אני לא מבין בקרנות כספיות כי אני מחפש לצאת ברווח ריאלי אחרי אינפלציה.
אבל יש לי חבר טוב שהצליח להשיג 3% על פיקדון בבנק ושם הוא שם את כל כספו. (לדעתי זה עדיף על בורסה אם אתה מכוון ל 3-4%).
אומנם הכסף לא נזיל (יש תחנות יציאה וכל מיני שטויות אז אפשר להפגש איתו פעם בשנה) אם תרצה אותו לפני שתיגמר השנה תוכל בהסתברות גבוהה לקבל הלוואה בריבית מאוד נמוכה. (אפילו תוכל לתת פיקדון כשיעבוד אם הם יתעקשו)
באופן אישי בריבית הנוכחית אני מחזיק הלוואה להשקעה - סיימתי אחת ב P-0.75 וחידשתי אותה ב P-0.5 0 שזה עכשיו יוצא 2.75%. אני מניח שתוכל לקבל הלוואה בריבית דומה.
מצחיק איך הבנק היה נדיב לפני שנתיים כשהם הרגישו שאוטוטו הריבית עולה ועכשיו הם התווכחו איתי על הרבע אחוז הזה, והתעקשו שברבע אחוז פחות כבר אין עסקה.
אני לא יודע אם מה שאני מתאר יותר או פחות אטרקטיבי מקרנות כספיות.
לגבי ההרגשה שלי מאג"חים זה כל עוד הריבית נמוכה מאוד לא יהיו שם הפסדי הון בלי אירוע מיקרו - בחברה.
הבעיה שבשביל פיצוי אובייקטיבית נמוך אתה חשוף לזה שתתפרץ אינפלציה ויעלו את הריבית בחדות. כאשר עוד חצי שני מגיע נגיד חדש שיכול להיות שיחשוב אחרת מפישר.
לדעתי לכל כיוון של הריבית תמצא כלכלנים שיצדיקו אותך. בכל מקרה אני מעריך שיש הסתברות לא גבוהה אבל שלא ניתן לבטל אותה, שהריבית תהיה חייבת לעלות כדי לצנן את מחירי הנדל"ן ואז אתה עלול להיות מופסד באג"חים.
אם אני הולך לקבל פחות מ4% אני לא כלכך רוצה להיות פתוח לאופציה של הפסד הון בהסתברות לא זניחה. הניירות שהסבו לי הכי הרבה הפסדי הון היו כאלה שדורגו גבוהה והייתי תמים וחשבתי שאם המומחים דירגו, והשוק מאשר במחיר אז זה באמת בטוח.
הבעיה הגדולה היא שההפסד בעקבות עליית ריבית ישפיע על כל הניירות שלך - ולכן למעשה אם אתה רק בארץ אין לך פיזור אמיתי. אני באותה סירה שם - כשאני רואה שכל התיק שלי - 50 ניירות צבועים באותו צבע אני מבין שכל הפיזור שלי הוא אשליה ואני צריך למצוא מקומות אחרים להשקיע.