x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: שיקול קר ופוזיציה

שיקול קר ופוזיציה

הי שחקן.

בשיקול קר לגבי נייר מסויים - או שכדאי להחזיק בו, או שלא כדאי, או פרווה.
    האם העובדה שיש לך אותו - אמורה להשפיע על ההחלטה האם כדאי לך להחזיק בו או לא?

אני מוצא פה כמה נקודות מזוויות שונות:
    1) פסיכולוגית - שנאת ההפסד. יש נטייה להמשיך ולהחזיק בנייר מופסד, גם אם בשיקול קר זה לא נכון, רק בכדי לא להרגיש "מובס" - ואפילו נטייה לחזק בירידות.
    2) פסיכולוגית - התאהבות המנייה - נטייה להמשיך ולהחזיק במנייה בגלל ש"התאהבת" בה - זה עד כמה שהבנתי לא רצוי ואפילו מסוכן, אבל הרבה אנשים פועלים כך. בכל זאת, אנחנו אנשים, לא רובוטים, ואנו פועלים גם מרגש...
    3) עמלות? האם עמלות משפיעות על ההחלטה? נראה שהן יחסית זניחות.
    4) שיקולי מס - דווקא פה יש סיבה למכור נייר "לא נכון" בכדי לקבל החזרי מס...

מעבר לכך, האם יש לעובדה, שאתה מחזיק בנייר מסויים, מקום להשפעה האם להמשיך ולהחזיק בו?
    או שנכון לפעול באופן קר ושקול לגמרי - לחשוב כאילו אין לך את המנייה, והאם היית נכנס אליה מלכתחילה, עכשיו?
    (ואם התשובה שלילית - למכור בלי לחשוב פעמיים?)

שלום ניב.
    אתה מציין בעיקר אלמנטים מהכיוון הפסיכולוגי וזאת אולי מוטב לפתח בפורום פסיכולוגיה של ליאור.
    לעומת זאת, בניהול השקעות לטעמי אין מקום להרגיש "מובס" או "להתאהב". אני מביט על התיק
    כמכלול - ברור שיהיו מניות בהן אפסיד ואפילו אחטוף לא מעט אך החשוב הוא בהסתכלות הכוללת.
    כיוון שכך, מרגע שהנחת המוצא ביחס למניה מסוימת, נניח בשל דו"ח מאכזב, השתנה הרי שאין מקום
    להמתין ויש לממש. זה לא עניין של רובוט כפי שציינת אבל לטעמי דווקא הרקע המנייתי שלך והיעדר
    הרקע באופציות הוא המכביד בעניין - כל משקיע באופציות יודע שיש לשנות הנחות מוצא מהר, ולעולם
    לא להביט לאחר ולחשב כמה יכולתי להרויח אם הייתי ממשיך להחזיק באופציה ולא מוכר. עולם האופציות
    מתנהל בחיתוכים הרבה יותר חדים ומהירים ובדומה אליו גם במניות איני מוצא עניין שמעבר לכלי שמטרתו יצירת כסף, ומזאת לא מתרחש - טעיתי ולכן יש למכור.

שחקן, תודה על התשובה =)
    בנוגע לאופציות - אני לאט לאט לומד את העניין, ויבוא יום בו אאזור אומץ להשתתף באסטרטגיות שלך (אולי אפילו בבאה).
    בקשר לשיקול הקר בהחזקת מניות-
    לסיכום - אין טעם להחזיק מניה רק בגלל שאתה מחזיק אותה...
    מה שכן - זה נראה (לפחות על פניו) - שבכל הנוגע לתיק באתר - אתה משתדל שלא למכור נייר בהפסד של יותר מ-5%.
    האם בתור מדיניות? (אבל סותר את מה שדיברנו פה בפוסט)
    והאם כל שבוע בשבוע, כשאתה משנה את מבנה התיק, אתה עובר על כככככלללללל המניות בתיק, ומחליט מחדש שאכן צריכות להיות מוחזקות? (ולא מהשיקול של - "הן כבר מוחזקות"?) - כולל גם את הבעייתיות שבהן - למשל: תפוז, פרולור, VXX ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות