x

עמוד 35 מתוך 43 ראשוןראשון ... 253334353637 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 341 עד 350 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

מקריאת דוח המומחה עולה כי גבאי פחות או יותר פסל את הצעת בן משה עקב ההתניות המהותיות בהצעה שעלולות לייתר אותה.

גבאי גם מעלה ספקות בקשר עם הצעת אלשטיין שלדבריו מגלמת סיכון שתיכשל גם בטווח הקצר וגם בטווח הבינוני. לא נעלם מעיניו כי אלשטיין ממש מתקשה לספק בטחונות כספיים להצעותיו. אני סבור כי גבאי, שכבר הפנה פעם אחת את גבו לדנקנר, לא שמר טינה ועשה עבודה מקצועית, שכן גם אני סבור שלאלשטיין פשוט אין את היכולת הכספית הדרושה ע"מ לגבות את הצעתו.

בבחינת החלופות של דנקנר, גבאי מצביע על חלופה א כעל עדיפה מעט כלכלית ועדיפה בהרבה על הצעת אלשטיין מבחינת ודאותה.

אני סבור שמוסדי שיתעלם מהמלצת המומחה יכול להיות בבעיה, במיוחד אם ההצעה האחרת תזכה ותיכשל בהמשך.

אני מעריך את חלופה א' עבור אג"ח ד' בין 60 אג' (כלל ביטוח לא נמכרת, אין תוספת מתביעות) ל-80 אגורות (ביטוח נמכרת+תביעות).

גבאי מדגיש שאין כבר זמן להתמהמה עקב מצב פיתוח. כל העסק צריך להיסגר בדצמבר. זו עוד נקודה לטובת דנקנר. טענה שמעלים עו"ד של דנקנר ברישא של הצעתם היא כי אין תוקף משפטי בהליך המשפטי הקיים, שאינו הליך פירוק כהגדרתו, להשתלטות על החברה ללא הסכמת הבעלים. במידה ואלשטיין יזכה, החברה תערער וגם אם תפסיד, זמן יקר יתבזבז. אמנם אין חולק על כך שאחזקות הינה חדלת פרעון, אלא שלא נוהל כאן הליך של פירוק כפי שמתבקש מלשון החוק.

טוב יעשה אלשטיין אם יתחבר לדנקנר (לפני האסיפה) ואז אולי נוכל לקבל עוד כמה גרושים.

בן משה ואלשטיין יצאו בהצעה משותפת בשווי דומה לזה של אמבלייז-דנקנר. קצת פחות מזומן וקצת יותר אחוזים בפיתוח. נראה מה תהיה התשובה של קבוצת אמבלייז-דנקנר. לא אופתע אם גורמים מטעם רוכשים אג"ח בימים האחרונים,ואני צופה מחזורי שיא בימים הקרובים.

http://www.hadashot.com/Downloads/News_208699_3.pdf
    נערך לאחרונה על ידי RH2000, 17.11.2013 בשעה 20:41

באמת הולך להיות מעניין בהצבעות במיוחד אם יש גורמים מטעם שקנו אג''ח בשביל להשפיע על ההצבעות, אותי מעניין אם אלשטיין קנה אג''ח, ובזמנו הוא אמר שהוא קנה בזול, אם יש לו חובת דיווח על זה שהוא קנה בתור בעל עניין.
    בכל מקרה, להערכתי השופט לא יקבל את ההצעה החדשה של אלשטיין ואקסטרא, כי זה סוג של התמחרות, ואני מאוד מקווה שההצעה של נוחי תזכה, ככה ההסדר יושלם במהירות ונזכה להיפגש עם הכסף כמה שיותר מהר.
    עדכון:
    כמו שכתבתי השופט דוחה את הבקשה של אלשטיין ואקסטרא וההצבעות יערכו בלי שינויים,
    מה שנותן סיכוי גבוה לבחירת ההצעות של נוחי, האג''ח לעומת זאת לא אוהבים זאת ומבצעים פניית פארסה למרות שלא ראיתי את ההצעה החדשה עדיפה.
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 21.11.2013 בשעה 15:17

כפי שכתבתי:

שנית יש את מימד הזמן - לא ברור לי כמה זמן ההתכתשות המשפטית תמשיך
    עכשיו נראה שאורנשטיין יתן לבצע מקצה שיפורים בהצעות במידה ולא תהיה התנגדות מצד כנ"ר / רשות לני"ע

הוא מראש הודיע שדיון לאישור ההסדר, אם תנתן הארכה, לא יתקיים לפני 15/12/2013

והסאגה תמשיך - כל צד ישפר קצת את הצעתו, שוב חוו"ד מומחה , שוב עמדת המשקיף, אז שוב שיפור קטן וסובב חלילה עד שיכנסו שוב אסיפות ועוד ועוד.

מה הפלא? יש עוד כסף בקופת אידיבי, אז מדוע לעצור החגיגה?

במקום לעשות מכרז פשוט על 70% ממניות פיתוח ולבקש סכום אחד שישולם במזומן לנושי אחזקות (ושהמשקיע ישבור את הראש כמה להזרים לפיתוח על מנת לשמר את הנכס. אותי כנושה אחזקות שנשאר רק עם 30% מפיתוח זה כבר פחות מעניין כי יש בעל שליטה חדש ) הלכו לקבל "הצעות" - ועכשיו לך תשווה מה יותר טוב.

במכרז שיש רק שני מתמודדים, מכניסים אותם לחדר אחד וכל פעם מעלים התמורה ב 5 מליון ש"ח. מי שמשלם הכי הרבה הוא הזוכה. זה תהליך שנמשך בדר"כ 5 דקות כולל לחיצות הידיים. בלי מומחים , בלי חוו"ד , בלי אספות נושים - זול , מהיר , ברור, שקוף, קל ופשוט - אז כמובן עושים בדיוק הפוך

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

והסאגה תמשיך - כל צד ישפר קצת את הצעתו, שוב חוו"ד מומחה , שוב עמדת המשקיף, אז שוב שיפור קטן וסובב חלילה עד שיכנסו שוב אסיפות ועוד ועוד.

מה הפלא? יש עוד כסף בקופת אידיבי, אז מדוע לעצור החגיגה?
    אני כבר אמרתי שכל ההליך הזה בניצוחו של אורנשטיין הוא פשוט קרקס, לי נראה שהנאמנים ימשיכו וימשיכו עד שההצעה של נוחי תפסיד.. בכל מקרה מה שהם ביקשו זה שכל צד יוכל להציע הצעה אחת נוספת וסופית (best and final offer) ושהמציע יודע שאין הזדמנות נוספת, ושלא תהיה דחיה יותר משבעה ימים בכל ההליך,
    למרות שהייתי נגד בהתחלה, אם זה יביא לשיפור נוסף של ההצעה של נוחי אז שבוע דחיה לא תהיה קריטית,
    אבל אם בן משה ואלשטין חושבים שהצעה משופרת זה רק יותר כסף בנאמנות אף אחד לא יצביע עבורם, אני בכלל לא מבין אם מחברים שתי הצעות של 800 מיליון להצעה משופרת איך זה יוצא ביחד 800 מיליון...

במקרה הזה דווקא השופט היה בסדר, כיוון שלא רצה לדחות ההצבעה.
    כיוון שהנאמנים כמו שאמרתם מנסים למשוך את הזמן כדי שאלשטיין יזכה ולמשוך כסף מהקופה, לשופט אין ברירה.
    אני מקווה כי מעבר לדחייה של שבוע לא יהיו יותר דחיות ולא התחרות.

המטרה החזר מקסימאלי לקופת הנושים

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    אני כבר אמרתי שכל ההליך הזה בניצוחו של אורנשטיין הוא פשוט קרקס, לי נראה שהנאמנים ימשיכו וימשיכו עד שההצעה של נוחי תפסיד.. בכל מקרה מה שהם ביקשו זה שכל צד יוכל להציע הצעה אחת נוספת וסופית (best and final offer) ושהמציע יודע שאין הזדמנות נוספת, ושלא תהיה דחיה יותר משבעה ימים בכל ההליך,
    למרות שהייתי נגד בהתחלה, אם זה יביא לשיפור נוסף של ההצעה של נוחי אז שבוע דחיה לא תהיה קריטית,
    אבל אם בן משה ואלשטין חושבים שהצעה משופרת זה רק יותר כסף בנאמנות אף אחד לא יצביע עבורם, אני בכלל לא מבין אם מחברים שתי הצעות של 800 מיליון להצעה משופרת איך זה יוצא ביחד 800 מיליון...
    לטעמי, כבוד בית המשפט חייב לראות לנגד עיניו שלוש מטרות:

1) החזר מקסימאלי לנושים עד מלוא החוב פארי.
    2) טובת בעלי מניות המיעוט.
    3) בעלי שליטה וזכותם הקניינית.

המטרה הראשונה קודמת לשניה שקודמת לשלישית.

אחרי כל הדחיות החוזרות והנישנות ניתן להערכתי להחליט כי שני המציעים יתנו הצעה פשוטה ונהירה בתלות האם כלל בטוח נמכרת במחיר מינימאלי שנקוב בהצעה עד יום ראשון 09:00 במעטפה חומה במשרדי המזכירות בבית המשפט המחוזי.

כל הצעה תהיה לא יותר מעמוד A4 ופשוטה להבנה.

ההצעה תכלול שורת פרמטרים:

א) כמה כסף יועבר לנושים הלא מבוטחים ביום ההסדר ללא תנאי.

ב) כמה כסף יוזרם ל- IDB פתוח ביום ההסדר והאם הסכום הזה יאפשר לפתוח לעמוד בהתחיבויותיה ועד מתי.

ג) כמה מניות IDB פתוח תועברנה לנושים ביום ההסדר ללא תנאי.

ד) כמה מניות IDB פתוח תושמנה בנאמנות מצד שני כמה כסף יוחזק בנאמנות עוורת למקרה בו כלל בטוח לא נמכרת במחיר X עד תאריך Y. כשמובהר ומוצהר כי אם המכירה לא מתבצעת הכסף מוזרם ל- IDB פתוח והמניות לנושים.

5) מה קורה עם מניות המעוט - קרי האם מי מבעלי הבית החדשים מוכן לשמור לבעלי המניות נתח מסויים בחברה - פתרון אפשרי הוא המרת מניות המעוט באופציות סחירות במחיר הגבוה ב- 100% מההון העצמי של פתוח שלאחר ההסדר ומח"מ 4 - כל בעל מניות מעוט יצטרך בעתיד להכניס כסף לתוך החברה על מנת לקבל מניות או למכור את האופציות.

6) זכויות תביעה - ברור כי אם דנקנר ושותפיו זוכים יהיה קשה לקבל שתוף פעולה מצד מנהלים, מזכירות ואנשים שידעו כי ישבנם בסכנה אם יפתחו את הפה - על ההצעה לכלול התייחסות לגבי האופן בו קצין בית המשפט ינהל את החקירות העתידיות.

ברגע שהפורמט יהיה פשוט וקצר ועד 1 עמוד יהיה ניתן לקבל התייחסות של המפקח בתוך יום \ יומיים שלאחריהם בית המשפט יורה על העמדת ההצעות להצבעה ואם תזקנה ברב מיוחס לתת את דעתו בדבר אישור הסדר הנושים.

בימה''ש נענה לבקשת החברה לדחיה קטנה בהגשת ההצעות, ונראה לי שסוף סוף רואים את הסוף
    אם יהיה שיפור של לפחות 6 אגורות בשווי ההצעות החדשות ניתן יהיה לומר שהיה שווה הדחיה האחרונה.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    5) מה קורה עם מניות המעוט - קרי האם מי מבעלי הבית החדשים מוכן לשמור לבעלי המניות נתח מסויים בחברה - פתרון אפשרי הוא המרת מניות המעוט באופציות סחירות במחיר הגבוה ב- 100% מההון העצמי של פתוח שלאחר ההסדר ומח"מ 4 - כל בעל מניות מעוט יצטרך בעתיד להכניס כסף לתוך החברה על מנת לקבל מניות או למכור את האופציות.
    אם אלשטיין את אקסטרה חכמים, הם ישאירו משהו לבעלי מניות המיעוט באחזקות בהצעה החדשה שלהם (כמו בהצעת גרנובסקי), אחרת ההצעה משמעותה פירוק של אחזקות, וזה כבר חורג מהמונח של הסדר בהליך הזה, דבר שיקל על החברה לערער על ניצחון אפשרי של הצמד, ולגרום להמשך ההליך בערעור ודאי לבית המשפט העליון, מה שיגרום לנושים ללכת צעד אחורה.
    אבל בוא נראה מה יהיו ההצעות, ואני מקווה ששוב החברה תציע את ההצעה הטובה ביותר.

שלום חברים

מוקדם לפתוח שמפניות, ההסדר ככל הנראה לא יעבור את הכנסת.
    ההצעות האלו הן התרסה ברוח חוק 'הפירמידות'.
    למעשה הדחיות האחרונות יגרמו לכך שהחוק יחוקק בטרם ההסדר ובכך ימנע מימושו.

ארז

התפרסמו אתמול ההצעות המשופרות של החברה וקבוצת אלשטיין, מניתוח זריז של ההצעות שוב הקבוצה של נוחי נותנת נוק אאוט לקבוצה של אלשטיין, ללא ספק ההתמחרות עשתה טוב לנושים ונקבל תמורה גבוהה בהסדר, אם לא תהיינה הפתעות והצעה של נוחי תיבחר, אני אכנס להסדר בלי למכור כלום לפני (בוודאי ברמות שהאג''ח נסחר עכשיו)
    לפי ההצעה של נוחי, במקרה שכלל נמכרת התמורה לנושים תהיה:
    318 פלוס 150 מזומן בקופה = 27 אג' במזומן מיידי
    500 מיליון בנאמנות = 29 אג' עד לראשון ביוני.
    שווי מניות פיתוח ( בהערכה שמרנית שתיסחר ב35% דיסקואונט) 330 מיליון = 19 אג'
    עד שווי אופטימי (פיתוח תיסחר בשווי מלא וקבלת הצעות הרכש מהחברה) = 540 מיליון = 31 אג'
    שווי תביעות (50 מיליון שכבר הובטחו בהצעת פשרה ואופטימי אם גנדן תצטרף) 200 מליון = 3-9 אג'

סה''כ תמורה במקרה שכלל נמכרת תנוע בין 78 אג' עד 96! אג'.

במקרה שכלל לא נמכרת התמורה לנושים תהיה:
    318 פלוס 150 מזומן בקופה = 27 אג' במזומן מיידי
    שווי מניות פיתוח ( בהערכה שמרנית שתיסחר ב35% דיסקואונט) 660 מיליון = 37 אג'
    שווי תביעות (50 מיליון שכבר הובטחו בהצעת פשרה ואופטימי אם גנדן תצטרף) 200 מליון = 3-9 אג'

סה''כ תמורה במקרה שכלל לא נמכרת תנוע בין 67 אג' עד 81 אג'.

עכשיו נראה אם הנושים ילכו לפי השכל או הרגש...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות