x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

רינמת גם אתה מתחיל להאמין שיקחו או יכולים לקחת לנוחי את החברה?תאמין לי שזה כמעט משימה בלתי אפשרית להתפטר מהנוכל רמאי גנב והמשחיט הכי מתוחכם בארץ. אלשטיין יכניס את הכסף שזה יהיה נוח לנוחי תאמין לי שהוא יודע מה קורה סביבו ומחכה לזמן הנכון להוציא את השפנים שלו.

המאבק על מניות פיתוח מתחיל

הצעה ראשונה של דנקנר - הזרמה של 800 מליון ש"ח תמורת 46% מפיתוח

עכשיו אולי יבואו הקרנות שמחזיקות אגח פיתוח ויציעו הסדר יותר טוב - הם בהחלט יכולים להציע ויתור על חוב של מליארד ש"ח תמורת 51% מפיתוח תוך השארת הזכויות לתבוע את דנקנר לנושי אחזקות.....

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    הצעה ראשונה של דנקנר - הזרמה של 800 מליון ש"ח תמורת 46% מפיתוח

עכשיו אולי יבואו הקרנות שמחזיקות אגח פיתוח ויציעו הסדר יותר טוב - הם בהחלט יכולים להציע ויתור על חוב של מליארד ש"ח תמורת 51% מפיתוח תוך השארת הזכויות לתבוע את דנקנר לנושי אחזקות.....
    זאת אומרת שאתה ממליץ לבעלי האג''ח בפיתוח תספורת, לעומת ההצעה של דנקנר ששם בעלי החוב בפיתוח מקבלים כמעט את כל הפארי, אני באמת לא מבין את אלה שרוצים להוריד את דנקנר ובדרך להוריד רגל לעצמם...
    אתה אמור לקפוץ משמחה מההצעה של דנקנר, שהפעם נראית רצינית וסוף סוף הוגשה לבית המשפט לאישור.
    אגב, בחישוב שלי לגבי ההצעה, דנקנר מדבר על שווי פיתוח של 900M ש''ח לפי הרף העליון של דו'ח ברנע פלוס חיזוק של פיתוח ב800M ש''ח שאמור לתת לה שווי על הנייר של 1700M ש''ח,
    להערכתי, (כמו בהסדר של אפריקה שהמנייה תומחרה לפי שווי של 2000M ובסוף נסחרה בחצי מחיר) גם פיתוח תיסחר בדיסקאונט על שווי הנכסים, גם בגלל לחץ מכירות של בעלי אג''ח שימכרו את המניה, בהערכה שמרנית, אם נניח שפיתוח תיסחר לפי שווי של 800M ובמקרה האופטימי לפי שווי של 1200M, התמורה לבעלי האג''ח תהיה במקרה הגרוע 35 אג' (10 במזומן ו25 שווי המניות) ו47 אג' במקרה הטוב.
    מה שאני מסיק מההצעה שהיא לוקחת בחשבון שתי יישויות, דנקנר ופיתוח, ונושי אחזקות נשארים עם כל הסיכון.
    אם בנציגות היו יושבים אנשים שרק נושי אחזקות מעניינים אותם, היו אומרים לדנקנר תביא את כל המזומן לנושי אחזקות ותישאר בעצמך עם 100% מפיתוח.
    גם חלוקה של חצי מהמזומן 400M לאחזקות וקבלת חצי כמות המניות, בנוסף לחיזוק פיתוח ב400M מקובלת עלי, אבל בתנאי שגם נושי פיתוח ישתתפו בהסדר, הרי הם אלו שפנו לבית משפט לכפות הסדר, איפה התרומה של נושי פיתוח להסדר? למה את כל ההמרה של חוב להון תורמים רק נושי אחזקות?
    מסקנה, בנציגות אחזקות יושבים אינטרסנטים שלא דואגים לנו אלא רק לפיתוח (גם זה שהנציגות הגישה היום לבית המשפט את ההצעה המשותפת עם נציגות פיתוח, שיותר גרועה אפילו מההצעה של דנקנר) , אני מקווה שההתארגנות של המחזיקים הפרטיים יצליחו להעיף את הנציגות הקיימת או לפחות להיכנס פנימה ולשמור על האינטרסים שלנו, ראיתי כ
    בר שפניה לבית המשפט הוגשה בענין, ואני מקווה שיצליחו לעשות משהו לפני שימכרו אותנו בזול לדנקנר או לפיתוח.

מעבר לתחושת הסיפוק של משקיעי אגח הזבל שקנו אגח אחזקות / פיתוח בזול ועתה קוצרים רווחים, יש להביט על ההסדר המתגבש בראיה יותר כללית , תוך השלכתו ליתר השוק.

כל מי שעוקב לאורך זמן אחרי ההסדר הרצוי / מצוי באחזקות, לא יכול שלא להבחין כי ההצעות לרכישת השליטה בפיתוח מתחלקות לשתיים -

האחת של דנקנר - באחת מהאלטרנטיבות- שמעריכה שפיתוח לא זקוקה להזרמות ורוב הכסף המושקע הולך לנושי אחזקות

כל היתר - שמזרימים הרבה לפיתוח ומשאירים יחסית מעט מזומן לנושים

הערכתי לפני מספר חודשים שפיתוח, אם תרשם למסחר , תסחר לפי שוי מליארד ש"ח. בעקבות העליות בשוק השווי הסחיר של פיתוח גדול עוד יותר.

לפיכך כנושה של אחזקות הייתי מעדיף ללכת בדרך בה נשארות לי מניות של פיתוח בפיתוח חזקה ויציבה כך שתוכל לחזור לשלם דוידנדים תוך שנה שנתיים מאשר לקבע ההפסד היום.

כפי שנראה כרגע, הנושים ילכו הפוך - יקחו המזומן

בתהליך "המכרז" , כפי שנערך, הנושים של אחזקות מפסידים לדעתי הרבה כסף.

זה נעשה בלחץ זמן ולא באופן מקצועי והניב מעט הצעות , האמיתיות הן רק של גופים שקרובים היו ממילא לעיסקה

בשביל מה כל "המכרז"? הרי אפשר היה לחלק מניות פיתוח לנושי אחזקות ואז לבצע הנפקה של 10%-15% מהמניות בשיטת "מכרז" ללא חיתום שכל אחד מציע באיזה מחיר הוא רוכש ומחלקים מניות מההצעה הגבוהה לנמוכה לפי השווי בו הביקוש וההיצע נפגשים - ואז פיתוח היתה מתחילה להיסחר.

במקום זה יצרו תחרות מצומצמת בין דנקנר ושות' ואלשטיין ושות' שאומנם נתנה ריצפת שווי , אך אין להתבלבל- זו ריצפה. כל תהליך אחר, פתוח לקהל הרחב היה נותן תמורה גדולה יותר.

שלום TBY ברצוני לשאול אותך לגבי אי די בי :
    בעבר שאלתי אותך על עתידן של מניות אי די בי אחזקות ואז הסברת לי שהדרך החידה שלא יימחקו לגמרי היא אם דנקנר יישאר בשליטה .
    היום , לאחר פירסום ההצעות - מהו התרחיש שבו המניות הללו יהיו שוות משהו אם בכלל ?

תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות