אין מקור כזה ולא היה מקור כזה. כל סיפור "בנק ישראל רוכש אפל" זה מצוץ מהאצבע .
אין מקור כזה ולא היה מקור כזה. כל סיפור "בנק ישראל רוכש אפל" זה מצוץ מהאצבע .
כל ה"מקורות" שאני מצאי שדנו בזה היו בלוגים שמדברים על קריסת האנושות ההולכת ומתקרבת בגלל ברננקי
איזה ברננקו? - זה שהולך להחליף את פישר? בן שלום ?![]()
בדיוק זה
רק חסר שיעלו את הפרוטוקולים של זקני ציון![]()
http://www.bloomberg.com/news/2012-0...-today-1-.html
בנק ישראל מחזיק היום 1.43 מיליארד דולר במניות. רכש מניות אפל ב 400 מליון דולר כחלק מסל רכישה ראשון של כמעט מיליארד דולר. הגדיל מאז ל 570 מליון דולר, ואם ייצא לנו מזה משהו נוכל גם לפרסם את כל ההחזקות של בנק ישראל (לא סוד בכלל אגב). בניגוד לאמור אין שם שום פיזור רציני ו 99% מהמניות מגיעות מארה"ב.
יחד עם זאת, אתם מפספסים לדעתי את הנקודה המרכזית. גם אם מניית אפל היתה מגיעה
ל 1000$ אין זה חשוב. אף אחד לא הסמיך את בנק ישראל להשקיע 7 מיליארד דולר מכספי האזרחים (1.5 מיליארד דולר ועד 10% בהמשך 2013). אף אחד לא אישר להגיע ליתרת מט"ח של 75 מיליארד דולר ואם נדייק זה אפילו עבירה על החוק (ראו אישור הממשלה לסך יתרה). הדולר יפול ל 3 ש"ח או יזנק ל 5 ש"ח - חסר משמעות לחלוטין. למדינה כמו ישראל אסור להגיע לסך יתרות שכזה ואין בעולם יד חופשית כפי שניתנה כאן לנגיד. אני מאוד מקווה שלא נביט אחורה בעוד שנה או שנתיים ורק אז יתחילו להפנים את גודל הטעות אבל אני גם לא רואה מצב בו אנו נמנעים מכך.
בנוגע להשוואה בין פישר לברננקי, על אף שאין מקום כלל - זיכרו את הדרך שעובר ברננקי:
אישור בסנאט, בקונגרס, דיווחים חודשיים, 7 שימועים בשנתיים, פרוטוקולים מלאים ועוד ועוד.
בנק ישראל - מישהו אי-פעם חשב לעשות שימוע לפישר? להטיל ספק בהיקף המט"ח?
אם הוא היה בחברה פרטית מזמן הדברים היו נראים אחרת, ובניגוד למה שחושבים הקוראים
הישראלים לא מחכות לנגיד הצעות עבודה חסרות תקדים. הוא סיים בקרן המטבע לאחר
שהואשם באחד המשברים המשמעותיים אלא שבישראל היחצנות עובדת שעות נוספות.
וכן, גם זו נקודה נוספת. הנשמע כדבר הזה שאנו, כולנו, משלמים 420 אלף ש"ח בשנה עבור משרד היחצנות של פישר? לא של מדינת ישראל ואפילו לא של בנק ישראל אלא אך ורק לצרכי האגו של הנגיד. "הפצצה" של מיילים למערכות העתונות של אותו משרד שאין ספק שעושה עבודה לא פחות ממושלמת.
אני חותם על כל מילה של שחקן . אחלה בועות סידר לנו סטנלי פישר , אבל ידע לברוח בדיוק בזמן . להערכתי , הבועה הראשונה שתתפוצץ תהיה מניות הבנקים , אחריה תיפול הבורסה , אח"כ יבוא תורו של הדולאר , ולבסוף ייפול גם הנדל"ן (30 אחוז ריאלית , לפחות ) .
שחקן,
איפה זה כתוב בלינק שהבאת? כתוב שרוכשים מדדים של 1000 עד 2000 מניות שביניהם , בין השאר מניית אפל:בנק ישראל מחזיק היום 1.43 מיליארד דולר במניות. רכש מניות אפל ב 400 מליון דולר כחלק מסל רכישה ראשון של כמעט מיליארד דולר
The investment will be made in equity index trackers and will include between 1,500 to 2,000 shares, among them stocks like Apple Inc. (AAPL), Saadon said.
לגביבנק ישראל פועל עפ"י חוק בנק ישראל מ - 1954 שהוחלף בחוק חדש ב - 2010 . עפ"י החוק מי שקובע את רמת היתרות מטח של המדינה זו הוועדה המוניטרית של בנק ישראל באישור שר האוצר. לא נדרש אישור ממשלה לכלום.אף אחד לא הסמיך את בנק ישראל
- למה?למדינה כמו ישראל אסור להגיע לסך יתרות שכזה
בוא נבדוק מה מחזיקות מדינות עם אוכלוסיה כמו בישראל , עם יותר ופחות תל"ג -
אתה יודע שלמשל שוויץ יתרות של 523 מליארד דולר מהם 57 מליארד בזהב - מה רע לשוויצרים? אגב , שהמטבע שלהם התחזק - הם קנו והגדילו את היתרות
מדינות קטנות, שלוות , ללא אויבים בתוך גוש היורו - כמו אוסטריה ובלגיה מחזיקים 30 מליארד דולר ברזרבות. נורבגיה 55 , שבדיה 52 , דנמרק מחזיקה 90 מליארד.
מדינות הנסמכות על גוש היורו ותל"ג נמוך מישראל - צ'כיה / הונגריה - 45 מליארד.
אתה באמת חושב שישראל צריכה להחזיק רזרבות מטח כמו של אוסטריה? או צ'כיה? או אפילו של דנמרק ?
לא ברור לי מדוע אתה כל כך כועס על המדיניות של פישר, נראה כאילו אתה מאשים אותו בכל מה שלא נראה לך תקין כאן, כאילו אין ממשלה בישראל .
מה זה 400 אש"ח ליחסי ציבור (ולבנק ישראל יש ברבה הודעות בשנה) מול 100 מש"ח בשנה שעולים כל השרים לשום דבר וסגני השרים לכלום
יתחיל לזרום הגז, היתרות יגדלו
tby - קרא בבקשה שוב בעיון:
1. זה לא כתוב בלינק שהבאתי זה בדיווח פנימי של בנק ישראל.
2. חוק בנק ישראל אינו קובע את יתרות המט"ח. משרד האוצר הוא המחליט ובנק ישראל מיישם. משרד האוצר אישר 20 מיליארד דולר ולא מעבר, ובהתאם להוראות החוק כל עוד לא קבע האוצר תיקרה חדשה אין לעבור תקרה קיימת. בנק ישראל עבר כמעט פי 4 את המצב המאושר.
3. אתה לא יכול להשוות מדינות בהן המטבע הוא אירו למדינת ישראל. אירו-דולר מסחר ער ועולמי. דולר- שקל מסחר לא קיים. בוקר אחד הדולר יעלה ואז נראה איך מממשים עשירית מהסכום שהוא בערך פי 2 מהמחזור החודשי. לא ניתן להשוות שקל לאירו, ליין או לכל מטבע אחר.
4. למה נגיד בנק צריך יח"צ? ועוד על חשבוננו. מה זה משנה אם זה 400 אלף או 40 אלף. רוצה יחסי ציבור זו זכותו אבל לא על חשבון משלם המיסים. מה שמתאים לראש הממשלה יתאים גם לנגיד בנק ישראל (רוה"מ בשוטף ולא בתקופת בחירות משלם למשרד חיצוני מכיסו שלו). אגב, רוה"מ גם מעביר כל סימן שאלה שכזה ליועץ המשפטי. בנק ישראל פטור מכך לחלוטין כחלק מהחלטה ראשונה שקיבל פישר עם כניסתו לתפקיד.
5. ציינת מהדברים שאני פוטר את הממשלה מאחריות וממש אין זה המצב. הממשלה אחראית בהחלט לחלק מהנזקים הנוכחים והעתידיים שיתרחשו במשק, ובחלקם אף יותר מבנק ישראל. יחד עם זאת, הממשלה כל העת תחת ביקורת ציבורית-תקשורתית וראוי היה לשים גם את בנק ישראל תחת אותה זכוכית מגדלת. אין אף גוף בישראל אוטונומי ברמות בהן מתנהל בנק ישראל וכשזה נוגע לכל החלטה כלכלית של
האזרחים יש בכך בעייתיות.
6. אני חוזר ומדגיש, ושים זאת לנגד עינייך, כי בכל המדינות שציינת ובטח ובטח בארה"ב הנגיד נותן דין וחשבון על בסיס חודשי ולעיתים שבועי.
אם היה זה המצב בישראל, והממשלה היתה מאשרת או לאו אין עם כך כל בעיה. מרגע שלא זה המצב כל ההצלחה וכל הכשלון משוייכים רק לבנק ישראל. ימים יגידו מה מהשניים והאמן לי שאינטרס שלי כאזרח במדינה שבנק ישראל ירוויח על כל השקעה והשקעה שהוא מבצע.
שחקן,
אני מאמין רק למה שאני יכול בדוק - אתה ראית את הדיווח הפנימי? יש לך אותו? או שמישהו סיפר לך?זה לא כתוב בלינק שהבאתי זה בדיווח פנימי של בנק ישראל.
חוק בנק ישראל קובע כי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל ממליצה על היתרות , שר האוצר מאשר. אינני רואה מצב בו שר האוצר לא מאשר את המלצות הוועדה המוניטרית. ברור לגמרי כי בנק ישראל פועל עפ"י אישור משרד האוצר....חוק בנק ישראל אינו קובע את יתרות המט"ח. משרד האוצר הוא המחליט ובנק ישראל מיישם
אינני יודע מה כוונתך- כבר ב 2003 לפני פישר היו היתרות יותר מ 20 מליארד דולר.....משרד האוצר אישר 20 מיליארד דולר ולא מעבר, ובהתאם להוראות החוק כל עוד לא קבע האוצר תיקרה חדשה אין לעבור תקרה קיימת. בנק ישראל עבר כמעט פי 4 את המצב המאושר
בנקים מרכזיים נבחנים באוטונומיה שלהם - זה גוף עצמאי , מקצועי ולא תלוי פוליטית. פעילות הבנק שקופה לציבור - יש אין ספור דוחות ומידע מפורסמים. בנק ישראל והפד אוטונומיים באותה מידה , זה נכון שנגיד הפד מוזמן לוועדות קונגרס - אך זו השיטה האמריקאית - אני מניח שוועדת הכספים הזמינה את הנגיד מספר פעמים לדיונים - זו המקבילה הישראלית.אין אף גוף בישראל אוטונומי ברמות בהן מתנהל בנק ישראל וכשזה נוגע לכל החלטה כלכלית של
אתה חושב שמישהו בממשל האמריקאי מאשר לברננקו פעולות? - אתה טועה. הוא עצמאי ובלתי תלוי - הוא מגיש דוחות, כמו בנק ישראל ועושה מה שהוא+מועצת הנגידים [אצלנו זו הוועדה המוניטרית] חושבים שנכון עפ"י המנדט הניתן להם עפ"י חוק.
אתה חושב שזה הגוף האוטונומי היחיד? - תבדוק את רשות המים [ סמכות בלעדית לקביעת מחירי מים] , רשות החשמל [סמכות בלעדית לקביעת מחירי חשמל, מכסות ייצור וכו]
אתה חושב כמו סוחר..... וזה פשוט לא רלבנטי. אם הדולר יעלה לרמה שבנק ישראל יחשוב שהיא גבוהה מדי ומצדיקה מימוש יתרות (נגיד 6 ש"ח לדולר) אז אתה חושב שתהיה בעיה למכור דולרים בשוק בישראל ? מה זה חשוב מה המחזור הממוצע? הרי כל מנת להגיע ל - 6 ש"ח לדולר יש הרבה ביקוש לדולרים (או אינפלציה רצינית בשקל) .אתה לא יכול להשוות מדינות בהן המטבע הוא אירו למדינת ישראל. אירו-דולר מסחר ער ועולמי. דולר- שקל מסחר לא קיים. בוקר אחד הדולר יעלה ואז נראה איך מממשים עשירית מהסכום שהוא בערך פי 2 מהמחזור החודשי. לא ניתן להשוות שקל לאירו, ליין או לכל מטבע אחר.
בכל מקרה , זה לא התסריט עבורו מחזיקים יתרות מטבע. התסריט הוא תחזוקת הייבוא - תחשוב שמתרחש הנורא מכל ונופלים טילים לא קונבנציונאלים בת"א, חיפה, אשדוד. מרבית המשק משותק לתקופה ארוכה, בנקים בקושי פתוחים - רק לספק מזומן בהקצאה למחייה, על ייצוא אין מה לדבר, יש 100% גיוס של מילואים + כיתות יא+יב לסייע בשיקום. איך המדינה משלמת על מזון / דלק / תרופות / ציוד וכו'? - בשקלים?.... זה הזמן לניצול יתרות מטבע - משלמים דולרים על מנת לייבא את הנדרש. [הדוגמא מהיום זו אירן - הם חיים רק בגלל היתרות ]
זוכר את הימים של שוק שחור בדולרים? של "הקצאת מט"ח לנוסעים לחו"ל" - זה מה קורה שאין יתרות
פה קבור הכלב. בנק ישראל לא צריך "להרוויח" על השקעותיו - זה אפילו לא מוזכר בחוק כמטרה או יעד. זה לא גוף למטרות רווח . בנק ישראל צריך לעמוד במטרות שהוגדרו בחוק ואם זה אומר "שמפסידים" אז זה המצב - כי עם ישראל מרוויח.שאינטרס שלי כאזרח במדינה שבנק ישראל ירוויח על כל השקעה והשקעה שהוא מבצע