RH,
אני רואה שאתה מתחיל להבין לאן העניין הולך.האינטרס הכלכלי של בעלי אג"ח פיתוח ארוכות הינו למנוע מכירת נכסים טובים "בלחץ" וזה אפשרי אם יסכימו לפריסת חובות לתקופה ארוכה יותר (אפילו ללא תספורת). זה כמובן גם ישרת את האינטרסים של דנקנר. הבעיה שזה לא נראה לי אפשרי תחת נציגות האג"ח הנוכחית בפיתוח, שיותר מעוניינת בהשתלטות על החברה מאשר בהחזר החוב.
אני רק מזכיר מה היה רק עכשיו עם מכירת כלל תעשיות:
דנקנר מקבל חמצן, אך מתפשר על פחות משווי השוק: אידיבי פיתוח דיווחה כי הבוקר (ד') מכרה את יתרת החזקותיה בחברת כלל תעשיות(10.64%) לגורמים המוסדיים אלטשולר ומנורה, בעסקה מחוץ לבורסה בתמורה ל-223 מיליון שקל, או לפי 13.3 שקל למניה, נמוך ב-11% ממחיר הבסיס של המניה הבוקר בת"א
כשאין ברירה דנקנר יממש , בכל מחיר, כי האלטרנטיבה שלו - פשיטת רגל.
ובמקביל:
דסק"ש מכרה מניות כור ונכסים ובניין ב-95 מיליון שקל -מדובר ב-2.8% ממניות כור שנמכרו תמורת 65 מיליון שקל ו-2.6% ממניות נכסים ובניין שנמכרו תמורת 30 מיליון שקל ■ כעת דסק"ש צפויה למכור מניות סלקום ב-55 מיליון שקל
להזכירכם שגם דיסקונט השקעות בלחץ מימושים - גם שם חייבים למכור רכוש על מנת לעמוד בתשלומי החובות
זה רק מראה מה יקרה בעתיד.
מכירת כלל תעשיות ש"סידרה" לפיתוח את 2013 ומכירת כלל ביטוח "שתסדר" לפיתוח את 2014 תותיר את פיתוח עם נכסים מהשורה השניה והשלישית באחזקותיה אולי למעט דיסקונט השקעות / כור - חברת אחזקות לא ממוקדת בכלום אך כאמור גם דיסקונט השקעות בלחץ מימוני ונדרשת למימושים - גם שם לא ישאר הרבה מהנכסים האיכותיים בעוד שנתיים
לאור זאת, נושה אחזקות צריך לשאול עצמו - מניין תבוא "ההשבחה" בפיתוח שתהיה מספיקה לכיסוי החובות של אחזקות?
אם דיסקונט השקעות מממשת למטה, ופיתוח נפרדת מנכסיה העיקריים - מאיפה בדיוק תגיע ההשבחה?!
ההשבחה תגיע מדיסקונט השקעות, מכירת כלל ביטוח בלפחות 2G ש''ח, ופיתוח מכוסה עד אמצע 2015
כמו שאתה רואה, נוחי לא מתפתה למכור את כלל בנזיד עדשים למרות מיש כאלה שרוצים לקנות, גם ההתעקשות על מחיר גבוה לגיוון מראה שדנקנר לא מוכר בלחץ את מה שחשוב,
הנכסים הרעילים של הקבוצה כמו פרוייקט הפלאזה, מעריב ומודיעין נמכרו או כבר נמחקה ההשקעה עליהם, לכן יש סיכוי טוב ש2013 ו14 דיסקונט השקעות תוכל לסיים ברווח יפה ( במיוחד אם קרדיט סוויס תמשיך להתאושש), וכמו שידידנו RH טוען, במקרה כזה פיתוח תוכל לקבל כבר דיבידינד מדיסקונט השקעות ב2015 (ממש כמו לפי התכנון של נוחי)
דיסקונט השקעות לא תצטרך לממש את הנכסים החשובים אולי למעט גיוון ובניין HSBC, ובמקרה כזה דסק''ש, תוכל מ2014 כבר למחזר חובות (האג''ח שלה כבר בתשואה חד ספרתית) ולפיתוח ודסק''ש יהיה תזרים קבוע של דיבדנדים מסלקום שופרסל ונכסים ובניין.
"עוד תראה עוד תראה כמה טוב יהיה בשנה, בשנה הבאה"
דנקנר מתעקש על מחיר טוב לגיוון מצד אחד אך מוכר סלקום כור ונכסים ובניין במחירי שפל
זה מכלכליסט היום:http://www.calcalist.co.il/local/art...598785,00.html
זה מדה-מרקר:http://www.themarker.com/markets/1.1977545
דנקנר משחק ברולטה רוסית על פיתוח ומכריח את כולם להצטרף.
מי שחושב שדיסקונט השקעות תחלק דוידנד עם יתרת לרווחים שלילית , גם אם "זה מותר" , לא יודע מה הוא סח - אלא אם פתאום השווי הסחיר של נכסי דיסקונט ירקיע לשחקים ונושי דיסקונט השקעות יהיו בטוחים שאפשר להוציא מזומנים מהחברה. הסיכוי שזה יקרה זה 0. התחרות במזון ובסלולאר לא תעלם , מחירי הנדל"ן המסחרי לא יעלו ו - CS תמשיך בהתאוששותה - אך אינני רואה קפיצות מחיר גדולות
אגב - מה כבר יכולה להיות הריווחיות של פיתוח אחרי שכלל תעשיות וכלל ביטוח נמכרות? מה שנשאר זה בעיקר דיסקונט השקעות - על גבה ריווחיות כל הפרמידה (היתר מפסיד - כמו אידיבי תיירות, הימורים - כמו הגז או החזקות שונות בנדל"ן)
נערך לאחרונה על ידי tby, 27.03.2013 בשעה 14:12
RH ,
אני ניתחתי קצת אחרת את שווי האגחים - השתמשתי במקדם היוון של 30% שנתי (אגח מאוד ספקולטיבי) - והגעתי לתוצאה דומה
עפ"י מחירי האגח של אחזקות - עדיין השוק לא מאמין שיהיה הסדר
RH אחלה ניתוח, איפה היית עד עכשיו בהתנצחויות כאן :-) שווי החבילה דומה למה שהערכתי בעבר בחישוב גס, וזה בworst case להערכתי.
רק המזומן והמניות יתנו לי תשואה של כמעט 50% בדגירה של כמעט שנה מאז שרכשתי את האג''ח, ואני הולך להשאיר את האג''ח החדשים בתור בונוסים בלתי צפויים עד לפנסיה...
בתור אג''ח זבל הסיכויים כאן ממש לא רעים, רק שלא יקרה משהו לאלשטיין...
tby, השוק לא מאמין שיהיה הסדר, אתה מאמין?
נערך לאחרונה על ידי rinmat, 28.03.2013 בשעה 11:57
רים, מחזיקי הריבית יקבלו מזומן וגם מניות ואג"ח לפי חלקם היחסי בחוב. ההפרדה במקור בקובץ בין אג"ח ד' אקס לאג"ח + ריבית, ע"מ להבחין בזכויות המגיעות לאלה שרכשו אג"ח ד' גם לפני האקס (ואז יש להם זכות חוב בחלק הריבית) וגם אחרי.
טעות סופר בטבלת הערכת ערך חבילה : ע.נ. אגח1א' צ"ל 775 מיליון ע.נ. ולא 750 מיליון ע.נ. ואג"ח 2 צ"ל ע.נ. 300 מ' ע.נ. ולא 350 מ' ע.נ. - תיקון יביא את ערך החבילה מ-43.22 ל 43.5 אג'. לא תיקון משמעותי אבל שיהיה בשביל הסדר הטוב.
צודק טבי שהשוק לא חושב שההסדר יעבור בוודאות.
אם נניח שהשוק מעריך 12 אג' לאג"ח ד' אם אין הסדר ו-43.5 אג' אם יש הסדר, אז חישוב פשוט יתן לנו הסתברות של 38% להסדר. זו הסתברות נמוכה בהרבה מהערכותיי שלי ולכן אני חושב שהאג"ח מעניין במיוחד. לחילופין, ייתכן כשל שוק- השוק פשוט לא רוצה להתעסק עם כל מה שריח דנקנר נודף ממנו ולא חשוב מהן ההסתברויות, ולסיום בהחלט ייתכן כי השוק מאמין שההסדר ייסגר אך לפי השוק ערך החבילה בהסדר נמוך בהרבה מהערכותיי.
נערך לאחרונה על ידי RH2000, 28.03.2013 בשעה 15:14