x

עמוד 22 מתוך 43 ראשוןראשון ... 12202122232432 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 211 עד 220 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

במקרה של מימן גם 10 שנים לא היו עוזרים, כי הבן אדם לא רצה להביא כסף, אז במקרה כזה שווה לשלוח מסר לשוק. אבל המסקנה בשבילך צריכה להיות, אם בחברה חדלת פירעון כמו אמפל, כמה ייסורים מימן העביר את בעלי האג''ח וכמה זמן עד שהחברה נלקחה ממנו, אז בחברה שעדיין לא הפרה תשלום אתה מצפה למשהו קל? כמובן בהנחה שאתה רוצה החזר על ההשקעה שלך.
    אגב, ראיתי את ההערכות שעשו לשווי אג''ח אמפל בהנחה של 120M שקל בקופה בזמנו, והיום נשארו 130 אלף דולר בלבד, פשוט לא להאמין, אני עוד לא ראיתי התנהלות כל כך מגעילה ושערורייתית של בעלים ככה, דנקנר לעומת מימן הוא צדיק הדור,
    וזה דווקא מדגיש באור חיובי את ההסדר באחזקות, הזרמה של 235M שקל במזומן ועוד 225M בעתיד זה הטוב ביותר שאפשר היה להשיג בשביל להבריא את החברה, ואם יהיה הסדר בפיתוח (למרות שבמקרה הזה אני לא כל כך בטוח שיהיה) האג'ח החדשים ייסחרו במחיר גבוה, ויהיה שווי גבוה לחבילה כמו בהסדר אפריקה.
    לסיכום, ונראה לי מספיק שהגנתי כאן על אידיבי, כמו שאמרתי בעבר, יהיו עוד רעשים (כמו העו''ד המצחיק), איומים לשבור את הכלים, כמו ששומעים לאחרונה בתקשורת, דה מרקר יצא עם עוד כתבות ארמגדון, אבל בסוף, הכל יתכנס לפי ההסדר שנחתם, ואני מקווה לחזור מהחופש בעוד חודש עם ההסדר ביד...
    בהצלחה לכולם ולהתראות.

אחזקות פנתה לבנק לאומי בבקשה לדחות תשלום קרוב עד לגיבושו של הסדר .

בנק לאומי לא מסכים.

זה אומר שאחזקות תהיה בהפרת הסכם הלוואה - מאפשר ללאומי לפנות לכינוס נכסים.

זו תשובתו של לאומי ל [אי] הסדר המוצע באחזקות.

מכיוון שלאומי נושה של גנדן ומניות אחזקות משמשות כבטחונות מצד אחד ומצד שני הוא נושה של פיתוח - מבחינתו יש הגיון לבצע תהליך של פרוק / הבראה של כל החברות יחדיו -הכל קשור אחד לשני קשר בל ינותק.

אינני רואה איך דנקנר מונע מלאומי מלממש הבטחונות בגנדן וכנושה באחזקות יבקש לפרק את החברה כחלק מהסדר של פיתוח.

בניגוד לנציגות אחזקות, לבנק לאומי אין אשליות, האינטרס שלו ברור - החוב בגנדן - הוא יעשה את מירב המאמץ להוציא מקסימום ערך בטווח הארוך מאחזקות - וזה כמובן משרת את נושי אחזקות.

כפי שכתבתי בעבר - נציגות אחזקות התמהמה וסופה שאיבדה השליטה על התהליך - הכל יעבור לבית המשפט וטוב שכך.

אפשר עדיין לצפות לנס בדמות הזרמה של אלשטיין, אך ניסים ממעטים להתרחש....

אוליי אלשטיין צריך נס להחזיר את 25 מליון הדולר שלו.............

חסות בית המשפט

זמן רב טענתי כי עדיף לנושי אחזקות הפניה לבית המשפט גם באם רוצים להגיע להסדר, אך גם הזהרתי כי משיכת הזמן ואי הגעה להסדר תוביל למצב בו נציגות אחזקות תאבד את משמעותה כי הארועים יובילו לפתרון כזה או אחר ולנציגות לא תהיה דרך להשפיע על הדברים

במסגרת הדיון המשפטי בדרך להסדר החוב באי.די.בי מביא עמו בעל תפקיד חדש ומשמעותי - אתמול מינה שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין את עו"ד ארנון שגב ליועץ המשפטי למומחה הכלכלי מטעם בית המשפט אייל גבאי. לשגב יהיו שני תפקידים משמעותיים ביותר: הוא יצטרך לקבוע אם משיכות הדיבידנדים של אי.די.בי בעבר היו אסורות ומהו ערכו הכלכלי של הפטור מאחריות שמבקשת אי.די.בי במסגרת ההסדר מול נציגות אי.די.בי אחזקות. פטור זה נוגע בעיקר לבעלי השליטה בחברה.

משמעות מינויו של שגב היא הגברת הפיקוח של בית המשפט על אי.די.בי באמצעות המשקיף חגי אולמן והמומחה אייל גבאי. זו למעשה הפעם הראשונה שבה חוק התספורות מיושם ומתמנה גורם משפטי כדי לקבוע אם הדיבידנדים שנטלו בעלי השליטה בחברה לאורך השנים נלקחו כחוק. בשלב הראשון ייבדקו הדיבידנדים שניטלו ב־2010. אי.די.בי חילקה בשנים 2008–2010 דיבידנדים בהיקף 1.5 מיליארד שקל, ולפי הממצאים יחליט שגב אם יכולה להיות תספורת בהסדר של החברה. אם שגב יחליט שהדיבידנדים חולקו שלא כדין, יבוטל ההסדר שאי.די.בי הגיעה אליו עם נציגות אי.די.בי אחזקות.

במילים אחרות, בית המשפט יכול להטיל ווטו על כל הסדר שיוצע, גם אם נציגות האגח מאוד תרצה לקבלו.

אני גם תוהה מה הסטטוס של "ההסכם הסגור" עם אלשטיין......

שלום
    האם ישנה מגבלה חוקית ללקיחת דבידנדים במידה והחברה מרוויחה ?
    רק אם מסתכלים על אלוביץ ואיך שהוא מרוקן את בזק לא ניראה שייש מיגבלה .
    תודה מראש
    אייל

אם ישנה מגבלה חוקית ללקיחת דבידנדים במידה והחברה מרוויחה ?
    לא

אך הדריקטוריון חייב לוודא שהוא לא פוגע ביציבות החברה.

יש הבדל תהומי בין בזק עם תזרים מזומנים מפעילות וריווחיות אמיתית מפעולות רגילות לבין למשל אדיבי פיתוח שהריווחיות שלה נבעה משיערוכים של נכסים ולא מימושים בפועל (ואתה כבר מבין מה היו שוות הערכות השווי שהיו הבסיס לשיערוכים....)

תוספת קטנה -

סיפור השיערוכים, שלדעתי הוא מהסיבות העיקריות לתספורות, עומד להסתיים - בחוק ההסדרים הנוכחי הולכים למסות את רווחי השיערוכים גם אם הנכס לא נמכר - זה יוריד את הכדאיות של ביצוע השיערוך ויפסיק את המנהג של לשערך נכס, לקחת הלוואה לפי השווי החדש ולחלק כדוידנד את תוספת הערך שהוכרה כרווח.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 22.05.2013 בשעה 07:28

ני גם תוהה מה הסטטוס של "ההסכם הסגור" עם אלשטיין.....
    קיבלנו היום תשובה.

הנציגות קיבלה שכל וביצעה מה שקראתי לבצע לפני זמן רב.

נושי אחזקות משתלטים על אחזקות, יערכן הסדר בפיתוח תוך מיזוג שתי החברות , בו ישארו עם 10% מהמניות של פיתוח + אגח של 150 מש"ח + המזומן באחזקות זכויות לתבוע את כל העולם.

זה לא הפתרון האופטימלי , זה פתרון חצי אופטימלי

האופטימום הוא פשוט - להשתלט על פיתוח ולתת לבית משפט (דרך מומחים וכו') לקבוע הסדר הוגן שישרת את נושי פיתוח + אחזקות

לדעתי נושי אחזקות, אחרי שקראו את ניתוחי הערכות השווי של פיתוח הבינו שהרבה ערך נוכחי אין בה כרגע אם משיכת הזמן תימשך ולכן עדיף לקבל אולי פחות היום ולצמצם סיכונים, בחזקת טוב ציפור אחד ביד משתיים על העץ

יכול להיות שמה שעוזר זה גם "ניגודי האינטרסים" עבור רוב הנושים זה משחק סכום 0 - מה ש"יפסידו" באחזקות, "ירוויחו" בפיתוח .

בכל מקרה שיהיה בשעה טובה, עכשיו מעניין יהיה לראות מה יהיה שווי מניות פיתוח שיסחרו בבורסה 0 זה כמובן תלוי בהסדר בפיתוח - אם זה הסדר "בשיטת בלנק" - כלומר מחיקת חוב מסיבית - לפיתוח יהיה שווי שוק משמעותי ביותר

אני מעריך שנושי אחזקות יקבלו 30-35 אג על אגח ד' (25% פארי) + תביעות + פוטנציאל השבחה.

כנראה שהנציגוית קוראות אותך TBY פה בפורום: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...סדר/page22

להלן אינטגרציה של הנתונים מכלי התקשורת השונים.

מה שמוזר שכל כלי תקשורת כותב משהו קצת שונה.

להלן סכום הנתונים כפי שאני מבין אותם לרגע זה.

מחזיקי אג"ח פתוח שאין להם כרגע זכות להעמדת החוב לפרעון מיידי יתנו 10% מ- IDB פתוח ועוד 15% באופציות אם מחזיקי אג"ח ד של IDB אחזקות יקחו את החברה ע"י העמדת החוב לפרעון מיידי. בכל הדווחים לא נמסר באיזה מחיר מימוש של מניות IDB פתוח ובאיזה מח"מ ניתן יהיה לקנות את המניות.

בעלי אגרות החוב של IDB פתוח יוותרו על 1.7G ש"ח מחובם ובכך יהפכו את פתוח לחברה בעלת הון עצמי חיובי.

בעלי אגרות החוב של IDB אחזקות יקבלו 150M - 250M ע.נ של IDB פתוח מותנה (במקומות השונים מצוטטים מספרים של או 150 או 250). אג"ח מותנה כנראה הכוונה למניות בכורה שהוא משני לחוב עליון של IDB פתוח ולא ישלם ריבית כשלא ניתן לשלם אלא יצבר בתוך השטר.

אני מניח שהנושים יבקשו מכבוד ביהמ"ש למנות קצין בודק מטעמו שיחקור את כל ההתנהלות שהביאה את IDB למצבה דהיום. אני מניח שיבדק נושא עסקאות בעלי עניין במעריב וגנדן תיירות, נושא מכירה כפויה של מניות IDB פתוח, לאן זרמו קצת פחות מ- 2G ש"ח דוידנד של IDB אחזקות בשנים האחרונות? אני מניח שיבדק מה אישר הדירקטוריון לדורותיו והאם בסמכות וברשות. כמו כן, הייתי מציע לבדוק אילו בטוחי דירקטור יש לכל נושאי תפקידים ב- IDB

מה שיפה בכל הספור של IDB אחזקות שלא ניתן לומר שהם (בעלי אג"ח אחזקות) באים בידיים לא נקיות. הנושים שלא קבלו את הריבית השנתית עדיין נתנו לחברה הרבה מעבר לזמן הסביר על מנת לקיים את הסדר הנושים שלכאורה סוכם עם אלשטיין.

העניין מאוד חיובי בספור הוא החזקות צולבות של בעלי אג"ח IDB ודסק"ש - אני משאר שלאחר לקיחת החברה לידי הנושים הם יסכימו לפרוס את אג"ח דסק"ש לעצמם לשנים ארוכות יותר בתמורה לריבית טובה יותר.

עניין נוסף, בנק לאומי עדיו שותק ומעניין יהיה לשמוע מה הוא אומר על העניין לאחר שחובות גנדן במאות מיליונים יצטרכו להמחק.

מה שיפה בכל הספור של IDB אחזקות שלא ניתן לומר שהם (בעלי אג"ח אחזקות) באים בידיים לא נקיות. הנושים שלא קבלו את הריבית השנתית עדיין נתנו לחברה הרבה מעבר לזמן הסביר על מנת לקיים את הסדר הנושים שלכאורה סוכם עם אלשטיין.
    הנציגות גרמה נזק גדול מאוד של מאות מליוני שקלים לנושי אחזקות

על חברת אחזקות יש להשתלט מייד ובלי דיבורים מייד שהדבר אפשרי - ורצוי שעה אחת קודם (כמו שנושי פיתוח עשו)

נציגות אחזקות קראה לא נכון את התמונה לאורך כל הדרך, עשו כל טעות אפשרית ונפלו בכל פח שהוטמן להם - אפשר לעבור על הפוסטים ולראות .

השתלטות על אחזקות מייד עם כשל התשלום היתה מאפשרת הסדר בפיתוח שלאין שיעור היה טוב יותר לנושי אחזקות - אחזקות היתה יוזמת הסדר, לא נגררת אחרי נושי פיתוח - שלא לדבר על המליונים הרבים שהתאדו על שעות נאמנים, חברי נציגות, עו"ד, חוו"ד משפטיות והערכות שווי דימיוניות.

אם דנקנר היה מסוגל לתת הצעה להסדר - היה עושה זאת במקביל לדיון בבית משפט - ומציע את המקסימום מייד - אך לא היה נשרף זמן בלהמתין לאלשטיין עד קץ.

אני מקווה שהשחקנים הפנימו את הנושא לקראת ההסדרים הבאים - ואלביט היא הראשונה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות