום ותראה כי אף אחד לא ממש מסתכל על השווי המאזני, כלומר אתה חי בסרט שבאפט אומר עליו (בפראפראזה) - "השוק יכול להיות לא רציונאלי יותר זמן משאתה יכול להישאר מושקע (ובהפסד)"

עזוב את מה שאני חושב, אומר או מנתח, עזוב את המתודולוגיה שלי - היא שלי ואין לי צורך שתסכים לה, אני רק מקווה שקראת את כל מה שכתבתי בתמונת מצב על אלביט ועל פלאזה על מנת שלפחות תהיה בטוח שלא שכחתי שום דבר.

תחשוב על המתודולוגיה שלך ותבדוק את עצמך:

נניח שווי הנכסים היום זה 1.5 מליארד.

כמה אתה צופה שהחברה תהיה שווה עוד שנה? עוד שנתיים? עוד 5 ? עוד 10? - תעשה טבלה ותרשום מה לדעתך השווי שיהיה.

עכשיו תסביר לעצמך, ברחל ביתך הקטנה, איך מבוצעת ההשבחה - פיתוח פרויקט, מכירת קרקע - תבדוק את הפרויקטים והקרקעות, עפ"י הדוחות לגבי המצב התינוני שלהם - יש התרים / אין התרים, תבדוק מה פלאזה מתכננת לפתח ומתי - אם אתה חושב שעוד שנה החברה צריכה להיות שווה 100 מליון יותר - תגדיר בדיוק מהיכן השווי יגיע.

אחרי שעשית זאת, תבדוק מה נדרש לחברה כדי להגיע למטרה - כמה זמן , כמה מימון עוד נדרש לפיתוח ומהם מקורות המימון

תפחית מהשווי את הוצ' ההפעלה והמימון ברמת המטה - והנה לך מודל

עכשיו תשאל את עצמך - קניתי מניית אלביט היום - איזה תשואה אני רוצה ב - שנה, שנתיים , חמש, עשר - המטרה שלך צריכה להיות ברורה -הרי אין לך כוונה לרכוש המניה ולקבל תשואה של אגח - נכון? [הרי אתה יכול לקנות אגח של פלאזה ולקבל ~ 20% שנתי בסיכון משמעותית יותר נמוך ממנית אלביט)

עכשיו תבדוק האם יש דרך שבה אלביט תפתח את נכסיה בקצב / שווי המתאים למטרות התשואה שלך - כלומר האם לחברה יש ההון הזמין להשקיע בפיתוח הפרויקטים? האם השבחת הפרויקטים זה תהליך של שנה או 5? עוד 3 שנים מהיום - כמה קרקעות , שהיום לא מתוכננות לבניה ע"י פלאזה, יכנסו לתכנון.

אני בניתי מודל - מ - 1.5 מליארד ל- 3 מליארד ב - 10 שנים - זו תשואה שנתית של 7% - אם מתאים לך 7% שנתי ואתה מסכים ל 3 מליארד ב - 10 שנים - הרי שווי 1.5 הוגן

את האומדן שלי גיביתי והדגמתי בשני אופני חישוב שונים - אתה מוזמן לעשות עבודה ולהראות את החישובים המפורטים שלך

אני רק רוצה להפנות אותך לגבי כמה "דגלים אדומים" שהם אינדיקציה לכך שאתה בסיכון רציני להפסיד כסף:

אני חושב שזה סביב 1.5 מ'. אני לא יכול להעריך כמה היום שווים הנכסים וכמה תזרים צפוי מהם
- "אני חושב" זו אסטרטגיית השקעה לא מוצלחת. "אני לא יכול להעריך" - אז מדוע להשקיע דווקא בזה ולא במשהו שאתה כן יכול להעריך?

אני שוב חוזר לבאפט " "אינני משקיע במה שאינני יכול להבין "

קצת נתונים:
פלאזה היתה שווה השנה כפול מהיום.
בשלוש שנים האחרונות פי 5 מהיום
ו 5 שנים מהיום פי 7 מהיום
אתה מביא זאת כדוגמא ששוי פלאזה צריך להיות גבוה יותר?

אולי , במקרה, בלי להעליב, שווי השוק של פלאזה יורד כי אין רווחים, הנזילות יורדת, הנכסים מתכווצים והמודל העיסקי שבור? יש סיכוי כזה?

אין לי כוונה חס וחלילה לפגוע בך, ההיפך, אני משקיע מזמני ומרצי לנסות ולתת לך זוית הסתכלות שונה ממה שאתה רגיל , על מנת שתוכל להיות משקיע יותר טוב. המודלים ושיטות החישוב שהדגמתי הם גנריים -כלומר ניתן ורצוי להשתמש בהם בכל פעם שבוחנים השקעה.