להלן אינטגרציה של הנתונים מכלי התקשורת השונים.
מה שמוזר שכל כלי תקשורת כותב משהו קצת שונה.
להלן סכום הנתונים כפי שאני מבין אותם לרגע זה.
מחזיקי אג"ח פתוח שאין להם כרגע זכות להעמדת החוב לפרעון מיידי יתנו 10% מ- IDB פתוח ועוד 15% באופציות אם מחזיקי אג"ח ד של IDB אחזקות יקחו את החברה ע"י העמדת החוב לפרעון מיידי. בכל הדווחים לא נמסר באיזה מחיר מימוש של מניות IDB פתוח ובאיזה מח"מ ניתן יהיה לקנות את המניות.
בעלי אגרות החוב של IDB פתוח יוותרו על 1.7G ש"ח מחובם ובכך יהפכו את פתוח לחברה בעלת הון עצמי חיובי.
בעלי אגרות החוב של IDB אחזקות יקבלו 150M - 250M ע.נ של IDB פתוח מותנה (במקומות השונים מצוטטים מספרים של או 150 או 250). אג"ח מותנה כנראה הכוונה למניות בכורה שהוא משני לחוב עליון של IDB פתוח ולא ישלם ריבית כשלא ניתן לשלם אלא יצבר בתוך השטר.
אני מניח שהנושים יבקשו מכבוד ביהמ"ש למנות קצין בודק מטעמו שיחקור את כל ההתנהלות שהביאה את IDB למצבה דהיום. אני מניח שיבדק נושא עסקאות בעלי עניין במעריב וגנדן תיירות, נושא מכירה כפויה של מניות IDB פתוח, לאן זרמו קצת פחות מ- 2G ש"ח דוידנד של IDB אחזקות בשנים האחרונות? אני מניח שיבדק מה אישר הדירקטוריון לדורותיו והאם בסמכות וברשות. כמו כן, הייתי מציע לבדוק אילו בטוחי דירקטור יש לכל נושאי תפקידים ב- IDB
מה שיפה בכל הספור של IDB אחזקות שלא ניתן לומר שהם (בעלי אג"ח אחזקות) באים בידיים לא נקיות. הנושים שלא קבלו את הריבית השנתית עדיין נתנו לחברה הרבה מעבר לזמן הסביר על מנת לקיים את הסדר הנושים שלכאורה סוכם עם אלשטיין.
העניין מאוד חיובי בספור הוא החזקות צולבות של בעלי אג"ח IDB ודסק"ש - אני משאר שלאחר לקיחת החברה לידי הנושים הם יסכימו לפרוס את אג"ח דסק"ש לעצמם לשנים ארוכות יותר בתמורה לריבית טובה יותר.
עניין נוסף, בנק לאומי עדיו שותק ומעניין יהיה לשמוע מה הוא אומר על העניין לאחר שחובות גנדן במאות מיליונים יצטרכו להמחק.