x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: קורולציה בין נכסים - תיק ETF אמריקאי

Hybrid View

קורולציה בין נכסים - תיק ETF אמריקאי

שלום רב

אני הולך בקרוב לבנות תיק ני"ע המבוסס על מספר מצומצם של ETF הנסחרות בארה"ב. הרעיון הכללי הוא לחלק את התיק ל- 50% אג"ח 40% מניות 5% זהב ו-5% מזומן (החלוקה הסופית יכולה להיות שונה מעט - טרם החלטתי). הרעיון הוא לקנות ולהחזיק לטווח ארוך ולאזן את התיק פעם ב-6 חודשים - שנה

1. בחלק האג"חי אבחר ב- ETF VCSH המחזיקה באג"ח חברות קצר בדרוג השקעה.
    שיקולים – בחרתי ב ETF שלא מחזיק אג"ח ממשלתי אמריקאי מכיוון שהתשואות שם מצחיקות. העדפתי את סיכון הגלום בחברות על "סיכון" העדר התשואה באג"ח ממשל אמריקאי. בחרתי במח"מ קצר מכיוון שהמרווחים לא ממש גדולים בין אג"ח חברות קצר לבינוני מה גם שהחלק הזה של התיק אמור להיות עם תנודתיות נמוכה (חושש מתהליך העלאת ריבית בארה"ב מתישהו בעתיד).

2. בחלק המנייתי אני הולך לבחור בETF של מדד בינ"ל VT אך עדיין יש לי התלבטות.
    האם כדאי לי לפצל את החלק המנייתי ובנוסף ל VT להחזיק גם ETF של אג"ח זבל JNK וגם ETF של קרנות ריט VNQ?
    התלבטויות - האם פיצול החלק המניית תתן תועלת מסויימת? אני מניח שזה יקטין מעט את תנודתיות התיק אבל לא יעזור ממש בעת קטסטרופה פיננסית - ראה ערך שנת 2008

VNQ – בעקרון ETF על קרנות ריט אמור לתת הגנה מפני אינפלציה (כי מדובר בנכסים "אמיתיים"). אומרים שמחירי הנדל"ן למגורים בארה"ב כיום בשפל או קרובים לשפל – משום מה אני לא רואה את זה במחיר התעודה VNQ שמחירה היום נמוך בכ-20% בלבד מהשיא של 2007 והיא הכפילה את ערכה יותר מפי 3 מאז השפל ב-2009. האם יש כאן עוד סיכוי לרווחי הון?

JNK – אמור להקטין תנודתיות בתיק ולתת תשואת דיבידנד (קופון) ברוטו של כ- 6% - שזו תשואה די מרשימה במונחים של אלטרנטיבות השקעה היום.

בשורה התחתונה – האם הוספת JNK ו- VNQ לחלק המנייתי של התיק (במקום נתח גדול יותר של VT) היא מהלך נבון? האם אין כאן סיכון ש-2 התעודות האלו יקטינו את תשואת התיק במידה ושוק המניות יעלה משמעותית?

3. זהב- תעודת סל IAU – אמורה להגן מפני אינפלציה ושחיקת ערך הדולר.

אודה מראש על כל תגובה או תובנה על הרכב התיק המתוכנן
    נערך לאחרונה על ידי חלכאי, 25.01.2013 בשעה 11:16

1. אין ברירה והתשואות על האגח האמריקני בהחלט לא משאירות לך יותר מדי ברירות.
    2. לא ברורה לי ההחלטה לבחור ב VT. הפיזור שם הוא רחב מדי (יש דבר כזה) ואני מתקשה לראות
    כיצד אתה משיג תשואה ראויה. הרבה יותר נכון ופשוט לפצל להשקעות לונג שורט בין מדדים מאשר
    לכלול את המצב שציינת.
    3. אין סיכוי לרווחי הון ו VNQ לא באמת מספקת הגנה מפני אינפלציה .בנוסף אתה מציין כי תחזיק תעודת
    סל על הזהב ובכך יש מספיק הגנה אינפלציונית לעומת ה ETF.
    4. JNK - הדברים שציינת מדוייקים ובהחלט יש מקום להחזיק את התעודה בתיק.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות