x

עמוד 2 מתוך 6 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 57

נושא: קווינקו - תמונת מצב

טיבי שלום,

רציתי להודות לך על פעילותך באתר.
    אמנם נרשמת לפני כ 4 חודשים, אך אתה מאוד פעיל, משתף דעות בהשקעות ומעניין לקריאה (גם אם לא תמיד נכון ומדוייק), וכן התגובות שלך ענייניות ומשכילות ומכבדות.

איני קשור לאתר לכן רק בשמי אומר לך,תודה.
    יום טוב ופורה

TBY הוא עמוד הטווח של הפורום הזה בזמנים אלו ולמרות שאני לא קשור לאתר הזה, אני מודה לך בשם כולם כולל בשם האתר :-)

tby
    גם אני נהנה לקרוא את הסקירות והניתוחים שלך. מקווה שיש לך תוכניות להישאר איתנו.

לפי מאיה:
    הון רשום למסחר של 101,770,470 עם פארי של 105, מה שאומר שהשעבוד חורג מהנדרש.
    החברה מחזיקה 83.33% מ QLI, ו QLI מאוד לא סחירה, בחודשיים האחרונים היה מסחר סה"כ של 17 אלף יורו(לכל התקופה).
    כמו כן ראיתי שחברת בת של החברה מחזיקה 54.3 מליון אג"ח(שחר המילניום).

QLI מאוד לא סחירה, בחודשיים האחרונים היה מסחר סה"כ של 17 אלף יורו(לכל התקופה).
    ממש מפתיע, בניתי על הנכס הזה כערבון, אני כנראה אבטל את רכישת ה-3 מיליון ע.נ שתכננתי

אני מתחיל להתגעגע לפיראט, לפחות השטחים שלו עוד היו באירופה, זה מביא לי שטחים בקמבודיה, אללה ירחמו.

בעוד שלושה חודשים אמורה לשלם קופון...
    בעוד תשעה חודשים אמורה להחזיר שליש קרן...
    אשמח לשמוע הערכות היתכנות... תודה.

הערכת התכנות היתה בתמונת מצב:

זת ההשקעה מבוססת על הערכה שקווינקו / QLI ישרדו את 2013 וכנראה אף הלאה ויתקבל תשלום של כ – 42 אג בסוף 2013 ואף סיכוי לא קטן לתשלום מלא למחזיקי האגח.

מדוע אני חושב כך? – חוק המספרים הקטנים – החוב לבעלי האגח / מינוף החברה הוא מאוד קטן ביחס להיקפי הפעילות בחברה ומימוש נכסים לא גדול או גיוס הון חדש בהיקפים קטנים יספיק לשלם את ההתחיבויות בהיקף של כ – 20 מש"ח כל שנה מסוף 2013 ועד סוף 2015.

התהליך כבר החל -

1. ב – QLI בןצעה הנפקת זכויות בגיוס נטו של כ 5.8 מש"ח – היתר , 15 מש"ח אלו הלוואות בעלים שהפכו להון - כלומר בעלי מניות מהציבור של QLI נאותו להשתתף בהנפקת הזכויות

2. בעל השליטה מכר מניות בהיקף של 18% מהון המניות תמורת 10 מש"ח לשני משקיעים. בדצמבר 2012 רכש אביו של אחד המשקיעים כ – 1% מהחברה בבורסה – זה מדגיש כי יש משקיעים המוכנים להשקיע בחברה.

3. מטוס החברה נמכר תמורת 7 מש"ח - מקור נזילות נוסף

4. תזרים המזומנים הצפוי הוא פשוט וקל להבנה – המקורות לתשלומי 2013 הינם – גיוס זכויות בחברה של 20 מש"ח – כאשר בעל השליטה התחייב להזרים 11.5 מש"ח, החזר חוב מ – QLI בהיקף כ 10 מש"ח וקבלת כספים בגין פס"ד בהיקף של כ 3 מש"ח ביחד – 33 מש"ח. כל אלו אמורים להשאיר החברה עם 10 מש"ח לאחר תשלום לאגח של 20.5 מש"ח והות' נוספות של 5 מש"ח.

5. על מנת לעמוד בהתחייבויות של 2014 יהיה צורך בגיוס/מכירת נכסים / החזר הלוואות מבנות בהיקף של 15 מש"ח - וזה לא הרבה – במידת הצורך ניתן יהיה למכור חלק מניות QLI הלא משועבד, אך אינני חושב שבעלי השליטה יבחרו בדרך זו - עדיף לגייס בזכויות

לסיכום, השילוב של מינוף נמוך, חוב אגח קטן יחסית , בטחונות מספקים [ברמת מחיר האגח היום, הבטחונות הם 280% משווי השוק של האג"ח] ונכונות בעלי מניות להזרים כסף חדש נותנים ביטחון כי החברה תישרוד את השנים הקרובות - יהיו מחיקות נוספות, המצוקה התזרימית לא תוקל ורמת הסיכון גבוהה אך יש פיצוי מספק לסיכון בתשואה
    אני שוב מדגיש את שיטת ההשקעה שלי, על מנת שלא יהיו אי הבנות לגבי רמות סיכון -

זה הניתוח שלי, יש לו לוגיקה פנימית מוצקה אך איך בטחונות שכך יהיה.

אגחים כאלו הם חלק מתיק מפוזר מאוד שתפקידו לתת את תוחלת התשואה של אגחים מאוד מסוכנים - זה קונספט השקעה מאוד ספציפי ואין לבלבל אותו עם תיק קטן שמחזיק מספר מצומצם של אגחים.

גם תיק האגח הוא חלק מתיק ני"ע כולל ומפוזר - מהשקעה במניות בישראל, מניות בחו"ל , REIT בחו"ל, מניות בכורה , מוצרי VIX ועוד וכל תיק ני"ע הוא חלק מתיק נכסים כולל.

כלומר אם מחר קווינקו מתאדה , מבחינתי לא קרה כלום.

מי שמחזיק 10 אגחים וזה תיק נירות הערך שלו - שלא יתעסק עם קווינקו או לצורך העניין כל אגח שיש סיכוי שיגיע לחדלות פרעון.

Thank you for this detailed response

סדרת כתבות התחקיר של יואב יצחק בעניין קוינקו

TBY
    מעבר לניתוח שלך, האם אתה מכיר את סדרת כתבות התחקיר של יואב יצחק על קווינקו ובעל השליטה?
    http://www.news1.co.il/Home/L02-S-00387-00.html
    שאלה: מתוך הנחה שלכתבות יש איזשהו ביסוס (אחרת היה הכותב פוגש, מן הסתם, תביעות על רקע פגיעה בשמם הטוב של החברה ובעלי השליטה), האם לדעתך יש בנתונים משום אינדיקציה על צרות ממשמשות שאינן משתקפות בניתוח הכלכלי היבש?
    תודה

אינני חושב שיש גורמי סיכון חדשים שפתאום צצים להם.

הניתוח בעינו עומד. כל שנותר לראות האם הוא נכון....

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות