x

עמוד 24 מתוך 43 ראשוןראשון ... 14222324252634 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 231 עד 240 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

[QUOTE=tby;102853]הנציגות גרמה נזק גדול מאוד של מאות מליוני שקלים לנושי אחזקות - מה שאתה כותב הוא חוכמה בדיעבד. בראשית דבר הציעו הקרנות הזרות למחזיקי אגרות החוב רק 5% מהחברה שלאחר הסדר - בכל קנה מידה עדיף הסדר של קבלת 30אגורות במיידי + אופצייה לקבל את כל השאר לאורך זמן ולכן הלכה על המהלך שרקח דנקנר שעיקרו כל הקופה של IDB + 200M מאלשטיין ואת השאר בעיקר באג"ח.

מה שהנציגות כנראה לא ידעה אז שנוחי לא מתכוון לממש את ההצעה שהציע אלא למרוח את הנציגות עד שיקרה אחד מן הבאים:

1) הנציגות ובעלי אגרות החוב יותשו ויסכימו להסדר פוגעני והיו כאלו למכביר בשנים האחרונות.
    2) יקרה איזה שנוי מהותי בשווי הנכסים שיאפשר לו לשמור על שליטתו בכל הפירמידה.

רגע לאחר שהנציגות הכריזה כי הגיע להסדר עם מחזיקי אג"ח פתוח פתאם יש איזו קבוצה מסתורית שתשלם על כלל פתוח הרבה מעבר למחיר השוק ופתאם תוגש הצעה משופרת ביום ראשון -

גם גרמי כנראה למד שכדאי לו להציע הצעה טובה יותר לבעלי מחזיקי אגרות החוב של אחזקות ולא לזרוק להם 5% ולא להמתין שנה - שנה שתאפשר לדנקנר לפרק את הקבוצה לרעתם הם.

אז, כנראה שזו חוכמה בדיעבד, מה היית אומר אם נוחי היה ממש את מה שסיכם בתוך חודש, חודשיים או אפילו שלושה?

לאור המצב שנוצר לנושים אין ברירה אלא לזרוק את הנהלה הקיימת מכל המדרגות על מנת להפסיד בקרב אבל לנצח את המערכה - בדגש אם הם מוסדיים שמחזיקים באגרות חוב קונצרניות במיליארדים.

IDB חייבת לשמש דוגמא לכל השוק שהתרגל לרפיסות של המוסדיים שגובים סכומי עתק מהעמיתים ולא מספקים את הסחורה בשמירה על כספי העמיתים. המוסדיים התרגלו לקנות בהנפקה ב- 100אג וכשיש צרות למכור ב- 20-30אג לשקל.

הקרנות הזרות של פתוח קנו מהמוסדיים ששפכו ושפכו ושפכו לשוק מאות מיליוני ע.נ במחירי שחיטה.

על חברת אחזקות יש להשתלט מייד ובלי דיבורים מייד שהדבר אפשרי - ורצוי שעה אחת קודם (כמו שנושי פיתוח עשו)

נציגות אחזקות קראה לא נכון את התמונה לאורך כל הדרך, עשו כל טעות אפשרית ונפלו בכל פח שהוטמן להם - אפשר לעבור על הפוסטים ולראות .

השתלטות על אחזקות מייד עם כשל התשלום היתה מאפשרת הסדר בפיתוח שלאין שיעור היה טוב יותר לנושי אחזקות - אחזקות היתה יוזמת הסדר, לא נגררת אחרי נושי פיתוח - שלא לדבר על המליונים הרבים שהתאדו על שעות נאמנים, חברי נציגות, עו"ד, חוו"ד משפטיות והערכות שווי דימיוניות.

אם דנקנר היה מסוגל לתת הצעה להסדר - היה עושה זאת במקביל לדיון בבית משפט - ומציע את המקסימום מייד - אך לא היה נשרף זמן בלהמתין לאלשטיין עד קץ.

אני מקווה שהשחקנים הפנימו את הנושא לקראת ההסדרים הבאים - ואלביט היא הראשונה[/QUOTE
    אכן, מה שמסתמן באלביט גרוע ממה שיקרה ב- IDB כי שם מבקשים לתת לזיסר אחוזים בחברה שלאחר הסדר מבלי הכניס כסף פנימה ופטור מתביעות כנגד בעל השליטה ואנשיו.

JSPH'

מה שאני כותב זו לא חוכמה בדיעבד. הכל מתועד

ב - 26/12/2012 כתגובה לתחילת הדיבורים כל הסדר באחזקות שכולל השקעה של אלשטיין כתבתי:

אישית, אני חושב שכולם יצאו מדעתם.

את אידיבי אחזקות צריך לקחת לפרוק מיידי -ובדיוק כמו באמפל - להפוך החוב להון לאחר חלוקת המזומן בקופה בין הנושים , למנות דריקטוריון חדש שימנה מנכ"ל - שמצידו יעבוד בשת"פ עם הנושים של פיתוח להבטיח תשואה מקסימלית לאורך זמן לכולם, ולא לשרת את צרכי בעל הבית.

מניית אחזקות רשומה למסחר - מי שירצה ימכור את המניות שקיבל, מי שלא לא - בסוף יתגבש גרעין שליטה חדש ובזה תם הסיפור

כל דרך אחרת היא טובה לבירוקרטיה של פעילי הסדרי החוב - עו"ד, נאמנים וכו' ורעה למחזיקים.

כזה הסדר יסב לבנקים הפסדים לא קטנים במעלה הפרמידה - טומהוק, גנדן וגם באחזקות - וזה יהיה השיעור החשוב על מימון פרמידות.

אח"כ צרכים המחזיקים לתבוע את כולם - דרקטוריון אחזקות, נאמני אגח, לחקור כל עיסקה, כל תשלום "עמלה" מקבוצת אידיבי לשותפים בגנדן - יחזור לא מעט כסף
    זה הקישור: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A-%D7%93/page3

הכתובת היתה על הקיר.

זו הנקודה שנושי אחזקות היו צרכים להשתלט על החברה - הכל היה נראה אחרת .

לנוחי, או כל בעל שליטה שרוצה הסדר אני אומר - זה שפניתי לבית משפט לא אומר שלא נדבר על הסדר עימך - אך השעון מתקתק - הקצב נקבע עפ"י בית המשפט. גם כשהכל מסתיים ובעלי החוב משתלטים על החברה, אם יבוא בעל שליטה ויאמר - אני קונה את זכות התביעות שלכם ורוצה להשקיע בחברה - תקצו לי מניות - הכל פתוח.

דבר אחד לא - משיכת זמן ודיונים אינסופיים - זה משרת את כולם חוץ מהנושים - הסדר דלק"ן היה הדוגמא הקיצונית, הסאגה באחזקות התנהלה ללא הפקת לקחים לגבי הזמנים (כן לגבי איחוד סדרות....)

תאר לך שדנקנר ביום ראשון שם הצעה הרבה יותר טובה על השולחן - הרי הנציגות יוצאת אידיוטית שהסכימה למתווה אחר - הדרך היחידה להוציא את המקסימום מבעל שליטה זה לנקוט בצעדים אופרטיביים שמסכנים את הונו האישי וחרותו - כל זמן שמדברים והוא נוסע ברכב של החברה, יש לו מזכירה ומשרד - לא מופעל עליו לחץ מספק. לחץ משיגים רק באמצעות בית משפט.

באלביט זה כבר יותר טוב - הנציגות גיבשה הסדר עם עצמה (כי זיסר לא תורם להסדר) . תקבל אישור בי משפט - ואלביט תצא לדרך חדשה.

נושי פיתוח יצרו סטנדרט חדש - לפנות לבית משפט כבר שיש סימנים ראשונים לצרות על מנת למנוע את ההתדרדרות - אם באלביט היו עושים זאת לפני שנה - אז כל הפארסה של רכישות עצמיות ממונפות בריבית שנתית של 30% שרק הוציאה כסף מהחברה ללא כל תוחלת - לא היה מתרחשת.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 25.05.2013 בשעה 12:33

ידידי ומכובדי tby,

זו בהחלט חוכמה שבדיעבד.

הנציגות להערכתי (לא הייתי שם) לא רצתה לפעול טרם הזמן.

פניה לבית המשפט היתה מאפשרת לנציגי אג"ח פתוח לפנות לבקש פרעון מידיי - במיידי מבלי שהיו צריכים לתת שום דבר לנציגי אחזקות.

לסדק הזה נכנס נוחי ויצר (לכאורה) מצג עין כי הוא יותר בכוון של לבייב ולא בכוון של תשובה.

לבייב אף הוא ניסה להציע הצעות רעות למחזיקים בתחילת הדרך ולאחר כמה חודשים שיפר את ההצעה כך שלאחר זמן לא ארוך אגרות החוב הארוכות שלו נתנו כ~ 90אג ל-1 ע.נ עם האופציה שבעתיד מניית אפריקה שתעלה להון העצמי החשבונאי תיתן קרוב לערך הפארי.

לנוחי כנראה היו רעיונות אחרים, כפיננסייר הוא כנראה מבין היטב כי אם הוא יציע הסדר שבעיקרו המרה של 60-70אג חוב לאח"ג ארוך ואת ההסדר הוא ימרח שנתיים תחת הנחה של 5-6% צמוד מדד הוא חוסך לעצמו 100-150M ש"ח.

אז הוא ניסה למרוח, הנציגות שזה עו"ד מקצועיים יש לה את כל האינטרס (ואני מדבר על נציגות כלשהי לא זו של IDB) למרוח את היציע להסדר כי שכרה משולם ב- 750 ש"ח לשעת עבודה וייצרו אלפים שכאלה.

להערכתי, טוב שהנציגות של אחזקות נתנה לנוחי צאנס כי אז היה אפשר להחזיר את מלוא החוב העוד כמה שנים - אבל היה צריך לעצור את הברדק הזה מזמן. טוב שהגיעו להסדר עם בעלי אג"ח פתוח ולפי הנתוח שלך ההסדר הזה שווה ~ 35אג ל- 120אג פארי.

גם אם מחר נוחי יציע למחזיקים הצעה שאי אפשר לסרב לה - על הנציגות להפסיד את הקרב ולקחת את ה- 35אג שסגרו עם פתוח ולנצח את המערכה עם מאות מיליארדי ש"ח של חוב קונצרני שהמוסדיים מחזיקים.

ל= tby,

על המקלדת א קרובה ל-ע, ו- ב קרובה ל- ה
    אנא התעלם משתי שגיאות הקלדה.

ציטוט פורסם במקור על ידי danben68 צפה בהודעה
    רון, אתה מלך!!!
    "חולה" על התחשיבים שלך ;)
    תוכל לצרף את הקובץ ?
    תודה ושבת שלום
    נ.ב. מה עם החוב לבנקים באחזקות ? לא לקחת בחשבון...

כנראה שאתה צודק. מהכתבות בעיתונים ההתייחסות היא לסך התמורות שבעלי האג"ח יקבלו, אבל מקריאה קפדנית יותר של ההסכם נראה שאכן מדובר על סך הנושים.

נושי אחזקות יקבלו 18.5% כאופציות שייהוו 15.62% לאחר ההמרה ( 18.5/118.5) . ובסופו של התהליך יחזיקו בערך 24% מהחברה (10 פלוס 18.5 לחלק ל-118.5). נראה לי (תקנו אותי אם אני טועה) שמחיר המימוש 277.5 מיליון נקבע על פי 18.5% משווי של 1500 (למרות שהייתי מצפה לראות אחוז מ-1750).

גילוי נאות בקשר לשאלה אם יש לי פוזיציה: אני מחזיק אג"ח ד' בלבד (נכון להיום : 800 אלף נקוב במחיר ממוצע של 25 אג'. התכוונתי לרכוש עוד, אבל יש יותר מידי אמוציות של שנאת טייקונים בסיפור הזה, כך שהשחקנים לא תמיד פועלים לפי האינטרס הכלכלי שלהם (לאומי), מה שמקשה על ניתוח כלכלי טהור של סיכוי-סיכון ). אגח ד' נסחרת, משום מה, בדיסקאונט לעומת סדרות האגח האחרות הקצרות יותר, ולכן לכאורה עדיפה במקרה של הסדר פרי פאסו.

לפיכך הקובץ הנ"ל מתייחס לאגח ד בלבד.

http://www.sendspace.com/file/uorjfw

מאחר וההצעה של אלשטיין טובה יותר לכולם, למעט חלק קטן מנושי פיתוח המייצגים את יורק ופסגות, שעניינם יותר בהשתלטות על החברה, אני מאמין עדיין שהמתווה המקורי עם אלשטיין הוא זה שייסגר בסופו של דבר. עושה רושם אבל, שנציגות אחז' והמומחה גבאי הגיעו למסקנה כי אלשטיין+דנקנר מורחים את הזמן ,וההסכם הזה הוא או הרע במיעוטו או הטריגר שיכניס את כל הצדדים (בנקים,דנקנר,אלשטיין) ללוח זמנים צפוף ומחייב. עד פרסום דוחות רבעון 2 של פיתוח (סוף אוגוסט), דנקנר חייב להראות לפחות הסכם עקרונות מחייב למכירת כלל ביטוח,אחרת רואי החשבון עלולים לרשום הערת עסק חי לפיתוח ואז נושי אחז' יישארו בלי כלום. נראה שנציגות אחז' הרגישה מאוימת מאד מהאפשרות הזו , סגרה הסכם מינימום, ובפועל העניקה לדנקנר+אלשטיין+הבנקים שבועיים שלושה לסגור את כל הקצוות, אחרת זה הפתרון שהולכים אליו.

נראה לי (תקנו אותי אם אני טועה) שמחיר המימוש 277.5 מיליון נקבע על פי 18.5% משווי של 1500 (למרות שהייתי מצפה לראות אחוז מ-1750).
    זה 15.62% מ 1750~

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ל= tby,

על המקלדת א קרובה ל-ע, ו- ב קרובה ל- ה
    אנא התעלם משתי שגיאות הקלדה.
    אתה יכול לתקן טעויות של עצמך ע"י לחיצה על"עריכת הודעה".

כיף לחזור מחופש לידיעה הזאת, המהלך של הנציגות בהחלט נתנה בעיטה בת** לדנקנר על המזמוז של ההסדר, כרגע הסיכון ירד לכמעט 0 ונשאר רק הסיכוי, זה WIN WIN למחזיקי אג''ח אחזקות שגם במצב שפיתוח תוכרז כחדלת פרעון, יש תמורה של לפחות 30 אגורות.
    אובייקטיבית, קשה לי להאמין שבית המשפט יעיף את נוחי, אז כל מי שהולך לחגוג שנוחי בחוץ יכול להחזיר את הקונפטי לארון. אפילו אחזקות לא הפרה עדיין תשלום של חוב, ומי שיקפוץ ויגיד שלא שולמה הריבית לד', זה היה בהסכמת הנציגות.
    להערכתי מה שהולך לקרות, אחזקות ופיתוח ילכו כרגע יד ביד לבית המשפט לאשר את תכנית ההבראה, אבל בית המשפט יכריע לטובת הסדר פשרה כולל נוחי (כל עוד אלשטיין בפנים), לפחות הולך להיות מעניין בזמן הקרוב.

פילו אחזקות לא הפרה עדיין תשלום של חוב, ומי שיקפוץ ויגיד שלא שולמה הריבית לד', זה היה בהסכמת הנציגות.
    כנראה הייתה בחופש זמן רב.

אחזקות לא שילמה לאגח ד' - ללא הסכמת האגח - היתה אורכה והיא הסתיימה ולא חודשה.

אם שכחת , כנגד אחזקות תלויה ועומדת בקשת פרוק / מינוי מנהל מיוחד שאמורה להיות נדונה ממש בימים הקרובים - נאמני אגח אחזקות ביקשו ארכה להגשת עמדתם שהיתה צפויה עד 23/5/2013 לאור ההתפתחויות החדשות - אך בית המשפט לא הסכים

אני חושב , שמן הראוי, בוודאי לאור ההסכמה בין הנושים, שבית המשפט ימנה מנהל מיוחד לאחזקות - ובכך למעשה כל הפרמידה תהיה בחסות בית המשפט, ואז אפשר יהיה להגיע להסדרים אופטימליים - עם או בלי דנקנר.

היום היה האקס של אחזקות ג' ואף אחד לא דחה אותו, היתכן?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות