x

עמוד 27 מתוך 43 ראשוןראשון ... 17252627282937 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 261 עד 270 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

רינמת גם אתה מתחיל להאמין שיקחו או יכולים לקחת לנוחי את החברה?תאמין לי שזה כמעט משימה בלתי אפשרית להתפטר מהנוכל רמאי גנב והמשחיט הכי מתוחכם בארץ. אלשטיין יכניס את הכסף שזה יהיה נוח לנוחי תאמין לי שהוא יודע מה קורה סביבו ומחכה לזמן הנכון להוציא את השפנים שלו.

כתבה מעניינת על מאחורי הקלעים בין הנציגות של אחזקות לנוחי את אלשטיין.
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...606751,00.html
    כמו שזה נראה יש שתי הצעות הסדר לאחזקות על השולחן:
    1. קבלת 540M ש''ח במזומן פלוס 700M אג''ח, פלוס 10 אחוזים מאחזקות ופיתוח, וחיזוק פיתוח ב200M עד 18 ביולי ועוד 200M עד סוף השנה, סה''כ 400M.
    2. קבלת 250M ש''ח במזומן פלוס 49 אחוזים מפיתוח, והזרמה של 700M ש''ח לפיתוח.
    מסתבר שהמשקיף יוני שר בעד ההצעה הראשונה שבה התספורת היא קטנה יותר, וערמוני את אקסלנס בעד ההצעה השנייה וחיזוק פיתוח.
    אני חושב שאין משהו ברור יותר של ניגוד אינטרסים בנציגות אם מעדיפים את ההצעה השנייה, מסתבר שערמוני מחזיק יותר אג''ח בפיתוח וזו הסיבה שהוא מעוניין בהזרמת רוב הכסף לפיתוח, אז תסבירו לי איך אחד כמוהו מייצג את האינטרסים של המחזיקים הפרטיים באחזקות? להערכתי פיתוח תיסחר בשווי של 800-1000M לכל היותר ככה שהתספורת תהיה אפילו גדולה יותר מ50%.
    ההצעה השנייה בהחלט משקפת תמורה גבוהה לנושים של אחזקות פלוס חיזוק לא רע של פיתוח, מעניין את בנציגות יעלימו את ההצעה הראשונה וישימו להצבעה בסופו של דבר רק את ההצעה השנייה.

רינמט

ההצעה השניה עדיפה בהרבה.

בהצעה הראשונה אתה מקבל 540 מש"ח - שכ 180 מש"ח מהם ממילא שייכים לנושים (קופת המזומנים). יתר התקבולים - מניות אחזקות, פיתוח ואגח אחזקות תלויים בכך שפיתוח בעלת שווי גדול מ - 0. האגח באחזקות נותן עדיפות על ה 700 מליון הראשונים בשווי פיתוח - אך אם דברים אינם מסתדרים בפיתוח - זה לא שווה דבר.
    כך או כך, אם הכל הולך כשורה אתה מקבע תספורת כ - 1 מליארד ש"ח שתמורת קיבלת 10% מפיתוח - כלומר אתה צריך שפיתוח תהיה שווה 10 מליארד ש"ח כדי שתתאזן.

בהצעה השניה אתה מקבל כ 290 מש"ח פחות מזומן, אך ה - 290 הללו הם החלק שלך (50%) בהזרמה של 700 מש"ח לפיתוח - שתייצב אותה - ואתה נותר עם 50% מנכס שסיכוי ההשבחה שלו גדולים מאוד

אתה מוחק 2 מליארד ש"ח אך מקבל נכס מחוזק שמביא אותך לאיזון בשווי 4 מליארד ש"ח - כש - 700 מליון הושקעו בו כעת

נקודת האיזון בין שתי ההצעות היא שווי פיתוח של כ 2 מליארד ש"ח - לדעתי אחרי הזרמה של 700 מליון ש"ח - פיתוח תסחר בשווי כזה

סיכומו של דבר - הכל תלוי במה אתה חושב שיקרה עם פיתוח - אם אתה אופטימי (ורינמט - אתה הכי אופטימי כאן...) אז חלופה 2 עדיפה משמעותית על חלופה אחת.

אם אתה שונא סיכון , ואינל חושב שפיתוח תהיה שווה כ - 2 מליארד ש"ח לאחר השקעה של 700 מליון - חלופה א' עדיפה

ויש גם הצעה שלישית השתלטות על אחזקות והחזקה ב 100% מפיתוח + המזומן שבקופה + סיכוי לכסף מתביעות. אחרי ההשתלטות מכרז למכירת פיתוח למרבה במחיר עם הצעת מינמום.

הדרך השלישית היא הדרך בה אני תומך

אם מוכנים להשתמש ב- 50% ממניות פיתוח לצורך הסדר / הנפקה - אפשר להגיע להסדר מצויין במונחים של החזר על חוב אחזקות

לפי חישוב גס שלי:
    הצעה 1: מזומן 33 אג', אג''ח (לפי שווי של 40 לאיגרת) 17 אג', 100M בתשלומים- שווי סחיר עוד 3 אג', 10% מאחזקות לפי שווי 500M שח 3 אג', 10% מפיתוח לפי שווי 1000M ש''ח 6 אג' - סה''כ שווי הצעה בהערכה שמרנית 62 אגורות
    הצעה 2: מזומן 15 אג', 50% מפיתוח לפי שווי 1200M ש''ח עוד 30 אג', סה''כ שווי הצעה בהערכה שמרנית 45 אגורות.
    אני אופטימי על פיתוח אבל חושב שהמניות ייסחרו בדיסקאונט גדול זאת הסיבה שאני מעדיף את הצעה 1.
    אבל איפה RH שיעשה אקסלים על ההצעות...
    בכל מקרה נמאס לי שמעלים כל פעם הצעות חדשות והסחבת של הנציגות, שבו עד שיצא עשן לבן כדי לסגור פרטים אחרונים, ויאללה לחתום.

TBY, אם אתה כל כך בטוח שלקחת את המניות עדיף וככה נקבל תמורה גבוהה, האג''ח היה אמור לזנק, אז השוק כנראה לא מסכים איתך...

אין כמו סד לוחות זמנים קשוחים לגרום למו"מ להסתיים

אחרי חודשים של מריחת זמן פתאום דנקנר מתפנה לישיבות ארוכות עם נציגות האגח - אתמול ישיבה ארוכה לתוך הלילה, היום במהלך היום והמשך יהיה בלילה .

כל זה לא מפריע למחזיקי האגח להצביע בעד פרוק אחזקות.

ביום ראשון שוב יהיה מפגש של כולם אצל אורנשטיין - ועד אז אפשר לדבר

ויש גם הצעה שלישית השתלטות על אחזקות והחזקה ב 100% מפיתוח + המזומן שבקופה + סיכוי לכסף מתביעות. אחרי ההשתלטות מכרז למכירת פיתוח למרבה במחיר עם הצעת מינמום.
    האופציה הזאת היא הכי נכונה מוסרית אבל תפגע בבעלי האג"חים, כי במקרה הטוב האג"ח יהיה שווה 10 אג' ואני עוד לארג'.

ערב טוב,

לאו דווקא חדשות רעות, אך יגרור שחיטה לדעתי בשלב ראשון:
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...606851,00.html

ערב טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות