x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

ההצעה האחרונה של אחזקות

דנקנר הניח את ההצעה האחרונה על השולחן. יותר מזה לדעתי הוא לא יכול / רוצה.

סה"כ הוסיף עוד 50 מליון להזרמה עוד ולתשלום היום, עוד 5% מהבעלות על פיתוח (סה"כ 15%) אך מצד שני סדרת האג"ח החדשה שתונפק למחזיקי האג"ח תפחת מ-1.4 מיליארד שקל ל-1.25 מיליארד שקל, והריבית תעלה מ-4% ריאלי לרמה של 4.5%

כלומר השיפור לא ממש מהותי .

עכשיו הנציגות צריכה להחליט כמה סיכון היא מוכנה לשאת -

להסכים להצעת דנקנר - לקבל כסף ומניות היום , בתמורה לתספורת ולקוות ששארית החוב תשולם - דנקנר יתמודד עם נושי פיתוח -ויתכן ויפסיד אז מפסידים הכל
    לא להסכים ולנסות להגיע להסכם עם נושי פיתוח - שיודעים את התמורה שהציע דנקנר ויציעו פחות, רק יטענו שזה "כסף בטוח"

פרקטית - הייתי הולך שוב למומ עם נושי פיתוח - אך לא רק עם הנציגות אלא מנסה לשוחח עם כולם - האינטרסים של המוסדיים בארץ שונים משל יורק בגלל החזקות צולבות - תוציא את יורק מהתמונה ויתכן וניתן להגיע להסכמה סבירה .

הדילמה לא פשוטה.

מה לגבי 100% מהחברה, ומחיקת כל החוב?
    הבנקים יהיו אקסטטים לדעתי.
    החברה החדשה תקבל דירוג אשראי מצויין וכו וכו.

אם דנקנר ירצה הוא יוכל לקנות את המניות אחרי שלקחו לו את החברה - אם הוא יציע יותר מהמחיר בשוק.

יש אפשרות להשיג תוצאה כזאת או שבעלי חוב יכולים רק לפרק את העסק ולא לקחת את המפתחות?
    סה"כ אחזקות היא חברה שלא עושה כלום, עדיף להעיף את כל המנהלים בשכר גבוה שלא יגמרו את הנכסים.
    אני בכלל לא מבין למה לקבל הסדר שדנקנר מציע, האיש ישר כמו ספירלה.
    ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

סה"כ הוסיף עוד 50 מליון להזרמה עוד ולתשלום היום, עוד 5% מהבעלות על פיתוח (סה"כ 15%) אך מצד שני סדרת האג"ח החדשה שתונפק למחזיקי האג"ח תפחת מ-1.4 מיליארד שקל ל-1.25 מיליארד שקל, והריבית תעלה מ-4% ריאלי לרמה של 4.5%

להסכים להצעת דנקנר - לקבל כסף ומניות היום , בתמורה לתספורת ולקוות ששארית החוב תשולם - דנקנר יתמודד עם נושי פיתוח -ויתכן ויפסיד אז מפסידים הכל
    לא להסכים ולנסות להגיע להסכם עם נושי פיתוח - שיודעים את התמורה שהציע דנקנר ויציעו פחות, רק יטענו שזה "כסף בטוח"

פרקטית - הייתי הולך שוב למומ עם נושי פיתוח - אך לא רק עם הנציגות אלא מנסה לשוחח עם כולם - האינטרסים של המוסדיים בארץ שונים משל יורק בגלל החזקות צולבות - תוציא את יורק מהתמונה ויתכן וניתן להגיע להסכמה סבירה .

הדילמה לא פשוטה.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

הדילמה לא פשוטה.
    הערכתי התבררה כנכונה ולא נכונה באותה מידה - דנקנר הוסיף 10 מש"ח להזרמה......

מעבר לשתי האפשרויות להסדר שהצגתי - עם דנקנר או עם פיתוח, קיימת חלופה שלישית, אומנם ברמת סיכון יותר גבוהה, אך עם תמורה אפשרית יותר גבוהה לנושי אחזקות - חלופת משקיע לפיתוח.

בחלופה זו משתלטים בעלי החוב על אחזקות , מקבלים 100% ממניות פיתוח (פועלים בתאום הבנקים - למנוע העמדה לפרעון מיידי של חוב בפיתוח) ופועלים לגיוס הון בפיתוח - או הנפקה מובטחת בחיתום, או משקיע שיזרים מזומן לפיתוח תמורת מניות - אני בטוח שזה אפשרי, אני בטוח שאם יהיה צורך, בית המשפט "יקנה זמן" למהלך מול נושי פיתוח .

מה שלא יהיה, נושי אחזקות חייבים להחליט מה הם רוצים, הזמן לא משחק לטובתם

כצפוי - המו"מ עם דנקנר הגיע למבוי סתום

המשא ומתן על הסדר חוב עם החברה הגיע למבוי סתום", כך הודיעה היום (ו') נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות
    ( 1199 )
    שבשליטת נוחי דנקנר. ההודעה מגיעה לאחר שאתמול התנהלה פגישה בין הנציגות להנהלת החברה, ולדברי מחזיקי האג"ח, החברה לא הסכימה להתקדם באף אחד מסעיפי הסדר החוב. "נציגות האג"ח קבעה לעצמה קווים מנחים, אך נראה כי החברה מפרשת את הקווים הללו כקווים שאפשר להתמקח עליהם", נמסר מהנציגות. "לאור חוסר רצונה של החברה להתקדם במו"מ, אין לנו אלא להגיע למסקנה שהמשא ומתן הגיע למבוי סתום".

גורמים בקרבת הנציגות ציינו, כי לאור חוסר ההפנמה של החברה את מצבה במשא ומתן, עליה לקדם ביתר שאת את החלופות האחרות העומדות לרשותה וביניהן העברת השליטה בחברה לידי מחזיקי האג"ח, או לחלופין לבחון פעם נוספת הסדר משולב עם נציגות אג"ח אי.די.בי פיתוח. חברי הנציגות ציינו כי כל האופציות הללו נמצאות על השולחן והן נבחנות במונחי התועלת הכלכלית למחזיקי האג"ח.

אני חושב שמי שלא הפנים את המצב זו הנציגות - דנקנר לא יכול לתת יותר ממה שהציע. העובדה שרק עכשיו נפגשו לראשונה עם דנקנר מעידה על רמת המקצועיות של הנציגות ויועציה.

הגיע הזמן למהלך "שובר שיוויון" - פניה לביה"ש במטרה להמיר החוב למניות. בית המשפט ימנה נאמן עפ"י בקשות המחזיקים, שילחם את מלחמתם, בחסות בית המשפט, בכל בלגן שיצמח בפיתוח.

אם אלשייך שלחה את פועלים וזיסר להידברות - מה הסיכוי שתיתן לפיתוח להתפרק רק בגלל שיורק חזירים?
    נערך לאחרונה על ידי tby, 03.03.2013 בשעה 10:40

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות