x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 37

נושא: שווי אלביט לאחר הסדר

Hybrid View

שווי אלביט לאחר הסדר

עכשיו די ברור כי הכוונה לבצע רה-ארגון של חובות אלביט באופן עמוק , כך שהחובות הלא מובטחים - אגח, יומרו למניות והחוב המובטח ישאר כשהיה (זו מתכונת רה-ארגון קלאסית ).

אלביט פרסמה עקרונות על פיהם ייקבע מתווה ההסדר:

1.החוב הבלתי מובטח של החברה יומר כולו למניות רגילות של אלביט הדמיה.

2.החוב המובטח לא ייפגע וימשיך להיות משולם כסדרו.
    3.הארגון מחדש עשוי לכלול רכישה במזומן של חלק מאגרות החוב שעל ידי מחזיקי אגרות החוב העיקריים לטובת מחזיקים שלא יהיו מעוניינים להמיר את אגרות החוב שברשותם למניות רגילות של החברה.
    4. זיסר ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה בתנאים שייקבעו עבורו, לרבות, הענקת אופציות הניתנות להמרה למניות רגילות של החברה.

קיימות שתי שאלות מרכזיות סביב "הצהרת העקרונות":
    1.כמה מניות יקבלו מחזיקי האגח שלמעשה מוחקים את כל חובם לחברה. מבחינתי התשובה ברורה - 100% מהמניות, אין אפשרות סבירה אחרת. יחד עם זאת הריצה של מניות אלביט עשויה לרמוז כי בעלי המניות הנוכחיים לא ימחקו לגמרי - ושווה לבחון את שווי המניות לאחר ההסדר בהנחות של אי מחיקה מלאה של בעלי מניות קיימים.
    2. "מחזיקי אגרות החוב העיקרים" עשויים לרכוש אגח של מחזיקים שלא יהיו מעוניינים להמיר את אגרות החוב שברשותם למניות רגילות של החברה - הכוונה היא "לקנות החוצה" מתנגדים פוטנציאלים על מנת להגיע לרוב של 75% באספות אגח לאישור ההסדר - השאלה כמה כסף המחזיקים העיקריים מוכנים להשקיע ובאיזה מחיר

מה שברור הוא שאם זיסר נשאר , מחזיקי האגח מוותרים על זכותם לתבוע דירקטורים ובעלי תפקידים שתרמו להתמוטטות החברה ורו"ח שלא נתנו ביטוי נאמן למצבה של החברה ושווי נכסיה.

לאחר מחיקת החוב הלא מובטח, נותרת אלביט עם חוב של כ- 300 מש"ח.

מבחינת נכסים -
    מלונות - בלגיה + רומניה - אלביט מעריכה שווי של 550 מש"ח, אני מעריך 400 מש"ח
    פלאזה סנטרס (62%) - שווי שוק 400 מש"ח, חלק אלביט - 248 מש"ח
    הודו - שווי עפ"י אלביט 475 מש"ח, אומדן שלי - 330 מש"ח במקרה הטוב....
    אלביט טכנולוגיות - (93%), שווי שוק 130 מש"ח - חלק אלביט 121 מש"ח
    קמעונאות -לא מהותי
    סה"כ נכסים - 1546 עפ"י אלביט , 1100 אומדן שלי

אני מתעלם מהמזומן בקופה - יהיו הוצ הסדר, תשלומי ריבית לחוב מובטח, הוצ הפעלת חברה וכו'.

אם ניקח את השווי שאלביט מיחסת לנכסים הרי החברה תהיה בעלת שווי חיובי של כ - 1250 מש"ח או 800 מש"ח לשיטתי, וזאת לאחר שמחזיקי האגח ויתרו על 1.9 מליארד בפארי, כלומר תספורת של 35% עד 55% .

אבל, אם לא מוחקים את בעלי המניות הקיימים והם נותרים עם 20% , הרי שווי המניות שיחזיקו בעלי האגח יהיה 1000-640 מש"ח - תספורת של 45%-66% .

נניח ויש מידע פנימי שקובע כי שווי השוק הנוכחי של אלביט 311 מש"ח מהווה שווי של 20% מאלביט החדשה - זה גוזר לה שווי של 1550 מש"ח -שזה 25% יותר משווי אלביט כפי שמעריכה אותו הנהלת אלביט.......

