x

עמוד 17 מתוך 43 ראשוןראשון ... 7151617181927 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 161 עד 170 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

להלן הערכת המצב כפי שכתבתי לחבר. נראה בהמשך אם אני בכיוון.

"לאור ההתפתחויות האחרונות סביב עסקת אלשטיין גנדן, להערכת הבנק אפסו הסיכויים להתממשותה. כחלק מהתנאים להשקעה אלשטיין בגנדן, נדרש בין היתר, מכלול של הסדרים במערכת הבנקאית והפיננסית, אשר להערכת הבנק אינם ניתנים לגיבוש", מסר הבנק. נוחי דנקנר הגיב על הודעת בנק לאומי, ואמר כי "העסקה לפיה אלשטיין ישקיע כספים נוספים בגנדן תקפה, שרירה וקיימת. בתחילת השבוע הקרוב אני אמור להיפגש עם אדוארדו אלשטיין לצורך קידומה המהיר של העסקה. נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות קיבלה עדכון לגבי כל המהלכים בנושא זה הנעשים בתיאום מלא עימה. אנו משוכנעים שגם עם הבנקים נגיע למתווה שיהיה מוסכם עליהם ושבמסגרתו הבנקים יוכלו לקבל את מלוא החובות כלפיהם".
    על פניו:
    לאומי נבהל מהביקורת הציבורית (יחימוביץ קראה למפקידים למשוך כספיהם מהבנק. לא יאומן האנארכיסטית ההזויה הזאת) והחליט שהוא מעדיף להפסיד עד 300 מ' ש"ח ולקבל במקומם כמה ליטופים מהעיתונות. לאומי מתרץ את הנסיגה מההסכמות במורכבות ההסכם ותלותו בגיבוש מכלול שלם של הסדרים מול הבנקים המלווים שלא סביר שיתתמשו ומכאן, השקעת אלשטיין, שמותנית באותם הסדרים, לא תתקיים.
    בתכל"ס:
    מעל אידיבי קיימת גנדן ומעליה טומהוק. בגנדן החוב העיקרי הוא לבל"ל ומיעוטו למזרחי. בטומהוק חובות לבנה"פ ומזרחי. בנק לאומי היה אמור לסגור את ההסכם עם דנקנר ואח"כ עקרונות ההסכם אמורים היו לשמש את הבנקים האחרים, במיוחד המזרחי, שהפגין נוקשות במו"מ. מה שקרה הוא שההסכם התארך ובל"ל ספג את כל הביקורת הציבורית, בעוד ששאר הבנקים יצאו ללא פגע. הבנק החליט שזה קצת מוגזם גם לחטוף בשביל כולם כשלא בטוח שאלשטיין בכלל יזרים כסף, ובשולי הדברים שולח רמז גם למזרחי, שהקשיים שהוא מערים יגרמו לכולם להפסיד ובל"ל מוכן לקבל את חלקו בהפסד אם גרירת הרגליים מצד המזרחי תימשך, וגם רמז לדנקנר שכדאי מאד שיראה את הכסף.

א'
    1 אלשטיין יודיע כי ישים את הכסף בנאמנות מייד.
    2 הבנקים יחזירו לשולחן המשא ומתן והפעם החתימה תתבצע מהר עם כולם. במקום מחיקה יקבלו איזו פריסה ל-100 שנה שיחימוביץ תהיה מרוצה.
    3. ההסדר ייסגר לפי המתווה.

ב'
    1 אלשטיין יודיע כי הוא מחויב לעסקה ויעביר כסף לנאמנות , הבנקים לא רוצים לשבת, אלשטיין ידלג על גנדן והכסף יוזרם ישירות לאידיבי תמורת אחזקה ישירה שלו.

ג'
    אלשטיין יורד מהסיפור. הבנקים מתחילים בפירוק והופכים לבעלי אחזקות. בעלי אגח אחזקות להם עדיפות משתלטים על הנכס היחיד של אחזקות שזה פיתוח כך שהבנקים נשארים בלי כלום. מחפשים קונה למניות (אלשטיין השקיע בגנדן לפי שווי של מיליארד ש"ח אז למה לא פה לפי שווי דומה או אפילו פחות ובלי צורך בטובות מבל"ל . הבעיה שדנקנר כאן יוצא מהתמנה אז כביכול אין לא אינטרס לקדם אופציה כזו, יצטרך להכניס אותו איכשהו).

ד'
    כנ"ל אבל נושי פיתוח משתלטים על פיתוח. לא נראה לי אפשרי בחצי שנה הקרובה בלי שיתוף פעולה של אגח אחזקות. אם מצליחים אנחנו נשארים עם המזומן שיש היום בלבד שזה 10 אג'. בשיתוף פעולה אפשר לקבל מניות פיתוח כחלק מהסדר חוב כולל שיהיו שוות עוד 10-15 אג'.

א' ב' ג' אג"ח 40 אג'
    ד' בין 10 ל-25 אג'

הנקודה החשובה היא שאלשטיין ישקיע/שיימצא משקיע ולא כ"כ מה לאומי עושה בגלל שהוא לא מחזיק שום קלף אמיתי. הכי סביר זה א' למרות שבמקום אלשטיין הייתי חושב שהכי טוב זה לדלג על כל הכאב ראש של הבנקים למעלה. לתת לבעלי אג"ח לקחת את פיתוח ואז לרכוש מהם 100% מפיתוח תמורת מזומן ואג"ח שינפיק להם מהחברה בשליטתו שתרכוש את פיתוח. הבנקים למעלה יפסידו הכל אבל יסגרו את ההפסד ע"י שידפקו את הלקוחות הקטנים שבעצם כל הזמן חשבו שהם דופקים את הטייקונים. בשולי הדברים, רקפת הפגינה יכולת עיסקית מעוררת רחמים והוכיחה שהתפקיד גדול עליה בכמה מידות. כך היא כתבה לעובדים שימים קשים עוברים עלינו (אם היה לי חשבון ולא הייתי מכיר את הבנק הייתי נבהל ומוציא את כל הכסף), ביום חמישי אמרה שההסכם הוא האופטימלי לבנק ולמחרת נבהלה מהכותרות בעיתון וביטלה אותו. ממש חלשה.

בבורסה מחר אני מצפה לירידה של 25% באג"ח אך כל עוד אלשטיין בתמונה לא הייתי מודאג. לא הייתי נוגע באגח עד שלא יהיה בטחון מלא בהשקעה. אך, רוב הסיכויים שתרחיש א' יתקיים בגלל שבו כל הצדדים ייצאו מרוצים (למעט יחימוביץ ודה מרקר).

ל- RH, בוקר טוב,

שכחת תרחישי ג,ד - נושי אחזקות שהם לאומי במאות מיליונים (חצי מהחוב שלו בגנדן) והאג"ח לוקחים את החברה - הבנקים הם צד מהותי בעניין כי הם מלווים גדולים לIDB פתוח ודסק"ש ואף בחברות התפעוליות - נשאלת השאלה איזה נזק מסוגלים לייצר נושי טומהוק שהם גם נושים של דסק"ש.

האם יחודשו אשראיים למטה? האם יתחיל תהליך של כל מה שיש לו ריח של דנקנר ידרוש החזרה מהירה של הכסף as soon as possible.

כדבריך, המהלך של לאומי הוא לא כלכלי \ עסקי אלא תדמיתי - בנק לאומי מעדיף למחוק 500M ש"ח בחובות מסופקים ולא לעמוד מול הצבור שיגרום לבנק לאבד כמה אחוזים מלקוחותיו הנאמנים - אלו שהוא קובע להם כללים כרצונו מזה 30 ו- 40 שנה. הלקוחות שמשלמים עמלות עצומות, ריבית נשך דו ספרתית בתקופה שהבנק לווה מהם בפקדונות ב- 1-2%.

הבנקים האחרים שלא ירצו להיות מזוהים עם המהלך לא יחדשו אשראי ואיפה שניתן ידרשו פרעון של החובות כבר עכשיו בדגש על אשראיים on call.

ואז מה שיקרה שנושי פתוח אמנם יכולים לקבל את כל המניות יחד עם הבנקים אבל יצטרכו לטפל בכל הפירמידה כשהמערכת הבנקאים היא בפוטנציה לעומתית - השאלה היא האם לא נכון יותר להגיע להסדר שיתן לבנקים משהו תוך לקיחה בחשבון של סדרי נשייה וקדימות לכסף על פני מהלך שאולי יראה מאוד טוב בתקשורת אבל לא בטוח ש"בשטח" הוא המהלך הנכון.

אני הצעתי לתת להם אופציות ארוכות מחוץ לכסף כך שהם יראו ערך לכספם רק לאחר שנושי אחזקות ופתוח יהנו.

tby, הציע מנגנון של מניות בכורה לנושי פתוח ואחזקות (כמובן מניות שונות) כך שיהיו ראשונים בתור (וגם בטור) לכסף.

הרעיון הוא שלאחר שהבנקים יקבלו את המניות יהיה להם אינטרס לייצב את המערכת על מנת שיהיה ניתן למכור את גרעין השליטה המיוצב לגורם שיהיה מוכן לתת להם מאות מיליונים ואולי יותר ויהיה בכוחו להכניס עוד כמה מאות מיליונים לתוך אחזקות ופתוח על מנת לגשר בין הצורך במזומנים לתשלומי ריבית ומניות בכורה משך שנתיים - שלוש לבין הצורך למכור נכסים בשקט ולא בלחץ.

אם תסתכל מIDB ודרומה מדובר בהחזקה בכל המשק הישראלי: סלולאר, כימיקלים, תעשייה, היטק, נדל"ן מניב ויזמי, קמעונאות, השקעות בחו"ל בבנקאות (את מי עוד שכחתי).על כן, 100% מניות פתוח יהיו בעתיד שוות מיליארדים כאשר העסק יעבור יצוב, יפסיק לחפש את ה- 100M ש"ח הבאים שניתן לממש מהר על מנת לשלם חובות, אלא יתמד בהשבחה.

הבנקים הרי מכירים את הנפשות ולהערכתי יפעלו על מנת לתת ערך למניות שבידיהם - וזה בהחלט אפשרי בראיה של הפסקת מרחץ הדמים היום.

חייב להיות קשר מהעבר וחובות עבר בין שני יהודים שנפגשו כנראה בעבר ואחד להערכתי חייב לשני בגלל משהו שאנחנו לא יודעים. ולכן סביר כי השני היה מוכן להכניס כסף לעליית הגג ולא לצמרת - ברור שאם אלשטיין היה בא לנושים באחזקות ומבקש 100% מהמניות תמורת 150M$ הם היו לוקחים את המניות ובאים אתו בהסדר - הוא לא פעל כך ולהערכתי מעטים ואולי רק 2 שמבינים מה הוא אותו קשר מהעבר.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ל- RH, בוקר טוב,
    ...
    חייב להיות קשר מהעבר וחובות עבר בין שני יהודים שנפגשו כנראה בעבר ואחד להערכתי חייב לשני בגלל משהו שאנחנו לא יודעים. ולכן סביר כי השני היה מוכן להכניס כסף לעליית הגג ולא לצמרת - ברור שאם אלשטיין היה בא לנושים באחזקות ומבקש 100% מהמניות תמורת 150M$ הם היו לוקחים את המניות ובאים אתו בהסדר - הוא לא פעל כך ולהערכתי מעטים ואולי רק 2 שמבינים מה הוא אותו קשר מהעבר.
    לא אתפלא אם זהו כסף שחור של דנקנר שהוחזק בנאמנות סמויה על ידי אלשטיין. כבר היו סיפורים כאלו בעבר.

זה כתבתי אתמול :

בגלל הקשרים האישיים של בעלי גנדן עם מערכת הבנקאות כולם העדיפו פתרון של הזרמת כסף חדש על פני מימוש ערבויות אישיות.

כשהדירקטורים הציבוריים של לאומי שאלו שאלה פשוטה - כמה נזק יגרם מביטול עיסקת אלשטיין, שלמעשה היא על הנייר וזמנה חלף וקשורים אליה אין סוף התניות, אל מול אלטרנטיבה של פרוק גנדן ומימוש הערבויות האישיות של כל מי שלקח שם הלוואות - כולם עם כיסים עמוקים.

את התשובה הם לא קיבלו באופן ישיר, אלא באופן עקיף, על מנת למנוע מצמרת בנק לאומי לבלות הרבה זמן בחדרי החקירות של משטרת ישראל.

והיום כותרות העיתון:

ל"כלכליסט" נודע כי כל בעלי המניות של גנדן נתנו ערבות אישית להלוואה שנלקחה מלאומי ב-2003, ואשר הוארכה באמצעות ויתור על גביית דיבידנד ב-2008-2009. משמעות הדבר היא כי לאומי, אם וכאשר יפתח בהליכים משפטיים, צפוי לנסות לגבות את החוב באמצעות מימוש הערבות האישית של השותפים. או במילים אחרות – הערבויות של השותפים יהיו חלק מהכלים של לאומי למימוש החוב. עם זאת, ככל הנראה הערבות של כל אחד מבעלי המניות היא לפי חלקו היחסי בחוב ובסכום מוגבל.

השותפים בגנדן הם דנקנר (51%), אחותו שלי ברגמן (11.1%), ואחוזים בודדים יש גם לרפי ביסקר יו"ר נכסים ובניין ושופרסל, אבי פישר (7%) ליאור חנס מנכ"ל דסקש ויו"ר כור (1%), ויעקב שימל (9.9%). עפ"י ההערכות הערבות של כל אחד מהם להלוואה הינה מוגבלת בסכום אולם נראה כי צעדים למימוש החוב של הבנק יביא למצב שהן דנקנר והן שותפיו בגנדן חשופים בהונם האישי בהלוואה זו.

והמבין יבין.

tby ערב טוב,
    תודה על העדכונים...
    אגב, גם כתבת אתמול שהיום זו הזדמנות כניסה ו /או "הימור מחושב",
    למען האמת לא הבנתי מה שונה היום מתמול שלשום למרות הסבריך
    וכתבתי לך שאני קצת מבולבל מהפוסטים שלך לגבי עמדתך,
    שורה תחתונה, מעניין אותי לדעת ואתה לא חייב לענות :
    האם ניצלת את "הזדמנות הפז" היום לכניסה לנייר ?
    תודה ושבוע טוב
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

האמת היא כי האגח ירד פחות משחשבתי - היתה פחות פניקה והיו קונים נחושים.

לגבי מה השתנה - תקרא מה כותבים נושי פיתוח בעתירה לבית משפט - פיתוח מוכרת נכסיה על מנת לשלם חובותיה אך אם תמשיך כך - לא יוותרו נכסים לשלם את האגחי כי השווי הנכסי שלילי - האם זה מובן לך? - אני מכנה תהליך זה בשם "פרוק מרצון", והוא רע מאוד לנושי אחזקות, כי הוא העצם מבטיח שלא ישאר להם כלום.

הפסקת תהליך הפרוק מרצון בפיתוח, מייד יוצק שווי חדש לאגח אחזקות.

אגח אחזקות הוא אופציה על שווי פיתוח בעתיד ואם הערכת העתיד השתנתה - משווי אפס לשווי גדול מ - 0 - אזי שווי האגח גדל

יפה כתבת...
    אך באותה נשימה ובאותה עתירה הם מבקשים מבית המשפט לקבל 100% מהון המניות בפיתוח
    ולהשאיר את נושי אחזקות עם ה... ביד - השלם את החסר

הנייר סופג הכל. כל צד למו"מ צריך לדאוג לעצמו.

הבעיה שהגאונים של נציגות האגח של אחזקות איכשהו מצליחים לעשות הכל עקום - הם לא מתכוונים להצטרף לעתירה ולהציע הסדר משלהם , אלא קוברים הראש בחול ומחכים שאולי יקרה נס והכסף של אלשטיין יופקד בנאמנות

במקביל "נציגות המחזיקים הפרטיים" שואלים למי יש מניות של לאומי על מנת להפעיל על לאומי לחץ להגיע להסדר בגנדן......

אם יש משהו שמונע ממני להיכנס לאגח אחזקות זו הרפיסות וחוסר המקצועיות של הנציגות - הם פשוט גורמים נזק בהתנהלות שלהם.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

במקביל "נציגות המחזיקים הפרטיים" שואלים למי יש מניות של לאומי על מנת להפעיל על לאומי לחץ להגיע להסדר בגנדן......

.
    מסכים איתך - קראתי גם את המייל הזה - ואין לי מילה אחרת מלבד "הזוי" לומר עליו

ל- tby,

ראשית אנא צרף כתב תביעה של נציגות אג"ח IDB פתוח, הסתכלתי במאיה ונכון לשעה זו לא פורסם כתב התביעה.

אני לא יודע מי המשיבים לכתב התביעה.

בכל מקרה, באם נציגות IDB אחזקות לא במשיבים אני מניח כי סביר כי ביהמ"ש יתן להם זכות עמידה לאור טענה סבירה כי ביכולתם להכנס בכל רגע בנעלי בעלי המניות של IDB אחזקות ולפיכך מן הדין ומן הצדק לתת להם לומר את דברם בביהמ"ש.

סביר כי ביהמ"ש יאפשר להם זכות טיעון גם אם הם לא מכותבים כמשיבים.

לגוף העניין, לאחר שנושי IDB פתוח הגישו בקשה להשתלט על 100% ממניות IDB פתוח ובכך לסתום את הגולל על כל upside עתידי בקונצרן http://www1.bizportal.co.il/article/357482.

על נושי ביהמ"ש להגיש בקשה שעיקרה לטעמי:

1) הנהלת IDB אחזקות הודיעה כי עד 28 באפריל 2013 יש לאלשטיין את האופציה להכניס כספים לגנדן וללכת להסדר שהוסכם בראשי תיבות עם הנהלת החברה, נציגות האג"ח והבנקים בכובעם במלווים בגנדן ובאידיבי אחזקות.
    נציגות האג"ח מבקשת לתת לחברה את הזמן שביקשה על מנת לגבש הסדר נושים שהוא להבנת הנציגות לטובת בעלי אג"ח IDB פתוח, IDB אחזקות, בעלי המניות של IDB מקרב הצבור, בעלי השליטה, בנק לאומי ובנק מזרחי כמלווים בגנדן ואף לנושי טומהוק.

2) במידה ועד תאריך 28.04.2013 לא יועבר הכסף המדובר ויחתם מסמך ההסדר לשביעות רצונם ברצונם להגיש מתווה אחר החתום בידי XXX מומחה ב- YYY שמעריך כי היתרון בהסדר הזה יאפשר להחזיר את כל החוב של IDB פתוח ואת מירב החובות של אג"ח IDB אחזקות, המערכת הבנקאית ואף נושי גנדן.

3) ביהמ"ש מתבקש לראות את טובת כלל הנושים ולא רק את טובת נושי IDB פתוח שמנסים באופן חד צדדי להשתלט על 100% מהנכסים מבלי שכל הצפת ערך תגיע לנושים האחרים - כל זאת תוך מה שנראה כניצול ציני של המצב שנוצר בין בנק לאומי ובעלי השליטה בתאגיד IDB.

4) היה ולא יחתם הסדר עד 28.04.2013, הרי בדעת הנושים של IDB אחזקות להגיש מתווה כולל שמפרט מתן פתרון לכל שרשרת הנשייה מבלי לפגוע בבכורה ובקדימות לכסף של נושי IDB פתוח.

5) לדעת נושי IDB אחזקות- בקופת IDB פתוח יש סכום של למעלה ממיליארד ש"ח על חובות של 6 מיליארד ושמספיק זמן להגיע להסדר כולל בכל שלבי הפירמידה.

6) על כן, כבוד ביהמ"ש מתבקש לדחות את תביעת נציגות אג"ח IDB פתוח.

זו דעתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות