x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 25

נושא: מדוע לא לחזק בירידות?

מדוע לא לחזק בירידות?

הי שחקן.
    הרבה פעמים אני נתקל בדעה שלך ובעוד דעות של אנשי השוק,
    שאומרת שלא כדאי לחזק נייר אם הוא ירד (סכין נופלת וכל זה)
    מה הסיבה?
    אם חקרת את הנייר, ונכנסת בגלל סיבות פונדמנטליות נכונות (לא טכניות),
    הנייר יורד, והסיבות לכניסה נותרו כמו שהיו, מדוע לא לחזק?
    מה השתנה בנייר שפתאום לא שווה לרכוש אותו, ובמחיר אפילו יותר זול?

אין לי הסבר מהיבט הפונד, מהיבט הטכני: אם תצטרך להפעיל סטופ (מאיזה סיבה שלא תהיה) תהיה מופסד כפול (משולש וכן הלאה).
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

בוקר טוב אני לא מסכים עם הגישה הזאת של הסכין הנופלת אני חושב שזה יותר עניין של איזו מנייה אתה בוחר לדוגמא אני נכנסתי לאבנר שבער 240 וירדתי איתה עד 180 והמשכתי לחזק כן זה כאב ההפסד הזמני הזה אבל לפעמים יש כשל שוק במניות מסויימות באותה תקופה גם בבנקים היתה הזדמנות (לפני 3-4 חודש בערך) כל עוד בחרת בחברה גדולה ומרוויחה או שהעתיד שלה מובטח עד כמה שניתן אז אין בעיה לחזק אבל אם בחרת במניות קטנות כמו מודיעין או ביומד אז לא הייתי מחזק בחיים בירידות

אני מתכוון לכניסה מסיבות ערכיות בלבד.
    מהבחינה הטכנית אני מבין למה לא כדאי לחזק בירידות (אלא אם כן יש סימני היפוך מגמה או תיקון טכני).
    אם הסיבות הערכיות נשארו - דגש על נשארו - אז מדוע לא לחזק?

קורה גם שבמניות גדולות מסוכן לחזק בירידה
    היתה מניה חזקה במעוף - אפריקה
    כל מילה מיותרת

והבנקים היו במגמה יורדת מתחילת 2011 עד אוגוסט 2012
    ואי אפשר להגיד שלא הרוויחו

ציטוט פורסם במקור על ידי nivh צפה בהודעה
    אני מתכוון לכניסה מסיבות ערכיות בלבד.
    מהבחינה הטכנית אני מבין למה לא כדאי לחזק בירידות (אלא אם כן יש סימני היפוך מגמה או תיקון טכני).
    אם הסיבות הערכיות נשארו - דגש על נשארו - אז מדוע לא לחזק?
    ניב,
    אלא אם החלטת מראש על כניסה מדורגת ועדיין לא סיימת את ההקצאה שתכננת, הרי ש-"מיצוע" ע"י קניות נוספות לתוך הירידות משמעו הסטת תקציב ממקום אחר בו תכננת לשים אותו, שינוי הסיכון של התיק וכו', זאת בנוסף לדברים הנכונים שנכתבו כאן קודם.

אהלן nivh,

שאלה זו קשורה לנושא פסיכולוגיה וניהול סיכונים, ולכן אשתדל בהקדם להעלות פוסט בנושא בפורום הרלוונטי.

לילה טוב ובהצלחה.

שלום ניב
    אני באופן אישי מתנגד למיצועים (אפשרי רק במקרים מאוד ספציפים) וזאת משתי סיבות:

1. מיצועים גורמים לך לקנות עוד ועוד והחלק היחסי של המניה מכלל התיק מאבד פרופורציה.

2. זה שניתחת מניה וזיהית אפסייד לא אומר שזה קיים.צריך גם לקחת בחשבון שיש אפשרות שהניתוח הראשוני שלך לא נכון.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    שלום ניב
    אני באופן אישי מתנגד למיצועים (אפשרי רק במקרים מאוד ספציפים) וזאת משתי סיבות:

1. מיצועים גורמים לך לקנות עוד ועוד והחלק היחסי של המניה מכלל התיק מאבד פרופורציה.

2. זה שניתחת מניה וזיהית אפסייד לא אומר שזה קיים.צריך גם לקחת בחשבון שיש אפשרות שהניתוח הראשוני שלך לא נכון.
    לגבי (2) - מסכים - יכול להיות שטעית בהערכה. אבל מצד שני יכול להיות שזה סתם רעשים טכניים.
    דווקא (1) זה החלק המבלבל: אם קנית מנייה, נגיד במחשבה שתתפוס 5% מהתיק שלך, והיא ירדה - אז עכשיו היא פחות, נניח 4% מהתיק.
    אז דווקא זה גורם לך לרצות "לאזן" את המצב ולהשלים עוד 1% שיחזור המצב של 5%.

הערה לנושא ....
    במקום מניה בוא ניקח מעוף - נניח שאנחנו קונים לונג..וכל ירידה של 1% מחזקים ביחס מסוים - כך שמכאן כל עליה של אחוז תתן לי ריווח.
    בסופו של יום המעוף יתהפך ויתן לי את הריווח שלי...
    מה שלא תמיד נכון למניה - אבל במעוף בממוצע מספר ימי העליות פחות או יותר זהה למספר ימי הירידות בחודש.
    מה חושבים על כך ?
    (כמובן שלא נקנה אופציות שנשחקות וסטיית תקן - אלא נניח חוזה סינטטי)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות