x

עמוד 18 מתוך 43 ראשוןראשון ... 8161718192028 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 171 עד 180 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

JSPH

אתה באותו הלך רוח של נושי אחזקות - על בית המשפט לדחות את הבקשה כי.... וכאן נכנסים הרבה נפנופי ידיים

זה כמו , סליחה על ההשוואה, אשה מוכה שחוזרת לבעלה המכה כי הבטיח להשתנות...

העסק מתדרדר במדרון כבר שנתיים!

רק לפני 6-7 חודשים עוד התנהל דיון אם אחזקות יכולה או לא יכולה לשלם את אגח ד' , דנקנר הצהיר "אין דיון על תספורת..."

עברו 6 חודשים של מגעים להסדר, שנמרחו ע"י דנקנר - אך זה גם אשמת הנציגות שיש לה אינטרס אישי במריחת הדיונים - הם מקבלים יותר שכר ועבורם זה מאוד משמעותי .

עכשיו , פעם ראשונה, שמחזיקי אגח פועלים באמת לטובת האינטרס הצר שלהם - החזר כספי מלא של האגח - במשך 6 חודשים המשיך דנקנר להדחיק את המצב ולא בא עם נושי פיתוח בהצעה להסדר , והגאונים של נציגות אחזקות , למרות שיודעים שבפיתוח כל הנכסים , לא פעלו לכפות הסדר בפיתוח, אלא פנו בנימוס לנושי פיתוח שהציעו להם 5% , אז הם נעלבו ובזה נגמר העניין.

אני הייתי אומר לנושי פיתוח - אני מסכים שתקבלו 5%... ומשם מנהלים מו"מ כמו מבוגרים. אי אפשר ךהגיע להסכמה - הייתי רץ לבית המשפט בבקשה להסדר על מנת להכניס את כולם לתלם של מו"מ בחסות בית המשפט.

אין שופט שבעולם שידחה את בקשת פיתוח - יתקיים דיון, ימונה מומחה שיציע הסדר חוב. היה צריך לעשות זאת לפני 6 חודשים, הרבה כסף על דיונים עקרים היה נחסך.

בוא נניח לצורך הדיון שנושי אחזקות מצטרפים לנציגות פיתוח לקחת מנוחי את השליטה, אתה חושב שנוחי ישב בשקט וייתן לך בקלות את המפתחות?! תראה את הסאגה באמפל ובשאר החברות הקיקיוניות שהגיעו לפשיטת רגל, כמה זמן לקח לקחת את השליטה בחברה? כמה זמן מימן מושך באף את בעלי החוב באמפל? וזאת בחברות שהגיעו דה פקטו לפשיטת רגל, ואידיבי, עדיין, אני מזכיר לך, לא הגיעה להפרת תשלום, גם באחזקות הדחיה נעשתה בהסכמת בעלי האג''ח.
    אז הליכה במצב הזה למשפט יכולה לקחת חודשים ארוכים, ובזמן הזה כל הנושים (כולל פיתוח) לא יראו שקל ואפילו ריבית.
    אני לא אומר שאין אפשרות לריקוברי לנושי אחזקות במצב פירוק, אבל התהליך הזה יהיה ארוך וסיזיפי, במיוחד שלדנקנר יש קייס.
    תקראו טוב את הטענות שלו נגד הנושים, ותגידו אם נראה לכם שהנושים ייקחו בקלות החברה
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=779399

אז הליכה במצב הזה למשפט יכולה לקחת חודשים ארוכים, ובזמן הזה כל הנושים (כולל פיתוח) לא יראו שקל ואפילו ריבית.
    נכון.

אז מה?

זה נקרא להפסיד סנטים על מנת להרוויח דולרים.

תעשה לעצמך טובה ותקרא את פניית נושי פיתוח לבית המשפט.

לא תופתע ממה שמוצג שם - הכל הוצג כבר כאן ובאריכות - אך שזה בנוי כטיעון משפטי עם נספחים וחוו"ד ב 469 עמודים, אני בטוח שזה יותר משכנע ממני...

קראתי...
    אגב, אני לא רואה שום סיכוי לנוחי להבריא את פיתוח ללא דילול אחזקותיו בפיתוח, לפי הפנייה, בעלי החוב באחזקות נותנים לנוחי למכור עד 25% מפיתוח ללא צורך באישור שלהם, וזה להערכתי מה שיקרה,
    ופיתוח תוכל לעשות זאת על ידי המרה של מיליארד שקל חוב ל25% מניות, או הכנסת שותף אסטרטגי,
    אם באחזקות ובגנדן, נוחי מצא משקיע ששם 100M דולר, אז הוא יכול למצוא משקיע גם לפיתוח, אתה לא יכול לשלול זאת. וזה יהיה הטיעון של ההנהלה בתשובה שלה. בכל מקרה שום בית משפט שפוי לא יעביר את השליטה בחברה כל עוד לבעלים יש אפשרות להביא כסף ובמיוחד שעדיין החברה לא הפרה שום תשלום. נושי פיתוח ילמדו את זה בדרך הקשה.
    ובנוסף, חכה להערכת המצב והטיעונים של אידיבי.

רינמט,

אני לא שולל דבר , הלוואי ויבוא משקיע לפיתוח וישים מליארד ש"ח. אני בעד.

כל שאני טוען הוא שבמקום לבזבז זמן במו"מ להסדר, הנציגות צריכה לפנות לבית משפט עם הצעת הבראה שלה - וזאת מוקדם ככל האפשר.

רוצה בעל השליטה להישאר בתמונה - שידאג לבטל את החשש הסביר לחדלות פרעון והוא יכול לעשות זאת בשתי דרכים -
    - לשכנע את הנושים
    - לשכנע את בית המפשט

אבל השיטה של בעלי שליטה למרוח את המו"מ , להטעות את המשקיעים באמירות אופטימיות חסרות שחר וחוסר המקצועיות שגובל ברשלנות רבתית של הנאמנים - מביאים את החברות לחדלות פרעון ותספורות ענקיות, וזה חייב להפסיק.

בית המשפט לא ימתין לדנקנר שיודיע "מיציתי את האפשרויות" , יהיה תהליך משפטי שיקח קצת זמן - כי אין מחלוקת על העובדות . אם במהלך התהליך העובדות ישתנו - כי יש משקיע או מצאו נפט - תהיה לכך השפעה על התהליך.

עד אז, התהליך של פרוק מרצון , ע"י הנהלה אינטריסנטית , יפסק.

מסכים איתך שצריך תכנית הבראה, אבל הבעיה בנציגות פיתוח שהם רוצים דם, ולקחת את השליטה בחברה.
    נוחי פועל בשלבים, קודם הוא יגיע להסדר בגנדן ובאחזקות, וזה יקרה עד יוני הקרוב, ואחר כך יתפנה לפיתוח,
    מה שנושי פיתוח יוכלו להשיג בבית המשפט לכל היותר, זה שקיפות על ההוצאות של אידיבי ונאמן שישמור על ערך הנכסים שלא ימכרו בזול.
    אבל שוב, הבעיה היא בנציגות העכשווית של פיתוח שהבראה זה לא מה שמעניין אותה.

מסכים איתך שצריך תכנית הבראה, אבל הבעיה בנציגות פיתוח שהם רוצים דם, ולקחת את השליטה בחברה.
    אתה טועה.

הבעיה היא בדנקנר שלא בא איתם בדברים שעוד היה אפשר לדבר. עמדתו "פיתוח סולבנטית" הביאה עליו את זה.

וחי פועל בשלבים, קודם הוא יגיע להסדר בגנדן ובאחזקות, וזה יקרה עד יוני הקרוב, ואחר כך יתפנה לפיתוח,
    ההגיון הפשוט אומר שצריך לעבוד הפוך - מתחילים בלסדר את בסיס הפרמידה ועל סמך ההסדר בקומה התחתונה באים לקומה מעליה ומנסים להסתדר.

כפי שכתבתי פעמים רבות, דנקנר לא יכול לעשות זאת, כי אז , שיגיע לגנדן / טומוהוק לא ישאר לו דבר להציע .

כשמנסים לרבע את המעגל, לא צריך להתפלא שזה לא מצליח.

מה שנושי פיתוח יוכלו להשיג בבית המשפט לכל היותר, זה שקיפות על ההוצאות של אידיבי ונאמן שישמור על ערך הנכסים שלא ימכרו בזול
    אני מצטער לדכא אותך אך לפני כמה ימים חשבת שבית המשפט יזרוק אותם מכל המדרגות כי אין קייס.....

כל פעולה של מינוי נאמן ע"י בית המשפט משמעה קיבול הבקשה , שזה אומר שבית המשפט מקבל את העיקרון שפיתוח חדלת פרעון.

אם פיתוח חדלת פרעון- אסור לשלם לנושים מפאת העדפת נושים, כלומר צריך הסדר או פרוק.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 22.04.2013 בשעה 13:16

תכנית הבראה דנקנר יכל ליזום כשעוד היה לו את כת"ש. כעת, הכדור אצל הנציגות.

שלום לכלם,
    מה שלומכם?
    אני כותבת ואשמח לתגובה שלכם.
    אגב זה הפורום האהוב עלי והוא הפעיל באתר .......
    קצת מוזר בעיני אבל .....כיף

tby במיוחד אשמח להערות והארות שלך.
    הדיון בנושא ארוך כאורך הגלות .......הנושא מעניין הסוף עוד יותר אבל ................אני לא רואה עדיין סוף.
    ואם יהיה סוף הוא יהיה מאוד עגום ......

בעוד שנציגות מחזיקי האג"ח באי.די.בי פתוח טוענת כי השווי הנכסי של חברת ההחזקות שלילי והחברה חדלת פירעון, ל"גלובס" נודע כי לדעת חברת הייעוץ פאהן קנה, שנשכרה על ידי הקונצרן שבראשות נוחי דנקנר, מצאה שלחברה NAV (שווי נכסי נקי) חיובי של בין 400 ל-900 מיליון דולר. כלומר, השווי הנוכחי של נכסי החברה גבוה בכ-1.45-3.3 מיליארד שקל מהתחייבויותיה, ולכן אין להתיר את הוצאתה מידי בעלת המניות הנוכחית שלה - אי.די.בי אחזקות שבשליטת גנדן של דנקנר.

העבודה שחוברה על ידי פאהן קנה יועצים מצאה כי החברה סולבנטית ובעלת כושר פירעון של חובותיה. זאת, בניגוד לחוות הדעת של חברת הייעוץ TASC, עליה נסמכת הנציגות באי.די.בי פתוח (שאתמול פנתה לביהמ"ש כדי להשתלט על החברה במסגרת הסדר חוב כפוי). פאהן קנה יועצים הינה חברת בת של משרד רואי חשבון פאהן קנה ושות' - גרנט ת'ורנטון, והיא עוסקת במתן שירותי ייעוץ כלכלי. מפאהן קנה ומאי.די.בי פתוח לא נמסרה תגובה.

גורמים מסביבת אי.די.בי גורסים כי הפערים בין הצדדים נובעים מכך שמבחינת אי.די.בי פתוח לחברה יש יתרות מזומן מספיקות לשנה קדימה, כך שהשבחת נכסיה ומכירתם ייעשו שלא מתוך לחץ ומצוקה. מכאן גם ההערכה ששווי החזקותיה גבוה מזה עליו נסמכת נציגות האג"ח בהתאם להערכת TASC (אשר גורסת כי תחת הבעלות הנוכחית, לאי.די.בי פתוח לא יהיה די כסף לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות - כ-6 מיליארד שקל).

עוד נודע ל"גלובס", כי העבודה של פאהן קנה הועברה לעיון רשות ניירות ערך, בעקבות הבקשה שהגישה נציגות האג"ח לביהמ"ש אתמול, ואשר תידון ביום ראשון הקרוב בביהמ"ש המחוזי בת"א, אצל השופט איתן אורנשטיין.

ממצאי הערכת השווי של פאהן קנה מנוגדים לחלוטין לממצאי TASC בעבודתה מטעם מחזיקי האג"ח. על פי TASC, שווי ההתחייבויות של אי.די.בי פתוח עולה בכ-1.55 מיליארד שקל על שווי כלל נכסיה (בניכוי חובות מובטחים). יחס הכיסוי (היחס בין כלל נכסי החברה לבין כלל התחייבויותיה הבלתי מובטחות, על פי שווי השוק הנוכחי) הינו 73%, כאשר רק ביחס של 100% יכולה החברה לפרוע את מלוא חובותיה.

גם בהערכה אופטימית, המניחה עלייה ניכרת בשווי נכסיה המהותיים של אי.די.בי פתוח בשיעור של עשרות אחוזים, מציינים ב-TASC, יחס הכיסוי של החברה עדיין לא עולה על 81%, והשווי הנכסי הנקי הינו שלילי ונמוך בכ-1.07 מיליארד שקל מהתחייבויותיה.

אתגרים בכל החזיתות
    העבודה של TASC מהווה נדבך מרכזי עליו נסמך המהלך האגרסיבי שמובילים מחזיקי האג"ח באי.די.בי פתוח - אשר מעוניינים להשתלט על מלוא מניות החברה במסגרת הסדר חוב כפוי. בבקשה מטעם נציגות מחזיקי האג"ח בחברה - בה חברים קרן יורק, פסגות והפניקס - שהוגשה לביהמ"ש נטען כי "לא קיים תרחיש סביר במסגרתו החברה תוכל לפרוע את כלל תשלומי שירות החוב העתידיים שלה במועדם", כך שהחברה היא למעשה חדלת פירעון.

המאבק על "המשך העסקים כרגיל" באי.די.בי פתוח או כפיית הסדר חוב בחברה, כך שמניותיה יועברו לידי הנושים שלה, הינם האתגר העיקרי של קונצרן הענק של דנקנר, הנמצא כיום בעיצומה של קריסה עסקית. ואולם, אין המדובר באתגר היחידי.
    לצד המהלך האגרסיבי בו נקטה בו אתמול נציגות מחזיקי האג"ח באי.די.בי פתוח, הרי שגם החברה האם שלה - אי.די.בי אחזקות, והחברות הפרטיות שבהן מחזיק דנקנר מעליה - גנדן וטומהוק, עלולות למצוא עצמן נשאבות לחדלות פירעון מול הבנקים ומחזיקי אג"ח שהעמידו להן אשראי בהיקף כולל של כ-3 מיליארד שקל.

זאת, לאחר שבעקבות התקפה ציבורית חסרת תקדים חזר בו בנק לאומי בסוף השבוע מהסדר חוב שסיכם מול דנקנר בגנדן, ושמט (לפחות זמנית) את הקרקע מתחת למתווה הסדר החוב הפיננסי אליו הגיע דנקנר עם נציגות מחזיקי האג"ח באי.די.בי אחזקות.

דנקנר עצמו, נציין, נמצא בימים אלה בארגנטינה במטרה להשלים במהירות את השקעת ההמשך של איש העסקים הארגנטינאי אדוארדו אלשטיין בגנדן. לפי שעה, נראה כי הסיכוי היחידי של דנקנר לשמור על השליטה בקונצרן הענק ולא לקרוס תחת נטל חובות העצום, טמון כולו בכך שאלשטיין יזרים לגנדן 75 מיליון דולר.

כל פעם סיפור חדש. צריך סבלנות של ברזל.

אשמח לתגובות.

המשך ערב נעים,

R
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 22.04.2013 בשעה 21:42

את דעותי בקשר למעריכי שווי לא הסתרתי - בכסף אפשר לירות את החץ ואז לסמן מטרה.

אני מנחש שהערכת השווי היא בסגנון הערכת השווי של ברנע עבור אלביט - כלומר שווי תאורטי בהשוואה לנכסים דומים / הון עצמי / פרמיית שליטה ושאר ירקות

כנראה זו המצגת שעימה הסתובב דנקנר והפיל באמצעותה בפח את אלשטיין, כפי שזיסר הפיל בפח את הקרנות.....

בכל מקרה, את בית המשפט זה לא מעניין, משני טעמים - הראשון הוא הלכה על פיה שווי של חברת אחזקות מחשבים עפ"י השווי הסחיר, והשני כי פיתוח עצמה טענה בתיק אחר שאת שוויה מעריכים הכי נכון עפ"י שווי שוק של אחזקותיה ואין היא יכולה לטעון אחרת בתיק אחר....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות