israeliora היקר אתה שואל (או שואלת) "תן לי הסבר מה יכול להוריד את מחירי הדירות ב 5 שנים הקרובות ?"
אז ככה ההסבר הוא די פשוט
1. מה שעולה חייב לרדת! שוק הנדל"ן עלה עכשיו הוא יתקן .

2. האבטלה. לפי כל הפרמטרים אנו נכנסים לתקופה מאוד אכזרית בשוק העבודה, תקופה שיכול להיות שתמשך זמן רב, כמה זמן אני לא יודע אבל לדעתי זמן מספיק ארוך בכדי להרחיק אנשים מהתחייבויות על משכנתאות חדשות ושיגרמו המון צרות לאנשים שלקחו על עצמם משכנתאות ב5שנים האחרונות ולא יוכלו לעמוד בהחזרים.

3. ריבית. מוסכם כמעט על כל מי שחי בעולם הכלכלי שמחיר הכסף יעלה והרבה בזמן האחרון כך שלהרבה אנשים שחשבוע להשקיע בנדלן יחזרו מהר עם הכסף לקבל עליו ריבית בבנק וגם חלק מימי שלקחו משכנתאות ינסו להחזיר את הדירה לשוק לפני שהבנק יקח להם אותה.

4. אני בכלל לא קונה את המנטרה של היחסי ציבור(המצויניים)של יזמי נדל"ן על מחסור בקרקעות ודירות, יש המון מגרשים שלא מנוצלים בכלל אפילו בת"א. דוגמה :מתחם מכבי-שוק בצלל ממש בלב העיר. חניון דן, בצפון דיזנגוף, מתחם קרית ספר, ביהודה הלוי. ועוד.
אם באמת היה מחסור בקרקעות וכל מ"ר בנוי נחטף מיד ע"י הקונים, כבר מזמן ההינו רואים דחפורים שמתחילים לעבוד על השטח . אבל כנראה היזמים רואים את התמונה בצורה הכי נכונה והם יודעים שאין ביקוש אמיתי . וכל הדיבורים על "ביקוש קשיח" זה קישקוש פלצני שנשמע מאוד משכנע במיוחד אם הוא יוצא מפיו של אדם מבוגר עם לוק מתאים שיושב ומצטלם בחדר המנכ"ל של סוכנות נדל"ן. אבל להוציא כסף מהכיס ולהתחיל לבנות, זה לא. למה? כי אין ביקוש.