x

עמוד 15 מתוך 43 ראשוןראשון ... 5131415161725 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 141 עד 150 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    כתבתי על זה פעמים רבות כאן - זו היתה רק שאלה של זמן עד שנושי אחזקות יאבדו שליטה בפיתוח - זה לא משנה אם יש איבוד שליטה בפועל - עצם זה שנושי פיתוח פונים לבית משפט - אין הסדר באחזקות.
    אתה שוב מפספס את הנקודה, אתה חושב שאם נושי פיתוח הולכים לבית משפט אז בית המשפט ייתן לנושים של פיתוח את השליטה ויעיפו את נוחי, אין סרט כזה!, אתה מטעה הרבה אנשים.
    אמרתי, ואני חוזר שוב, לנושי פיתוח אין שום קייס לקחת לנוחי את החברה אם זאת המטרה שלהם, במקרה הכי טוב מבחינתם בית המשפט יבקש מנוחי ל"התפשר" ולהגיע להסדר בחברה, לדעתי, אחרי שהוא יסגור את הקצוות בגנדן ובאחזקות הוא יתפנה להגיע להסדר גם בפיתוח אם הנציגות של פיתוח תרד מהעץ.

מקרה הכי טוב מבחינתם בית המשפט יבקש מנוחי ל"התפשר" ולהגיע להסדר בחברה
    זה מה שנושי פיתוח רוצים - "פשרה" שמשמעותה הפסקת תהליך הפרוק מרצון של פיתוח. אין כוונה "להשתלט" על החברה כל זמן שהיא משלמת חובותיה ויש לה שווי כלכלי שמתקרב ל - 0.

איזו פשרה זו תהיה? - הרי כסף אין בשביל להזרים לאחזקות. מה נשאר - המרה של חוב למניות ופריסת יתר החוב - כפי שתארתי בהצעה להסדר

הבעיה של דנקנר לא תהיה עם ההסדר עצמו - אין קושי למצוא הסדר טוב לפיתוח - הבעיה היא המשמעות של הסדר כזה על אחזקות -

1. היום אחזקות מחזיקה 100% מפיתוח - מחר זה יהיה פחות - נושי פיתוח, כחלק מההסדר יקבלו חלק מההשבחה העתידית של פיתוח - זה פחות בשר לאחזקות
    2. ללא הסדר, פיתוח רשאית לחלק דוידנד (אם וכאשר נגיע לרגע - אך זה תנאי יסודי להסדר באחזקות - קבלת דוידנד מפיתוח) , עם הסדר - נושי פיתוח יוודאו שיש תנאים ברורים למתי אפשר לשלם דוידנד

כלומר הסדר בפיתוח מקטין ומרחיק את המזומן מאחזקות - אך מגדיל משמעותית את ההסתברות לכך שיהיה בכלל תזרים באחזקות - לכן הסדר בפיתוח טוב מאוד לאחזקות בטווח הארוך, אך למעשה מאיין כל הסדר באחזקות שמנסה לבנות תזרים מזומנים חזוי ולהותיר איזשהו חוב משמעותי בחברה - וזה אומר שנושי אחזקות איבדו שליטה על התהליך. לפני 4 חודשים עוד אפשר היה להגיע, אולי, לתוצאה אחרת, היום זה כבר אבוד

לעומת זאת מבחינת אלשטין שמשקיע בגנדן - הקטנת פוטנציאל ההשבחה מחד, והתרחקות המזומנים מאידך מורידה מאוד את רציונאל ההשקעה בגנדן - אם בכלל קיים כזה רציונאל .

כלומר הסדר בפיתוח משמעו חיסול גנדן ובוודאי טומוהוק - ולזה דנקנר לא יכול להסכים.

לכן , ההסדר בפיתוח שנוחי ישאף אליו יהיה שונה מזה שמשרת את האינטרסים של נושי אחזקות

נוחי מבחינתו ממשיך בהימור על השבחה עתידית, כי אין לא מה להפסיד - אז מה איכפת לו - וישאף להותיר את פיתוח עמוסת חובות ולשלם "מס שפתיים" קטן לטובת הסדר - במקרה הכי גרוע בעוד שנתיים יהיה ברור שלא ישאר כלום לאחזקות כי נושי פיתוח באמצ ישתלטו על החברה כי תהיה חדלת פרעון

מבחינת נושי אחזקות, עדיף להגיע עם נושי פיתוח להסדר נדיב שיאפשר שמירת הקיים והשבחה ארוכת טווח אך בטוחה
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.04.2013 בשעה 10:26

אלשטיין יפקיד את הכסף בנאמנות תוך שבועיים לכל היותר. זה ידוע לכל מי שמעורב והמהלך של יורק+בדש הוא נסיון נואש (וקצת מגוחך למי שקצת מבין בדיני חברות) אחרון לעצור את ההסדר תוך שהם מסתייעים בדה-מרקר ע"מ ליצור אוירה ציבורית כנגד ההסדר ונגד הסיכומים עם בנק לאומי. דה-מרקר , נושא דגל טוהר המידות בעיני עצמו, הרבה פחות אגריסיבי כאשר מדובר במימן מאמפ"ל, תשובה,לבייב או בן דוב. דנקנר לא מפרסם בקבוצת הארץ ואדון שוקן הכריז כנגדו מלחמת עולם. השאר כן מפרסמים, אז דה מרקר סולח להם. היום דה-מרקר כותב (בקושי התחיל היום וכבר כמה כתבות נגד נוחי), כנראה מרחשי ליבו, כי אלשטיין מתחיל לפקפק בכדאיות העסקה וכי בנק לאומי מתכונן להוריד את הכפפות כנגד אלשטיין - כאילו שאלשטיין חייב להם משהו. יותר הגיוני שהם מקרקרים סביבו ולא מאמינים למזלם הטוב שהגיע משקיע משום מקום שמוכן לשים כסף בגוויה שכבר מזמן הם שכחו ממנה. העסק סגור והוא טוב לבעלי אג"ח אידיבי אחזקות וגם לבנקים שכבר מזמן מחקו את החוב והנה יש להם פתאום אפשרות לריקברי נאה. הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.

אחרי שהעסק ייסגר, דנקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר. מי שבאמת אשם, במידה ותמורת המכירה לא תהיה אופטימלית, זה יורק+פסגות, שמנסים להשתלט על החברה ואח"כ לרקוח איזו עיסקה מלוכלכת כמו שיורק עושים עכשיו עם אלביט הדמיה. אחרי מכירת כלל ביטוח, יכול להיות שיורק יסכימו לשבת ולסגור על אחוזים שלא יקנו שליטה תמורת הסדר. אם כן, מה טוב. אם לא, דנקנר יהיה חייב להעלות את כור ומזומניה העכשויים והעתידיים למעלה בדרך של מיזוג, מהר ככל האפשר.

הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.
    אני לא מבין את הלוגיקה שלך - אתה מצפה ממישהו שמחזיק אחזקות יאמר שזו השקעה לא ראויה?

אני מחזיק אגח פיתוח, כי אני משוכנע שבסופו של דבר, מול המחירים היום של האגח הארוך אני ארוויח - אולי יותר אם יהיה תשלום מלא / הסדר היום או חלקית אם לא יהיה הסדר היום וחדלות הפרעון תגיע אח"כ.

אני לא שם שקל באחזקות - לא בגלל הפוזיציה שלי בפיתוח אלא בגלל מה שאני חושב הסיכוי להרוויח על ההשקעה.

ברגע שיתחיל הסדר בפיתוח - מבחינתי אגח אחזקות מתחיל להיות מעניין - תלוי כמובן בהסדר - כי יפסק תהליך "הפרוק מרצון" של פיתוח

אתה בעצמך כותב:

נקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר
    "חייב למכור", "אם אין ברירה" - זו לא אסטרטגיה של חברה שמתכוונת באמת לייצר השבחה לבעלי המניות שלה (נושי אחזקות) - זו התנהגות של דחיית הקץ שסופה חדלות פרעון. הכתובת על הקיר, צריך רק לדעת לקרוא

אינני טוען לרגע אחד שאת אחזקות צריך לפרק. אני טוען שנושי אחזקות צרכים להשתלט על החברה ולחתור בכל כוחם, תוך שימוש בבית המשפט , להסדר הוגן בפיתוח.

ה - 250 מש"ח שאלשטיין יזרים לאחזקות זה כלום לעומת הערך שעשוי להיווצר באחזקות מהסדר חכם בפיתוח

אתה בחור אינטליגנטי ועובד באקסל- תבנה מודל של תזרימי מזומנים בפיתוח כולל תשלומי קרן / ריבית הוצ' הנהלה ומימון חברות בנות שמפסידות - נראה אותך מראה איך פיתוח משלמת את כל חובותיה עד הגרוש האחרון ומה נשאר בסוף . אני כבר לא מדבר על יצירת ערך של 500 מש"ח כדי שנושי אחזקות יראו 1/3 מהחוב אליהם

אני לא הצלחתי, אולי אתה יודע יותר
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.04.2013 בשעה 15:23

וזה גם הסוף של "אופציית אלשטיין":

רוסק עמינח הודיעה כי לאור ההתפתחויות בשבוע האחרון אפסו הסיכויים להתממשות עסקת אלשטיין גנדן, מאחר שכחלק מהתנאים להשקעת אלשטיין בגנדן נדרשו מכלול הסדרים במערכת הבנקאית והפיננסית (הסדר באי.די.בי אחזקות ובחובות הפרטיים של דנקנר בחברת טומהוק), אשר להערכת הבנק אינם ניתנים למימוש .כתוצאנה מכך המיתווה התייתר ואיננו עומד על הפרק. הבנק עידכן את הפיקוח על הבנקים בנושא.
    עכשיו אפשר להתקדם -

הבנקים הם בעלי המניות של אחזקות, נושי אחזקות הם הבעלים של פיתוח וכולם ישבו ויגיעו להסדר סביר - בלי דנקנר ובלי אלשטיין

מדנקנר ושותפיו יהיה אפשר להוציא כסף על כל העיסקאות המפוקפקות שעשו
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.04.2013 בשעה 16:25

שוב אפוקליפסה, דה מרקר רוקד על כבר על הגופה, כולם כבר אומרים קדיש
    ורק התמהוני יוצא לארגנטינה לראות משחק של ריבר...
    "העסקה לפיה אלשטיין ישקיע כספים נוספים בגנדן, תקפה שרירה וקיימת. בתחילת השבוע הקרוב אני אמור להיפגש עם אדוארדו אלשטיין לצורך קידומה המהיר של העיסקה. נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות קיבלה עדכון לגבי כל המהלכים בנושא זה, הנעשים בתיאום מלא עימה. אנו משוכנעים שגם עם הבנקים לאומי ומזרחי נגיע למתווה שיהיה מוסכם עליהם, ושבמסגרתו הבנקים יוכלו לקבל את מלוא החובות כלפיהם" - כך מסר היום (ו') יו"ר קונצרן נוחי דנקנר.
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...600382,00.html
    העיקר ששלי, פרץ וזהבי ימשיכו למשוך את ההמון בפופוליזם לעבר הים.

גם אני הייתי נוסע לארגנטינה עם שכר של 2.3 מש"ח

רק בישראל מחזיק בן אדם בחברה חדלת פירעון בשרשור דרך 2 חברות חדלות פירעון...

מהיום שהוציאו לגביר צו עיכוב יציאה מהארץ הוא יצא מהארץ יותר פעמים מהממוצע של כל ישראלי במהלך חייו וזה לא קצת. לא שאני חושב שזה יקרה אבל כשהגרזן על הצוואר לא נותנים למעוכב לצאת מהארץ בטח שלא לארגנטינה, אם הוא רוצה שיביא את התמהוני(מי בכלל שם כסף על גנדן?) לארץ. אגב, מעניין על איזה חברה רושמים את ההוצאות בכל הטיולים הללו, מישהו רוצה לנחש?

עכשיו, שאני עוד חושב על זה, הדבר הטוב שיצא למחזיקי אג''ח אחזקות מהפארסה הזאת, שבעקבות דברי רקפת שהסיכויים למימוש עסקת אלשטיין אפסיים, נוחי יוצא בבהילות לארגנטינה לצורך קידום החתימה עם אלשטיין, במקום להמשיך למזמז את העסק עוד חודשיים, במקרה הזה טיבי צדק, צריך בנקאים מנוסים לגרום לנוחי להתפתל..

"לאור ההתפתחויות האחרונות סביב עסקת אלשטיין גנדן, להערכת הבנק אפסו הסיכויים להתממשותה. כחלק מהתנאים להשקעה אלשטיין בגנדן, נדרש בין היתר, מכלול של הסדרים במערכת הבנקאית והפיננסית, אשר להערכת הבנק אינם ניתנים לגיבוש", מסר הבנק. נוחי דנקנר הגיב על הודעת בנק לאומי, ואמר כי "העסקה לפיה אלשטיין ישקיע כספים נוספים בגנדן תקפה, שרירה וקיימת. בתחילת השבוע הקרוב אני אמור להיפגש עם אדוארדו אלשטיין לצורך קידומה המהיר של העסקה. נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות קיבלה עדכון לגבי כל המהלכים בנושא זה הנעשים בתיאום מלא עימה. אנו משוכנעים שגם עם הבנקים נגיע למתווה שיהיה מוסכם עליהם ושבמסגרתו הבנקים יוכלו לקבל את מלוא החובות כלפיהם".

לאומי נבהל מהביקורת הציבורית והחליט שהוא מעדיף להפסיד עד 300 מ' ש"ח ולקבל במקומם כמה ליטופים מהעיתונות. לו הייתי בעל מניות בבנק לאומי, הייתי רותח, אבל אני לא. זבש"ם. לאומי מתרץ את הנסיגה מההסכמות במורכבות ההסכם ותלותו בגיבוש מכלול שלם של הסדרים מול הבנקים המלווים שלא סביר שיתתמשו ומכאן, השקעת אלשטיין, שמותנית באותם הסדרים, לא תתקיים.

הכדור עכשיו אצל אלשטיין. אין זמן יותר למשחקים. הוא חייב להודיע כי יפקיד את הכספים בנאמנות בתוך שבוע. זה עשוי לתת מוצא של כבוד לבנק לאומי, שיודיע שהמצב השתנה ואפשר לגבש הסכם חדש - אבל זו לא הנקודה החשובה באמת. אם אלשטיין יראה רצינות, המתווה ייסגר כך או אחרת. במידה ובנק לאומי ימשיך להעדיף יחסי ציבור על מזומנים, אפשר בשמחה לדלג עליו. לדעתי, אם אלשטיין היה מוכן לקבל נתח מגנדן על פי שווי חברה דמיוני של מיליארד ש"ח, חזקה עליו שיהיה מוכן לקבל נתח דומה באחזקות ,על פי אותו שווי , ובאמצעות הנפקה פרטית. זה אפילו עדיף בשבילו, וגם עדיף לנושי אחזקות. אם אלשטיין ייסוג לחלוטין מהעסקה, וזו ,לצערי,אפשרות ריאלית היום הרבה יותר מאשר היתה אתמול, אצטרך לרשום הפסד כבד. נחכה ונראה. ביום א' ,בכל מקרה, צפויה שחיטה באג"ח, אלא אם אלשטיין יפתיע לטובה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות