"לאור ההתפתחויות האחרונות סביב עסקת אלשטיין גנדן, להערכת הבנק אפסו הסיכויים להתממשותה. כחלק מהתנאים להשקעה אלשטיין בגנדן, נדרש בין היתר, מכלול של הסדרים במערכת הבנקאית והפיננסית, אשר להערכת הבנק אינם ניתנים לגיבוש", מסר הבנק. נוחי דנקנר הגיב על הודעת בנק לאומי, ואמר כי "העסקה לפיה אלשטיין ישקיע כספים נוספים בגנדן תקפה, שרירה וקיימת. בתחילת השבוע הקרוב אני אמור להיפגש עם אדוארדו אלשטיין לצורך קידומה המהיר של העסקה. נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות קיבלה עדכון לגבי כל המהלכים בנושא זה הנעשים בתיאום מלא עימה. אנו משוכנעים שגם עם הבנקים נגיע למתווה שיהיה מוסכם עליהם ושבמסגרתו הבנקים יוכלו לקבל את מלוא החובות כלפיהם".

לאומי נבהל מהביקורת הציבורית והחליט שהוא מעדיף להפסיד עד 300 מ' ש"ח ולקבל במקומם כמה ליטופים מהעיתונות. לו הייתי בעל מניות בבנק לאומי, הייתי רותח, אבל אני לא. זבש"ם. לאומי מתרץ את הנסיגה מההסכמות במורכבות ההסכם ותלותו בגיבוש מכלול שלם של הסדרים מול הבנקים המלווים שלא סביר שיתתמשו ומכאן, השקעת אלשטיין, שמותנית באותם הסדרים, לא תתקיים.

הכדור עכשיו אצל אלשטיין. אין זמן יותר למשחקים. הוא חייב להודיע כי יפקיד את הכספים בנאמנות בתוך שבוע. זה עשוי לתת מוצא של כבוד לבנק לאומי, שיודיע שהמצב השתנה ואפשר לגבש הסכם חדש - אבל זו לא הנקודה החשובה באמת. אם אלשטיין יראה רצינות, המתווה ייסגר כך או אחרת. במידה ובנק לאומי ימשיך להעדיף יחסי ציבור על מזומנים, אפשר בשמחה לדלג עליו. לדעתי, אם אלשטיין היה מוכן לקבל נתח מגנדן על פי שווי חברה דמיוני של מיליארד ש"ח, חזקה עליו שיהיה מוכן לקבל נתח דומה באחזקות ,על פי אותו שווי , ובאמצעות הנפקה פרטית. זה אפילו עדיף בשבילו, וגם עדיף לנושי אחזקות. אם אלשטיין ייסוג לחלוטין מהעסקה, וזו ,לצערי,אפשרות ריאלית היום הרבה יותר מאשר היתה אתמול, אצטרך לרשום הפסד כבד. נחכה ונראה. ביום א' ,בכל מקרה, צפויה שחיטה באג"ח, אלא אם אלשטיין יפתיע לטובה.