ל- Rinmat,

אני לגמרי מסכים עם האמור בדבריו של מר eyal12.

אנחנו עם עתיק, ויש דברים שלא משתנים גם לאחר 2000 או 3000 או 4000 שנים ואחד מהם הוא האופי האנושי. מסחר (או בורסה בימינו) היא תנועה בין שני פוטנציאלים: תאוות בצע לבין הפחד מהפסד ומחיקה.

אחד הכללים שנקבעו בזמנו ע"י חז"ל קבע כי: "לעולם ישליש אדם את מעותיו: שליש בקרקע ושליש בפרקמטיה ושליש תחת ידו"

פרקמטיה – היא מילה שאינה עברית ומייצגת מסחר\סחורה.

אתה אומר שמה שעשית היה ללוות כסף ואת כל הכסף שהיה לך יחד עם הלוואות הכנסת לנייר בודד בסכון שהשוק תמחר ב- 20אג על פארי של 120אג.

בכנות, אני חושב שזה דבר מטומטם ביותר.

נניח והעסק היה מתגלגל לחדלות פרעון ופירוק כך שאוכלי הנבלות של תעשיית הפירוקים היו אוכלים את ה- 180M ש"ח שהיו באותו הזמן בקופה – ובית המשפט היה משתף עימם פעולה ומאפשר להם להכנס לכיס של הנושים ולקחת אותו לטובתם האישית – ע"י דיוני אינסוף, ניירות אינסופיים, 1000 ש"ח לשעה לשעת מתמחה ומה לא.

כמו כן, בסעיף התביעות מיטב עו"ד של נוחי ומנור ולבנת היו מצליחים לחלץ הכרזה כי אין ראיות מספיקות על מנת להרשיע מי מהם באיזו עברה. בית המשפט היה מקבל את הטיעון כי עסקאות מעריב, גנדן ואחרות היו עתידות לייצר סינרגיה בתוכן של אנשי מעריב ועסקי הסלולאר. כמו כן, החברה פעלה בצורה מופתית וכל שקרה היה ביש מזל מצער שלא היה ניתן לחזות.

כעת תאר לך שהיית קונה את הנייר ב- 18אג ולאחר 5 שנים מקבל 2אג.

כמה חובות אישיים היו נותרים לך מהמלך?

גם אם אתה חושב שמדובר בהסתברות נמוכה אל תשכח שההסתברות קיימת.

לכל היותר אם אתה כה בטוח במהלך הדבר הנכון לטעמי הוא לקחת לא יותר משליש שיש לך במסחר ולשים אותו על נייר שאתה מאמין. בטח שלא יותר ובטח לא לקחת אשראי.

קו המחשבה שאתה מוביל הביא לחדלות פרעון של מירב הקונצרניים בישראל שבמשבר של 2009 התגלו כשוחים ללא בגד ים. אתה חושב שאתה יותר חכם מנוחי דנקנר שחלש על כל המשק הישראלי ולקח אשראי על מנת להשקיע במה שהוא מאמין כעסק טוב? אולי יותר חכם מלב לבייב באשראי ענק שנלקח על מנת לקנות נדלן בשיא המחירים בארה"ב או תשובה ועסקי הנדלן בלונדון?

אני חושב שמושג הקונספקציה וההסתברות הנמוכה הם מהלכים שאסור שיגרמו לך ליותר מדי צרות אם אתה שוגה.

לגבי pirate, אני לא תמיד מסכים עם pirate – היו מקרים שסברתי שהטיעון שלו לא נכון. מצד שני, ההתרשמות שלי לפרשנויות שלו היא טובה מאוד ואחד האנשים שבהחלט הייתי מקשיב לה שיש לו לומר.
עוד משפט לסיום והפעם מקהלת:

"דברי קוהלת בן-דויד, מלך בירושלים. ב הבל הבלים אמר קוהלת, הבל הבלים הכול הבל. ג מה-יתרון, לאדם: בכל-עמלו--שיעמול, תחת השמש. ד דור הולך ודור בא, והארץ לעולם עומדת. ה וזרח השמש, ובא השמש; ואל-מקומו--שואף זורח הוא, שם. ו הולך, אל-דרום, וסובב, אל-צפון; סובב סובב הולך הרוח, ועל-סביבותיו שב הרוח. ז כל-הנחלים הולכים אל-הים, והים איננו מלא; אל-מקום, שהנחלים הולכים--שם הם שבים, ללכת. ח כל-הדברים יגעים, לא-יוכל איש לדבר; לא-תשבע עין לראות, ולא-תימלא אוזן משמוע. ט מה-שהיה, הוא שיהיה, ומה-שנעשה, הוא שייעשה; ואין כל-חדש, תחת השמש. י יש דבר שיאמר ראה-זה, חדש הוא: כבר היה לעולמים, אשר היה מלפנינו. יא אין זכרון, לראשונים; וגם לאחרונים שיהיו, לא-יהיה להם זיכרון--עם שיהיו, לאחרונה. "