חשוב לציין , שגם לאחר ההסדר, עומד בפני אלביט אתגר ענקי - זו חברה ללא מזומנים וללא מקורות יציבים של הכנסות - פלאזה לא תשלם דוידנדים בעתיד הנראה לעין - כך שההכנסות הן רק מהמלונות -ואלו השאריות של התזרים לאחר החזר הלוואות של המלונות. מימושים בהודו / מלונות רק יהפכו את הנכסים למזומנים - הם לא "השבחה".

אז מהיכן תגיע ההשבחה? רק בפלאזה יש פוטנציאל תאורטי , אך הוא מאוד רחוק מהתממשות.יש סיכוי לא מבוטל שגם פלאזה תיזדקק להסדר על מנת להימנע ממכירת נכסים בלחץ , כך שאיך שאני לא מסתכל על זה, לא חשוב מה ואיך יהיה ההסדר - שווי נכסי אלביט לא צפוי לעבור השבחה רצינית אלא יש חשש הפוך שהחברה שוב תיקלע למחסור במזומנים וללא יכולת לממש נכסים

צריך לתת סוכריה למחזיקי האגח האחרים שהם לא הקרנות הזרות, אין שום סיבה שבעולם שאנחנו הפרטים והמוסדים נסכים להסדר כזה.
    למה שבעלי המניות הנוכחים יקבלו אגורה אם בעלי האגח צריכים לוותר על כסף.

אני מחזיק אגחי פלאזה כבר מספר חודשים, מכיוון שאני סבור שבפרוק האגחים ישולמו במלואם - כלומר גם אם יהיה הסדר, החבילה שאקבל לא תגרום להפסד.

פילוסופיית ההשקעה שלי מבוססת על פיזור גדול של אגחים ברמת סיכון גבוהה שתוחלת הרווח עליהם, עפ"י הניתוח שלי, חיובית, גם אם צריך "לעבור" הסדר .

תוחלת רווח זה מושג ארטילאי משהו, כי מבוסס על הערכותי לתסריטים שונים.

לדוגמא - אגח אידיבי אחזקות - אינני מחזיק כי יש הסתברות לא קטנה שבסוף למחזיקי האגח לא ישאר דבר למעט המזומן (10 אג) מול הסתברות להסדר שגם הוא לא יהיה סוף פסוק בו יתקבלו 50 אג לכל היותר - לשלם היום 25 על מנת להיכנס לקזינו של 10 או 50 מבחינתי זו תוחלת רווח שלילית

אלביט הדמיה - רכשתי אגח ז' ב - 28 ויצאתי ב - 45 (אני חושב) - ב - 28 הנכסים של אלביט כיסו את מחיר האגח ועוד נותר עודף - תוחלת רווח חיובית. ב - 45 אין כל כך למה לצפות מבחינת רווח אך בהחלט יכולים לחזור ל - 28 - תוחלת רווח שלילית

אינני עוסק במסחר של קניה / ומכירה עפ"י שינויי שער - אני פשוט רוכש וממתין לפדיון או לכך שהתשואת האגח תרד באופן משמעותי = רווח הון או לחילופין שתוחלת הרווח משתנה לשלילה

ככל שהזמן עובר, אגחים נפדים (או נמכרים ) והכסף שמשתחרר מושקע מחדש בהתאם למצב - בדר"כ אעדיף לרכוש אגח נוסף לתיק לפיזור מאשר להגדיל / לחזק פוזיציה

לפיכך אינני רגיש לתנודתיות באגחים - אני רוכש, אם יורד אני קונה עוד וכך הלאה אך במקרים נדירים אגח בודד מגיע ל - 10% מהתיק - וזה קורה בדר"כ בגלל עליית שער האגח....

אני מקווה שזה נתן מענה על ה - למה אני מחזיק פלאזה (או כל אגח אחר....)

את הניתוח שלי על פלאזה ניתן לקרוא בתמונת מצב על פלאזה

לחברת אחזקות כמו אלביט שווי מאזני כמובן יותר מתאים מתוקף היותה חברת אחזקות. ככה גם אתנ התחלת להעריך אותה.
    כאן אנו חלוקים.

המאזן של אלביט לא מעניין אותי - מעניין אותי השווי האמיתי של הנכסים וההתחייבויות - זה על מנת לדעת לאן החברה הולכת בהיבט השקעה באג"ח

אם אתה רוצה לתמחר שווי חברת אחזקות - פשוט תמחר האחזקות שלה מה שסחיר יש לו מחיר מה שלא - תעריך שווי. בשיטה זו יש הנחה סמויה שהעסק ריווחי או לפחות מאוזן .
    מדוע זה כך? - כי קיים ארביטראז בין חברת האם לבנות

מכיוון שהעסקים של אלביט רחוקים מלהיות מאוזנים, יש לתת מקום להוצ' ההנהלה ולריבית ולהפחית את ערך הנכסים.

אתה מתחכם -מצד אחד אומר - נעריך חברת אחזקות לפי אחזקותיה, אך לא עפ"י שווי השוק אלא עפ"י השווי המאזני......., וחוץ מזה נתעלם מההוצאות השוטפות כי אנחנו מעריכים עפ"י מאזן....

מה שאותי מפתיע זה שבעצם אתה מסכים עימי שהשווי המאזני לגבי הודו ורומניה כנראה רחוק מהמציאות - כלומר ממילא יש לבצע אומדן שווי לנכסים - עפ"י שווי שוק, ואין בטחון כלל שיהיה תזרים עודף מעבר לשוי הנכס, רק ההוצאות השוטפות בטוחות ולכן אין מנוס אלא לעבוד עפ"י השיטה שלי. [וממילא - באיזה ריבית צריך להוון בעל מניות את הכנסות אלביט העתידיות ? - בפחות מ - 20% שנתי?

קח דוגמא רק שנה קדימה - האם יהיה שינוי מהותי בנכסי אלביט שנה קדימה - התשובה שלילית - בעוד שנה לא יהיה שום שינוי . מה כן יהיה - הוצ' של 60 מש"ח.

כמה אתה מוכן לשלם היום על מניית אלביט כדי לקבל את ערך הנכסים של היום - אך בעוד שנה , פחות 60 מש"ח הוצאות?

אפילו החברה אומרת "אנחנו מעריכים שהנכסים של החברה שווים 1.5 מיליארד בלבד - בגלל שיצטרכו למכור אותם מהר ללא השבחה" - כמה שנים יקח להשביח את הקרקעות ברומניה? בהודו? ביוון? - אין היתרי בניה, אין מימון, אין שוכרים - אין כלום - אז אולי ב - 10 שנים יקרה נס ו- 1.5 מליארד יהפכו ל - 3 מליארד (מישהו חושב שזה בכלל אפשרי?) - זו תשואה של 7% לשנה ..... מישהו מוכן לקנות היום מניה שאולי אם יקרה נס תעשה 7% שנתי בעשור הקרוב?

על זה נאמר פריירים לא מתים....
    נערך לאחרונה על ידי tby, 28.02.2013 בשעה 20:25

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    כאן אנו חלוקים.

המאזן של אלביט לא מעניין אותי - מעניין אותי השווי האמיתי של הנכסים וההתחייבויות - זה על מנת לדעת לאן החברה הולכת בהיבט השקעה באג"ח
    עד כמה שאני זוכר משיעורי הכלכלה השווי של נכסים - התחייבויות = שווי מאזני....
    היוון תזרימי מזומנים = תזרימי (יש לא מעט מודלים)

ככה פשוט.
    אבל כנראה אתה עסוק בלהיות צודק ו- 'להתחכם' מאשר לנסות לנהל דיון ענייני הכולל אי התייחסות למזומן של כ 316 מיליון.
    בהצלחה.

בעיות המזומנים של אלביט לאחר ההסדר

הנושא של כיצד מגייסים מזומנים לאלביט מייד לאחר ההסדר צף ועולה באופן חד:

לטענת המחזיקים, השוק לא יתמחר בעתיד את החברה לפי ההון העצמי, כפי שכיום הוא מתמחר את שווי חברת הבת פלאזה ב-25% מההון העצמי, כ-300 מיליון שקל.
    המחזיקים מהציבור והמוסדיים שלא היו מעורבים במתווה מסבירים כי "בניגוד לקרן יורק ול-DK שלהן אין בעיה להזרים כסף בעתיד לחברה בשביל לבסס את שליטתם, לנושים המוסדיים ולנושים מהציבור יהיה קשה בעתיד להזרים עוד כסף לחברה שעדיין תזדקק למזומנים בשביל להשביח את הפרויקטים".
    לדברי המחזיקים החוששים, "אם לא נדרוש כי הדילול העתידי לא יעשה לפי מחיר נמוך, נעזור לג'רמי בלנק להשתלט על החברה בנזיד עדשים. את בלנק לא מעניינים מחזיקי איגרות החוב לכן אנו חייבים לחייב את החברה להתחייב למנגנון דילול לפי שווי שוק גבוה שלא נפסיד את ההון".
    מקורבים לחברה אמנם לא שללו על הסף את הטענה כי החברה תבצע גיוס עתידי, אך הסבירו כי אם יתבצע גיוס קרוב לוודאי שהוא יתבצע בחברות הפרויקטים. אך המחזיקים מהציבור ונציגי המוסדיים מסבירים כי גם מקרה זה אינו טוב להם שכן "אם יורק יזרימו כסף לחברות הנכסים הדבר יאפשר להם להשתלט בנזיד עדשים על אותם פרויקטים, בתמורה לכך שאלביט תוותר על עוד מניות בחברת הנכס, דבר ששוב ידלל את מחזיקי איגרות החוב באופן דרסטי".

צריך להבין את התהליך -

יהיה הסדר על בסיס "שווי" שמנותק מהמציאות - יסבירו שזה רק עכשיו עיוות שוק שהמחירים כל כך נמוכים (גם בפלאזה) ואל דאגה, אחרי ההסדר החברה תהיה שווה הון...

יומיים אחרי ההסדר , יתכנס הדריקטוריון החדש ויגלה שאין בחברה מספיק מזומנים להפעלת החברה וגם לפיתוח הנכסים וגם אין יכולת לשעבד את הנכסים (אם זיסר היה יכול, היה כבר מזמן משעבד....) אז מה עושים? - צריך לגייס כסף.

שבוע אחרי ההסדר , המניות שחולקו למחזיקי האגח מצאו שיווי משקל חדש לאחר שירדו באופן חד -החברה שווה 600-800 מש"ח ועכשיו מכריזים על הנפקת זכויות עפ"י שווי נוכחי - ושוב מחזיקי האגח שקיבלו מניות מוצאים עצמם מדוללים. הבעיה היא שבגלל שווי השוק הנמוך , אי אפשר לגייס את הסכומים שבאמת צריך לפיתוח . מי משקיע בהנפקת הזכויות? - הקרנות שלמעשה משתלטות באופן מלא על אלביט. [איך דפקנו אותם , אומר ג'רמי לזיסר, הם אפילו הסכימו לוותר על 300 מש"ח כחוב תמורת קצת מניות... ]

חודש אחרי ההסדר, הדרקטוריון מתכנס ומגיע למסקנה שאין הרבה מה לעשות - חייבים למכור את המלונות - אלו הנכסים היחידים שאפשר למכור המחיר סביר

חצי שנה אחרי ההסדר , הדריקטוריון מתכנס שוב ומגיע למסקנה ששגם לאחר מכירת המלונות , פשוט אין לחברה היכולת הפיננסית לפתח הפרויקטים בהודו ואין ברירה , חייבים למצוא משקיע.

שנה אחרי ההסדר הדריקטוריון מתכנס שוב - במחירים שהחברה מחפשת , אין משקיע. אין ברירה, מתפשרים.... מוחקים 200 מליון דולר מהשווי בהודו [פלאזה מוחקת 100 מליון על הודו ועוד 100 מליון על רומניה ] - מליארד וחצי ש"ח מ"ההון העצמי" התאדו ועדיין אין שותף בהודו....

שנה וחצי אחרי ההסדר - פלאזה במצוקת מזומנים, עדיין אין שותף בהודו.....

האם אין סיכוי שיורק / DKP יזרימו כסף בעצמם עבור הקצאת מניות פרטית כחלק מההסדר, ובתמורה לשליטה?
    מדוע שיעשו את זה? - השבחת החברה, שרובה הופכת להיות שלהם, ורכישת מניות (עם חבילת אופציות, אני מניח) שעשויה להתברר כזולה יותר מרכישת אגח והמרתו במתכונת הנוכחית. או לחלופין במתכונת של הקצאה פרטית של חוב עם אופציות או אגח להמרה, או מכשירים מהסוג הזה. הדבר יובא כתנאי מתלה לעסקה כולה בכדי להיות מאושר ע"י בעלי האגח/מניות תוך עקיפת הערוץ המשפטי.
    (סתם ספקולציה)

ההסדר המוצע משקף תספורת מינימלית של 60%

אלביט מנסה להציג מתווה הסדר שלכאורה מקובל על הקרנות.

עפ"י ההסדר, החוב המובטח ישאר בעינו - 300 מש"ח, החוב הלא מובטח - יומר למניות 86% מאלביט + 300 מש"ח אגח חדש - 8% לחמש שנים, פדיון בעוד 5 שנים - יסחר ב - 50-60 אג

כלומר לאחר ההסדר , לאחר מחיקת החוב הלא מובטח, נותרת אלביט עם חוב של כ- 600 מש"ח.

מבחינת נכסים -
    קמעונאות -לא מהותי

אני מתעלם מהמזומן בקופה - יהיו הוצ הסדר, תשלומי ריבית לחוב מובטח, הוצ הפעלת חברה וכו'.

אם ניקח את השווי שאלביט מיחסת לנכסים הרי החברה תהיה בעלת שווי חיובי של כ - 946 מש"ח או 500 מש"ח לשיטתי.

אך , מכיוון שלא מוחקים את בעלי המניות הקיימים והם נותרים עם 14%, הרי שווי המניות שיחזיקו בעלי האגח יהיה 813-430 מש"ח - כלומר החוב הלא מובטח של 2.5 מליארד ש"ח יקבל 1113 או 730 מש"ח שווי - תספורת של 55% עד 70%, מזה יש להוריד 120 מש"ח כי האגח יסחר ב - 50-60 , שווי החבילה בפועל 1000-700 מש"ח - תספורת של 60% - 72%!

האם מוצדק לתת "מתנה" של 127 מש"ח לבעלי המניות הקיימים ?- זה יחליטו מי שיאשרו ההסדר.....

שווי 127 מש"ח למניות הקיימות זה שער 511 למניה היום.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 27.02.2013 בשעה 12:11

ברור שהקצרות לא אישרו, וגם לא שאלו אותם. הולכים להסמיך לפירוק עד כמה שאני יודע.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    אלביט מנסה להציג מתווה הסדר שלכאורה מקובל על הקרנות.

עפ"י ההסדר, החוב המובטח ישאר בעינו - 300 מש"ח, החוב הלא מובטח - יומר למניות 86% מאלביט + 300 מש"ח אגח חדש - 8% לחמש שנים, פדיון בעוד 5 שנים - יסחר ב - 50-60 אג

כלומר לאחר ההסדר , לאחר מחיקת החוב הלא מובטח, נותרת אלביט עם חוב של כ- 600 מש"ח.

מבחינת נכסים -
    קמעונאות -לא מהותי

אם ניקח את השווי שאלביט מיחסת לנכסים הרי החברה תהיה בעלת שווי חיובי של כ - 946 מש"ח או 500 מש"ח לשיטתי.

אך , מכיוון שלא מוחקים את בעלי המניות הקיימים והם נותרים עם 14%, הרי שווי המניות שיחזיקו בעלי האגח יהיה 813-430 מש"ח - כלומר החוב הלא מובטח של 2.5 מליארד ש"ח יקבל 1113 או 730 מש"ח שווי - תספורת של 55% עד 70%, מזה יש להוריד 120 מש"ח כי האגח יסחר ב - 50-60 , שווי החבילה בפועל 1000-700 מש"ח - תספורת של 60% - 72%!

האם מוצדק לתת "מתנה" של 127 מש"ח לבעלי המניות הקיימים ?- זה יחליטו מי שיאשרו ההסדר.....

שווי 127 מש"ח למניות הקיימות זה שער 511 למניה היום.
    הי,

כמה נקודת שלא ברורות לי לגביי החישוב שלך.

1. חסר לי התקבולים הצפויים מהמכירה של המלונות בלונדות ב 2010 + מכירת הקניונים בארה"ב סדר גודל של 200 מ'
    2. לא מבין איך הגעת להוצאות הסדר של 116 מיליון ש"ח. ריבית עבור החוב לבנקים והוצאות מטה זה שוטף.
    3. למה אתה מתמחר את האג"ח החדשות ב 50-60 אג' מחיר שדומה למחיר היום ? ברור שהחברה אחרי ההסדר (שכמובן יעבור שינויים רבים) הנה חברה סולבנטית שמחיר האגח צריך להיות יותר משמעותית מהיום
    4. יש בעייתיות מסיימתלחשב נכסם על בסיס שווי שוק ללא התייחסות לפרמיית שליטה
    לגביי המדיקל רק לפני מספר חודשים GE נכנסה להשקעה לפי שווי של 100 מ'$ =שווי לאלביט של 200 מיליון ש"ח ויש עוד את גמידה סל
    אז נכון, המחיר של היום הוא המלך וניתן לקנות לפי שווי של 130 מ' אבל תנסה לקנות כמות משמעותית (בייחוד שאלביט מחזיקה בכ 90%...)
    קיצור ה'אמת' איפשהו באמצע.
    תודה ובהצלחה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות