אלשטיין יפקיד את הכסף בנאמנות תוך שבועיים לכל היותר. זה ידוע לכל מי שמעורב והמהלך של יורק+בדש הוא נסיון נואש (וקצת מגוחך למי שקצת מבין בדיני חברות) אחרון לעצור את ההסדר תוך שהם מסתייעים בדה-מרקר ע"מ ליצור אוירה ציבורית כנגד ההסדר ונגד הסיכומים עם בנק לאומי. דה-מרקר , נושא דגל טוהר המידות בעיני עצמו, הרבה פחות אגריסיבי כאשר מדובר במימן מאמפ"ל, תשובה,לבייב או בן דוב. דנקנר לא מפרסם בקבוצת הארץ ואדון שוקן הכריז כנגדו מלחמת עולם. השאר כן מפרסמים, אז דה מרקר סולח להם. היום דה-מרקר כותב (בקושי התחיל היום וכבר כמה כתבות נגד נוחי), כנראה מרחשי ליבו, כי אלשטיין מתחיל לפקפק בכדאיות העסקה וכי בנק לאומי מתכונן להוריד את הכפפות כנגד אלשטיין - כאילו שאלשטיין חייב להם משהו. יותר הגיוני שהם מקרקרים סביבו ולא מאמינים למזלם הטוב שהגיע משקיע משום מקום שמוכן לשים כסף בגוויה שכבר מזמן הם שכחו ממנה. העסק סגור והוא טוב לבעלי אג"ח אידיבי אחזקות וגם לבנקים שכבר מזמן מחקו את החוב והנה יש להם פתאום אפשרות לריקברי נאה. הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.
אחרי שהעסק ייסגר, דנקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר. מי שבאמת אשם, במידה ותמורת המכירה לא תהיה אופטימלית, זה יורק+פסגות, שמנסים להשתלט על החברה ואח"כ לרקוח איזו עיסקה מלוכלכת כמו שיורק עושים עכשיו עם אלביט הדמיה. אחרי מכירת כלל ביטוח, יכול להיות שיורק יסכימו לשבת ולסגור על אחוזים שלא יקנו שליטה תמורת הסדר. אם כן, מה טוב. אם לא, דנקנר יהיה חייב להעלות את כור ומזומניה העכשויים והעתידיים למעלה בדרך של מיזוג, מהר ככל האפשר.