x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

יש פה עיניין של סדר פעולות נכון.
    לשבת לדיונים שאורכים הרבה זמן ולבנות הסדר שמבוסס כולו על הזרמה של אלשטיין, ורק אז לברר אם אלשטיין מוכן לשים את הכסף.
    מצטער אבל זה נשמע לי כמו נסיון למשוך זמן ובסוף להגיד מה אתם רוצים? אלשטיין לא שם כסף.
    בוא נגיד לרגע שאלשטיין כן מעוניין להשקיע ומחכה להסדר.
    מדוע לא לתת התחייבות (בין אם בע"פ ובין אם בהעברה של הכסף)?
    נראה לך שההצעה להסדר הייתה נדחיית (בלי קשר לטעות של גלעד) אם המשקיעים היו מקבלים התחיבות כזו? לי לא נראה.
    אין לי מושג אם אלשטיין באמת ישים את הכסף בסוף (לא נראה לי אבל גם לא חשבתי שהוא ישקיע את ה 25 הראשונים), אבל בנתיים לתחושתי זה נראה יותר כמו ספינים מאשר משא ומתן רציני.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.
    אני לא מבין את הלוגיקה שלך - אתה מצפה ממישהו שמחזיק אחזקות יאמר שזו השקעה לא ראויה?

אני מחזיק אגח פיתוח, כי אני משוכנע שבסופו של דבר, מול המחירים היום של האגח הארוך אני ארוויח - אולי יותר אם יהיה תשלום מלא / הסדר היום או חלקית אם לא יהיה הסדר היום וחדלות הפרעון תגיע אח"כ.

אני לא שם שקל באחזקות - לא בגלל הפוזיציה שלי בפיתוח אלא בגלל מה שאני חושב הסיכוי להרוויח על ההשקעה.

ברגע שיתחיל הסדר בפיתוח - מבחינתי אגח אחזקות מתחיל להיות מעניין - תלוי כמובן בהסדר - כי יפסק תהליך "הפרוק מרצון" של פיתוח

אתה בעצמך כותב:

נקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר
    "חייב למכור", "אם אין ברירה" - זו לא אסטרטגיה של חברה שמתכוונת באמת לייצר השבחה לבעלי המניות שלה (נושי אחזקות) - זו התנהגות של דחיית הקץ שסופה חדלות פרעון. הכתובת על הקיר, צריך רק לדעת לקרוא

אינני טוען לרגע אחד שאת אחזקות צריך לפרק. אני טוען שנושי אחזקות צרכים להשתלט על החברה ולחתור בכל כוחם, תוך שימוש בבית המשפט , להסדר הוגן בפיתוח.

ה - 250 מש"ח שאלשטיין יזרים לאחזקות זה כלום לעומת הערך שעשוי להיווצר באחזקות מהסדר חכם בפיתוח

אתה בחור אינטליגנטי ועובד באקסל- תבנה מודל של תזרימי מזומנים בפיתוח כולל תשלומי קרן / ריבית הוצ' הנהלה ומימון חברות בנות שמפסידות - נראה אותך מראה איך פיתוח משלמת את כל חובותיה עד הגרוש האחרון ומה נשאר בסוף . אני כבר לא מדבר על יצירת ערך של 500 מש"ח כדי שנושי אחזקות יראו 1/3 מהחוב אליהם

אני לא הצלחתי, אולי אתה יודע יותר
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.04.2013 בשעה 15:23

זה כתבתי אתמול :

בגלל הקשרים האישיים של בעלי גנדן עם מערכת הבנקאות כולם העדיפו פתרון של הזרמת כסף חדש על פני מימוש ערבויות אישיות.

כשהדירקטורים הציבוריים של לאומי שאלו שאלה פשוטה - כמה נזק יגרם מביטול עיסקת אלשטיין, שלמעשה היא על הנייר וזמנה חלף וקשורים אליה אין סוף התניות, אל מול אלטרנטיבה של פרוק גנדן ומימוש הערבויות האישיות של כל מי שלקח שם הלוואות - כולם עם כיסים עמוקים.

את התשובה הם לא קיבלו באופן ישיר, אלא באופן עקיף, על מנת למנוע מצמרת בנק לאומי לבלות הרבה זמן בחדרי החקירות של משטרת ישראל.

והיום כותרות העיתון:

ל"כלכליסט" נודע כי כל בעלי המניות של גנדן נתנו ערבות אישית להלוואה שנלקחה מלאומי ב-2003, ואשר הוארכה באמצעות ויתור על גביית דיבידנד ב-2008-2009. משמעות הדבר היא כי לאומי, אם וכאשר יפתח בהליכים משפטיים, צפוי לנסות לגבות את החוב באמצעות מימוש הערבות האישית של השותפים. או במילים אחרות – הערבויות של השותפים יהיו חלק מהכלים של לאומי למימוש החוב. עם זאת, ככל הנראה הערבות של כל אחד מבעלי המניות היא לפי חלקו היחסי בחוב ובסכום מוגבל.

השותפים בגנדן הם דנקנר (51%), אחותו שלי ברגמן (11.1%), ואחוזים בודדים יש גם לרפי ביסקר יו"ר נכסים ובניין ושופרסל, אבי פישר (7%) ליאור חנס מנכ"ל דסקש ויו"ר כור (1%), ויעקב שימל (9.9%). עפ"י ההערכות הערבות של כל אחד מהם להלוואה הינה מוגבלת בסכום אולם נראה כי צעדים למימוש החוב של הבנק יביא למצב שהן דנקנר והן שותפיו בגנדן חשופים בהונם האישי בהלוואה זו.

והמבין יבין.

tby ערב טוב,
    תודה על העדכונים...
    אגב, גם כתבת אתמול שהיום זו הזדמנות כניסה ו /או "הימור מחושב",
    למען האמת לא הבנתי מה שונה היום מתמול שלשום למרות הסבריך
    וכתבתי לך שאני קצת מבולבל מהפוסטים שלך לגבי עמדתך,
    שורה תחתונה, מעניין אותי לדעת ואתה לא חייב לענות :
    האם ניצלת את "הזדמנות הפז" היום לכניסה לנייר ?
    תודה ושבוע טוב
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

האמת היא כי האגח ירד פחות משחשבתי - היתה פחות פניקה והיו קונים נחושים.

לגבי מה השתנה - תקרא מה כותבים נושי פיתוח בעתירה לבית משפט - פיתוח מוכרת נכסיה על מנת לשלם חובותיה אך אם תמשיך כך - לא יוותרו נכסים לשלם את האגחי כי השווי הנכסי שלילי - האם זה מובן לך? - אני מכנה תהליך זה בשם "פרוק מרצון", והוא רע מאוד לנושי אחזקות, כי הוא העצם מבטיח שלא ישאר להם כלום.

הפסקת תהליך הפרוק מרצון בפיתוח, מייד יוצק שווי חדש לאגח אחזקות.

אגח אחזקות הוא אופציה על שווי פיתוח בעתיד ואם הערכת העתיד השתנתה - משווי אפס לשווי גדול מ - 0 - אזי שווי האגח גדל

רינמט,

אני לא שולל דבר , הלוואי ויבוא משקיע לפיתוח וישים מליארד ש"ח. אני בעד.

כל שאני טוען הוא שבמקום לבזבז זמן במו"מ להסדר, הנציגות צריכה לפנות לבית משפט עם הצעת הבראה שלה - וזאת מוקדם ככל האפשר.

רוצה בעל השליטה להישאר בתמונה - שידאג לבטל את החשש הסביר לחדלות פרעון והוא יכול לעשות זאת בשתי דרכים -
    - לשכנע את הנושים
    - לשכנע את בית המפשט

אבל השיטה של בעלי שליטה למרוח את המו"מ , להטעות את המשקיעים באמירות אופטימיות חסרות שחר וחוסר המקצועיות שגובל ברשלנות רבתית של הנאמנים - מביאים את החברות לחדלות פרעון ותספורות ענקיות, וזה חייב להפסיק.

בית המשפט לא ימתין לדנקנר שיודיע "מיציתי את האפשרויות" , יהיה תהליך משפטי שיקח קצת זמן - כי אין מחלוקת על העובדות . אם במהלך התהליך העובדות ישתנו - כי יש משקיע או מצאו נפט - תהיה לכך השפעה על התהליך.

עד אז, התהליך של פרוק מרצון , ע"י הנהלה אינטריסנטית , יפסק.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות