x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

אני לא מצליח להבין את ההתנהלות של "משקיעים" שרוצים להשקיע באחזקות עפ"י שווי X לפיתוח.

אני יותר לא אבין אם נושי אחזקות יתפתו לכזה הסדר, שמשאיר לדנקנר החזקות באחזקות.

הרי כל אחד מבין כי כל מה שישאר לדנקנר - אם הוא לא מביא כסף מהבית - זה על חשבון נושי אחזקות.

בינתיים עפ"י הפרסומים יש משקיע שמוכן להשקיע לפי שווי פיתוח של 1.05 ויש כנראה אלו שמוכנים לשלם יותר

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    אני לא מצליח להבין את ההתנהלות של "משקיעים" שרוצים להשקיע באחזקות עפ"י שווי X לפיתוח.

אני יותר לא אבין אם נושי אחזקות יתפתו לכזה הסדר, שמשאיר לדנקנר החזקות באחזקות.

הרי כל אחד מבין כי כל מה שישאר לדנקנר - אם הוא לא מביא כסף מהבית - זה על חשבון נושי אחזקות.

בינתיים עפ"י הפרסומים יש משקיע שמוכן להשקיע לפי שווי פיתוח של 1.05 ויש כנראה אלו שמוכנים לשלם יותר
    יש ניגוד עניינים חריף בין נוחי דנקנר לבין נושי אחזקות. הדוגמא הקלאסית היא מה יקרה אם יבוא משקיע ויציע לדוגמא להזרים X שקלים לאחזקות תמורת 100% מהמניות. נוחי דנקנר יסרב כמובן כי לא יצא לו מזה כלום (הוא בחוץ) בשביל נושי אחזקות זו דווקא יכולה להיות הצעה נהדרת שכן נכנס עוד הון לחברה, והם שומרים על מעמדם כנושים.

בפועל מה שיקרה זה שהמשקיע שיגיע אם יגיע יזרים פחות כסף עבור פחות אחוזים מאחזקות שכן אדריכל העסקה צריך שיצא לו ממנה משהו, והנה נוחי נשאר בעל אחזקה בחברה ופחות כסך נכנס פנימה.

יש שני מצבים -

1. הסדר שהוא השקעה במניות אחזקות - המשקיע מקבל מניות של אחזקות - ואז ישאר איזשהו שווי למניית אחזקות אחרי דילול -אלשטיין בעבר, ביגיאי היום
    2. "הסדר" בו הנושים משתלטים על החברה - משקיע שנכנס לפיתוח אחרי שנושי אחזקות משתלטים על מניות פיתוח - שווי מניות אחזקות - 0.

כעקרון, היחיד שיש לו אינטרס בשווי מניות אחזקות זה דנקנר, כך שבעקרון כל הסדר שאינו כולל את דנקנר יביא לשווי 0 של אחזקות

אלשטיין עכשיו אולי בתמונה להשקעה מסוג 2

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות