ציטוט פורסם במקור על ידי danben68 צפה בהודעה
רון, אתה מלך!!!
"חולה" על התחשיבים שלך ;)
תוכל לצרף את הקובץ ?
תודה ושבת שלום
נ.ב. מה עם החוב לבנקים באחזקות ? לא לקחת בחשבון...

כנראה שאתה צודק. מהכתבות בעיתונים ההתייחסות היא לסך התמורות שבעלי האג"ח יקבלו, אבל מקריאה קפדנית יותר של ההסכם נראה שאכן מדובר על סך הנושים.

נושי אחזקות יקבלו 18.5% כאופציות שייהוו 15.62% לאחר ההמרה ( 18.5/118.5) . ובסופו של התהליך יחזיקו בערך 24% מהחברה (10 פלוס 18.5 לחלק ל-118.5). נראה לי (תקנו אותי אם אני טועה) שמחיר המימוש 277.5 מיליון נקבע על פי 18.5% משווי של 1500 (למרות שהייתי מצפה לראות אחוז מ-1750).

גילוי נאות בקשר לשאלה אם יש לי פוזיציה: אני מחזיק אג"ח ד' בלבד (נכון להיום : 800 אלף נקוב במחיר ממוצע של 25 אג'. התכוונתי לרכוש עוד, אבל יש יותר מידי אמוציות של שנאת טייקונים בסיפור הזה, כך שהשחקנים לא תמיד פועלים לפי האינטרס הכלכלי שלהם (לאומי), מה שמקשה על ניתוח כלכלי טהור של סיכוי-סיכון ). אגח ד' נסחרת, משום מה, בדיסקאונט לעומת סדרות האגח האחרות הקצרות יותר, ולכן לכאורה עדיפה במקרה של הסדר פרי פאסו.

לפיכך הקובץ הנ"ל מתייחס לאגח ד בלבד.

http://www.sendspace.com/file/uorjfw

מאחר וההצעה של אלשטיין טובה יותר לכולם, למעט חלק קטן מנושי פיתוח המייצגים את יורק ופסגות, שעניינם יותר בהשתלטות על החברה, אני מאמין עדיין שהמתווה המקורי עם אלשטיין הוא זה שייסגר בסופו של דבר. עושה רושם אבל, שנציגות אחז' והמומחה גבאי הגיעו למסקנה כי אלשטיין+דנקנר מורחים את הזמן ,וההסכם הזה הוא או הרע במיעוטו או הטריגר שיכניס את כל הצדדים (בנקים,דנקנר,אלשטיין) ללוח זמנים צפוף ומחייב. עד פרסום דוחות רבעון 2 של פיתוח (סוף אוגוסט), דנקנר חייב להראות לפחות הסכם עקרונות מחייב למכירת כלל ביטוח,אחרת רואי החשבון עלולים לרשום הערת עסק חי לפיתוח ואז נושי אחז' יישארו בלי כלום. נראה שנציגות אחז' הרגישה מאוימת מאד מהאפשרות הזו , סגרה הסכם מינימום, ובפועל העניקה לדנקנר+אלשטיין+הבנקים שבועיים שלושה לסגור את כל הקצוות, אחרת זה הפתרון שהולכים אליו.