x

עמוד 26 מתוך 43 ראשוןראשון ... 16242526272836 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 251 עד 260 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

עכשיו מתחילים לכתוב בעיתונות הכלכלית מה שאני אומר כבר חודשים - ההתנהלות של נציגות אחזקות תמוהה , וזאת בלשון המעטה.

איכשהו נוצרה סיטואציה אישית שם שפשוט נוח להם וכדאי להם שהסגה נמשכת - לא רק שאין להם אינסנטיב לסיים את הפרשה - האינסנטיב הפוך - כל שעה נוספת משולמת ובשכר יפה.

במקביל האוהד אלוני מפציץ כל יומיים בהגיגים פלצ**יים וזה רק משלים את הפארסה .

למי שלא שם לב , ביטוח הדירקטורים באחזקות חודש - רק מליון דולר לשנה פרמיה......

זה היה מאוד מצחיק אם זה לא היה כל כך עצוב

IDB פתוח מבקשת מבית המשפט להורות על דחייה של הסדר הנושים שאמור היה להיות מוצג מעבר ל- 07.07.213.

מתוך:

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=826370

לדעתי, על נושי אחזקות להגיש בקשה להקפאת הליכים כנגד IDB אחזקות ולשים סוף לברדק.

האם משהו לא הבין שהיה כאן תהליך של כמעט שנה של "להוליך באף"?

על נושי אחזקות לתפוס את מניות השליטה ב- IDB פתוח, למנות דירקטוריון חדש, לבקש מכבוד ביהמ"ש למנות קצין בודק שיבדוק את כל ההתנהלות, להגיש בקשה להקפאת הליכים ב- IDB פתוח ולנסות להגיע עם נושי פתוח להסכמות בחסות ביהמ"ש.

הקופה הכספית של אחזקות היתה 200M, לאחר מכן 185M ש"ח והיום מדברים על 165M ש"ח - קופת המזומנים של החברה מפרנסת את בעלי התפקידים, עו"ד, יועצים, נציגים ולא את הנושים.

אין מנוס לטעמי משימת סוף לפארסה גם אם המשמעות היא להפסיד קצת כעת.

אתה באמת חושב שזה כזה פשוט... תראה מה מימן עשה לנושי אמפל, אם תרצה ללכת בדרך הזו נשאר גם באחזקות בסופו של דבר עם קופת מזומן בשווי 0.
    אתה צריך להבין, שנוחי הולך לעשות לנושי פיתוח מה שעשה לאחזקות, כל עוד יש לו כסף בקופה הוא יוכל לדחות ולדחות את הדד ליין ונושי פיתוח רק יוכלו לקרקר...
    כמו שזה נראה, לפי הרמז מהשופט העליון, הסאגה המשפטית עם פיתוח הולכת להתמזמז חודשים, אף אחד לא יכול להבטיח שבסוף אוקטובר שאידיבי תהיה ב"עיצומו" של הליך מכירה, לא תינתן ארכה נוספת, נושי פיתוח הולכים להיתקע עם הכסף בנאמנות לפחות עוד שנה...
    מה שנציגות אחזקות ונאמני האג''ח צריכים לעשות כרגע, לזנוח את מתווה הנציגויות, לחתום עם נוחי ואלשטיין על ההסדר האחרון שהוצע, כרגע מי שנוקט בסחבת זה נציגות אחזקות, בהסדר נוחי את אלשטיין התחייבו להזרים לפיתוח 400M ש''ח ואם הם לא יעמדו בתנאים, פיתוח תעבור לנושי אחזקות, מישהו יכול לתת לי הסדר יותר טוב מזה?!
    ולמי שאומר שהכסף של אלשטיין זה סתם משיכת וזמן ואין כסף בכלל, אז שיעמיד את זה למבחן, אם אלשטיין לא מזרים את הכסף פיתוח תעבור לנושי אחזקות בלי בתי משפט ובצורה יותר מהירה, זאת הדרך הנכונה וההחזר הכי גבוה לנושי אחזקות.
    אבל מספיק!! שהנציגות תחתום כבר אתמול עם אלשטיין, ותנהג בחוכמה אם הנציגות - will call his bluf, של נוחי.

רינמט,

אין הצעה אמיתית של מישהו לשים כסף היום. זה גם לא סביר -הפלונטר גדול מדי. גם אם יש מישהו הוא יאמר שזה מותנה בהסדר - לך תגיע עכשיו להסדר....

הציגו כבר לפני שבועיים שהכסף יעבור לנאמנות - איפה זה?

דנקנר עושה מה שטוב לדנקנר ואין לי שמץ טענה אליו, השאלה מה תעשה "תעשיית ההסדרים" שהקופה של אחזקות תגיע ל- 0........

ל- rinmat,

בכל עניין יש נקודה שבה צריך לדעת להגיד: enough is enough.

ב- IDB אחזקות הנקודה הזו עברה לפני כמה חודשים טובים. כמו שtby כתב לך: ההתנהלות של נציגות IDB אחזקות לא ברורה. טובת הלקוח שלהם היא לא מריחה של הזמן תוך שהם אוכלים בורקסים משך חודשים וגובים 500ש"ח - 1000 ש"ח לשעת עבודה שעיקרה דיבורים ששום דבר לא יצא מהם.

רק לפני כמה חודשים היו בקופת IDB 200M ש"ח, לאחר מכן 185M וכעת מדברים על 165M. היחידים שנהנים מהכסף הם אנשיו של נוחי שמקבלים שכר בזמן ובנדיבות, יועצים, עו"ד, יחצ"נים למינהם. אנשי תעשיית ההסדרים.

אתה כותב: "נושי פיתוח רק יוכלו לקרקר...
    כמו שזה נראה, לפי הרמז מהשופט העליון, הסאגה המשפטית עם פיתוח הולכת להתמזמז חודשים, אף אחד לא יכול להבטיח שבסוף אוקטובר שאידיבי תהיה ב"עיצומו" של הליך מכירה, לא תינתן ארכה נוספת, נושי פיתוח הולכים להיתקע עם הכסף בנאמנות לפחות עוד שנה..
    ."

אי לכך האינטרס של הנושים שכרגע לא מקבלים לא ריבית ולא שום דבר: הוא לגשת לנושי פתוח ולנסות לקבל מהם התחייבות בכתב מה הולך לקרות ביום שלאחר שיתפסו את המניות. כנראה שגם לנושי פתוח ברור שקיים ספק האם IDB פתוח היא סובולנטית והאם ביהמ"ש יתן לנוחי ו- IDB עוד כמה חודשים עד כמעט שנה למכור החזקות בכלל בטוח ועוד מימושים.

גם לנושי פתוח ברור שבשנה שעתידה להגיע במקום שפתוח תפעל להתבססות עסקית היא תהיה עסוקה בסאגה של הסדרים ומכירות של נכסים כשלכל שאר השחקנים ברור שהחרב על צווארם ויקשה עליהם לקבל מחירים טובים.

מה שברור שכרגע לנושי IDB פתוח האקדח ריק מתחמושת ולכולם כנראה ברור הרמז של כבוד בית המשפט העליון.

מה שברור שלנושי IDB אחזקות יש אקדח טעון שיכול לירות ברגע שיוחלט.

ועל כן: מה שהייתי מייעץ הוא שנושי אחזקות יתחייבו להזרים את כל מה שיש בקופה של IDB אחזקות לתוך פתוח כמו כן להסכים כי כל זכויות חקירה ותביעה שיש להם כנגד הדירקטוריון, בעלי תפקידים, בעלי שליטה בעבר ובהווה יועברו לטובת IDB פתוח קרי והיה וכבוד בית המשפט יקבל בעתיד אחריות של מי מהם הכספים הללו יועברו לטובת פתוח - בעלי התפקידים והדירקטורים מבוטחים ב- 140M$ (500M ש"ח) - זה המון כסף וחקירה יסודית של קצין מטעם בית המשפט תמצא לפחות משהו תמוהה בהתנהלות של האחראים - יש יותר מדי שאלות של עסקאות בעלי עניין ועסקאות שמעוררות שאלות. גם משיכות הדוידנד העצומות במהלך המשבר מעוררות סמני שאלה.

כך שתרומה של נושי אחזקות יכולה לנוע בין 200M ש"ח במינימום לבין 700M ש"ח אם בית המשפט ימצא את מלוא הבטוח כאחריות של בעלי תפקידים ודירקטורים.

הייתי מציע ל- IDB פתוח להסכים לשלם את כל תשלומי 2013 מהכסף שבקופה. ולהסכים מראש כי האג"ח י ו- ז שעתיד להפרע בשנים 2014-2015 יומר להון מניות של IDB פתוח.

אם זה מה שיקרה ל- IDB פתוח לא יהיו תשלומי קרן לשלם בשנים 2014-2015. יהיו לה בקופה כמה מאות מיליוני ש"ח לאחר תשלום 2013 + מה שיועבר מהחזקות עם פוטנציאל לתביעות שיקח כמה שנים להתברר.

הבנקאים יתבקשו לדחות את החוב שלהם ל- IDB פתוח אל מעבר ל- 2016 כך שהפרעון כלפיהם יהיה באותם שנים שהאג"ח יפרע.

הקרנות הזרות שמחזיקות בעיקר בסדרות ז ו- י ימירו חלק מהחוב שלהן להון מניות ויקבלו אחוזים מאוד גדולים מהבעלות על כלל המשק הישראלי.

בתמורה לשמוש בסמכות של נושי IDB אחזקות לא להמתין שנה אלא להעביר את השליטה + הזרמה של כל מה שיש בקופה למטה + העברת זכויות התביעה הם יקבלו ביום ההסדר 30% ממניות IDB פתוח. בעלי אגרות החוב של סדרות ז ו- י שימירו את תשלומי 2014-2015 (בערך 800M ש"ח חוב קרן) יקבלו 70% מהמניות ושליטה + יוסכם מראש איזה מנגנון שאם ימצא קונה לחברה שיקנה את מניות השליטה גם נושי אחזקות יהנו מהעניין באיזה מנגנון וללא תאריך תפוגה.

הייתי מציע לבעלי המניות מקרב המעוט של IDB לתת אופציות סחירות למח"מ 4 על מנת שבעלי המניות מקרב המעוט שאין להם שום אחריות למה שקרה ב- IDB יוכלו בעתיד לקנות את חלקם ע"י השקעה של כסף טוב. נניח לתת אופציות ל- 5% מהחברה.

אין שום סיבה להמשיך ולהמתין ל-2014.

הייתי מיעץ לנושי אחזקות לאחר הסכם הבנות כתוב מול פתוח לפנות לבית המשפט לבקש הקפאת הליכים בשתי החברות ובתוך כמה שבועות להגיש מתווה להסדר.

לאחר מכן, לחברה סביר כי לא יהיה קרן לשלם עד 2016 לא למערכת הבנקאית ולא לאג"ח.

לטובת הנושים יעמדו בטוחי הדירקטורים ובעלי תפקידים ב- IDB פתוח ואחזקות לחוד קרי יבקשו מבית המשפט למנות קצין בודק שיחקור כל אחת מהחברות בנפרד ויגיש תביעות כנגד בעלי התפקידים כשקיים בטוח בנפרד לשתי החברות כך שפוטנציאלית יתכן ויכנס כמה מאות מיליוני רבים של ש"ח מבטוחי הדירקטורים ובעלי תפקידים ובעלי שליטה.

בוא נראה את נוחי ובני משפחתו, מנור ולבנת עומדים על דוכן הנאשמים ונותנים דין וחשבון על כל מה שקרה שם. בוא נראה איך הם מסבירים את משיכות הדוידנד העצומות במהלך המשבר הכלל עולמי. בוא נראה כיצד הם מסבירים עסקאות לא ברורות כמו עסקת מעריב, או עסקאות בעלי עניין.

עד 2016 יש די כסף בקופה לשלם ריבית לנושים. יש פוטנציאל של תביעות, יש זמן לחפש קונה למניות השליטה הללו לאחר שאין לחץ שך נושים - במהלך 2015 יתכן ושוק הגיוסים יהיה פתוח בפני IDB פתוח. יתכן ויבוצע מהלך של אחוד בהון בין כור ודסק"ש דבר שיעביר נזילות גדולה מאוד ל- דסק"ש. יתכן שמהלך הבא ימזג בין דסק"ש ופתוח - דבר שיצור חברה נזילה מאוד עם מיטב החברות במשק הישראלי.

30% מהחברה ב- 2015 אם הכל ילך כמו שצריך יהיה שווה לפחות מחצית משווי האג"ח פארי של נושי אחזקות.

תרגילי ההשהיה ב- IDB ממש לא משרתים את נושי פתוח ואחזקות אלא את תעשיית ההסדרים ובעלי התפקידים בחברות.

סוף סוף מתחילה תנועה ממשית לכיוון השתלטות על אחזקות

כל הרעיונות של להפקיד גרעין שליטה של פיתוח בנאמנות הם שטויות - צריך לפרק את אחזקות ולחלק את מניות פיתוח לנושים - יקום דריקטוריון שמורכב מנציגי המוסדיים והם כבעלי מניות יגיעו להסדר סביר, שאת עקרונותיו פרטתי בעבר , עם נושי פיתוח

לדעתי אם מייד לאחר חלוקת המניות יוכרז על גיוס הון בפיתוח - ימכרו 25% מניות של פיתוח בשוק ואח"כ ויגייסו עוד 10% במניות בכורה - פתאום יהיו 100% ממניות פיתוח סחירות - ללא גרעין שליטה, יוזרם הון חדש ונזילות שיבטיח עמידה בחובות וכל גוף שיחפוץ יוכל לרכוש מניות בבורסה ומחוצה לה ולהגיע לשליטה - ונושי אחזקות יכולים להישאר עם 75% מפיתוח - זה קל , זה אפשרי, זה זול - בגלל זה כנראה לא ילכו בדרך הזאת .....

אני אזרום איתך, אבל בוא תגיד לי כמה להערכתך אני אקבל החזר באגורות לפי הדרך שהצעת ומתי זה יקרה?

בוא תגיד לי כמה להערכתך אני אקבל החזר באגורות לפי הדרך שהצעת ומתי זה יקרה?
    הנבואה ניתנה לשוטים.

יש כל כך הרבה משתנים ואי וודאויות שהעיקרי שבהם והוא הדומיננטי והחשוב בכל הסדר שהועלה עד היום - שווי נכסי פיתוח לטווח בינוני / ארוך.

הנחת העבודה שלך כל העת שיש המון שווי בפיתוח / אחזקות ואתה מוכן לתת לדנקנר המשך שליטה בכל הפרמידה תמורת 400 מליון ש"ח באחזקות -כי אתה חושב שהנכסים ישביחו מאוד. מי שמאמין בתסריט כזה , ואם אכן תסריט כזה מתממש - אפשר לקבל יותר מפארי - 18 חודש של שוק שורי, השווי הנכסי של אחזקות פיתוח עולה ב 30% - הרווחת בגדול.

בסנריו של דישדוש אף אחד לא יכול להעריך איזה שווי יהיה עוד 18 - זה כבר מאוד תלוי בכמה הון חדש יוזרם לפיתוח ואיך יהיה מבנה החוב לאחר הסדר.

לדעתי פיתוח כעת שווה 0 , אז ברגע שהמוסדיים יהפכו למחזיקי המניות והמניות יהיו סחירות - יהיה להם ערך.

יחד עם זאת, כל הדיון הוא תאורטי, את השווי שניתן היה לחלץ לפני 6 חודשים, לפני פעולם של נושי פיתוח - כבר הפך להיות בלתי אפשרי. טענתי כל העת שהנציגות גורמת נזק גדול -וזה התממש - מדובר במאות רבות של מליונים של שקלים שהיו יכולים להיות אצל נושי אחזקות, אך כעת הן יעברו לנושי פיתוח - שזכותם להנות מאפסייד בהסדר.

אז אם פיתוח שווה כרגע 0, אז מה בעצם אתה אומר? בוא ניכנס למלחמה עם בעל השליטה שסופה לא ידוע, אתה יודע כמה זמן לוקח לעשות מהלך כזה? סתם דוגמה, לנוחי יש אפשרות להוציא לנו את הנשמה, הוא יכול להכריז על הקפאת הליכים, וגם להכריז על פירוק החברה (אני שוב מפנה אותך למימן ואמפל), וכמו שאתה יודע בפרוק אין דבר כזה שהנושים "משתלטים" על חברה, החברה תלך למפרק שימכור אותה במכירת חיסול, ועד שה יקרה הקופה תזין רק עו''ד ומפרקים ותישאר עם כלום (אני שוב מפנה אותך למימן ואמפל), ובמצב של היום במקרה הטוב אולי יהיה מישהו שישים 100M שקל על חברה ששווה אפס עגול לטענתך.
    לעומת זאת, אני בהסדר עם אלשטיין את נוחי מקבל, עכשיו ובמזומן 540M שקל, פלוס הבטחה לעוד 100M, פלוס 700M ש''ח אג''ח, פלוס 10% מפיתוח, פלוס התחייבות מאנשים שהשקיעו כרגע באחזקות 400M לחזק את פיתוח בעוד 200M שקל, לחברה שמומחה בית המשפט קבע שיש לה ערך שיורי של 800M. אז בוא תגיד לי למה בן אדם סביר ילך בדרך של כל כך הרבה משתנים ואי וודאות.
    כמובן שכל מה שאמרתי זה שיש אלשטיין וכסף, אבל שהנציגות תחתום כבר עם נוחי על ההסדר, ואם לא תהיה הזרמה אז המניות יעברו לנו בלי מלחמות ובלי ריקון קופה, וכל מה שאמרת נוכל לעשות זאת בעוד חודשיים בהסכמה, אבל לעזאזל, תחתמו כבר על ההסדר, ואני מסכים איתך שנציגות אחזקות גרמה וגורמת נזק גדול למחזיקים, אם אלשטיין יפקיד השבוע 50M דולר בנאמנות והנציגות לא תביא להצבעה גם את ההסדר עם אלשטיין, אז כנראה הם משתפים פעולה עם יורק ולא מעניין אותם בעלי החוב, אם זה יקרה אני מקווה שיקום מישהו ויתבע להם את הצורה.

רינמט,

כפי שכתבתי בעבר, הקפאת הליכים / הסדר כפוי לפי סעיף 350 אינם מאיינים אפשרות להסדר עם דנקנר - תמיד אפשר לעצור את התהליך אם תגיע הצעה ראויה .

אני בטוח ב 100% אם כספי אלשטיין ישבו פתאום בנאמנות בבנק לאומי ותגיע טיוטת הסכם סופית מצידו של דנקנר ובקשה שהצוותים של המו"מ + עו"ד יכנסו לחדר ולא יצאו עד שיש עשן לבן או שמישהו מחליט שמספיק - כולם ישמחו , וינסו שוב.

בעסקים יש פעמים רבות מצבים שהצד שכנגד אומר א' , אך עושה ב', כי ל - א' אין כיסוי.

אני חושב שלאלשטיין אין את הכסף להשקיע. דעתי היא שהוא רצה לאסוף קבוצת משקיעים , אולי לעשות עליהם סיבוב ואולי אף לא היה כנה ב 100% עם דנקנר, אך המצב מסובך ואף משקיע רציונאלי לא ישקיע עכשיו באחזקות - אז הוא מנסה לשכנע משקיעים שישקיעו בפיתוח - וגם זה נסחב- אלשטיין אומר לדנקנר - "תמתין עוד קצת" וזה מסתובב ואומר בישראל "עוד מעט" ומורה לצוות המו"מ למשוך זמן וכך זה מתגלגל. ראיתי את זה קורה הרבה פעמים שמדובר בהשקעות.

מי שרוצה באמת לעשות עסקה - זה רץ

תחילת תהליך השתלטות על אחזקות תשנה מהותית את המצב - דנקר וחבר מנהליו ינותקו מהעשיה היום יומית בחברות - שמשרתת את האינטרסים שלהם, ויש תהליך שסיומו ברור - השליטה עוברת לנושים , זאת במקום פרמידה שמנוהלת לטובת בעליה (ולא נושיה) ומשיכת זמן ללא נקודת סיום

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות